Stängt för Hell Week..

image456

Öppnas igen tisdagen 6/5 - Välkommen åter!

Ännu en SVT-miss

Jag vet inte vad det är för fel på mig - när jag flippar runt bland kanalerna hoppar jag nästan alltid över SVT. Jag har alltså missat nästan alla bra dramaserier som SVT producerar och köper in. Jag missade Kronprinsessan och Kungamordet (eller vad den nu hette) och jag missade också samtliga avsnitt av den amerikanska superserien Vita Huset(!!!)
Nu har jag också gått och missat Fredrik Lindströms svenskhets-program!
Turligt nog kunde jag genom att göra lagom-testet på svt.se ändå få reda på hur lagom jag var:

image455

Hell week

Ja, så var det snart bara helgen kvar innan vårens största hell week på jobbet tar sin början.
På måndag morgon ringer klockan 4.45 varpå det två dagar långa redovisandet av utbudsanalyser i Stockholm följer, sedan en uppföljningsdag som jag ska hålla i Östersund dagen därpå, följt av en likadan träff i Gävle på torsdagen och sedan hem till Umeå för ytterligare en heldag på fredagen.
Inte blir det vilsammare av att min avdelning drabbats av sällan skådad spar-iver och tvingar mig och min kollega att genomför norrlandsturnén med tåg, buss samt delat hotellrum - jag hoppas att hon inte snarkar.
Efter en långhelg i Barcelona följer sedan en heldag i Sundsvall med tillhörande 8 timmars bussresa t & r på en och samma dag - jag blir nästan utbränd bara av att skriva om eländet ;-)

image454


...fast det är klart - jag har ju faktiskt ett jobb som jag egentligen gillar..
...och den 15 timmar långa arbetsdagen i Sundsvall blir ju lite lättare att genomleva i mina skitsnygga nyinköpta Barcelonakläder....(lite omvänt dissimang där ;-)

Stöld av farliga lampor

Som alla insiktsfulla brottslingar vet finns det en utmärkt lösning på oförmågan att producera eget material - stöld!
Dagens blogg-inläggs-stöld är från Ninni på Dagarna, som funderar över nödvändigheten att sätta de här stackars lamporna bakom galler.

image453


Dave Barrys smileys

Äntligen hittade jag en komplett förteckning över alla praktiska smileys som man behöver för att slippa skriva ut hela ord. Min favoritkrönikör Dave Barry täcker här in alla de vardags-situationer som tidigare saknat emoticons. Nu behöver vi inte längre gång på gång skriva ut den långa jobbiga meningen "Jag har en trebenad bläckfisk på huvudet som luktar illa" - hjälp, vilken tid jag kommer att spara!

USEFUL INTERNET EMOTICONS

EMOTICON

MEANING

:)

Happy person

:(

Sad person

:-)

Happy person with a nose

:-(

Sad person with a nose

:---(

Person who is sad because he or she has a large nose

:-D

Person laughing

:-D*

Person laughing so hard that he or she does not notice that a 5-legged spider is hanging from his or her lip

;-)

Person winking

.-)

Person who can still smile despite losing an eyeball

:-{8

Person who is unhappy with the results of her breast-enlargement surgery

:V:-|

Person who cannot figure out why nobody wants to talk to him or her, little suspecting that there is an alligator on his or her head

~oE]:-|

Fisherperson heading for market with a basket on his or her head containing a three-legged octopus that is giving off smell rays


Evergreen terrace

Om alla 10 timmarna Simpsonsrepriser som 3:an och 6:an kör varje vecka, är alldeles för lite för dig - flytta in och skapa dina egna avsnitt!
image444image445image446
image447image448
image449image450
image451image452

I min musikmaskin



Dagens på-väg-till-jobbet-musik - Greklands bidrag till ESC 2003.
En fantastisk ballad, trots den ohyggligt läskiga klänningen....

Bamse i deklarationstider

Jag älskar Bamse och skulle gärna vilja leva i hans värld, där borta på de höga kullarna.
Bamse finns alltid tillgänglig när något läskigt händer och Skalman tar alltid fram den exakt rätta maskinen ur skalet i rätt ögonblick (förutom alla de gånger hans mat- och sovklocka ringer när det är som mest farligt - himla svikarSkalman).
Bamse hade kunnat rädda den stackars lilla flickan i Stjärnsund, han skulle ha hällt i sig dunderhonung och kastat upp politikerna i luften när de anklagat sjuka flyktingbarn för att simulera och han hade tagit Bush och världens alla andra stridstuppar i näsan och dragit ner dem till alla ruiner och döda kroppar som de senaste årens "frihetskämpande" lämnat efter sig, och tvingat dem att skärpa till sig om de inte ville ha en rejäl knäpp på näsan.

