Globetrotter

Jetsetande globetrotter som jag är åker jag återigen iväg på en exotisk resa i helgen. Min kära vän Å flyttade till Skellefteå för ett år sedan och jag har hitills hälsat på henne 0 gånger(!!) Skellefteå har hitills visat sig vara en utmärkt shoppingstad och jag har redan köpt 2 par byxor innan jag ens kommit dit (via ombudet Å som tvingades springa på MQ-rean och betala 2 byxor som jag lagt undan via telefon från MQ-expediten i Umeå)

I helgen blir det alltså Ske-å eller Schtaaaan (utdraget och nasalt a) som det heter för ortsborna;

(Klickbar)

Plattång = Deltid

Frissan fixade håret så snyggt på mig med en plattång i onsdags så jag var tvungen att springa och köpa en;

 Det är skitsvårt och det krävdes 2 omgörningar i morse (inkl om-duschningar av håret!)
Nu måste jag gå ner på halvtid - hur ska jag annars hinna fixa till det varje morgon?

Bloggvärde och mitt spännande liv



....vilket är ca 2 536 000 mindre än Calle Bildts blogg, men jag deppar inte ihop - jag har slagit min ärkenemesis Henrik på fingrarna och värderas för närvarande till 470 645kr på min mobilpokerturnering.

Där fick du Calle - nu blev du allt avundsjuk på mitt spännande liv ;-)

Aftonbladet får rött kort

Jag fick en länk från en jobbarkompis - Aftonbladet är ju f-n inte kloka!
Sportjournalister måste väl vara den absolut onödigaste yrkesgruppen i Sverige - uppblåsta idrottsmäns-wannabes utan någon som helst självdistans!!



Dags för lugnande tabletter igen ;-)

Jag fryser....



Himla skit-sommar!

Cirkeldiagram..

..brukar ju vara vettlöst tråkiga, men här är ett lysande undantag. Beiersdorfbloggen har gjort det roligaste cirkeldiagrammet jag någonsin sett;


...och så sant, så sant!

Utanförskap för 3-åringar

Vi har inte gjort någon stor affär av lilla E´s födelsedagar utan bara bjudit in familj och en eller två små kompisar till hennes kalas. Det är inte förrän alldeles nyligen som jag insåg att vi nog på detta sätt kraftigt begränsar hennes framtida sociala kontaktnät. Eftersom vi inte bjudit in kompisar blir ju inte vi heller bjudna på andra barns kalas och eftersom vi inte umgås med andra småbarnsföräldrar i någon större utsträckning så träffar E väldigt sällan andra jämnåriga utanför dagis. Denna insikt slog mig när lilla H (som E brukar leka med på dagis) plötsligt cyklade förbi våran altan tätt följd av sin mamma. Vi gick ut och hälsade och jag frågade om de ville ha fika varpå mamman tackade nej och gick och satte sig på grannens altan - E´s dagiskompis umgås alltså med våra grannar (som inte ens har barn på samma dagis) och satt och åt middag hos dem.
Jag undrar om det är för sent att reparera min dotters trasiga kontaktnät eller om vi bränt oss hos dagisföräldrarna redan...varför tycks alla andra föräldrar ha fått föräldrar-manualen men inte vi?!!!

Galet kul i Salem

Jag har de senaste 6-7 åren sporadiskt följt den amerikanska dag-såpan Våra Bästa år, som faktiskt är otroligt kulig även om det många gånger inte är medvetet.
I den lilla staden Salem kan vad som helst hända - huvudskurken planterar in microchips i folks huvud som han sedan aktiverar så att han kan styra deras handlingar. Han tillfångatar folk och låser in dem i burar (Marlena), hjärntvättar folk och får dem att tro att de är en annan person (John). En av huvudpersonerna blev t ex besatt av en demon för några år sedan och svävade över sängen och kräktes i värsta Exorcisten-style (Marlena igen).
Nu har huvudskurken dött och serien haft ett par "normala" år men under våren har manusförfattarna rökt på ordentligt igen - en mystisk seriemördare har gått lös och mördat halva Salem, en seriemördare som visade sig vara (surprise!) Marlena, och som sedan blev dödad av polisen. Trots att alla offer begravdes (och i vissa fall obducerades) så dog de naturligtvis inte - de fördes på något underligt sätt till en öde ö som någon har byggt till en exakt kopia av Salem. Marlena bor nu också där (det visade sig nämligen att hon blivit hjärntvättad till seriemördare och nu lever hon i harmoni med alla sina gamla offer igen).
I fredags har 3 personer som bor i riktiga Salem på något sätt lyckats ta sig över till låtsas-Salem. Hur ska det gå?! Vem har byggt ön och placerat de där?! Är de egentligen döda på riktigt kanske?! ...och varför har alla låtsas-Salembor på sig Hawaii-skjortor (det hade de inte i riktiga Salem)?!

