Midsommarstämning och skadeglädje

Just det - rätt svar på gårdagens himla kluriga bildgåta var...Midsommar!
Sillen är köpt, gräset är klippt, systembesöket är fixat och vi har bensin till båten  - nu är det bara några timmar kvar till midsommar...den första i vår nya fina stuga. Så här himla mysigt är det;
image228

..och här är en tjuvlyssning som man blir lite glad av - det är så uppfriskande att höra om skitstövlar som inte kommer undan med allt!

Liten bildrebus

image224image225
image227image226

(Ledtråd: En traditionell högtid i ett litet land i norr)

Spik i foten

...och jag som var överlycklig över att mina fonder ökat sitt värde med nästan 20 000kr.
20 000 är ju bara blahablaha, tydligen...
Pengar

Billiga lyckopiller

Vissa saker har man starka känslomässiga band till som man bär med sig hela livet.
Varje gång jag ser detta får jag en liten klump i halsen och ett växande hopp om en ljus framtid för mänskligheten.
image223
Jag vet inte när jag kopplade ihop solfilmen och den lilla solfilms-trudelutten till kärlek, värme, hopp och framtid - men jag blir alldeles varm och lycklig i magen när jag ser den och hör trudelutten - konstigt va?!
Prova själv - det kanske funkar för dig med!

Sömnsvårigheter och självömkan

Det är inte bara den pressade arbetssituationens fel att jag är så trött hela tiden. Sömnbristen orsakas också av att någon sparkar mig i huvudet och väcker mig med ett skrik ett par gånger varje natt.....och mitt barn kan också vara ganska besvärlig på nätterna ;-)

Tröttheten blir, liksom andra besvärligheter, dock mycket lättare att hantera när man ser några som har det värre. När jag ilsken och utmattad trampade iväg till jobbet imorse, kändes livet genast lättare vid åsynen av de finklädda gymnasiebarnen som satt på en genomdränkt filt på gräset vid älven och huttrande intog sin champagnefrukost i hällregnet. Genom mitt fönster har jag under hela morgonen sett traktorerna dragandes på fullastade släp med tonåriga killar klädda i nya mörka kostymer och tjejer i vita korta klänningar som huttrande står och hojtar om hur himla bra de är - då känns det plötsligt himla varmt och ombonat på mitt tjänsterum......och inte behöver jag - liksom de här glada ungdomarna - i sommar och höst desperat springa och leta jobb, när jag upptäcker hur viktigt det är med en fast inkomst för att man ska kunna vara vuxen.

Ååååh - vad härligt jag har det, egentligen....


image222
(Jag hoppas de inte lade ner alltför mycket tid på att skriva skylten.....)

Små men roliga

Barn är söta, generösa (ibland), kärleksfulla (ofta), snoriga, gnälliga, stökiga och väldigt väldigt roliga.
Efter ännu ett studiebesök på tjuvlyssnat.se hittade jag ett väldigt oskyldigt barn, ett barn med identitetsförvirring samt en mamma som gjorde en snygg blockering på en fotbollsmatch.
image221

Ännu en impulsköpsrecension...

...för idag blev jag riktigt små-lycklig av att läsa Marvins recension av ett munvatten....som dock inte riktigt gav de effekter han hade förväntat...och som resulterade i att jag suttit och stirrat ut genom mitt fönster i 10 minuter och försökt komma på några bra yo mama-repliker...
....men misslyckats kapitalt ;-)
image190

Om man får säga det själv

Eftersom ingen annan kommer att säga det (fast de borde...helst min chef) så säger jag det själv;
Dj-lar vad duktig jag har varit ;-)
Den nästan omöjliga uppgiften som jag gått och stressat upp mig för i över en månad är nu mer än halvfärdig....och jag har ytterligare 2 dagar på mig att slutföra den och sedan ytterligare en dag till att göra ett bildspel och en presentation inför rapportreleasen på tisdag....
"För jag har skrivit rapporten, och jag har skrivit rapporten, ja jag har skrivit rappoooorten - fy f-n vad jag är bra!" ;-)

Nu måste jag stressa iväg till systembolaget för att inhandla en god Sangria till morgondagens nationaldagsbuffé - Heja Sverige....och mig;-)
image218image219image220+ grekisk sallad


