Tidig uppladdning

Med över en månad kvar kan det kännas lite tidigt med en uppladdning redan nu, men man måste vara ute i tid ;-)

 image180

...ähh, jag kunde inte kopiera länken, så jag använder mig av en primitivare och undermåligare beskrivning (motsvarande mellanstadiets blåkopior jämfört med laserutskrift alternativt The Ark jämfört med Sanna Nielsen - ja, jag är fortfarande bitter) - gå in på aftonbladet.se och scrolla ner lite mer än halva sidan och kolla på webbtv-sändningen.


Man måste alltid jämföra...

...som killen sa i Mitt liv som hund. Jag satt precis och grämde mig över en mycket ovälkommen kvarskatt och hade börjat formulera en gnällbloggning om denna orättvisa, när jag läste om denna kvinna.

I Aftonbladets artikelserie om kvinnor som inte kan klara sig på sin heltidslön delar några underbetalda heltidare med sig av råd som "Gör inte av med mer än 100 kr/dag" och "Ha aldrig mer än en 100-lapp i plånboken"(!!!)

Det är en himla effektiv terapi att jämföra sig med de som har det sämre för - hur osannolikt det än kan kännas ibland - så är det alltid tusentals människor som har det värre (och det bara i Sverige).

Ojdå - det kanske är dags att shoppa en balklänning inför prisutdelning av Nobelpriset i Filosofi, för det priset måste väl ändå vara spikat i och med denna djupa insikt....jag undrar om de har balklänningar för under hundralappen..


Hatar att städa

Jag kan nog inte skjuta upp den hemska vårstädningen längre - i alla fall inte fönsterputsningen -  för trots den strålande vårsolen är det mörkt inomhus...fast det är klart, så länge det är mörkt och skumt syns ju inte dammet lika tydligt ;-)

Dags att kavla upp ärmarna och sätta på en talbok på stereon, alternativt någon uppiggande musik - varför inte Worrying kind på repeat ;-)

Spelberoende

Efter en underbar 3-dagarssemester i ett kallt och blåsigt Stockholm (det var dock varmt och mysigt i alla klädaffärer) är jag tillbaka på jobbet. Utöver en superkulig kväll med mina underbara tjejkompisar och ett välbehövligt dygn med min älskade bror och hans sambo så hann jag också få med mig några påsar hem (!!) Jag fick med mig en kort trench, en snygg mexx-kjol, en snygg vit blus, en tröja och ett par jeans - who could ask for more?! ...eller, tja ett par snygga skor hade väl inte suttit helt fel ;-)

Jag fick också med mig en fantastiskt händig liten sak som är ett utmärkt komplement till mina älskade brädspel. Jag är totalt beroende av brädspel och tvingar alla jag känner att spela TP eller - min nya favorit - Master of Television så fort jag får chansen. Det kan dock vara lite otympligt att släpa med sig ett TP-spel till krogen t ex, så i de situationerna är denna lilla kortlek oumbärlig....för man vill ju inte behöva sitta och prata med sina kompisar ;-)
Schlagerspelet

Scoop

Kvällstidningarna jobbar som vanligt för högtryck när det gäller intressanta scoop. Aftonbladet lyckades idag komma över detta exklusiva avslöjande.

Denna viktiga världshändelse finns naturligtvis publicerad med en serie bilder av stolp-ramlingen.

Rubriken är väl knappast heller litteraturprisnominerad.....


I väntan på prisras och helgkul

Asch, det har bara sänkts med 20 kr - hur länge måste man vänta?!

I väntan på Sanna, Sonja, Sarah Dawn, Måns och de andra försöker jag lista vad jag absolut inte kan komma hem från Stockholm utan. Listan består hitills av ett 10-tal poster och byggs hela tiden på, för hur ska jag kunna leva utan en ny klänning (eller två...om jag hittar snygga omlottklänningar), ett par snygga skor, nya jeans, några snygga tröjor (gärna omlott) samt en ny klocka?!!!