Med alla galna Salem-bor blir tv-sommaren så mycket intressantare ;-)

Sverige förlorade....eller gjorde vi det?

Jag har försökt komma på en fiffig förklaring till att vi var så dåliga i gårdagens Rysslandsmöte för de hade ju faktiskt inte bara tur - de var bättre, betydligt bättre.
Den första förklaringen gick ut på att vi lät dem vinna för att de skulle få en snygg segersvit. Hockey-VM, Melodifestivalen och nu EM (om de fortsätter spela så här)....fast det var en ganska dålig förklaring.
En betydligt bättre är ju den stora skillnaden i befolkningsunderlag. De har 20 ggr fler invånare än Sverige vilket betyder 20ggr större rekryteringsbas till landslaget vilket innebär att de borde vara 20 ggr bättre än vi. Eftersom de vann med endast 2-0 innebär ju detta att det egentligen var vi som vann - sett till befolkningsunderlaget.
JAAAA - HEJA SVERIGE!!


Mer än bara en sommarförkylning

Jag har testat både Echinagard, Kanjang och någon konsitg hostmedicin med murgröna (är inte det giftigt?) men ändå sitter jag fortfarande här och hostar och snorar och baljar i mig Alvedon Brus i mängder utan märkbart resultat. Mina kollegor står numera och pratar med mig på 4 meters avstånd och ser lite lagom besvärade ut såhär strax innan midsommarfirandet - förkylningar är tydligen ingen kontaktskapande egenskap såhär i början av sommaren.
Nåväl - snart väntar ännu ett Apoteksbesök och denna gång är jag övertygad om att hitta den magiska dunderkuren mot allt detta elände.

Jag undrar dock vilken medicin det finns mot min andra åkomma - jag har fastnat i mobilspelsträsket. Det började helt oskyldigt på en mördande tråkig bussresa från Sundsvall. Halvvägs hem hade jag läst alla tidningar och hade ytterligare 2 timmars stirrande på de förbipasserande granarna framför mig när jag ledsnade och började pilla med min mobil. Jag hittade High Roller Casino - en pokerturnering som jag började leka lite med.

När bussen stannade vid Umeå busstation hade jag fortfarande tummen klistrad på "satsa"-knappen. Numera sitter jag med mobilen i soffan och fortsätter spela under reklampauserna. Det är en turneringen i Texas hold'em och varje spelomgång möter man 4 andra spelare som alla har $1000 att spela för. Mitt saldo just nu är 385162 och jag sitter och svär åt Henrik - en låtsasspelare som blivit min ärkenemesis. Varje gång jag har triss har Henrik stege och när jag får färg har Henrik en högre färg. För ett tag sedan fick jag en superfin kåk men Henrik, den lille turgubben, lyckades naturligtvis få in ett fyrtal(!!!) Men jag ska minsann ta honom, även om jag tvingas jobba på det hela natten.

Det kanske är bäst att skaffa sig ett högkostnadskort på Apoteket - jag behöver nog många mediciner........

Den bästa uppfinningen

Klart! Ännu en sak att pricka av på måste-göra-genast-listan. Jag fick tag på rörmokaren och han lovade dyka upp på torsdag mellan 17-18 (hoppas, hoppas, hoppas)
Det betyder visserligen att vi måste åka ut till stugan redan på torsdag eftermiddag och att jag alltså måste börja skriva en alla-saker-jag-måste-packa-innan-torsdag-lista.
Högst upp på denna lista står tv och digitalbox;

Liten midsommarkris

Tydligen är det nu bara en fråga om dagar innan midsommaren är här och med tanke på att jag får en sisådär 9-10 gäster till sommarstugan och samtidigt har drabbats av en toalett som oavbrutet sprutar allt färskvatten in i duschrummet i ovan nämnda stuga, finns ett desperat behov av VVSare. Det finns uppenbarligen endast en rörmokare i Björna och hans kundrelationsorganisation verkar inte vara den mest genomtänkta.
Detta har hänt;

Samtal 1-3
*tut*tut*tut*tut*tut*tut*tut*tut*tut*tut*tut*tut*

Samtal 4
*tut*tut*tut*tut
Bengts Mek&Montage: JareHenrik
Agneta: Hej, har jag kommit till rörmokaren?
Henrik: Ja
Agneta: Jag har problem med en ledning i min sommarstuga och skulle behöva anlita er...
Henrik: Ja, då ska du prata med ägaren.
Agneta: Jaha - var är han då?
Henrik: Han är ute.
Agneta: Har han någon mobil?
Henrik: Ja, men han har ett nytt nummer, jag kommer inte ihåg det.
Agneta: Nähä - när kommer han hem då?
Henrik: Efter fem någon gång
Agneta: Ok, då försöker jag senare

