Sista julklappstipset

Jag har fortfarande inte någon fiffig julklappsidé till J, men om lite över en timme ska jag ta en sista raid i affärerna. Ett brädspel vore kanske kul....eller talböcker gillar han ju....eller kanske någon elektronikgrej....

Det här var faktiskt en liten smårolig spelidé för besserwissrar som jag själv - ett spel med frågor som det är pinsamt att man kan svaret på. Det smartaste skulle väl i och för sig vara att med flit inte svara rätt på dem, men besserwissrar kan omöjligt förmå sig att inte svara på något man kan (och ibland t om räcka upp handen på frågor som ställs till andra ;-)

Debattinlägg



Här är ett av de smartaste och skojigaste inläggen i debatten om Irak-kriget;
Steve Jobs presenterar Apples nya produkt - the I Rack!

Plötslig insikt

Skymningen faller nu och även fast det inte finns någon snö i sikte, så känns det ändå sådär barnsligt mysigt juligt just nu. Vi har haft en jullunch här på jobbet med både gröt och skinka och smarrig chokladtårta till efterrätt. Vi har fått våra julklappar....(man får väl inte öppna jobbjulklappar innan julafton...eller?) och adventsljusstakarna tindrar ikapp med stjärnorna i fönstren på andra sidan gatan.
Jag har precis avslutat veckans matchningsuppföljning och ska börja packa ihop för att gå och hämta lilla E på dagis, när det plötsligt slår mig - JULKLAPPAR!!!!! Jag har inte köpt någon julklapp till J!!!!!!
Ett akut hjärnstillestånd har infunnit sig och jag har inga som helst uppslag.
Det finns en överhängande risk för en Aladdinask från Statoil ;-)
..eller varför inte ge bort en sjukdom?'
image353

Oinspirerad

Jag har drabbats av en allvarlig oinspirations-bacill och kan inte få mig sälv att ta några som helst initiativ idag.
Det är som om all fantasi och självständigt tänkande har sugits ur mig under natten. Just nu sitter jag t ex och stirrar på markören som uppfodrande står och blinkar och väntar på underhållande betraktelser och jag vill bara skrika "sluuuuuuta!!!" åt den. Jag tror dock att mina arbetskamrater då skulle titta ännu snedare på mig och att de kanske skulle drabbas av någon slags obotlig nackspärr eller "karpaltunnelsyndrom".
Jag älskar det ordet, men förstod inte förrän i höst att det har något med händerna att göra. Jag har alltid trott att det var ett slags förvirringstillstånd, och eftersom denna diagnos är betydligt mer spännande än något handledsfel så väljer jag att fortsätta använda karpaltummel som beteckning på allmän förvirring - ursäkta alla karpaltunnlare (särskilt dig, D - du är inte speciellt förvirrad).
När den egna inspirationen inte finns, så kan man sno andras. Det är alltid kul med arga människor och Bek är idag roligast i sitt korståg mot en handtvålstillverkare.

Dagens julklappstips

Kommer precis in på rummet direkt från en suuuupertråkig heldagskonferens och huvudet bultar av uttråkning - jag önskar jag hade haft med mig dessa så att jag kunnat smyg-leka med min stolsgranne istället. Då hade jag besparat mig huvudvärken samtidigt som jag hade "networkat" med min granne och lärt mig mer om melodifestivalen.
image352

Fast...

...jag är faktiskt sugen ändå...

Ok, jag erkänner....

...jag är en smyg-tv-shoppare
Lite generat sitter jag ibland och kollar på hela tv-shop-program. Jag blev t ex väldigt sugen på Magic Bullet (matmixern) och jag har även varit lite småsugen på ett "Mini-spa" och en ång-grej som man kan använda som strykjärn.
När jag idag råkade snubbla in på hemsidan kunde jag inte låta bli att dregla lite över väskan "Shopping Pro".
Själva namnet är ju för det första väldigt tilltalande, för man vill väl inte behöva vara en Shopping-amatör heller(!!)
...och så har ju väskan också supermånga smarta fack för nycklar, mobiler, smink o dyl, så man slipper panik-grävandet när man står i kassan....och sist men inte minst - en väsk-lampa, så att man kan hitta saker i mörkret ;-)

image351
...synd bara att väskan var så ful...

