Mallis är bättre än bajs

Wow wow wow wow!!! Vi har precis bokat en maj-semester på Mallis(!!!) Jakob har gått runt och snackat om utlandssemestrar i näsan två år, men eftersom det är lite tjorvigt att åka med lilla Ella, så har jag inte riktigt lyssnat. Idag på stan tyckte han att vi kunde gå in till resebyrån - och hämta kataloger, trodde jag - men det slutade i en bokad resa till Mallis i början av maj, och det känns bara såååå himla kul!! Vi ska bo i Palmanova, vilket ju inte låter speciellt mycket genuin spansk landsbygd precis, helst med tanke på att det ligger granne med den gamla 80-talscharter-orten Magaluf...men det gör så lite, för jagskaåkautomlands jagskaåkautomlands ;-) ...och det ligger ju faktiskt bara 15 km från Palma, vilket är en hyfsat stor stad med 350 000 innevånare. Dessa 350 000 behöver väl kanske handla kläder någon gång, kan jag tänka...och då borde det väl finnas någon slags klädaffär kanske ;-) Det gäller bara att få Jakob att hänga på, eller ännu bättre - att få Jakob att stanna hemma med Ella medan jag cruisar runt själv och shoppar....åhhhhh vad jag längtar!!!

Det var tur att dagen slutade väl, för den började inte så himla kuligt. Ella var på toppenhumör och rörde sig snabbare än vanligt, vilket innebar att hon hann välta ner såväl min filtallrik som min kaffekopp samt även hann bajsa ner sina kläder, och först när jag kom till stan märkte jag att jag hade en redig bajsfläck längst fram på min tröja...vilket inte var looken jag var ute efter precis *uuuueeehhr* ...men, men - lite bajs på tröjan står jag ut med om jag får åka till Mallis. Här ska vi bo;

Mallis2Mallis1

...och om en halvtimme börjar nya säsongen av Gilmor Girls och då får vi äntligen veta vad Luke svarade på Loreleis frieri!!!

Lördagsstressen sprider ut sig

Usch vad stressiga lördagkvällar har blivit - först Couplings 19.30 på Svt följt av På Spåret kl 20.00. Om man sedan ska kolla på Nisse Hult kl 21.00-21.30 måste man vara snabb i fingrarna, för videon måsta knäppas på 21.30 för att spela in antingen CSI Miami på femman eller Brottskod försvunnen på Svt. Sen får man inte glömma femmans Law and Order - Special Victims Unit (22.30), samt om det finns plats på bandet Law and Order - Criminal Intent, som visas mitt i natten.

...och ikväll är det äääääääntligen dags för CSI igen, den riktiga CSI, alltså!

Fast nu har jag fått ännu fler problem. Jag hinner inte kolla på mina inspelade program under dagarna, då min 10-månadersbebis av någon underlig anledning inte alls tycks vara så intresserad av Law and Order eller CSI, utan föredrar att öppna alla köksskåp och riva ut innehållet på golvet, eller att öppna diskmaskinen och leka med den smutsiga disken....och det är extra krisigt nu, eftersom Jakob (min man) har börjat protestera över mitt tv-beroende kl 21.00 varje kväll, vilket tvingar mig att spela in ännu fler program som jag inte hinner se. Usch, jag känner mig nästan utbränd ;-)


Mörkrädd

Jag är så himla arg och jag måste försöka släppa det på något sätt. Igår var jag på Pilates för första gången, och när jag gick hem strax efter 20.00 upptäckte jag hur himla mörkt det var på trottoarerna och hur himla lite folk det var ute. Jag började jaga upp mig och efter ett tag gick jag mitt i gatan där det är upplyst (och lyckligtvis ingen egentlig trafik) och hade fingret på uppringningsknappen på mobilen, där jag hade tryckt in hemnumret. Jag fattade inte hur mycket jag tagit åt mig av Hagamannen-hotet och hur utsatt man kunde känna sig sent på kvällen som ensam tjej. Jag blev skitförbannad medan jag gick där mitt i gatan, men jag kunde ändå inte förmå mig att gå upp på trottoaren eller att ta på mig handskarna (eftersom det kan bli fumligt med mobilen). Varför kan inte den sugiga Umeå kommun se till att trottoarerna i stan är ordentligt upplysta, så man slipper riskera livet mitt i gatan?!! Ok då - trafiken är obefintlig på kvällen, men ändå....

