Äääääntligen!

Idag ska jag äntligen hämta ut min PS2 med Singstar och, med avbrott för ett litet bröllop, ska jag leka Schlagerstjärna hela helgen!
image339 
Vad synd att inte Johnny finns med där, för jag har redan nött in texten;
"Don´t - don´t close your heart to how you feel,
Dream - and don´t be afraid the dream´s not real.
Close your eyes and pretend there´s just the two of us again,
make believe this moment´s here to sta-a-ay...."
*snyft*

Arbetsglädje med Johnny

Allt blir roligare med Johnny!
Jag har tryckt på Replay-knappen flera gånger nu och när Johnny sjunger sin ballad för mig medan jag sitter och bygger mina tabeller och diagram inför höstrapporten känns t om detta vackert;

  

0%

1-5%

6-10%

11-20%

21-30%

>30%

JORD- & SKOG

64

28

8

0

0

0

TILLVERKN. INDUSTRI

23

31

23

11

9

3

därav VERKSTADSIND.

26

29

24

6

9

5

därav ÖVRIG INDUSTRI

19

33

21

16

9

1

BYGG/ANLÄGGNING

52

30

10

1

3

3

PRIVATA TJÄNSTER

26

18

21

21

8

6

handel & kommunikation

18

11

22

25

15

8

finans & uppdrag

34

14

21

17

7

7

SAMTLIGA

31

23

20

15

7

4


Vem kunde ana att kapacitetsutnyttjandet i Västerbottens län var så romantiskt ;-)


Nostalgitripp



Ingen actionfylld video precis men - åååååh vad bra!

Jobbajobbajobba

Jobba jobba jobba jobba tjänsteresa jobba jobba jobba.....*suck*

Jag lär mig aldrig...

Varför fortsätter jag att slösa fredagkvällarna framför Camilla Läckberg-filmatiseringarna?
Predikanten var inte heller särskilt bra...och man fick aldrig redo på vare sig motivet eller mördaren till det första mordet (på Johannes).
*suck*
image338

Nä, nästa fredag ska jag äntligen ha fått mitt Singstar-spel och då har jag inte tid med Läckberg - jag får istället lägga den tiden på att försöka tigga J att spela med mig ;--)

Dagens Smalley

February 8 - Today I will begin to change!
Most of us are afraid to change. God grant me...the courage to change the things I can. And what can we change? I can´t change what I wrote in january. Well, I guess actually I can. But that would be rewriting. Of course, I could change my vow not to rewrite. But I still think that would be a mistake. Somethings I can change are my attitudes. For example my attitude about rewriting. I think that´s been my problem. I´ve never really accepted the fact that I can not rewrite! Wow! This is a breakthrough! God grant me the serenity to accept that I can not rewrite!
image337

Det är Ok att vara lite töntig

Jag tror egentligen att alla människor har minst ett tönt-stämplat intresse - en slags passion som, när man berättar om den för andra så möts man av rynkad panna, skeptisk min och (kanske även) besvärad tystnad.
Under vårens delfinaler till melodifestivalen så hade min chef varje måndag roligt åt mina iakttagelser och synpunkter på låtarna, kläderna, artisterna. Han gav mig t om en egen punkt under varje måndagsmöte där han frågade mig vad jag ansåg om lördagens delfinalsvinnare.
Jag tycker - naturligtvis - att detta har ett klart allmänintresse och att alla var genuint intresserade, men jag inser också att han nog hade lite roligt på min bekostnad.

Därför är det så himla skönt att hitta en liten fristad hos en samling människor som också inser vikten av artisternas klädval och framträdande, låtarnas struktur och texternas relevans. Jag är ny medlem i Melodifestivalklubben!
....och inte nog med att jag hittat en liten schlager-oas, de hade också fixat finalbiljetter som är till salu för medlemmarna!!!!! *sjunger* Jag ska se finalen, jag ska se finalen....
image336
Detta visade sig bli en väldigt bra vecka för mig!