Men inte då!
Han kanske också har blivit medelålders för här sitter han och Skalman och deklarerar istället;
image443

Justerad Barcelonabudget

Prisa Gud....här kommer skatteåterbäringen!
image442
Mot Sherwoo.....Barcelona!!!

Längtan efter Lorelai Gilmores garderob

Det finns många skäl att älska tv-serien Gilmore Girls och ett av dem är kläderna.
Jag ääääälskar Lorelais kläder och tänker ägna många timmar av Barcelona-resan till att hitta Lorelaikläder till bra priser. Lite inspiration;
image435image436image437
image439image440image441

Samt en massa uuunderbara vinterkappor som säkert inte är så lätta att hitta i affärerna i april....
Vi får dock se hur länge min klädköparbudget på ca 2000kr räcker .....*suck*


All by myself, don´t wanna be all by myseeeelf....

Jag måste nog lyda Anettes råd att sätta tillbaka SIMkortet i den gamla mobilen och försöka kopiera över adressboken till kortet....*suck*
Alternativet är ju att finna sig i att jag bara har Mobilsvar och Kundtjänst som mina enda vänner - jag kanske borde sms:a dem och se om de vill henka ut på en After Work ;-)

With a little help from my friends....

Det känns alltid kul med en ny mobiltelefon (i synnerhet när den gamla tycks hata mig) så glad i hågen grävde jag ut mitt SIMkort och satte in den i min nya rosa Nokia...bara för att upptäcka att jag tappat hela min kontaktlista(!)
Jag ber därför alla som läser detta och har mitt mobilnummer att - snälla du - sms:a mig ditt namn så att jag kan bygga en ny telefonbok...schyrre rå...
image434
Den nya mobilen är visserligen rosa men inte ens det hjälper nu när jag inte har några kompisar kvar....*suck*

Klimat-idiot..

..ja, för man kan ju knappast kalla mig klimatsmart!
 Jag skäms som en hund även fast jag visste att jag bidrar till betydligt mer utsläpp än vad FN anser vara en hållbar nivå.
Det var resandet som var den stora skurken. Jag går alltid till och från jobbet och åker bil mindre än 1 tim/vecka. Jag flyger dock 10-40 timmar/år i tjänsten och 1-10 tim/år privat (fast där tog jag nog kanske i i underkant) och det var där det det skenade iväg ordentligt...och jag som tyckte att jag flyger väldigt lite...
 Jag visste inte att flyget var himla farligt!
image433
Jag skäms...det gör jag verkligen!

Jag kan nog köpa lågenergilampor och handla mer mat enligt säsongerna (så man slipper frakta mat över hela jorden) men det blir svårt att avstå flyget, helst när man bor uppe vid nordpolen nästan och flera hundra mil från alla roliga ställen som Barcelona.......hmmmmm - jag kanske borde flytta till Barcelona så slipper jag ju flyga dit, eller London eller norra Italien någonstans....eller i alla fall Stockholm, så sparar jag ju in på 80% av mina flygresor!

Jag borde nog ta en klimatdiskussion med J när jag kommer hem - ännu ett flytta-till-Stockholm-argument!

Bytt är bytt

Om ni kan - ersätt alltid dessa tråkiga ord mot dess betydligt roligare synonymer och ni blir genast mycket lyckligare!

TRÅKIGA ORD
Skolbespisning
Deklaration
Utomhus


ROLIGA ORD
Restaurang/Bar/Pub
Brädspel
TV-soffa


I min mp3



Dagens på-väg-till-jobbet-musik:
 It doesn´t have to be this way, The Blow Monkeys

Spel-abstinens

Jag äääälskar brädspel och i synnerhet TP. Nu var det dock såååå himla länge sedan jag senast spelade att jag glömt bort hur en tärning fungerar - tuggar man den eller sväljer man den hel?