Nej, nu ska jag lugna ner mig lite - det är fredag och då ska man fira.......med broccolisoppa och ett glas vin :-( Stackars, stackars mig och dumma dumma Viktväktarna....och Umeå kommun....och den förb dj-la Hagamannen...och alla andra våldsmän...

Ojdå - det var tydligen inte så lätt att släppa det i alla fall, men imorgon är det Couplings och På spåret på svt och då kommer det i alla fall kännas bättre....helst med tanke på att jag "sparat ihop" 3 glas vin till imorgon ;-)


Semmeltajm och lost

Semmeltajm
Äääääääääntliiiiigen!!! Viktväktardieten till trots - idag smällde en mig en härligt fluffig och krämig semla! Jag hade längtat i nästan en månad och idag var det äääntligen dags! Den innehåller 10 points (vilket är ung hälften av allt jag får äta och dricka under ett dygn) men den är värd varenda uppoffring jag gjort (man "sparar" ihop till den genom att äta mindre under veckan) för jag bara ääääälskar semlor. Jag är dock lite osäker på om det räcker med en, för när jag väl fick upp smaken för dem så var det inte helt lätt att sluta....och den var ju i sanningens namn ganska liten, så en till borde man kanske "ha råd" med. Viktväktarna vill väl säkert att man ersätter den krämiga mandelmassan mad banan och grädden med keso eller något liknande, men glädjen av att få smälla i sig en äkta semla ska de inte få ta ifrån mig ;-)

Lost - det var ju faktiskt ett bra avsnitt igår...men det är säkrast att de fortsätter i samma stil och att det verkligen händer någonting varje gång, annars slutar jag titta. Äh, jag misstänker att det nog knappast blir ett så dramatiskt fall i tittarsiffrorna om jag slutar kolla, så jag kommer nog fortsätta i alla fall ;-)


Säsongspremiär - Lost

Ikväll börjar Lost igen men istället för att hoppa upp och ner av upphetsning och förväntan känner jag mig väldigt misstänksam. Jag är besviken på att det inte blev de där 22 avsnitten som först utlovades, utan att de istället valde att mjölka serien genom att lägga på ytterligare en säsong. Historierna om den andra sidan har ju dominerat de senaste 4-5 avsnitten så nu är det verkligen dags att gå tillbaka till de ursprungliga huvudpersonen och huvudstorien, vilket för alla de som glömt är luckan i marken, nummerserien och monstrena/konstigheterna på ön(!!!)

Gick just in på tv4´s Lostsajt och börjar nu överväga om jag verkligen orkar fortsätta kolla - det tycks ju bli minst en säsong till av serien - varför kan de inte bara köra idén till slutet istället för att som nu göra en Twin Peaks, ingen orkar ju se serien till slut(!!!!!)
Lost-Jack
Bild: Tjatiga flygkrasch-överlevaren Jack


Viktiga valfrågor

Hjääääälp - jag vill flytta till USA!!!!! eller...tja, jag vill väl egentligen inte bo där, men jag vill kunna åka dit och handla, för de har inte bara dyra boutiqer på Fifth Avenue i NY eler Rodeo Drive i LA, utan de har en massa superbilliga och snygga kläder också. På lågpriskedjan Target hittade jag t ex dessa skitsnygga ytterplagg, och inget av dessa kostade över $40(!!!!)
Target-ylleTarget-skinnjacka
Target-mockaTarget-jacka2
Target-jacka1
Nu vet jag ju inte hur bra kvalitet de har, men det skiter jag i, för det är ju bara att slänga bort och köpa nytt om de går sönder. Det är ju valår i år, så jag ska försöka ta reda på vilket parti som förespråkar en omedelbar flyttning av Sverige så att det hamnar närmare USA....för nog måste väl ändå något politiskt parti ha tagit upp denna akuta fråga?! Säg inte att de fortfarande tjafsar om Vård, Skola, Omsorg?!!! ;-)


Godhets-anfall

Idag har jag varit en duktig liten hustru. Jakob kände sig krasslig i morse och stannade hemma från jobbet, så jag gick ut med Ella vid 10.30-tiden och promenerade runt på stan i över 3 timmar innan jag gick upp på jobbet och pratade med chefen om att komma tillbaka 1 dag i veckan (jag börjar i mitten av februari!!) Sen gick jag långsamt hemåt och var ute i totalt 5 timmar - allt för att inte störa min stackars krasslige (läs döende) man. Åhhhh, vad himla snäll jag är...jag får nästan lite tårar i ögonen av min egen godhet och osjälviskhet.....sen behöver jag ju kanske inte låtsas om mitt lilla surhetsanfall i morse när jag tyckte det var sååååå himla orättvist att han minsann kan vara sjuk och få vila, men när jag var sjuk var det ju ingen som tog hand om Ella och lät mig vila, precis ;-)