Samtal 5
*tut*tut*tut*tut*tut*tut*tut*tut

Visst fattar jag att man inte kan ha någon PR Manager i en liten VVS-firma, men man kanske kunde investera i en telefonsvarare eller en nummerpresentatör eller i alla fall penna och papper till den förvirrade ynglingen så att han kan ta emot meddelanden.....*grrrr*

Hur svårt kan det va?

Nu är det bara en kvart kvar till Sveriges möte med Spanien och jag säger som Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va?

Ok - den spanska ligan är en av världens främsta men Spanien har också en mycket svartare nutidshistoria än vad vi har. Medan vi folkomröstade om folkpension och högertrafik så tvingades spanjackerna att leva under Francodiktaturen. Det är säkert ett mörkt minne för många spanjacker, ett minne som distraherar även det spanska landslaget....och tänk på den tryckande spanska sommaren och hur otroligt oläckert det är att träna i 30 graders värme - de har säkert suttit hemma i ett luftkonditionerat vardagsrum och käkat chips istället.
Nä, nu tar vi dem...vi måste bara komma ihåg att inte förödmjuka de stackarna för mycket.....

Shit! shit! shit!

Vem var det som tryckte på ffwd-knappen?!! Spola genast tillbaka!
Det går ondsinta rykten om att det bara är en vecka kvar till midsommar(!)
Jag har bjudit in kompisar och tänker ha en mysig midsommarfest i sommarstugan - samma sommarstuga som har en trasig ledning i toaletten så att allt vatten flödar ut på golvet i duschrummet. Samma sommarstuga som har en krånglande kyl och en ventilation/friskluftsintag som ramlat ner från taket.
Nu står allt mitt hopp till Bengan



Övning i positivt tänkande

Snart ska vi ha picknicklunch med jobbet, varpå jag snabbt måste springa till Ellas dagis för ännu en picknick - när jag nu tittar ut genom fönstret inser jag att lunchsalladen nog kommer att bli så utspädd att den räcker till eftermiddagens picknick också. Vad praktiskt!


Galet mycket kläder

Idag började MQ-rean och jag såg till att springa förbi redan på förmiddagen.
Jag plockade åt mig en tung hög med olika supersnygga outfits för att gardera mig. Det visade sig att plagg efter plagg satt som gjutet och med stigande puls provade jag mig igenom hela högen - och allt passade!
(Klicka på bilderna så blir de större)
Två toppar

Två svarta klänningar - en i tung trikå och en lite styvare (som bara går halvvägs till knät men jag har nyss upptäckt tights så det känns ok)

En uuunderbar stickad kofta med passform

Ett par supersnyggtsittande beigea byxor

...och en figursydd kavaj med matchande byxor i grå/brunrutigt tyg

Och till råga på allt snubblade jag in på en skorea (halva reapriset) där jag hittade dessa två mörkbruna skor (som passar till allt jag köpt)


Det blev galet mycket kläder och påsen blev så tung att jag tvingades byta hand flera ggr på väg tillbaka till jobbet.
Jag vet att 3000kr är himla mycket pengar och att jag egentligen inte har råd utan kommer att tvingas lämna tillbaka något av det jag köpt.....men vad?!!
...och när man går in i sin favoritaffär på en 50%-readag, hittar supersnygga kläder i rätt storlekar och allt passar - är det då inte universums sätt att berätta för mig att jag förtjänar att se snygg ut? Eller försöker universum testa mig för att se om jag kunde stå emot frestelsen? Det var i så fall väldigt dumt av universum, som borde veta bättre ;-)

Jag visste väl det!

Jajamän - det räckte inte att maska bort alla de där minuterna eller att falla handlöst så fort någon sprang förbi, Sverige vann ändå!
Även fast jag ändå anser mig bo i världens bästa land blir jag ödmjuk och skamsen när jag ser Fredrik Häréns föreläsning på Kunskapens dag på SVT24 - den går nog bara att se idag och ev imorgon så se den genast!!

Tankar i halvlek

Halvleks-vila och mina nagelband ser inte vackra ut. Mycket bra spel av Sverige trots att grekerna tycks inspirerats av italienarna och faller som käglor så fort man kommer i närheten av dem.
Kudos till Lagerbäck som äääääntligen lämnat mysbyxorna hemma och tagit på sig en kostym(!!!)

