Nu börjas det

Min jämnåriga kollega fyllde igår och en av mina närmaste vänner fyller om 2 veckor. Sedan fortsätter det under våren och sommaren. Nu är man helt plötsligt omgiven av 40-åringar och i december är det min tur.

Om man råkar ut för någon läskig olycka nu, kommer man inte kallas ”ung kvinna” eller ”småbarnsmamma” i rubriken utan snarare ”medelålders kvinna”….om det ens blir någon rubrik för såna gamlingar som oss….

Guldvittring

Alltså, jag måste väl egentligen vara den största atlet Sverige någonsin skådat!
Jag var på terminens första Pilatespass i onsdags och idag gick jag på ytterligare ett pass. Två ggr/v ska jag nu tvinga iväg mig hela våren - hur fantastiskt atletisk är inte jag?!!
Jag kommer nog bli inbjuden till idrottsgalan nästa år.
Nu när lönen kommit är det ju läge att gå och shoppa outfit till galakvällen, för man vill ju se tjusig ut när man går upp på scen och hämtar sitt bragdguld ;-)

Ajju....

...minus 22 grader och det svider i ansiktet! Jag undrar om jag har några lår kvar...det känns i alla fall inte så.
Övning i positivt tänkande - Nu är det bara 149 dagar kvar till midsommar. Kanske bäst att man börjar planera menyn ;-)

kallt


Radiosalva

Med småbarn i närheten kan man höra sig själv säga de konstigaste saker. Ella fick tag på en tub med Idomin i morse, fick upp locket och började s a s bekämpa torrhet överallt omkring sig. Snart hörde jag mig själv säga – Inte salva på radion, Ella.

Eftersom hon frenetiskt brukar upprepa allt hon hör ca en halv miljon gånger, kan man vara ganska säker på att hon försöker sprida sin nya kunskap på dagis –

inte salla jado
Jag undrar om de förstår…..

Kompromiss

Äh, jag ger mig – jag kommer aldrig få tag i den där kalendern. Som kompromiss beställde jag istället denna från filofax webbsida, så nu är jag lite gladare.

Rosafilo
…och CSI-signalen har jag också lyckats få in i min nya rosa mobil, så livet leker…nästan…

Kalenderlängtan

Ännu en mani har drabbat mig. Denna gång gäller det den där rosa bandet-kalendern som ICA gjorde i samarbete med Filofax till oktober 2006 – jag bara måste ha den! De sålde den på ICA-affärer, men jag lyckades inte hitta någon som hade den. Förra veckan mailade jag ICA centralt och de sa att den gått åt under julen och att den bara finns kvar i 2-3000 ex i landets ICA-affärer. Ja ja, men var?!!!!

Jag ska i veckan försöka göra utflykter till alla ICA-butiker i stan i jakt på min kalender, men hoppet börjar avta….*snyft*

 


I väntan på the real thing

Jag försöker få tag på CSI-temat för att kunna använda det som ringsignal till min nya puderrosa Nokia. När jag inte lyckats hitta det på de vanliga ringsignals-sajterna gick jag in och kollade på CSI-sidan. Jag hittade visserligen ingen ringsignal, men – wow, vad mycket spännande man kan lära sig.

Under fliken Handbook går de igenom alla de där coola termerna och vad de betyder. Synd bara att man sällan kan jobba in termer som abrasion, alleles, frenulum eller GSR på ett smidigt sätt i vanliga konversationer….

 


Dagens läxa

Idag lärde jag mig att alltid knyta skorna på riktigt även om det innebär att jag inte kommer att kunna använda dem som tofflor längre - jag får nog ställa mig på knä och använda snörena ordentlig hädanefter.
Det var ganska långt till marken....och den var hård.....

Arbetsrotation

Jag vill ha ett nytt joooooooobbbb!!!
Tänk vad himla mycket ledig fritid man skulle ha om man kunde gå till läkaren, få massage och klippa sig på jobbet.......det skadar ju inte heller med gratis lunch och en spa-avdelning på arbetsplatsen....*snyft*.....stackars mig på mitt dumma snåla knäppjobb.....

...fast det är klart - med ett sådant jobb är säkert fredagen den värsta dagen på veckan. Då måste man ju vänta två hela dagar innan man får gå tillbaka på jobbet!
Till er bortskämda Google-anställda - Rätt åt er, det är fredag!!!!!!
..och till oss andra - Yippie, det är fredag!!!!!

Sååå trött....

Jag är såååå himla trött nu för tiden. Jag vet inte om det beror på det suuuuupertrista vädret, på mörkret, på den envisa förkylningen som jag släpat på i flera veckor, på det faktum att jag inte har några pengar alls att göra skojiga saker med eller om det bara beror på att jag börjar bli less på mig själv (som detta vetenskapliga test antyder).


You've Changed 24% in 10 Years
Ah, the past! You may not remember it well - because you're still living in it.
While you've changed some, you may want to update your wardrobe, music collection and circle of friends.

How Much Have You Changed in 10 Years?

Fast jag måste hålla med testet och erkänna att klädshopping nog är den enda vetenskapligt bevisade lösningen på mina problem ;-)

Mums eller blä?

Definitivt blä...eller...? Man kan ju få i sig såväl en himla onyttig lunch som en himla onyttig middag på en och samma gång - det kanske är praktiskt....


Finansiell inkompetens

Jag brukar med illa dold förtjusning och en hel del skadeglädje, titta på treans serie Lyxfällan, som handlar om människor som konsumerar långt över sin inkomst och - i de flesta fall - t om lånar till att köpa kläder och åka på semester.