Det tycker jag visserligen fortfarande är fruktansvärt orättvist men jag har blivit så god nu att jag inte tar upp det...i alla fall inte förrän han blir sjuk nästa gång ;-)


Torsdagstv och AW

Det var lite läskigt att köra i mörkret men det gick bra. Jag förstår dock inte hur någon som läser min blogg, vilket min kompis gör, vågar åka med mig. Hon kanske är en sådan där "thrill seaker" som hoppar bungyjump, går på glödande kol och äter kohjärnor och tarmar på fritiden ;-)

Rackarns vad bra Medium var igår. Det började med en av mina värsta mardrömmar - hon går in på ett sinnessjukhus för att prata med en läkare. Han är dock inte där så hon bestämmer sig för att gå, men när hon kommer fram till dörren är den låst och de vägrar att släppa ut henne. Hon blir rädd och börjar skrika att hon ju inte är någon patient varpå männen i vita rockar kommer och spänner fast henne på en bänk. Jag tror att, om man inte är sjuk och blir behandlad på det sättet, så blir man väl sjuk efter ett tag...*huh*

Idag är det fredag och riktigt bedrövligt på tv.....men det skiter jag i för jag ska ut på AW - tjohooo!!!!! Jag har sparat ihop 20 points under veckan, vilket motsvarar en smarrig middag och fyra glas vin, eller ingenting och 8 glas vin ;-) Det blir definitvt taxi hem i alla fall, för det är ju f-n livsfarligt att vara ute efter 2100 i Umeå nuförtiden(!!!!)

Trevlig Helg!!


Lurad...igen

Äsch, jag blev faktiskt besviken på iform. Jag fick för mig att prenumerera på tre nummer (och få en massa mut-presenter) för att jag tänkte att denna typ av tidning kunde passa till mitt nya hurtiga jag. Än en gång visade det sig hur villig jag är att lura mig själv genom att låtsas vara en annan Agneta, en super-Agneta som hatar att ligga i soffan och kolla på tv och ääääälskar att dra på sig regnstället och springa ut i joggingspåret en stormig och regnig kväll. Jag trodde att det skulle vara nyttiga mat-tips samt enkla och effektiva övningar som man kunde göra hemma på mattan framför tv:n, men tidningen visade sig innehålla artiklar om hur viktigt det var att jogga 4 ggr/vecka och hur man skulle lägga upp joggingturen, tips på bra joggingskor samt varningar för all sorts god mat och hur farligt det var att äta allt som inte är selleri och broccoli (ok, jag kanske hård-tolkar mat-tipsen lite...men bara lite). Äh, jag slösade inte ens 100 spänn på den där prenumerationer och snart ramlar ju presenterna ner i brevlådan.

Nu måste jag ut och ställa motorvärmaren, för jag ska köra och hämta min kompis snart och det är 20 minusgrader ute(!!!) Nåja, man får väl vara glad för att man inte bor i Verchojansk i Sibirien.


Bilskräck och svenska seder

Jag kom aldrig upp över 1088 på det där himla Alchemy-spelet, den enda förklaringen är ju att det är något fel på spelet;-) Och det här bubbel-spelet var ju inte bättre. Jag har läst instruktionerna med fattar ingenting - ett annat trasigt spel alltså.

Jag försöker skjuta upp att ringa till min kompis som sökte mig när jag var ute på öppna förskolan. Hon ville tydligen ha skjuts ut till en möbelaffär i morgon, och eftersom jag är så himla kör-rädd slösar jag tid framför en massa spel istället för att ringa upp och bestämma en tid med henne.....hon hjälper dock alltid mig när jag behöver så jag ska nog skärpa till mig och ringa henne nu...*suck* ;-)

Jag undrar ibland hur det skulle kännas att bo utomlands. Att arbeta och bo i ett land där man varken talar svenska eller firar svenska högtider skulle nog kännas himla konstigt. Hur känner sig andra nationaliteter när de kommer till oss - är vi verkligen så här?




