Namnsnobberi

Jag har nog alltid haft en läskig liten snobbighets-gen i mig. Det finns absolut ingen anledning till den - som så många andra kommer jag ifrån ett lägre-medelklass-skilsmässo-hem utan tillstymmelse till adlighet.
Ändå hade jag som 18-åring hittat mitt ideal-efternamn - jag skulle heta Leijonhufvud (med precis den stavningen) så fort som jag kunde hitta någon sådan att gifta mig med. 
Av mina tre längre förhållanden hade dock ingen av killarna något som man ens kunde modifiera till ett snobbigt efternamn med hjälp av ett af eller von. Den första hade samma efternamn som jag, den andra hade visserligen ett halv-ovanligt efternamn men det slutade på -son och den tredje hade ett namn med lite finlandsvarning på (som jag efter bröllopet kom att anta...men bara som ett bihang till mitt eget efternamn).

Jag hade gett upp och förlikat mig med mitt öde - till igår när jag googlade fastighetskonjunkturen.
Där i en webbsändning från DN Ekonomi fanns han - och med den rätta stavningen!



Jag ska på ännu en tjänsteresa till Stockholm på måndag - jag får se om jag hinner förbi DN-skrapan....

Kolla här då!

Jag kom in på 10:an!
...och observera hur extremt skit-duktig jag var på att pricka in metropolen Dushanbe i Tajikstan(!!!)



..och det populära turistresmålet Bangui i Centralafrikanska republiken(!!!)


Yay mig!

Lunch-knark

När jag inte jobbar sitter jag och äter lunch framför det här lilla kartspelet.
Jag borde springa ut på stan och hitta en födelsedagspresent till min mamma som fyller år imorgon, men istället sitter jag här och kokar av ilska över att aldrig ta mig vidare till nivå 10. Nyss hade jag 34 925 p på nivå 9 men det krävdes 35 000(!!!)
En enda gång tog jag mig förbi nivå 9 och eftersom jag insåg att det knappast skulle upprepas, passade jag på att ta en skärmdump som bildbevis;


Jamen - försök själva då om ni tror att det är så himla lätt!

Kalorier schmalorier

Ok, det är väldigt sällan jag ser semlor som en viktig ingrediens i viktväktar-recept, men hur farligt kan det vara?

*googlar semlor+kalorier*

Ojdå - 500 kalorier. Ja, det är väl ganska mycket kanske.....men vad är kalorier....

*bildgooglar kalorier*

Jag visste väl det(!!) Jag hittar bilder på en mängd olika maträtter, drycker, träningsredskap, diagram och innehållsförteckningar men inte en enda jäkla bild av en kalori - varför? Jo, de finns helt enkelt inte!
Ännu en global konspiration som jag har avslöjat!



Ät och njut, alltså!

Jag ska också må så bra...

Nej, jag har fortfarande inte förlikat mig med lördagens resultat - hur kunde Maja hamna sist?!
Kolla bara på kläderna, scenografin, den coola melodin och den supersköna texten(!!)
Jag har bestämt mig för att tjura hela dagen och låta den här sången gå på repeat medan jag bygger mina excelfiler - en hel dag med Maja och sedan en semla till eftermiddagsfikat ska nog få mig att må så bra som Maja lagom till ikväll...


Sjukt mycket jobb och dyra pausprogram

De få dagar jag befinner mig på mitt tjänsterum behöver jag machete för att slå mig fram i den överfulla epost-inkorgen som svämmar över av nya uppgifter - jag hinner aldrig fika och ännu mindre blogga om melodifestivalen och andra livsavgörande företeelser.
En sak kan jag säga om lördagens delfinal - haha, jättekul! När sänder ni det riktiga programmet?

...för det kan väl aldrig vara möjligt att Molly Sandéns låt skulle vara den bästa?!! Den var ju suuuupertrist! Bortsett från det faktum att Mollys kläder var skitfula och koreografin lyste med sin frånvaro, så saknades ju all form av melodi och refräng(!!) Ok, BWO hade ju faktikskt en mycket bättre låt förra året, men lördagens bidrag var väl ändå bättre än Mollys?!!!!