Beach 07

Jag blir så irriterad av att läsa alla dessa dj-la bantningsreportage överallt, men jag läser dem ändå. För tänk om just detta bantningsreportage innehåller den där supereffektiva och roliga metoden att få en snygg kropp och lyckligt liv, utan att kräva några jobbiga träningsinsatser, svältkurer eller äckliga grönsaksdieter.
Jag har dock alltid blivit besviken...ända till jag hittade denna annorlunda metod -

Småbarnsbantning

Det har sedan länge varit känt att tvååringar i allmänhet är slanka. I

ett samarbete mellan barnläkare, röntgensköterskor, näringsterapeuter

och utmattade föräldrar har därför denna nya diet tagits

fram:

Frukost: Ett kokt ägg, en skiva rostbröd med aprikosmarmelad. Ät två

små bitar av ägget och bred ut resten på golvet. Ta en bit av

rostbrödet och smörj sedan in ansiktet och kläderna med marmeladen.

Lunch: Fyra färgkritor (valfri färg), en näve krossade potatischips och

ett glas mjölk (tre klunkar, häll resten på golvet).

Middag: Ett kex, två mynt. Skräp från under soffan.

Kvällsmål: Rosta en skiva rostbröd och kasta den på köksgolvet. Till

det fyra klunkar av kvällsbadvattnet.


Dieten kan göras ännu mer effektiv med lämplig motion.

Här är några exempel:

* Vrid och slingra dig på golvet i en stormarknad, stärk samtidigt dina

stämband genom att vråla högt. Gör kraftigt motstånd när mannen från

Securitas släpar ut dig ur butiken.

* Spring överallt, hoppa emellanåt. Ramla regelbundet, att kravla sig

upp stärker musklerna på ett mångsidigt sätt. Kom ihåg stämbanden:

skrik medan du springer.

* Be om en sparringpartner vid påklädning. Gör med alla krafter

motstånd mot att bli påklädd. Nöj dig inte med de första kläderna, kräv

att få byta dem åtminstone tre gånger.

Lycka till!!!


Man måste alltid jämföra....

.....som Ingmar i Mitt liv som hund, sa.
Jag har sagt det förr och jag säger det igen - det är perverterat, men kan faktiskt kännas befriande med folk som gör bort sig ordentligt. De flesta människor går ju omkring och oroar sig för att göra bort sig i olika vardagssituationer.
 - Tänk om jag skulle ramla nu, med alla dessa matkassar och systempåsar och allt skulle gå sönder och rulla ut över gatan...eller om jag skulle gå omkring en hel dag med spenat mellan tänderna och med öppen gylf...
I lördags gjorde två killar bort sig så kapitalt att de måste be en hel nation om förlåtelse, och en av dem kan nog aldrig återvända till sitt hemland. När man ser sådant får man nyttig distans till sina tappade matkassar och öppna gylf.....

1 dag, 7 timmar och 20 minuter....

...står det på Aftonbladets nedräkningsklocka. Imorgon möter Sverige Danmark i EM-kvalet. Man behöver dock inte vara insatt i Zlatans vadmuskeltillstånd eller ha läst resultatet av Christian Poulssens senaste fys-undersökning för att kunna engagera sig.
 På Aftonbladet har man en spännande rapportering av läget inför matchen som jag och andra fotbollsanalfabeter kan följa med i. Matchen är nämligen redan i full gång och Sverige startfält visade sig svårslaget för de små rödvita stackarna - Absolut Vodka, Falukorv och Stockholm slog nämligen AAlborgs akvavit, Pölse och Köpenhamn. Kebnekaise visade verkligen danskarna var skåpet ska stå, för de har väl bara någon liten kulle att ställe emot vårat "nationalberg". Även om jag tror att Zlatan vinner över den danska Christian, har Hultsfredsfestivalen fått stryk av Roskilde och i dagens möte med Carlsberg, Wienerbröd och Eccosandaler har jag inga stora förhoppningar på Pripps, Kanelbullen och Foppadojorna.
image217

Matchen är nu mycket jämn och spänningen är i det närmaste oliiiiidlig.......

RSS 2.0