Spelknark

Inte heller idag har jag börjat använda internetbanken....men jag har kört bil lite fastän jag tycker det är så läskigt, så lite duktig är jag ju i alla fall. Jag gick också förbi jobbet för att prata med chefen om att komma tillbaka till jobbet så smått - en dag i veckan kan jag ju i alla fall jobba, trots att Ella ännu inte har dagisplats. Jag kom dock inte fram för hissen skulle repareras hela veckan och eftersom jag jobbar på fjärde våningen blir det lite för jobbigt att släpa upp barnvagnen...så går det när man försöker vara plikttrogen och duktig - att jag inte lär mig ;-)

När jag för en timme sedan lämnade över Ella till hennes pappa för att gå upp och blogga, så var det absolut inte tänkt att jag skulle slösa bort så himla mycket tid på denna. Jag har aldrig gillat tjorviga dataspel som Doom o dyl (heter det plattformsspel, tro?) utan det är de enkla spelen jag fastnar i. Jag vet inte hur många dygn jag satt med Tetris på 90-talet och nu vimlar det bara av simpla spel av den typen, spel som jag egentligen borde låta bli men det är som knark för mig ....jag vet - jag kanske borde ställa en äggklocka bredvid mig så att tiden inte flyger iväg sådär.

Hur många poäng får du ihop?


Ansvarsfull shopping och knäppa tablåer

Ojojoj vad ansvarsfull jag har varit idag. Plikttrogen penga-slösare som jag är, räcker ibland inte stadens affärer till och jag tvingas släpa mig ut på internet för att där kunna uppfylla mina tunga shopping-förpliktelser. Vid dessa tillfällen avkrävs mitt VISAkortsnummer av mig och jag har börjat känna mig alltmer osäker på vad som händer med denna ovärderliga nummerserie. Jag fick därför för mig att öppna ett nytt konto där jag aldrig skulle ha mer än 3000 kr i saldo samt beställa ett VISAkort till detta konto - rackarns vad smart jag är! När jag ringde banken för att fixa detta så sa hon att jag har ett E-kort via min internetbank. Hon kunde se att jag beställt internetbanktjänsten, och förstod inte varför jag behövde ett nytt kort. Jag tvingades erkänna att jag inte ens tagit internetdosan ur plastpåsen den kom i, trots att det var nästan tre månader sedan jag fick den(!!!) Jag vet inte vilken lärdom jag kan ta av detta - antingen att jag borde ta tag i saker på en gång (internetbetalandet) eller att ansvarsfullhet bara leder till pinsamheter. Jag lutar åt det sistnämnda ;-)

....och vad hade fyrans programtablå-makare rökt i veckan då?! Den superbraiga serien Commander in Chief började i måndags med två avsnitt på raken. För att locka fler tittare valde fyran att sända dessa i repris inte en utan två gånger, och på bästa sändningstid på lördag kväll. Inte nog med detta - man valde också att även sända avsnitt 3 och 4 på lördag och på söndag, vilket innebär att kvällens "nya" avsnitt egentligen är en andra-gångsreprisering(!!!) Nä, fram för kontinuerliga drogtester på fyrans tablå-makare!!!


...eller förresten..

...eller förresten - det får gärna vara sådär surrealistiskt övernaturligt i Medium, för den serien är ju bara så himla bra. Jag älskar det faktum att huvudpersonen, Allison, har en normalfigur för sin ålder (jag gissar ca 38-40 årsåldern) och att hon är så engagerad i sitt jobb att hon blir sådär halvjobbigt opålitlig vad gäller planer med familjen. Det är skönt med rollfigurer man kan identifiera sig med. Det har ju inte funkat så bra med den atletiska och ognälliga Kate i Lost eller den pinnsmala Bree Van De Kamp i Desperate Housewives med perfekt strukna kläder och glansigt hår vars hem alltid är fläckfritt och som alltid bjuder på hemlagade 3-rättersmiddagar på kvällarna.

Jag måste börja göra ordentliga helgplaner i synnerhet för fredagarna, för hjäääääälp vad hopplöst trist det är på tv ikväll(!!!!) Det finns inte ett enda tv-program jag vill se, och jag är ändå en sån som kan sitta och titta på testbilden i flera minuter innan jag stänger av tv:n. Tänk om jag kunde lyckas boka in After Work-dejter på fredagarna och slippa tråkslag i tv-soffan....fast det är klart, eftersom jag inte har så himla många kompisar så skulle planen funka i drygt en månad, men sen kan jag ju bara börja om ;-) ....men Jakob kanske inte blir så glad av att sitta själv hemma med Ella varenda fredag....äh, ny plan - jag gör en god middag, öppnar en flaska vin och tvingar Jakob att spela TP med mig varenda fredag! Yippie - jag börjar med en gång!