Dagens Smalley

Stuart har ännu en självförtroendekris;

January 6 - I am a fraud!
Who do I think I am, writing a self-help-book? How can I help other people when I´m this imposter!
I mean, I´m not even a licensed therapist! Why did I tell everyone I was doing this book? Boy, talk about setting yourself up! I am dissapointing so many people. My friends. My book agent. My editor at Dell. I don´t dare show her what I´ve written. Why did Dell pay me to do this anyway? They can´t know what they´re doing. No other publisher in their right mind would buy this book.
I wonder if I have to give back the advance.
image335

Ointressant del 417

DAGENS GOOGLINGAR

Melodifestivalklubben
- träffade en tjej som är en lika fanatisk melodifestivals-aktivist som jag, och hon tipsade mig att bli medlem i denna klubb
= inte jobbrelaterat

CNNN + stupid americans - en kollega behövde ha hjälp med att hitta en youtubevideo av ett inslag i en australiensisk komediserie (fast egentligen "youtube-sökte" jag den, så det var kanske inte google...)
= lite halvjobbrelaterat (det var ju trots allt en arbetskompis)

Bolånekrisen
- behöver hjälp att pedagogiskt förklara kopplingen mellan den amerikanska fastighetsmarknaden och den svenska arbetsmarknaden inför en föreläsning
= jobbrelaterat

Knasigaste googlingen - jag bildgooglade ordet google för att hitta en illustration till detta våldsamt ointressanta inlägg.

image334

Dagens Smalley

Att krampaktigt hålla sig fast vid positivt tänkande är en svår utmaning för Smalley (liksom för mig - jag upptäckte att den roliga lördagsaktiviteten jag berättade om här nedan egentligen bara blev gnällig ;-)

January 5 - Today I will stay in bed if I´m sick!
I don´t even think that is an affirmation. This whole thing is turning into a total disaster. I can´t exercise today. I´ll just get sicker. My throat is sore, I can barely talk. Why did I ever think I can do this?
image333

Rackarns...

...det ser inte ut som om jag kan ha ha kort kjol och stövlar på lördag, som jag hade tänkt.
Jag ska nämligen få gå ut och rasta mig i helgen - vi ska gå på Fredrik Lindströms grej med den absolut uuunderbara titeln - Svenskar är också människor, och jag hade äntligen tänkt använda några av alla de partykläder som jag smygshoppat i höst.
Nåja, vad är väl ändå en kväll i finklänning när jag kan ha på mig mina läckra täckbyxor istället ;-)

image332

Stuart Smalley´s affirmationer

Saturday Night Live (SNL) har under flera decennium varit de amerikanska komikernas frodiga balkonglåda (det är alltså där de växer på sig och blir blomstrande begonier/margueriter el dyl).
En av de roligaste återkommande sketcherna under 1980-talet var den självkänslesvage Stuart Smalley (spelad av Al Franken), som genom sitt medlemskap i ett otal självhjälpsgrupper lärt sig allt om 12-stegsprogrammen för en bättre självkänsla. Hans ständigt återkommande affirmation från SNL var  "I´m good enough, I´m smart enough, and doggone it - People like me!"

I en "Affirmationsbok"  med underrubriken "No more stinkin´thinkin´! Hello attitude of gratitude!" från 1992 delar han med sig av sina självhjälps-kunskaper. Smalley är (liksom många av oss) patologiskt självkritisk och eftersom han, i sitt förord till boken, har beslutat sig för att aldrig censurera sig och skriva om redan skrivna affirmationer, blir det ganska många ångerfulla ursäkter inför de framtida läsarna av boken

Försvagad av sorgen efter den avslutade legoanimerings-serien, struntar jag nu i upphovsrättslagar och påbörjar min nya serie - ett urval av Smalley-affirmationer.
image331

January 1 - Today I will embrace the chance to start anew!
Okay. That was a mistake. Every day is a chance to start anew. And by singling out january 1st, I´m giving the impression that we shall live one year at a time instead of one day at a time. Now I kind of wish I hadn´t promised myself not to rewrite. But I did! It´s just that I hate starting out on the wrong foot. Maybe this book is one big, huge mistake. But that´s just Stinkin´Thinkin´and I refuse to beat myself up! If I could start over somehow. Oh well, let´s move on.


SuperSingstarsugen

Nu har jag gjort det!
Jag har beställt PS2-konsolen och Singstar Schlager-paketet, så nu bara måste jag boka in ett festdatum, där jag kan tvinga alla mina vänner att leka med mig!
Visst verkar det kul?!
image330

Skymfad

Bara de senaste 2 månaderna har två olika kollegor utsatt mig för alla kvinnors största skymf - den fruktade graviditetsfrågan (när man inte är gravid)! De har visserligen båda förklarat sig i efterhand, den ena med att jag inte drack någon alkohol på hemresan (vi hamnade på samma charterflyg) och den andra med att koftan jag då hade på mig bylsade sig och fick magen att se stor ut (det var en ny kofta som jag därefter - naturligtvis - aldrig haft på mig igen.)

