Ännu mer buhuuu

Kolla bara vilka snygga rea-kläder jag skulle ha kunnat beställa om jag bodde i USA(!)
image283

Liz Claiborne levererar inte heller utomlands - Varför?!  Vill de att jag ska vara fult klädd och olycklig?!
Himla taskmörtar!

Dagens Citat

"Inside every small problem is a large problem struggling to get out."
-- Kasspe
image282


Längtan efter hemlagat

Den senaste Impulsive Buy-recensionen fick mig att inse att nu får jag skärpa mig - jag ska aldrig mer köpa halvfabrikat eller färdigmat....i alla fall inte mer än en gång i veckan...eller kanske tre om man räknar luncherna också....

buhuuuu..

Jag fick ett ryck - efter att ha rensat skrivbordet från det akutaste började jag leta efter några dollardeals på nätet. Dollarna ligger nu kring 6.50 så det är ju bara löjligt att inte utnyttja det - se bara hur sjukt bra pris jag fick på min as-snygga DKNY-klocka (939kr inkl frakt)
Jag hittade en skitbra sajt - www.overstock.com - där de har allt möjligt till superpriser. Jag hittade en fantastisk Liz Clayborne-klänning för strax över $70 (=450kr) en supersnygg Larry Levine-kjol för $35 (225kr) och jättesnygga kilklacksskor från Natalya West för under $30(det var 70% rabatt)
Med en klump av lycka i halsen började jag fylla i en beställning....bara för att tvärt stanna av när jag inser att de inte fraktar utanför USA´s gränser.....*snyft*
image279image280image281
...tänk vad fin jag kunde ha blivit - det skulle ha varit ett viktigt steg på vägen till Agneta - New and Improved.
Jaha - jag får väl fortsatta vara ful och otillräcklig ett tag till.

Badrumsbesvär

Nu - 8 månader efter att vi först tog kontakt med badrumskillen - ska äntligen vårat andra badrum få renoveras. Hantverkarna rev ut hela badrummet medan vi solade och badade (och skitade ner kläder) på Kreta. Nu har de dock försvunnit från jordens yta - vi har inte sett röken av en hantverkare hela veckan och vår tvättmaskin, torktumlare, tvättkorgar (öööööverfulla med smutstvätt) står och minglar i datorrummet tillsammans med den badrumsinredning vi ska behålla.
Själv har jag använt alla underkläder jag kunnat hitta och riskerar nu att behöva gå klädd i bikinitrosor eller baddräkt (under kläderna) på jobbet.
image278
Varför existerar det egentligen arbetslöshet i detta land? Det borde ju finnas utrymme för 10 000-tals hantverkare på arbetsmarknaden, eftersom alla jag pratat med har haft liknande upplevelser....hmmmm - jag kanske själv skulle ge mig in i detta yrkesområde - enorma förtjänst möjligheter och absolut ingen stress eftersom man inte tycks behöva följa några tidsscheman.

Vadå? Jag - bitter?!

Agneta - nu ännu bättre

Höstarna innebär för mig alltid en andra chans efter den misslyckade och ohälsosamma våren och sommaren. Nyårslöftena att gå ner i vikt, äta hälsosammare, börja motionera (och tycka om det) och få en bättre ordning på mitt sociala liv samt en helrenovering av mitt stökiga hem, visar sig redan i mitten av januari vara helt ouppnåeliga. För det är inte en snyggare kropp/rikare umgängesliv/snyggare hem jag egentligen är ute efter, det är Agneta - New and Improved jag vill ha.
Jag gillar egentligen Agneta...men hon skulle kunna vara mycket bättre.
Varför kan hon inte börja ta långpromenader 3ggr i veckan som jag sagt åt henne så himla många gånger?! ..och varför skärper hon inte till sina matvanor och gör stor-kok på helgerna som ger hemlagad mat som räcker hela veckan istället för att panikköpa dyra och onyttiga middagar på väg hem från jobbet?! .....och varför kan hon inte röja upp hemma så att det alltid är lika fint som precis innan hon ska få gäster?!