Trevlig Helg!


Trovärdighet och självförtroende

Igår blev det inget tv-tittande för mig eftersom Jakob tvunget skulle kolla på hockey - Björklöven mot Skellefteå AIK. Björklöven vann även denna gång, liksom de gjorde mot mitt AIK, eller som de kallar det här i Umeå "Stockholms AIK" eller "AIK IF"(!!!) Ikväll tänker jag paxa tv:n för att kolla på Medium....hoppas bara att det inte blir ett sånt där jobbigt övernaturligt avsnitt med en massa spöken och konstigheter. Jag kollade inte heller på Arkiv X när det gick, för jag orkar inte engagera mig i dylika osannolikheter, jag kan liksom inte få mig själv att tro på det. Alla smala, fräscha och snygga flerbarnsmammor med perfekt strukna kläder i Desperate Housewives går jag dock på, samt även isbjörnarna, monstren och konstigheterna i Lost, liksom alla unga snygga kriminaltekniker med böljande hår som aldrig någonsin har hårnät vis brottsplatsundersökningar eller obduktioner - det tycker jag är trovärdigt ;-)

Jag älskar fortfarande serier och har t ex alla Kalle & Hobbe-album. Jag kan bli såååå avundsjuk på Kalles fantastiska självförtroende....eller heter det arrogans, kanske ;-)




Clueless

Idag var jag på ansiktsbehandling och blev skitsnygg.....eller skitsnyggare kanske jag ska säga ....sen hann jag in på Ur & Penn och köpte billiga plastiga halsband - de ska ju vara så långa nu, men jag har inte riktigt koll på hur man ska bära dem. Ska de hänga som de är eller ska man vira dem två varv runt halsen? Ska man ha dem till v-ringade blusar eller till höghalsade tröjor? Ska man försöka matcha klädernas färg eller ta någon kontrasterande? Nä, usch jag är så himla clueless nuförtiden och det är samma sak med tunikor - ska man ha dem till jeans eller till enkla svarta byxor? Det är inte lättare med stövlar - ska man ha dem innanför eller utanpå skorna...och om man har dem utanpå - hur f-n ska man kunna knöla in byxorna, jag kan ju knappt få de stövlar jag har upp över nylonstrumpbyxorna(!!)

Varför finns det inte kurser för såna som jag, så att vi hopplösa fall också kan få en chans att se hippa ut.....fast heter det väl inte heller, förståss ;-)


Säsongspremiärer och ha-begär

Jag har haft en väldigt fin jul och nyårshelg men är samtidigt också glad att de nu är över, för äääääntligen börjar mina favoritserier komma tillbaka till rutan efter den mer än månadslånga torkan. Igår var det premiär för den nya Commander in chief med Geena Davies, som tyvärr krockar med femmans CSI, men livet är fullt av lidande och umbäranden så det ska väl också kunna lösas, för jag tänker inte missa fortsättningen - I like very much, nämligen!

Jag behövde verkligen en ny bra serie, för att kompensera förlusten av Gilmore Girls, som slutade mitt i Loreleis frieri till Luke och det kommer säkert dröja innan vi får höra av folket i Stars Hollow igen...*suck*...fast det är klart - söndagarna är ju inte bara svarta, för Gilmore Girls ersattes av BBC´s Stilpoliser - YEAY(!!!)

Jag hittade ju äntligen min dröm-mobil i somras, men efter att ha sett Nokias nyheter är det inte utan att min blir lite sugen på en ny! Jag behöver nog terapi för att komma till rätta med mitt ha-begär ;-)


Oj, jag höll på att glömma....

