Analyser och prognoser

Rubriken låter skrämmande jobbrelaterat och trist, men det handlar om låt-analyser och prognoser för finalen i Helsingfors. Jag blev så glad åt Schlagerboys kommentar på min blogg (även om det kanske var automatgenererat) att jag var tvungen att gå in och läsa lite mer på deras superinformativa sajt.
Efter att ha sett analysen av Magnus låt börjar jag också sörja över utslagningen av den i lördags - den var nog himla bra, när jag tänker efter.....
Finalen i Helsingfors kan nog bli riktigt bra (om man bortser från att man kommer att tvingas lyssna på Lordi igen) och jag är särskilt nyfiken på Danmark och Norge, efter att ha läst om schlagerboysens lilla turné.
Snälla, snälla Sverige - skicka nu inte iväg något skitbidrag till Finland i år, för då står jag inte ut.

Melodi2007

Schlagerbloggen

Ni måste läsa dessa två engelsmäns schlagerblog. De här killarna bara ääälskar svensk schlager och följer slaviskt de svenska delfinalerna, samtidigt som de även rapporterar från de andra ländernas uttagningar i sin blog. Jag skrattade högt åt alla inlägg de gjorde under lördagens direktsändning på SVT Europe – de tycks inte vara helt nöjda med resultatet….

Melodi2007

Dj-lar vad bra det var!

Melodi2007
Tänk att jag fick se den klart bästa omgången någonsin - på plats!! Kristian var skitbra, arenan var jättesnygg och bidragen höll så hög kvalitet att minst 5 av dem borde ha direktkvalificerat sig till finalen i Globen. Det var egentligen bara de där två jobbiga småtjejerna som hoppade runt och den där tråkiga folkmusikgruppen som inte platsade i final. Jag hoppas verkligen att etno-kvoten nu är fylld, för jag orkar inte höra flera sådana låtar.

Idag har jag gått omkring på jobbet med min supersnygga blinkande brosch med melodifestivalkrona, och alla ser sååååå avundsjuka ut……tror jag. De stirrar i alla fall ganska mycket på mig, fast det kan ju bero på att jag inte kan sluta sjunga:

“Cara mia Come closer. Cara cara mia, cara cara mia. Love is all we need. I swear I never gonna leave you. Cara cara mia. You’re the one for me. When someone loves like I do. Dreams can come true. So tell me, tell me now. Oh, Cara cara mia, cara cara mia. How can you leave me now?”

Vinnare

Blev det inte lite knasigt här nu....

Ska klänningen verkligen sitta så här? Är den inte lite för stor? ...och är tjejen inte en liten smula för liten?!!!
Jag blir riktigt ledsen när jag ser henne - hur i h-e tänker modehusen/agenturerna/modetidningarna egentligen?
Smal
Ännu ett exempel på lookar jag inte satsar på till morgondagens melodifestival.

Uppladdning

På aftonbladets webb-tv kan man se Markoolio och Linda Bengtzings video till Värsta Schlagern.(Högst upp i högerkanten. Välj Musikvideo) En utmärkt uppladdning för oss speciella, utvalda, supercoola VIPare som ska till Ö-vik på lördag.

Jag har fortfarande inte hitta någon passande outfit, men känner mig ganska övertygad om att jag i alla fall inte ska satsa på denna look.....även om det ser hyfsat varmt och skönt ut ;-)
Pontare

3 dagar kvar...

På lördag sitter jag i Ö-vik och vinkar till alla tv-tittare. Just det - jag har biljetter till Melodifestivalen!!!!
Jag kanske borde börja packa...eller i alla fall skriva en checklista;
* Boa
* Schlagerpinne (en sån där självlysande) - kan köpas på arenan
* Kläder....men, vad ska jag ha på mig?
En vit romantisk sommarklänning? En lite rockigare outfit? En blå överdimensionerad blus som ser snygg ut i blåsmaskinen?..eller en liten silverfärgad bolero med matchande handskar?

Övikskläder1Övikskläder3Övikskläder2Övikskläder4


*suck*
Decisions, decisions......

Jag är såååå arg...

…så att jag vill skrika. Idag hade jag ett möte med en grupp chefer i vår organisation där jag skulle redogöra för ett av våra viktigaste uppdrag. Jag redovisade instruktionerna vi har fått från högsta ledningen och de uppföljningar jag gjort på resultatet.