Nä, jag börjar faktiskt bli lite less på gamla Agneta så det är bäst hon skärper sig i höst....annars.....

...fast jag promenerade faktiskt en timme på lunchen - det kanske är början på mitt nya, aktiva, hälsosamma och lyckligare liv....eller?


Mitt sanna jag


You're a Tyrannosaurus Rex!
You can't stop talking about the "good old days" of the past. While you remember everything being so much better and more glorious back then, you've got to realize that times have changed! It's time to move on, time to bring in the new technology and advancements! Still, there is some charm to your olden out-dated ways. Children seem to love you, for example, as do some historians and scientists. And you should really eat something... your bones are starting to show.
Take the Animal Quiz at the Blue Pyramid.


Mitt alternativa alter ego (när jag ändrade svaret på en av frågorna) var ännu värre;
You're a Human!
With extreme power comes extreme destructiveness, and you've had plenty of both to share with your peers. While you're capable of a great deal of beauty and joy, your skill in creating misery seems almost boundless at times. You've made a big fuss about how you're smarter than everyone else, but all they can see is how you've used those smarts for ill. At this point, your best hope is to turn to those around you and start caring about them. It would also be advisable to get rid of some of your stuff, and preferably not by throwing it away.

Mera schlager

Efter ESC´s snöpliga slut har det blivit väldigt tomt på nöjeshimlen. Sommaren har bjudit på sin traditionella Allsång tillsammans med massmordsorgierna i Midsomer, men när uteserveringarna nu försvunnit från gator och torg börjar faktiskt klubblivet erbjuda något även för oss hemmasittande 39, 5-åringar (just det - jag är fortfarande i 30-årsåldern).
I höst öppnar Schlagerklubben i gamm-Ume!!!
image277
YEAY!!!!
...och om man vill vara påläst (om det skulle förekomma några analytiska paneldebatter under kvällen) så kan man läsa Schlagermickes djupgående analys av röstningsbeteendet i vårens final - hjälp, vad härligt med människor som använder sina analytiska förmågor till något som verkligen är relevant! ;-)

Packningstips på charterresan

Dags för lite charter-gnäll;
Vad har alla världens charterhotell emot bäddmadrasser?
Jag har aldrig bott på ett charterhotell med bäddmadrass utan får alltid ligga direkt på resårmadrassen - man kanske borde packa med sig en bäddmadrass nästa gång.....

Slut på semestern

- nu kan jag äntligen få spola ner toapapperet igen!

Jasså var det inte värre?

I am 63% Addicted to Coffee
Mingle2 - Free Online Dating

Då kanske jag klarar en vecka i utlandet utan svenskt kaffe - skönt att veta!
Sådärja - nu lyckades jag skryta om min utlandsresa igen ;-)

Förälskelse

Hjälp vad snygg den är - min nya DKNY-klocka!
Varje gång jag går förbi en spegel håller jag upp handleden och bara njuuuuter.

Läskigheter

Jag kände mig tvungen att kolla på avslutningsscenen i Gilmore Girls igen imorse medan jag sminkade mig och, även om det var väldigt snålt med hångel, började jag ändå böla igen så nu är jag helt randig i ansiktet och maskaran har klumpat sig...men det gör ingenting - jag är så glad för Luke´s och Lorelais skull.
En mindre vacker avslutningsscen bjöd dock Heroes på igår - hjälp vad äckligt, jag trodde jag skulle kräkas!
image276

Nåja, det blir ju spännande att se hur hon tänker lösa det lilla problemet med att ha förlorat alla sina organ - de kan ju vara bra att ha ibland....
Vi åker ju till utlandet imorgon och även om det känns himla kul är jag ändå lite ledsen över att jag inte har någon dvd-spelare med hårddisk utan bara en skruttig gammal video. Hur ska jag få plats med allt det fantastiska höstsäsongen erbjuder under nästa vecka - videobanden rymmer ju bara 4 timmar!!!


Äntligen...

...blev mina kompisar i Stars Hollows ihop igen! Här är några bilder som de skickade till mig;
image275


Nästa vecka får jag se vad som hänt på Wisteria Lane - kommer Gabi ta Carlos tillbaka?
Vilket aktivt socialt liv jag lever.....eller...

