Finansiell inkompetens

Jag brukar med illa dold förtjusning och en hel del skadeglädje, titta på treans serie Lyxfällan, som handlar om människor som konsumerar långt över sin inkomst och - i de flesta fall - t om lånar till att köpa kläder och åka på semester.

I fredags när jag försökte betala maten med mitt VISA på en stormarknad här i stan, stod det plötsligt Köp medges ej i displayen. Eftersom jag envist vägrar analysera min konsumtion, satt jag (efter att min man betalat maten med sitt kort) i bilen och svor över bankernas oförmåga att hantera brottsligheten i sina system. Jag var nämligen helt övertygad om att någon länsat mitt konto. Efter att ha kollat saldot och 20 transaktioner bakåt i tiden, tvingades jag dock inse att det knappast skulle bli fråga om någon större polisutredning av dessa ”stölder” – det var jag själv som länsat kontot. Jag hade alltså knappt 1000 kr kvar på kontot den 5 januari(!!!!!) Nytt rekord!

Jag undrar om jag kanske skulle behöva anställa någon slags förvaltare av mitt lönekonto. Det ska dock – definitivt inte – vara min man, som halva kvällen plågade mig med kommentarer som ”Du kanske kan lära dig något av det här, Agneta” eller ”Det här var nog en nyttig läxa för dig”(!!!!)

Jag ska ringa banken idag och få hjälp med att göra upp en budget. Jag kan ju använda min nya underbara mobiltelefon (som jag dock inte ångrar inköpet av) och sedan kan jag promenera till banken i min nya snygga vinterjacka (som jag inte heller ångrar inköpet av ;-)
Pengar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0