Allt ifrågasattes! Instruktionerna från ledningen ifrågasattes – ”Vem har sagt det” och ”Var står det?” Min uppföljning som visade på bristerna viftades bort och hela syftet med uppdraget (som kommer från regeringen) försökte man slå hål på.

Min egen chef (som är den högst ansvariga för att uppdraget utförs) var inget som helst stöd!! Jag är såååå less!!

…och så har jag tandvärk till råga på allt…..

Dj-la skit-tisdag!!!
Arg


Villhavillhavillha...

TSbok2TSbok1

..de här Trinny och Susanna-böckerna!!
Och när ska förresten femman börja visa deras nya IVT-serie?!!!

Här är några ballonger till min kompis M som, trots att vi är årsbarn, ändå är så pass mycket äldre än jag att hon nu fyller 40 - Grattis!!
Grattis

Observera att de redan är uppblåsta så att hon inte ska behöva anstränga sina gamla lungor i onödan ;-)

Tomten finns

Fredrik Reinfeldt finns inte, Mona Sahlin finns inte, Carola finns inte, men tomten finns!!!
Tomten finns
(i alla fall på hitta.se)

Tidigt rekord

Det här måste väl ändå vara årets knäppaste rubrik!!

Fast själva storyn kändes ju inte heller helt normal....


Ha ha...

Jag vet vem den pedofiliska världsartisten är!

Inte redo för Andreas

Melodi2007
Jaha, nu var det alltså dags igen, och denna gång började hela cirkusen i Jönköping. Som vanligt tyckte jag att låtarna höll förvånansvärt låg standard. Eftersom jag tycker detta varje år borde jag kanske inte längre bli förvånad över den låga standarden, men jag blev det ändå. Kanske beror detta på att standarden var lägre än på länge.

Vinnare v1
Addis black widow
hyste man ju inga förhoppningar om, så där uteblev besvikelsen. Uno och Irma hade glömt att skriva någon refräng, vilket var ganska slarvigt av dem, tycker jag. Anna Book var hyfsad men texten var ju heeemsk. Tommy Nilsson var klart bäst, även om låten var lite halvseg. Den största besvikelsen var väl ändå Andreas Lundstedt – hjäääälp vilken himla dålig låt! Och värst var ju hans kommentar på efterfesten (finns att se på Melodifestivalssidan hos SVT). På frågan om hur det kändes efter att ha blivit utslagen, svarar han föga ödmjukt;

Jag tror kanske att Sverige och svenskarna inte är redo för modern musik(?!!!)

Jo, det är vi – vi är bara inte redo för så´n här värdelös musik!

Nä, nu räcker det!

Nu får jag f-n ge mig snart. Det är så löjligt mycket att göra på jobbet just nu att jag inte ens hinner kompismaila eller blogga på dagarna ;-)

Jag håller på att jobba mig själv gråhårig(are). Det finns ju sååå många andra och viktigare saker att tänka på, som t ex hur mina kära gamla kompisar har det. Här är en snabb uppdatering;

Allison i  Medium gjorde en himla bra säsongsstart med ny frisyr och första delen av ett dubbelavsnitt i torsdags. Men när hon berättade sitt gamla efternamn som ogift så var det inte alls samma efternamn som hon tidigare haft och som hennes bror också hade i ett avsnitt från förra säsongen – very skumt, indeed!

Allison
Criminal Minds
sänds, av någon underlig anledning, parallellt med Medium vilket innebär stressiga torsdagar och supertrista onsdagar och fredagar – vad ska jag göra för att få tablåmakarna att jämna ut godsakerna lite?!!
Criminal Minds
Det är tur att jag har video…i synnerhet med tanke på den ofattbart kassa sändningstiden för Boston Legal (01.30 på måndagnätter)!

Ugly Betty slutade med det bästa avsnittet hittills *snyft* men ersätts redan nästa vecka med den efterlängtade nya Gilmore Girls-säsongen – tjohooo! Jag väntar dock fortfarande på Desperate Housewives och börjar nu befara att femman inte köpt in fler avsnitt – det var ju ett halvår sedan jag sist hörde något från mina kära vänner på Wisteria Lane. Jag hoppas de mår bra!

GGDH

Nä, nu är det dags att fortsätta  - jobba, jobba jo-obba!
 

RSS 2.0