Dagens julklappstips

Snooze-knappen är underbar...men kan vara lite farlig om man har klockan för nära sängen. Efter ett tag har kroppen lärt sig när snooze-tiden gått ut och handen börjar automatiskt trycka ner knappen var 8:e minut - fast man sover.
Nu har snooze-knappen fått konkurrens, för det är ganska svårt att kliva upp ur sängen och springa omkring i rummet utan att vakna ;-)
image350

Al Gore igen



Nej, istället får W och denna läskiga propagandamaskin (Fox News) härja fritt i den amerikanska "debatten".
Här är en rolig liten film om hur bittra de blev på Fox News efter utnämningen av Gore som Fredspristagare.
Fox News tycks istället vilja instifta ett Krigspris ;-)

Nobels fredspris

Al Gore´s tal från gårdagens prisutdelning.
Jag säger bara - wow!
image349

...och jag förlåter aldrig amerikanerna för att ha låtit W att stjäla Gores presidentpost!!
Hur skulle världen ha sett ut om Bush inte hade tillåtits sno åt sig Vita Huset för 7 år sedan?!

Det skulle ha varit dötråkigt och...och...jättetrist...och, och alldeles, alldeles uuuunderbart.... ;-)

Dagens julklappstips

Några dags-aktuella siffror;
3 = antalet gånger jag nästan halkade och slog ihjäl mig på väg till jobbet i morse
26 = antalet minuter jag jobbade med att få bildkanonen att visa mitt bildspel inför morgonens rapportpresentation
0, 03 = sannolikheten (uttryckt i procent) att jag skulle skicka omkring de här kontakt-lapparna på bussen/i mataffären/på väg hem från jobbet. Fast det var en himla trevlig idé, faktiskt...
image347


Dagens julklappstips

När stressen är som störst blir vissa kollegor som mest irriterande - just det, jag pratar om min nemesis LP.
Hans "assistans" nödvändiggör nästan alltid extra-arbete från min sida och mitt tålamod med hans arrogans och inkompetens krymper hastigt i takt med att stressen ökar.
Dagens julklappstips skulle kunna hindra honom från att komma in på mitt rum och orsaka onödigt mycket irritation.

image345

Ultimata Singstartillfället

Jag dryftade mitt lilla Singstar-problem ( att J inte vill spela med mig eftersom han inte kan sjunga) med en kollega och han förslog att det ultimata Singstar-tillfället är under efterfesten på en cykelfest.
Cykelfest? frågar jag oskyldigt, varpå han förvånat utropar:
Va?! Har du aldrig varit på en cykelfest?!!
Med huvudet nedböjt av skam går jag in på mitt tjänsterum och googlar. Det lät faktiskt superkul......om man bara kunde cykla utan livsfara på vinterväglag.....och hade några kompis-par i närheten.....och hade barnvakt någon himla gång....*snyft*
Han tipsade dock också om en jättebra speltillbehörs-affär i sta´n. Här finns det absolut nödvändigaste för skojsiga spelkvällar;
image344

Dagens julklappstips

Ääääntligen kan man slippa den obeskrivliga tristessen av att äta ostämplad toast på morgonen!
Dagens julklappstips är ett oumbärligt köksredskap som man först nu inser att man inte kan leva utan.

Roliga sömnbristkonsekvenser

Ibland kan man t om ha lite roligt åt sina små handikapp. Jag sitter och skriver det sista på min höstrapport och retar mig på det övernitiska stavningsprogrammet. Det var särskilt ett ord jag inte förstod invändningen mot, för "optimism" är ju ett fullständigt riktigt ord. Jag fick stirra på texten flera gånger innan jag upptäckte det uppenbara felet;
....det privata näringslivet ger en bild av ett Västerbotten med optimistism

 "optimistism" är ju kanske inte den helt korrekta stavningen ;-)

Jag hoppas att dessa hjärn-defekter är tillfälliga och att jag inte drabbats av en kronisk dyslexi-infektion.