Skräckfilm

Min arbetsgivare verkar inte tycka att Youtube-videosar är arbetsmaterial, för jag kan inte komma åt dem på jobb-datorn längre. Här är i alla fall länken till ett superläskigt klipp från HBO-dokumentären om den kristna högern i USA, som visades i SVT igår.


Det var riktigt, riktigt obehagligt och jag blev rädd....var är snuttefilen när man behöver den som mest?


VM i vel

Om det hade funnits ett VM i velighet så hade jag suttit med en hel hög av guldmedaljer.
När jag t ex skulle få en ny bloggdesign velade jag om typsnittet, om utseendet på blommorna och om header-texten. Nu ångrar jag att jag inte skrev "Samtidigt hemma hos Agneta" ist f bara "Hemma hos.."
Vilken tur att jag aldrig tatuerat mig för jag skulle ha varit nöjd i ung 5 minuter innan jag börjat ändra mig igen...

Anyways - Idag är det verkligen sommar och jag cyklade iväg till jobbet imorse utan jacka(!!!) Jag vet - helt crazy!
Ok, visserligen är det 26 grader i skuggan, men ändå känner jag mig lite rebellisk och sådär småcrazy (på ett medelålders-vis)...för tänk om det börjar blåsa upp till storm och regna floder eller t om hagla. Man vet aldrig när blixthalkan slår till ;-)
Nu ångrar jag mig igen - jag borde tagit jackan ändå....

New and improved

Agnetahemma - nu ännu nyare!
Jajamän - ännu en gång har jag ledsnat på webbdesignen och har nu lagt ner ett långt och mödosamt arbete på att leta upp en ung tjej på webben som kan det där med bloggdesign - visst är jag duktig?
...och tack Julia!

Nedräkning


Jajamensan - 6 dagar, 9 timmar och 30 minuter kvar innan avspark mot Grekland på tisdag och jag är superpeppad!
Här är det fjärde och sista bidraget i EM-melodifestivalen 2008 - Supporterklubben Camp Sweden med Heja Sverige

Ångestfylld kycklingjakt

Imorgon åker jag - för första gången i år - ut till vår sommarstuga men det är med en oros-klump i magen.
För drygt 2 veckor sedan åkte J och hans pappa ut för att sommarstäda bort alla musbajsar och kolla så att vattnet funkade. Med sig hade de en grillad kyckling att äta till lunch, en grillad kyckling som de inte åt till lunch, en grillad kyckling som de sedan inte hade med sig hem(!!!!)
Jag försöker att inte föreställa mig hur denna kyckling nu ser ut, vilken insektsturism den gett upphov till och hur huset nu luktar. Den ser i alla fall inte ut så här;


Det finns dock en liten chans att de glömt kycklingen utomhus - en förhoppning som jag desperat klamrar mig fast vid.....

Arga dagen börjar nu..

..fast den började redan 9.40, vilket var 20 minuter innan jag skulle presentera min rapport (som jag jobbat med sedan i februari) vid en presskonferens. Då kommer en av cheferna i verksamheten (obs - inte min chef) och berättar att hon ska presentera rapporten. Hon fick mitt bildspel igår och nu hade hon tydligen klippt ihop det till ett eget bildspel som hon bestämt att hon ska föredra(!!)
Eftersom denna kvinna inte har någon insyn i undersökningen (som jag bygger rapporten på) kunde hon inte svara på frågorna hon fick och hon hade också lyckats blanda ihop olika ojämförbara statistikkällor så att det gav ett mycket förvirrat intryck.

Efter lunch ringde jag Posten eftersom jag väntar på hemkörning av ett paket som aldrig levererades, vilket de hävdade att de försökt göra men att jag inte var hemma och kunde kvittera. Eftersom jag var hemma under den påstådda tiden och t om hade ytterdörren på glänt för att kunna höra bilen, så vet jag att de ljuger. De stenvägrade, så jag tvingades ringa upp en av cheferna för att äntligen få dem att köra hem paketet...*suck*

...och klockan är inte ens 14.00....

Pillergömma

Min J är en omtänksam man och sedan han hade bestämt sig för att omega3-tillskott var ett livsviktigt inslag i dieten, började han varje morgon att lägga fram 2 kapslar/person brevid smoothien på frukostbordet.
Jag har jättesvårt att svälja stora tabletter och de här är bara helt enoooorma men eftersom jag inte vill såra honom så gömmer jag snabbt undan tabletterna i ett innerfack i min väska - vid dagens kontrollräkning fanns 16 omega3-kapslar i facket.


Jag kanske borde lägga ut en annons på blocket innan väskan blir för tung att bära....

RSS 2.0