...att ikväll börjar ju fyrans nya serie Commander in Chief med ett dubbelavsnitt   - ett måste på måndagar framöver...ända tills CSI börjar igen, för då kör det ju ihop sig ordentligt för mig ;-)

Hotat vårprojekt

Ojojoj, min beslutsamhet vad gäller vårens viktminskningsprojekt riskerar nu att avta. Jag ringde Pilates-studion för att anmäla mig och de kunde ej ta emot anmälan, men lovade återkomma i mitten av förra veckan. När de inte hade gjort det så ringde jag igen och de skulle återkomma snarast möjligt...vilket de inte gjorde så jag mejlade även i går till dem och påminde dem om att höra av sig. Nu fick jag tag på dem och det visade sig att de kanske inte ska köra några nybörjarkurser i vår :-( Jag letade vidare och hittade en kurs på folkuniversitetet som jag hoppas att jag kommer in på. Vidare hade jag ju tänkt börja på Viktväktarna på lördag men den adress som de angett på sin hemsida stämmer inte - det finns ingen VV-lokal där(!!!) Jag har mejlat dem och frågat om det verkligen stämmer, men har inte hört något ännu.

Nu undrar jag om någon vill säga mig att jag borde skita i att motionera och istället ägna mig åt fortsatt tv-surfning och godisätande - ja, måste det såklart vara!! ;-)

Nä, tänk om det fanns något supersnabbt, kompromissfritt och smärtfritt sätt. Guuud vad jag vill tro på det här  ....men det gör jag ju så klart inte!


Katastrofal tv-kväll

NEEEEEEEJJJ!!!!!! Min tv-kväll igår blev totaldemolerad! Först hade jag tänkt kolla på Medium kl 21.00 (den nya säsongen har redan börjat!!!) men Jakob tyckte det var dåligt och ville hellre kolla på någon töntig revy på ettan - "Hemvärnsgubbar" eller vad den hette. Nåja - eftersom jag i normala fall härskar över tv-hörnan till alla mina favoritprogram mån-tors kl 2100, så fick han hållas.
Jag var sedan så trött att jag inte orkade sitta uppe till Breakfast Club så jag spelade in den, samt även en repris på Medium som enligt text-tv-tablån skulle visas direkt efter filmen. När jag imorse ville kolla att timern funkade, så upptäckte jag till min stora förskräckelse att det inte bara saknades ett Medium-avsnitt utan att också slutet på Breakfast Club saknades!!!!!!! Är det min video som är allvarligt sjuk, eller var det något fel på fyrans tv-tablå?! Jag var så arg och besviken i morse att jag nästan började grina. En perfekt tv-kväll med såväl Medium, Breakfast Club samt Monty Python live at the Hollywood Bowl (som är den klart bästa Python-filmen, t om bättre än Life of Brian) som tragiskt nog krockade med Brekfast Club och jag fick inte se ett enda dj-la program!!

Nu ger jag upp och med gråten fortfarande i halsen, så går jag in och beställer den bästa 80-talsfilmen (vid sidan av "Midnight Run" med Robert de Niro) och den bästa Python-filmen, så ska jag ta revansch för min traumatiska kväll ;-)

...fast var kan jag hitta Python at the Hollywood Bowl?!!!!!! Hmmm...vad finns det för fler film-sajter?


Film-nostalgi

WOW! WOW!WOW! Wow, vilken himla tur att jag hittade in till populärkultursjunkiens blogg i tid - annars hade jag helt missat Breakfast Club som visas ikväll!!!! Guuud vad jag längtat efter den filmen. Min kära gamla kompis Maria hade en fest för mig innan jag skulle gifta mig med supersmarrig mat, dryck och en Marguerita framför tv:n då hon satte på Breakfast Club-bandet....där jag somnade(!!!) Maken till taskig tajming at bli påhoppad av en galopperande akut-trötthet. Det var nästan 3 år sedan och nu får jag alltså ytterligare en chans....fast utan mina vänner....och utan Marguerita....*suck* Nåja - jag får föreställa mig dem i soffan med mig och försöka använda all tankekraft jag kan uppbåda till att få mitt trista vattenglas att smaka som Marguerita.
Ääääntligen har jag lyckats ladda upp den snygga nyårsdukningen - tänk om man kunde ha det så här till middagen varje kväll;

Nyårsdukning


Bil-skräck och reajackor

Hur löjlig är jag egentligen?! Jag kör så himla sällan att jag egentligen skulle behöva ta lektioner igen. I söndags skulle Per och Frida åka hem och behövde skjuts till busstationen och jag blev så nervös att jag nästan började skaka när jag skulle köra dem. Min kompis Denise har föreslagit att vi ska åka och hälsa på en gemensam kompis som flyttat ett par mil utanför stan, och eftersom hon inte har någon bil på dagarna så föreslog hon att jag skulle köra....vilket ju är självklart, egentligen. Nu ringde hon i måndags och hade bokat in ett datum nästa vecka och jag började genast att oroa mig för detta. Jag misstänker starkt att jag kommer att hämta upp henne med bilen och sedan tvingar henne att köra den läskigt hala och dåligt upplysta vägen fram till huset på landet ;-)