Men först måste jag jobba igenom min stora att-göra-hög på skrivbordet, handla mat, springa iväg till frissan, handla CD-skivor så att jag kan spara ner alla foton från den gamla pc´n hemma, så att vi kan installera den nya superdatorn med megahårddisk som kan spela in program från tv:n(!!!!!), packa väskan, ladda mobilen, ladda kameran, laga mat, hämta Ella på dagis och sen ta det lite lugnt i några minuter innan det är dags för Medium kl 21......a womans work is never done.....men hade gått betydligt lättare med Sanna och Sonja dånandes ur högtalarna...*suck*


Vad i hel.....

Efter det första avsnittet av Justice har jag nu bokat in även söndagkvällarna som helig tv-tid. Det var en högtempo-serie med en mycket klyftig avslutning. Avsnittet inleds med arresteringen av den misstänkte (som naturligtvis anlitat seriens huvudpersoner som advokater) och sedan visas hela rättegången följt av domens avkunnande. Varje avsnitt avslutas sedan med ett litet klipp som visar hur offret egentligen dog - om det var mord, olycka eller självmord.

justice
En snabb Justice-googling har dock gjort mig djupt deprimerad och återigen har tv-cheferna gått och pudrat näsan i det blå skåpet -  efter mindre än en säsong lägger man nu ner programmet!!

Varför gör ni så här mot mig?!!!!!

Om det är för trångt i tv-tablån har jag en uppsjö med förslag på kassa tv-program som ni kan lägga ner i stället  - varför inte börja med Lost - sagan som aldrig ville ta slut(?!)


ER

Man skulle ha kunnat spela in ett avsnitt av Cityakuten hemma hos mig de senaste veckorna. Jakob och jag har avlöst varandra i sjuksängen och förra veckan blev Ella less på att vara statist och började kräkas vilt runt omkring sig - i vagnen, i sängen och avslutningsvis i soffan. Varför är det så svårt att kräkas direkt på ett matt-löst golv?!! Nä, städningen ska tydligen innebära en liten utmaning för omgivningen....så att man inte hinner bli uttråkad.
Fast det är klart, jag vet inte om vår sjukhusserie skulle få så många tittare - det var inget blod, inga supersnygga läkare, inga tappra sjuklingar och inga heta romanser.....
Nu verkar det vara över...för den här veckan i alla fall, och det är f-n säkrast att jag inte blir sjuk till helgen när jag ska på shopping- och partajhelg i Stockholm(!!!!)
Jag behöver inspiration för min vårshopping och började lalla runt på Glamour Magazines sajt. Jag vet att jag inte är någon modeikon precis, men det känns lite skämmigt att fastna för en look på deras "Don´t-lista" ;-)
(Jag tyckte faktiskt det här var rätt snyggt....)

Jakten på den försvunna refrängen

Min nationalism  och obrottsliga lojalitet med folkviljan har - som vanligt - lett till att jag nu glatt går och nynnar Worrying Kind. Jag börjar tycka att den t om låter lite Abba-aktig med sin lekfulla barnsliga melodislinga. Ett ordentligt minus har den dock - de har glömt skriva en refräng(!!)

Jag håller med Schlagerprinsessan som också med ljus och lykta har sökt refrängen i låten - den är försvunnen och någon borde ringa polisen, den kanske lämnats in på hittegodsavdelningen...

Jag saknar redan melodifestivalcirkusen och känner mig väldigt sugen på att köpa CD´n. De där 199 kronorna kommer dock ganska snart att rasa ner till under hundralappen, så jag tror att jag försöker ha lite is i magen och väntar ett tag.

Jag kan ju alltid fortsätta nynna så länge;

Words, I like to take them
Words, I like so shake them
Shake them from my troublesome mind....

Övikskläder4


En liten tröst...

...i allt det hemska är att den efterlängtade våren kommit och hälsat på. Jag misstänker dock att det är en blixtvisit och att den inte kommer att stanna så länge.
image196
Snart kommer väl snöstormarna och tränger sig på igen....helt oinbjudna som vanligt...
Vadå - jag.....pessimist?!!

(Tack Anette....och alla er andra som varit så omtänksamma!)

Ledsen....

Idag är jag ledsen, liksom alla andra på jobbet. För några timmar sedan fick vi reda på att två av våra kollegor varit med om en bilolycka igår. En av dem ligger allvarligt skadad på sjukhus och den andra dog på sjukhuset inatt(!!)
Jag tänker aldrig mer åka bil...........

image194
Här är några ljus till er - S och B.