Min personliga favorit var sistaplats-tagaren Maja Gullstrand. Jag äääälskar texter och hennes svenska text var bara så supercool, o-klyschig och upplyftande att man inte kunde låta bli att sitta och småflina under uppträdandet. Hennes klänning var jättefin, koreografin var mycket bra och melodin var så cool och skön. Ok, det kanske inte var melodifestival-typiskt, men den var tusen gånger bättre än Mollys intetsägande bidrag. Velvet hade också en mycket bra scen-show och även om låten var skittråkig i stort så var refrängen fantastiskt bra!

Nej, jag sitter fortfarande och väntar på den riktiga delfinalen och hoppas stenhårt att lördagens show bara var ett påkostat spexigt pausprogram.....


Skandal-chock

Vi satt 3 rader från green room! Jag satt bredvid låtskrivarna - jag kände luften från vindmaskinen de riktade mot G:son under presentationen! De sminkade folk på våran rad - så nära satt vi!
Tyvärr slutade sminktjejen med killen brevid mig (någon textskrivare som jag glömt namnet på), vilket jag antar är den främsta orsaken till att jag aldrig syntes på bild!
Jag hade berättat för alla jag kände (och några jag inte kände) att jag skulle vara på plats i lördags....och så kom jag inte ens med i bild!! Min trovärdighet är ifrågasatt och skandalen är ett faktum!

Just nu känner jag mig lite för bitter för att skriva något mer om delfinal2 ...vilket i och för sig också kan bero på att jag är helt beroende av mina vänners bild-bibliotek (min mobilkamera suger, som sagt) och ingen har ännu skickat några bilder till mig. Jag återkommer alltså med fullständig rapport så fort jag lyckas tvinga av dem några bilder.

För övrigt kan jag säga att skellefte-borna är preciiis lika otrevliga som i Petra Medes mardröm i början av sändningen (alla utom du, Å).......


Uppladdning - del 3

Nu börjar det närma sig - kl 13.10 kan du gå in och tjuvlyssna på låtarna på svt´s melodifestivalsajt!
Jag blev nyfiken på vad Petra Mede pratade om för katastrof i den lilla filmen på sajten, men vi kan inte spela ljud- eller bildklipp på jobbet av någon outgrundlig anledning....för melodifestivalen borde ju betraktas som jobbrelaterat - vad ska man annars prata om på fikarasterna?!

Vi ses imorgon kl 20.00. Jag sitter på parkett och vinkar iklädd lila paljett-topp och svart bolero - you can´t miss it ;-)
 

Stolt fuskare

Man måste väl ändå säga att jag är uppmärksam och lättlärd - andra gången jag gjorde testet fick jag 89% (vilket skulle ha blivit fler om jag inte skrivit Lena Ph istället för Lena Philipsson!!)
Bildbevis;


Uppladdning - del 2

Idag blir det ännu mer frågesport - den här innehåller betydligt fler frågor, av vilka många handlar om textrader!
Jag fick bara 60% - vad får du?


Uppladdning del 1

Februarimörkret skingras nu som bäst av melodifestivalcirkusen och på lördag sticker jag till Skellefteå för att se andra delfinalen. Uppladdningen börjar dock redan idag med en liten frågesport.

Pinsamt nog fick jag bara 10 av 20 poäng men är du så mycket bättre då?


Klart och betalt!

Om en vecka ramlar super-shampot ner i brevlådan så om mindre än två veckor kommer jag vara supersnygg!


...hmmm....jag kanske borde bära en namnbricka så att folk känner igen mig när jag blir sådär skitsnygg, smal och fantastisk på alla sätt.....


Lättlurad...och stolt över det!