Jag vet inte om jag ska köpa deras tunna förklaringar eller om jag borde börja må lite sämre över min kropp.
Jag inser visserligen att jag nog aldrig kommer att kunna göra karriär inom Anorexia-branschen, men sådär våldsamt överviktig hade jag ändå inte känt mig.
Jag har funderat och kommit fram till två alternativa lösningar: Antingen får jag börja motionera, eller så får jag avreagera mig genom att "anklaga" andra oskyldiga kvinnor för graviditet. Det andra alternativet låter minst jobbigt, även om det nog efter ett tag medför en kraftigt decimerad vänskapskrets ;-)


Försvårad stresshantering och tårfyllt farväl till Lego

Jag är faktiskt himla nöjd med min arbetsgivare - det är mycket jobb och tidvis väldigt stressigt, men vi har bra förmånspaket och så har jag de senaste månaderna kunnat leka lite på facebook om jag har hunnit igenom att-göra-listan för dagen. Nu har dock arbetsgivaren bestämt sig för att göra mina terapeutiska stressåterhämtnings-aktiviteter lite svårare för mig. När jag nu (efter 3 timmars intensivt databas-arbete) bestämde mig för att gå in på ansiktsboken och kasta några får samt ge bort några ägg-toddiesar, så är dessa applikationer plötsligt filtrerade som "Games"(!!) Hur ska jag nu hantera min stress?!
Är det meningen att jag ska hitta på terapeutiska små hobbiesar efter jobbet?! Vem hinner det?!

...och inte känns det bättre när jag nu - med tungt hjärta, en klump i halsen, tårar i ögat och snorig näsa - tvingas avsluta min legoanimerade Izzard-serie....*snyft*
Den sista Izzardanimationen tar upp det viktiga och ofta förbisedda ämnet Kundvagnar.
Supermarkets and trolleys

image329

Dagens legoanimerade Izzard

Jag klarade mig nog från den läskiga kräksjukan (än så länge) - men jag kanske inte ska gnälla så mycket på sjuklingar som J, det kan tydligen straffa sig ;-)
Här är dagens legonanimerade Izzard-monolog (den näst sista)

Cake or Death

image328

Munter läsning

Jaha - den googlingen var ju himla uppmuntrande;

"Den nya vinterkräksjukan hotar att slå till när som helst, viruset är extremt smittsamt.
Partiklar som stänker upp ur toastolen när du spolar, kan vara tillräckligt för att göra dig sjuk. I värsta fall kan det räcka bara med att gå förbi en person på gatan, säger Kjell-Olof Hedlund på Smittskyddsinstitutet.
Kaskadspyor och dödsångest, så beskriver många drabbade vinterkräksjukan...."
image327
(Den äckliga bilden och ännu äckligare texten är båda tagna från Expressen.se)

Jaha - nuuuu känns det ju myyyycket bättre!
*suck*

Neeeejjjjj.....

...är det sant?!!!
Nu är det jag som fått magknip och börjat må kräk-illa - skitskitskit!
Jag har inte tiiiid! Jag måste göra klart mitt bildspel, åka på en konferens och hålla ett föredrag imorgon, och jag tror att det blir svårt att koncentrera sig på det jag säger om jag står och kräks på scenen med jämna mellanrum.....och inte luktar det så gott heller. Jag måste genast googla kräksjuke-kurer - kolla lite på dagens legoanimerade Izzard så länge;
Idag - Brit vs Us-movies

image326

Bytes

J har varit sjuk sedan igår morse och jag är redan less på honom, för jag tycker att han blir lite för döende så fort han känner närvaron av en bacill. Jag borde vara en mer förstående och vårdande hustru, men jag har fullt upp med lilla E och hinner inte klappa honom på pannan, som han nog tycker att jag borde.

Finnes: 3 dagars vårdnad om 40-årig man, visserligen attraktiv men tillfälligt svettig och lite gnällig
image324

Önskas: En shoppinghelg i London alternativt Barcelona (Obs! viss mellanskillnad kan erläggas)
image325

Jag höll nästan på att glömma....