I fredags när jag försökte betala maten med mitt VISA på en stormarknad här i stan, stod det plötsligt Köp medges ej i displayen. Eftersom jag envist vägrar analysera min konsumtion, satt jag (efter att min man betalat maten med sitt kort) i bilen och svor över bankernas oförmåga att hantera brottsligheten i sina system. Jag var nämligen helt övertygad om att någon länsat mitt konto. Efter att ha kollat saldot och 20 transaktioner bakåt i tiden, tvingades jag dock inse att det knappast skulle bli fråga om någon större polisutredning av dessa ”stölder” – det var jag själv som länsat kontot. Jag hade alltså knappt 1000 kr kvar på kontot den 5 januari(!!!!!) Nytt rekord!

Jag undrar om jag kanske skulle behöva anställa någon slags förvaltare av mitt lönekonto. Det ska dock – definitivt inte – vara min man, som halva kvällen plågade mig med kommentarer som ”Du kanske kan lära dig något av det här, Agneta” eller ”Det här var nog en nyttig läxa för dig”(!!!!)

Jag ska ringa banken idag och få hjälp med att göra upp en budget. Jag kan ju använda min nya underbara mobiltelefon (som jag dock inte ångrar inköpet av) och sedan kan jag promenera till banken i min nya snygga vinterjacka (som jag inte heller ångrar inköpet av ;-)
Pengar


Jag ska börja...

Vid den här tiden på året säger jag ofta meningar som börjar med "Jag ska börja..." och sedan något nyttigt och hälsosamt, som jag framgångsrikt försökt undvika i hela mitt liv.
Dagens "Jag ska börja" gäller frukt och grönt. Jag har hört någonstans att man ska äta 5 portiner frukt och grönt om dagen, eller 500g. Av någon anledning har jag så ooooooändligt svårt att stoppa i mig de där runda sakerna i fruktskålen. Jag köper hem högar av frukt och grönt med intentionen att börja trycka i mig dessa flera gånger om dagen, men det slutar alltid med ett långsamt ruttnande stilleben av luddigt gröna apelsiner, mörkbruna bananer samt päron och äpplen som börjar övergå i flytande form.
Jag undrar om jag kanske förträngt något barndomstrauma, om mina föräldrar kanske band fast mig och tvångsmatade mig med clementiner och äpplen. Det är nog enda förklaringen till mitt ofantliga motstånd.
Varför kunde de inte ha tvångsmatat mig med godis och bakelser istället? Då kanske jag kunde ha haft en sundare livsstil som vuxen.
Nu har jag i alla fall bestämt mig för att - utan föregående terapi - börja trycka i mig 5 frukter/grönsaker per dag.......eller, man kanske inte ska börja så ambitiöst....jag börjar med 2 frukter/dag och lägger på en till varje månad.
Jag ska här göra veckovisa rapporteringar av uppdraget.
fruktogrönt

Efter jobbet ska jag springa till posten och hämta min underbara nya mobil - jag tror jag ska fira med ett äpple ;-)

*hrrmmm*....

....I´m singing in the rain
just singing in the rain
What a beatiful feeling, I´m happy again
I´m laughing at clouds
so high up above
I´m singing and dancing in the rain

Trots mörker, blåst och regn jobbar jag entusiastiskt med mitt nyårslöfte om att bli lite mer positiv när det känns trist. Regn är förresten himla bra för blommorna....de som inte har drunknat ännu, alltså ;-)
regn

Jag gjorde det!!!

Jag köpte den precis via Megastore och, om de håller vad de lovar, ska jag ha min lilla puder-rosa nalle i posten när jag kommer hem från jobbet imorgon - jippie!!!
Nu ska jag dock kasta mig på telefonen med Telia och säga åt dem att jag är less på deras skyhöga räkningar. Mitt abonnemang har inte varit bundet på flera år, så nu vill jag ha en bättre deal, annars....
Jag vet var de bor!
;-)
Jag måste nog börja lämna börsen hemma i fortsättningen för idag har jag impulshandlat för suuupermycket pengar(!!!) På lunchen råkade jag snubbla över två jättefina fodrade mockajackor - en halvlång och en superchick kort jacka, som jag tvingades köpa (det var Rea). Tillsammans med telefonen (som kostade 2500) så det blev 3500 allt som allt...*skäms skäms*
Men, men - nu har jag två läckra uteplagg och en mobil som inte behöver laddas två ggr/dag, så nu är jag en mycket glad och nöjd ungdomlig 39:åring ;-)

Åldrars relativitet

10-åriga katter är gamla, liksom 20-åriga bilar och klockradioapparater (jag vet – jag har en själv). 39-åriga kvinnor är dock nästan sjukligt ungdomliga medan 18 månader gamla mobiltelefoner nog borde vara skrotade….eller?

Jag är sååå himla less på min mobil, den som jag var så kär i förra sommaren. Den laddar numera ur batteriet på lite drygt 1 dygn och MMS har den aldrig kunnat ta emot, trots att jag (med min svägerskas hjälp) gjort alla nödvändiga inställningar och kontaktat såväl Telia som Siemens för hjälp.

Det finns dock en enkel lösning på detta – till synes – oöverstigliga problem:

Jag köper en ny mobil! Och denna gång ska jag köpa ett vanligare märke, ett märke som jag lätt kan ladda ner roliga signaler till och som garanterat kan ta emot MMS. Min nya stora kärlek är Nokia 7373 och den ska bli min!
nokia7373_2nokia7373


RSS 2.0