Fast lite duktig är jag ändå - idag körde jag själv bort till NTF´s lokal och lämnade tillbaka låne-bilbarnsstolen (efter två påminnelser). Det var ganska läskigt, men när jag väl hade kommit dit kände jag mig sååå himla duktig att jag fortsatte att köra och åkte ut till Strömpilen (ett shoppingcenter), där jag råkade hitta två chica täckjackor på rea (en lång beige och en kort beige-rosa med löstagbara ärmar) - det lönar sig att köra bil, alltså(!!!) Hmmm...nu gäller det bara att hitta ett shoppingcenter ute på landet som motivation för den lilla bilturen nästa vecka ;-)


Psycho-program och minnesövning

Jag har faktiskt försökt bifoga en bild på nyårsdukningen som utlovat, men när jag försöker öppna de nyligen nedtankade bilderna får jag upp någon dj-la "licensing agreement" med något himla JASC Photo shop, där jag måste trycka på någon "Ok"-knapp och gå med på en prenumeration för att kunna se mina egna bilder - vad är det för himla fasoner?!! Det ingick ju ett foto-program till kameran och det ska man väl knappast tvingas betala för i efterhand?! Nä, nu måste jag andas i en papperspåse igen.....sådärja, nu blev jag lite lugnare igen ;-)
När jag gick i skolan bestod min vanliga instuderingsmetodik av sista-minuten-panik-pluggande, och det jag lyckades trycka in i huvudet försvann lika snabbt direkt efter tentan (om man hade tur, annars höll de sig inte ens kvar så länge ;-) och jag har egentligen aldrig saknat den där förlorade kunskapen. Det jag däremot kan lägga timmar på att försöka komma ihåg är de där totalt oviktiga sakerna som ramlat ur minnet, t ex en viss sångtext, rollfigurernas namn ur en gammal tv-serie, titelmelodin till någon annan gammal tv-serie eller, som för stackars Karin, ett gammalt barnprogram.

Jag var nog inte något speciellt aktivt barn, eftersom jag minns nästan alla obskyra barnprogram som gick när jag var liten, samt många av titelmelodierna, men denna kommer jag inte ihåg....eller är det kanske den tecknade serien med den gamla tanten och hennes hund, jag tror hon kallade den "Precious"....fast jag minns ju inte att den var grön, förståss...och inte var det någon katt heller....

Är det någon som kan hjälpa Karin?


Hurtig nyårsstart

Nyårsmiddagen blev supersmarrig med den goda räk/avokado-tårtan till förrätt, fylld oxfilé till huvudrätt och Nigellas underbara Hallonpavlova till efterrätt. Festen blev också mycket lyckad, inte minst då tjejlaget (som väntat) vann populärkulturs-TP två gånger - heja oss! Det var faktiskt ett skitroligt spel - TP med kategorier som Trender, Kändisar, Musik, Film, Tv samt Sport & Fritid och där "plupp"-frågorna består av ett filmklipp på DVD. Det trista är dock att det bara finns 150 DVD-frågor....hmm - jag undrar om man kan köpa till extra DVD-skivor?

Jag har inte avlagt några egentliga nyårslöften, men har ändå bestämt mig för att äta bättre och börja röra mig mer i år. Jag har imponerat stort på mig själv genom att denna första vardag på det nya året fått massor av nyttigheter uträttade. Idag har jag;

* Letat rätt på närmaste Vikitväktarlokal och mentalt bokat in mötestiden lördagar kl. 10.00

* Ringt Pilatestränaren och bett att få boka in mig på närmsta Pilateskurs (hon skulle kolla och höra av sig på onsdag)

* Köpt samtliga ingredienser till en jättenyttig grönsakssoppa (som jag visserligen inte lagat till ännu...men ändå)

* Inte ätit en enda liten godis ur de smarriga Paradis-godisaskarna som står och suktar mig på vardagsrumsbordet.

Ja, ojojoj - hur ska man kunna fortsätta med dessa präktigheter - vi får vänta och se ;-)

Imorgon: Den snygga nyårsdukningen (jag orkade inte ladda över bilderna ikväll)


RSS 2.0