Försmak

4 dagar kvar till Kretaresan - Jag tror jag kan lämna både mössan och vantarna hemma ;-)
image272


Ner med djuren

Det finns flera anledningar till att jag inte bor i skogen - det blir för långt att cykla till jobbet, det finns inga affärer att bränna pengar i och det finns inga restauranger där man kan panik-köpa hem middagen när man för fjärde dagen i rad glömt att fylla kylskåpet.
En annan fördel med stan är att man slipper ovälkommet besök av stora och små djur. Nu har dock djuren urbaniserats så till den grad att de förväntar sig ständig uppassning och service av mig - den person vars genpool för flera hundra år sedan bestämde sig för att fly från den djurnedlusade naturen och som rakryggat nu står fast vid detta beslut. Mitt kök är invaderat av tusentals bananflugor och jag vet inte vad de vill ha av mig. Ett stort gäng håller till vid hallspegeln, ett annat känner sig som mest hemma runt kaffebryggaren och det tredje stora gänget föredrar det lilla avlastningsbordet i ek, med fri sikt till tv:n. De tycks välkomna mig med att irriterat surra runt mig när jag kommer hem och väntar sig sedan att jag gör kaffe åt dem och sätter på tv:n så att de får kolla på Animal Planet(!!)
Jag har ställt ut små glas med vinägerlösning som visserligen dragit till sig ett hundratal av dem, men vad gör jag av resten?!
...och jag börjar även bli förb less på kringstrykande katter som rullar runt i de täcken och kuddar jag lagt ut till vädring på min veranda!
image270image271

Det kanske vore lugnast att flytta ut i skogen nu när alla djur flyttat hem till mig....fast var ska jag då köpa min middag?

Jamen va f....

Var i h-ete kom alla bananflugor ifrån?!!
På bara ett par dagar har vår lägenhet blivit en mycket populär samlingsplats för de där pyttiga äckliga gulbruna krypen. Jag tror de håller någon slags stor kongress....det kanske är höstens Kick-off där de lägger upp planerna för sin invasion av jorden.
Jag har dock en liten överraskning till dem - jag måste komma ihåg att köpa vinäger på väg hem...

Andra försöket

Inför förra Danmarksmötet var vi alla peppade till tänderna. Vi hade laddat upp med god mat och snacks och passande drinkar. Vi hade t om tagit på oss Sverigetröjor och kompisen F hade garderat sig lite extra med Sverigesockor. Vi satt och försnackade på balkongen och satte oss framför tv:n lagom till studioförsnacket....bara för att upptäcka att vi inte hade kanal 9(!!!!)
Lite avslaget blev det faktiskt och man fick inte riktigt samma känsla av att följa matchen via text-tv.
Idag har vi alltså en till chans, för trean är jag helt säker på att vi har.

Var god vänta

Åååååh vad jag längtar efter min nya fina DKNY-klocka. Jag lyckades nämligen äntligen registrera ett PayPal-konto igår, så nu har jag köpt den!
image269
Med frakt slutade det på $133, vilket ändå är betydligt billigare än klockaffärens hutlösa bud på 1975 kr!
Nä, nu har jag inte tid med detta längre - jag måste gå in och söka folk på Facebook ;-)

Socialiseringskurs

Jag riskerar nu på allvar att för alltid förlora alla mina sociala förmågor. Jag umgås mycket sällan med kompisar numera - mycket beror väl i och för sig på småbarnslivet, men jag använder inte ens telefonen, såvida det inte kommer ett sms-pling, förståss. De senaste åren har all kommunikation gått via e-post eller sms och nu - med facebook - finns det ju ingen anledning alls att ha kvar sin gamla telefonbok.
Jag undrar om Kursverksamheten snart kommer att börja hålla socialiseringskurser, där man får lära sig att titta folk i ögonen när man kommunicerar med dem.
image268

Det är tur att jag har ett jobb att gå till, annars hade jag väl glömt bort hur ytterdörren funkar ;-)

Snabb uppdatering

Jag har pratat med ebay-tjejen och hon tar bara paypal-betalningar. Jag sitter nu och parallellkommunicerar med paypal (jag lyckas inte registrera mig pga att de anser svenska telefonnummer vara "not properly formatted") och ebay-säljaren och väntar på svar.
Vem visste att det skulle vara så här jobbigt att slösa pengar?