Jag måste genast bjuda in till en massa kalas så att jag får anledning att köpa dessa, och tvinga folk att spela med mig.......annars får de ingen efterrätt  ;-)
image429image430
image431
Men något sådant här blir det nog knappast tal om...
image432

Bristande självkritik som affärsidé

Hmm.....jag undrar om det skulle gå att identifiera den kemiska sammansättningen hos det ämne som ger dessa Idol-aspiranter så himla bra självförtroende?
Om vi noggrannt började studera människorna med oförskämt stort självförtroende kombinerat med total brist på självkritik så kanske vi skulle kunna återskapa detta ämne i laboratorier.
Man skulle sedan kunna sälja små sprutor av detta ämne att injicera strax före ett lönesamtal/anställningsintervju eller dylikt.
Det är dock viktigt att effekten är kortverkande - målet är ju att blåsa upp sig själv under en eller ett par timmar i syfte att höja sin lön eller få ett bra jobb.
Man vill ju inte vakna upp ur självförtroende-ruset först när man står inför Idol-juryn och precis gjort en fruktansvärt usel tolkning av I will always love you.....

Självkritik och självdistans



Det är aldrig bra att vara för självkritisk då det lätt kan leda till att man inte vågar göra det man egentligen vill av rädsla för att misslyckas. Å andra sidan är självdistans nödvändig för att se sig själv i ett sammanhang och inte som jordens mittpunkt.
Jag undrar om den här stackars tjejen bara fått höra glada tillrop och hyllningar och aldrig någonsin fått chans att granska sig själv lite distanserat.
Är det ofattbart goda (och inte sällan ogrundade) självförtoendet hos deltagarna på Idol-uttagningarna orsakat av för mycket curlande från omgivningen? Hur ska man uppmuntra barn/ungdomar och samtidigt få dem att se sina begränsningar så att de inte gör bort sig på tv?

...och varför får de stackars bulgarerna inte lära sig engelska i skolan?

Mognadsprocess

Rackarns vad vuxen jag känner mig idag - inte nog med att jag städat ur kylskåpet, vikt högar med tvätt och snart ska börja skrubba duschväggarna i hopp om att få bort all förb kalk - jag har också ringt systembolaget och beställt en låda vin!
Vi drack ett supergott Italienskt vin på en restaurang förra helgen, men de sa att den inte gick att köpa på systemet utan måste beställas via Spendrups Vin. Efter lite grävande upptäcker jag dock att systembolaget numera har det som beställningsvara så jag ringde och beställde en låda utan att ens fråga vad det kostade - extremt vuxet va?!
image428

Nu får jag bara hoppas att "låda" betyder 6 flaskor och inte 12....

Ett tårfyllt farväl

Jag äääälskar min Nokia 7373, men de senaste månaderna har den börjat stänga av sig själv mitt i samtal men även i standby-läge. Jag har tolererat imperfektionen ganska länge för vår gamla vänskaps skull men nu börjar jag ledsna rejält.
image426
Jag ringde Telia och frågade vad de kunde erbjuda om jag gick med på att binda abonnemanget i 18 månader. Någon 7373:a hade de inte - de tillverkas inte längre - utan erbjöd mig en betydligt plastigare modell;
Nokia 6085
image427
Nåväl - den är ju i alla fall rosa och det måste väl ändå betraktas som den viktigaste egenskap en mobiltelefon kan ha ;-)

Komparativa nackdelar

Jag vet inte varför jag ofta får behovet att jämföra mig och mitt liv med andra och deras liv - jag kanske vill ha en värdemätning på hur lyckad/cool jag är. Det tråkiga i detta är dock att jag alltid lyckas jämföra mig med fel personer. Jag hittar alltid någon som är smalare och snyggare, någon som har ett roligare jobb/bättre betalt jobb/coolare jobb, någon som har en lyckligare familj och någon som lever ett bättre liv helt enkelt.

Dagens demoraliserande jämförelse är med Maria Agrell , vars blogg jag hittade när jag sökte efter roliga aktivitetstips i Barcelona. Hon är en svensk kvinna som bor med sin man och sina två barn i det über-coola Barcelona där mannen driver eget företag och hon skriver en bok och går på coola klimatkonferenser och engagerar sig i viktiga samhällsfrågor...*suck*
image424image425

Jag har dock bestämt mig för att hon i alla fall säkert lider av mjäll och kluvna hårtoppar ;-)

Björnfrossa



Jag vet, jag vet - det blir lite väl tjatigt med alla mina Björn Gustafssonhyllningar så jag lovar att det här är den sista...denna vecka i alla fall.
Björn berättar i Parlamentet (24/3) hur vi skulle kunna protestera mot diktaturen i Kina utan att blanda in idrottsmännen/kvinnorna eller politiker - mycket fiffiga tips, tycker jag.
Fast det roligaste skämtet från förra söndagens Parlamentet var ju svaret på frågan "Vad brukar Samer kallas med ett slarvigt uttryck?"
 - Fjäll-apor!