Uuuuunderbara.....



...Luther Vandross!

Julklappstips (fast inte till dina grannar)

Hålögd av trötthet tog jag mig vinglande till jobbet i morse. Efter att i månader ha blivit väckt vid 04-tiden och inte kunnat somna om, ser jag mig lite som ett vandrande experiment över hur kroppen reagerar vid långvarig sömnbrist. Mina iakttagelser hitills;
Det är egentligen inte den analytiska tankeverksamheten som drabbas först av sömnbrist utan de mest grundläggande förmågorna. Jag producerar som aldrig förr på jobbet, men jag går vingligt, ser suddigt och stavar som en kratta - tack gode gud för stavningsprogrammet i Word.
Experimentet fortsätter (f-n vad lång tid det tar att skriva det här - jag fick radera Exprimentet och Experemintet innan jag fick till det)!
image343

Dagens julklappstips lovar timmar av underhållning. Se bara till att din granne inte får tag i denna, för att bli drabbad av detta under julhelgerna innebär ju katastrof - man kan i värsta fall tvingas prata med sina släktingar(!)

Julklappstips igen

När jag vaknar upp ur min jobb-dimma ser jag att det plötsligt lyser stjärnor i fönstren och det hänger glitter och tomtar i alla affärer. Om jag inte visste bättre skulle jag tro att det snart var jul...men det kan det ju inte vara - jag har ju inte ens börjat fundera över att börja tänka på att köpa julklappar. Inte heller har jag fått tag på årets Blossa, köpt julkalender eller planerat någon slags julstädning hemma.
Jag har dock lallat omkring på nätet och hittat praktiska julklappstips till min blogg.
image342
Dagens julklappstips - självrörande mugg.
Arbetsgivare inom både offentlig och privat sektor är numera livrädda för sjukskrivningar och lägger ner massor av tid och energi till att förebygga arbetsskador. Vi har höj- och sänkbara bord, friskvårdstimme, bidrag till gymkort och ett blad med pausrörelser man borde göra ett par gånger per dag när man får tid att flytta näsan från skärmen.
Det man inte har tänkt på är att underlätta den mest monotona och oftast upprepade rörelsen på många stillasittande arbetsplatser. Ok, jag får min dagliga motion under alla mina kaffe-hämtar-turer vilket ju är positivt men jag oroar mig ständigt för karpaltunnelsyndrom genom allt kaffe-omrörande.
Dagens julklappstips är lösningen!

Entusiasmering eller kontaktannons

Sökes: Entusiastiska medtävlande i Singstar samt barnvakt.

Det var verkligen superkul med Singstar, även om det visade sig svårt att sjunga medan man brottas med en ilsken 2,5-åring om mikrofonerna. Jag försökte sjunga "Duell" med J och kompisen F (man sjunger samtidigt på samma sång och spelet  registrerar tonsäkerheten i respektive mikrofon). Det visade sig vara en riktig utmaning att försöka se texten och nå mikrofonen, med lilla E stående framför tv-rutan och desperat och högljutt försöka slita åt sig micken.
Jag kanske borde vara tacksam åt hennes uppenbara schlagerintresse, men jag tänker nog ändå försöka lägga henne innan nästa Singstar-turnering.
J visade sig vara mindre entusiastisk än jag kunde hoppas, då hans okunnighet om schlagermelodier innebar skrämmande låga poäng. Jag hoppas att jag får genomslag för F´s förslag om ett handikappsystem som innebär att jag (som kan alla melodier och alltså fick trevligt höga poäng) ska få börja sjunga först 20 sekunder in i låten, vilket medför att medtävlande hinner samla poäng i 20 sekunder mer.

Nu börjar alltså projekt Entusismera till Singstardeltagande, alternativt en kontaktannons för att försöka ragga villiga medtävlande ;-)

RSS 2.0