Vi slapp i alla fall brottsåtal...

Vilken himla tur att inte Andreas vann i alla fall - Sverige hade ju blivit diskat. Låten var en skamlös stöld av The glory of love, och hade kanske inneburit fängelse...för hela svenska folket ;-)


*suck*

Kolla här - och jämför med The Ark(!!)

Vad hände??!!

*suck*

Nåja - känner jag mig själv rätt så är jag så våldsamt lojal och nationalistisk att jag kommer att gå omkring och glatt nynna worrying kind om ett par veckor. Den växer väl....hoppas jag...


The Ark
(Bilden snodd från Aftonbladet.se)


Omräkning!!

Jag har precis sett Magnus Live Forever-video och kommer nu tvingas skriva till Christer Björkman för att kräva en omräkning av Ö-viksdeltävlingens röster - hjälp vilken himla fantastiskt superkulig video och vad himla bra den låten är!
Jag hoppas det inte är för sent att ändra i startfältet - vi kan ju alltid plocka bort Marie Lindberg, Tommy Nilsson (jag vet att det var min favorit i den deltävlingen, men det var ju såå himla dåliga låtar), eller Andreas Johnsson - ingen kommer sakna dem.
Go Magnus!


Måns, Måns, Måns....

Efter att ha sett min gamla favorit Måns Zelmerlövs video har jag backat lite - den kändes inte alls så medryckande som jag kom ihåg den...fast det kan förståss bero på den trista videon. Han sitter ju bara helt stilla och deppar i ett mörkt och spartanskt inrett rum. Lite mer hoppande och studsande under morgondagens final, tack Måns!

..och jag håller med Schlagerboys recension - han kan väl inte förvänta sig att hon fortfarande är kvar i luren i slutet av sången(!!)

Trots ett outtröttligt sökande har jag inte lyckats hitta några andra schlagervideos - jag vill höra Sannaaaaaa nuuuuu(!!) I väntan på videon - gå in på P4 Melodifest och lyssna på schlager hela dagen!

P4


Sista chansen...

...att handla melodifestivalgrejer inför finalen ;-)

Själv är jag himla sugen på nyckelbandet (men varför heter det "lanyard"?), den blinkande broschen (hade en, men har tappat bort den) samt den snygga dam-tshirten.

Melodifesttr?janMelodifestblinkMelodifestband
...fast denna gång ska jag vänta lite och se om de reas ut efter helgen ? fiffigt va?!

Slut-i-rutan

Ojdå....vad ska jag göra nu då?

Tyyypiskt!!!

Jag har äntligen lyssnat på alla finansiella råd och börjat spara i olika fonder. Nu när jag fått ihop en liten hög med tusenlappar - ja, då försvinner de(!!!)


B?rsras
Jag visste att jag skulle lita på min konsumtionsinstinkt -  då hade jag ju haft allt kvar, i form av kläder, elektronik och kosmetika.....
*suck*


Stackars mig...och Heja Sanna!

Anledningen till mitt ovanligt ofrekventa bloggande under senare tid är att jag varit sjuk.
Aldrig har det väl varit såååå synd om någon som varit så oförtjänt drabbad ;-)

Åter till den viktiga verkligheten - jag är fortfarande överlycklig över den utomordentligt välförtjänta segern för Sanna Nielsens fantastiska superschlager och Sonjas vackra ballad - Heja Sverige!!! Nu har vi goda möjligheter att på lördag skicka iväg ett välförtjänt bidrag med finlandsbåten (= Sanna, alltså)
En lugn och fin start i stil med Carolas Evighet följt av en upptempo-refräng och därpå en snabbare andra-vers och avslutningsvis en jättesnygg tonartshöjning - kan det bli bättre?!!!! Om nu Sanna bara får låna Sonjas vindmaskin på lördag och skruvar upp denna till Carola-styrka så borde det väl vara kirrat....eller..?
Ps. Anette - The Ark var ingen riktig schlager utan alldeles för modern, och jag vill inte ha någon modernisering av schlagergenren ;-)


RSS 2.0