Bristande verklighetsförankring

Det tycks vara lite suspekt att bara ha ett barn för jag vet inte hur många gånger vi fått frågan om vi inte har tänkt skaffa ett till. Jag tycker att det räcker med den vi har - hon är en jättehärlig tjej men alldeles tillräcklig egentligen.
J undrade om det kanske är synd om barn som inte har några syskon och frågade om jag kände några enbarnsföräldrar (förutom mina egna svärföräldrar).
Jag fick fundera ganska länge men kom till slut på en hel hög med goda exempel på ensambarn;
Min kompis J
Min kompis V
Min kompis A
Lorelai Gilmore
Rory Gilmore (Lorelai´s dotter)
Bridget Jones
Kalle (från Kalle och Hobbe)
Harry Potter
Hermione Granger (Harrys kompis)


Det var inte förrän jag rabblade den långa listan till J som jag insåg att de - med endast tre undantag - var fiktiva personer, eller låtsaskompisar som jag föredrar att kalla dem ;-)

April april

Svenska Dagbladet busade till sig ordentligt idag genom att redan nu hänga ut andra tidningars aprilskämt.
I år ska djurparkerna börja visa upp exotiska djur som daggmaskar, kranvattnet i Katrineholm blir kolsyrat och 3G-master ger upphov till trillingfödslar.

image422
I DN hade man bilder på den nya inglasade Hammarbybacken som var lite för Star Trek för att vara sann.

Det roligaste var dock en kommentar som gjorts till SvD´s aprilskämts-avslöjande på webbupplagan;

Det stod visst något i tidningen om att finansmarknadsminister Mats Odell hade gjort en bra affär åt staten häromdagen.
Den nyheten var lite för osannolik, kan inte vara många som gick på den enkla...


The return of Braig dansk tv-musik



...Och här kommer den andra och avslutande delen av vår spännande televisionsmusikgeografiska följetång; Temat till Anna Pihl - In the end I started med Niels Brinck och Maria Marcus.


Braig dansk tv-musik



Del 1 i denna lilla följetång är temat till Nicolaj och Julie - Right next to the Right One av Tim Christensen.

Krånglande plattformsbyte och mer dissimenterande

Ääääntligen tycks bloggservern vara färdiga med sitt plattformsbyte (jag har ingen aning om vad jag just skrev, men bloggadmin angav detta som orsak till att bloggen varit stängd sedan i lördags...)

Jag har funderat lite mer på dissimenterande som fenomen. Vad är det som gör att vi inte kan ge en komplimang/beskriva något trevligt utan att genast kontra med arga kommentarer om något otrevligt.
Kan man skylla på det lutherska arvet? På Jantelagen?
Är det kanske så att vi inte vill förhäva oss genom att berätta att vi är glada för något/tycker om något, som gör att vi genast måste visa hur mycket vi också lider?

Guuuud vad skönt att våren äntligen är här - snön smälter bort och ger oss återigen förhoppningar om en ljusare och varmare tid. Nu när snön smält så kan jag dock räkna till inte mindre än 12 hundbajs-högar på de 150 metrarna vi går till dagis(!!), vad i h-e är det för fel med hundägare som tycker det är helt Ok att lämna stora korvar efter sig mitt på trottoarerna. Även om de skiter i andras skosulor borde de bry sig om sina egna - de kan ju själva trampa i det....eller deras hundar!

Det roliga med själva dissimangs-delen är ju att det är först då man riktigt kan engagera sig. Ja visst är det trevligt med våren när solen kommer fram igen men det känns inte så våldsamt entusiasmerande. Åsynen av alla hundbajsar känns dock mycket mer engagerande, så engagerande att man till och med räknar dem så att man liksom kan njuta av ilskan lite mer....

...fast det kanske bara är jag....

RSS 2.0