Kär igen

Jag har under ett års tid dreglat i smyg över min kompis Å´s underbara klocka. Det har kliat i fingrarna när jag sett den och jag har tittat in i några klockaffärer och frågat efter den, men annars har jag inte gjort några seriösa försök att köpa den.
Idag slog det till - helt plötsligt bara måste jag ha den. Jag mailade henne och fick artikelnumret och ringde sedan runt till några butiker i stan. De hade den inte i lager, men en av butikerna kunde kanske få in den....till det facila priset av 1975kr(!!!) Jag försökte låta cool i telefonen genom att inte svimma och sedan sa jag med en avmätt röst att de skulle fortsätta försöka ta in den (jag hoppas de inte har nummerpresentatör så att de kan söka upp mig och tvinga mig att köpa den). Nästa hållplats Google. Jag lyckades hitta den på e-bay (oanvänd) av en säljare med gott renomé och garantier. Hon ville ha $109, vilket ju känns betydligt överkomligare.....sen blir ju förstås frakten lite dyr....och man måste ha PayPal-konto, vilket jag inte lyckats lista ut hur man skaffar.
Jag ska maila henne ikväll och se om hon accepterar Visa (det borde hon ju göra) och om hon kan skicka den till Sverige.
Köpgalen?! Jag?! Nä, inte då ;-)

...fast den är ju fantastiskt läcker;
image267


Exklusiv intervju

Eftersom jag är en så himla intressant person, är jag mycket glad och tacksam över att här lyckats få en exklusiv intervju med mig. För att göra det ännu intressantare kommer svaren i bildform.
(Det var faktiskt lite kul att göra - googla bara på ordet du tänkt skriva med Google Bild)

Vilket år är jag född?
image261

Vad är egentligen min bästa egenskap?
image262
Och vad är min sämsta?
image263
Vad tycker jag är roligt att göra när jag inte jobbar?
image264image265


När jag googlade på födelseåret hittade jag en bild som fick det att stocka sig i halsen på mig av nostalgi. Bilden heter ESC 1967-68 och visar de deltagande länderna i Melodifestivalen på den gamla goda tiden, innan den förb. kompisröstningen. Det var tider det!
image266

Akuta kemiska behov

Nu börjar jag känna mig vääääldigt trött - dags för en ny injektion innan jag svimmar och slår huvudet i tangentbordet. Det är så missklädsamt med tangentavtryck i pannan ;-)
image260


Ineffektivitet

Som vanligt när jag har supermycket att göra blir jag superineffektiv. Jag har nu googlat runt efter Nokia 7390 i snart en halvtimme och ställer mig frågan - Behöver jag en ny mobiltelefon?
image258image259
Min gamla är ju visserligen hela 8 månader gammal, men jag gillar den ju egentligen....fast den här har ju såväl radio som mp3-spelare.....fast jag vet ju inte hur man använder mp3-spelaren. 7390 har också en 3-megapixelkamera.....fast jag vet ju inte ens hur jag ska föra över mina nuvarande bilder till pc:n, och kommer kanske inte har så stor användning av en högupplöstare kamera....fast den är ju himla snygg....decisions, decisions....

Jag undrar..

..när jag slutade säga Hennes och började säga HM istället?
image257

Busybusybusy...

...som vanligt *suck*
Imorse vaknade jag före 0400 och kunde inte somna om. Om jag är vaken i mer än 5 minuter börjar det genast rulla en massa att-göra-listor i huvudet på mig. Jag kanske borde ha stuckit till jobbet och fått undan lite, men jag tyckte det kändes mer produktivt att ligga i soffan, dricka o´boy och bläddra mellan två olika pokerturneringar på femman och sexan ;-)

Jag vill sooooooovaaa

image256

RSS 2.0