...dagens legoanimerade Izzard;
James Bonds marmeladbrallor.

image323

What´s the worst that could happen

YouTube svämmar över av ointressanta självbiografiska videosnuttar, men här är en av de få (vid sidan av de legoanimerade Izzard-filmerna) bra YouTubefilmerna.
image322

Dagens Izzard-lego-animering

Tyvärr hittade jag bara 5 legoanimeringar av Izzard-monologer, så det bli en kort serie.
Idag - Flaggor

image321

Animerade Eddie Izzard-monologer

Eddie Izzard är världens roligaste man, och allt roligt blir ännu roligare med lego-animeringar.
Därför börjar idag en ny serie på min blogg - oooootroligt roliga Izzard-monologer med legogubbsanimeringar!
Dagens Izzard-animering - Death Star Canteen.

image320

Förvirrad...igen

Vad har Claires pappa för superkrafter? Vet han att Claire vet att han låtit Haitiern förstöra hennes mammas hjärna? Varför har Hiro förlorat sina krafter? Var är Peter Petrelli? Varför måste Nicki/Jessica döda Nathan?
image319

En liten Marvin

Det var länge sedan jag läste en av Marvins recensioner - jag har saknat dem!
Här har han testat flask-te med sina låssaskompisar.
image318

Plötslig självinsikt

Medan jag går från min centrala, rymliga och nyligt badrumsrenoverade lägenhet till mitt roliga, utmanande och hyfsat välbetalda jobb, hinner jag gnälla tyst över den kalla vinden, min trasiga stegräknare (jag tror i alla fall att den är trasig) och hur äckligt bussarna luktar när de svischar förbi - blir jag någonsin nöjd?!
...eller är jag egentligen supernöjd, men tycker bara det är lite kul att smågnälla ;-)
image317


Dagens citat

"I argue very well.  Ask any of my remaining friends.  I can win an

argument on any topic, against any opponent.  People know this, and

steer clear of me at parties.  Often, as a sign of their great respect,

they don't even invite me."

                                            -- Dave Barry
image315


Villhavillhavillhavillha

Nu är det snart bara veckor kvar tills jag fyller 40, och jag vill ha feeeeeest!
Jag ska försöka boka en festlokal och sen bara måååååste jag fixa den här;

image314
Vilket fantastiskt koncept - spela spel och sjunga schlager samtidigt!! ...fast - det hade varit ännu bättre om man också tävlat med de rätta danserna, komplett med såväl fot- som armrörelser...*suck*
Fast det kostar - jag måste köpa PS2-konsolen också, vilket innebär att jag nog kommer måsta punga ut med ett par tusen.....men jag fyller ju 40 och det kan kanske bli min present åt mig själv.....fast det är klart, efter jul har man ju inte alltid så våldsamt mycket pengar....om det inte kan bli en kombinerad julklapp/födelsedagspresent åt mig.......fast det är ju ändå väldigt dyrt....
Min inre dialog fortsätter - jag kommer kanske lyckas övertala mig själv till slut ;-)

Busybusy...igen

Hjälp, vad sjukt mycket det är att göra på jobbet - man har ju knappt ens tid att blogga ;-) Med tanke på min oääändligt långa att-göra-lista på jobbet kommer jag nog bli kvar ett bra tag i kväll.

Sen har jag även en att-göra-lista för räkningar och andra affärer (det är jag som sköter alla betalningar) och jag måste försöka ta reda på ett kontonr till en person på ebay ("tillou_13") som är jättearg på mig för att jag bjöd på en parfym som jag sedan inte skickat pengar för, han/hon har ju i och för sig inte skickat mig någonting, och jag har ju mailat personen via ebay-kontot för att fråga hur jag ska betala (han/hon tar varken PayPal eller VISA) - men ändå! Nu har han/hon "strikat" mig på ebay, vad nu det betyder och jag får så dåligt samvete för jag står bara inte uuut med att någon är arg på mig, oavsett vem det är eller vilken löjlig liten anledning de har....*suck*

...och sen borde jag "dedikäjta" några musikvideosar till mina vänner på facebook, samt "superpoka" några och "ta några quizzar" och bita någons varulv och svara på några "invitations"...
 Det dröjer inte många månader innan vi får se de första facebook-relaterade stressjukdomarna. Socialstyrelsen kommer att gå ut med rekommendationer om max 3 "superpokes"/dag, 2 "quizzar"/vecka och absolut inte mer än 5 varulvsbett per vecka.

Arbetsmiljöfrågor

Tillbaka från tjänsteresan och på väg ut på anställningsintervju. Jag vill ju egentligen inte byta jobb, för jag älskar mitt nuvarande, men med osäkerheten inför den nya organisationen känner jag mig tvungen att söka nya jobb.
Jag ska ta reda på om arbetsuppgifterna på nya jobbet blir lika roliga som de nuvarande, men man kanske också borde fråga lite om anställningsvillkor, friskvård, semester och lite arbetsmiljöfrågor;
Hur många timmar per dag får man egentligen sitta på facebook? ...och hur mycket får man blogga? ....hur roliga är personalfesterna? ...och finns det några hyfsat unga snygga killar som man kan hångla med på festerna, om man skulle vilja det?

RSS 2.0