Jag kan inte hjälpa det men ibland när jag bläddrar runt bland kanalerna fastnar jag i en tv-shopsreklam och inser att det där bara måste jag ha. Den senaste måste-ha-grejen är detta lilla shampo-paket;




"Wen innehåller en perfekt balans av örter och naturliga ämnen som inte bara tvättar rent, utan också återfuktar och tillför näring, styrka och lyster. Nu kan du slänga ditt vanliga schampo med innehåll av skadliga kemikalier, utan att behöva göra avkall på ditt hårs naturliga skönhet."


Jag är alltid as-ful i håret så jag visste inte ens att mitt hår hade "en naturlig skönhet". Om jag bara skaffade detta "hårvårds-system" skulle mitt liv bli så mycket bättre, jag skulle genast bli framgångsrikare på jobbet, få ett aktivare socialt liv och ett superharmoniskt förhållande med min familj samtidigt som jag skulle gå ner de där 3 kilona och äntligen komma i min snygga dräkt.
Jag är inte så himla ironisk här för jag går verkligen på tv-reklamen och jag har bestämt mig för att köpa denna - för jag tror verkligen att allt blir mycket bättre med snyggt hår......

*hoppashoppashoppas*

Delfinal 1

Ok - var ska jag börja?
Jag skiter i vad kvällstidningarna skriker på söndagslöpsedlarna - Petra Mede var bäst i lördags!
Hon var lagom ironisk och självdistanserad och kläderna var bara helt underbara.
Freddie Wadling gjorde den finaste tolkningen av Alla har glömt som jag någonsin hört - jag blev lite blöt i ögat faktiskt.
...och nu till tävlingen;
Ingen ska känna sig förbigången här för alla artister sjöng ungefär lika dåligt men bottenplatserna måste ändå tilldelas Shirley Clamp och Marie Sernholt, även om konkurrensen var hård. Den där Jonathan hade en lovande ingång på refrängen men efter den första refräng-raden föll den liksom bara ihop. Jag kunde nästan inte höra Emilias sång eftersom jag blev så hypnotiserad av hennes överaktiva fingrar - kan man få ADHD i enstaka kroppsdelar?
Scotts låt var lyckligtvis hyfsat befriad från dansbandstakten men ändå inte tillräckligt bra.
Mina favoriter var Alcazar (såklart, trots att Andreas kläder var skitfula och att han åmade sig och svankade ryggen som en striptease-dansös) och hårdrockstjejen (trots att hennes kostymör måste ha supit till på jobbet - skinnoutfiten var inte anpassad efter hennes kropp och grenen hängde minst en decimeter för långt ner). Jag är ingen stor hårdrocks-fan men hennes låt hade faktiskt en melodi och en tydlig refräng, vilket var en bristvara under lördagens delfinal.
Marie Sernholt orkar jag bara inte gå in på - det var ju nästan lyteskomik. Hon kunde inte röra sig, definitivt inte sjunga och låten var ju heeeeemsk!

..och nu till den internationella jurygruppen;
Menar de på fullt allvar att Caroline af Ugglas har störst hitpotential i Europa?!
Jag kan då inte föreställa mig "Snälla, snälla, snälla, snälla....jag ber dig snälla, snälla, snälla..." dunka ut över de europeiska dansgolven i sommar...men det är ju bara jag, det...

Ja - nya friska tag nästa lördag! Skellefteå nästa!

Påminnelse

Ni har väl inte glömt - Tid: Lördag 7/2 kl 20.00, Plats: SVT1


Hall-installation

Vi går mycket sällan på konstutställningar - ca 4ggr/decennium - och av rädsla för att vi ska förfalla till okultiverade vildar brukar lilla E underhålla oss med spännande installationer i hallen och vardagsrummet.
Lille E har nu varit hemma i vattkoppskarantän i 4 dagar och i brist på utomhusaktiviteter och lekkamrater har hon utvecklat sitt konstnärliga skapande.
Igår kom jag hem till nedanstående konstverk;

Eftersom min kultursvält redan gjort mig oförstående inför dylika mästerverk kände jag mig nödgad att fråga henne vad det är.

"Det är en flock kuddar som ska gå ut - de behöver få luft"

Innanför den beigea filten har hon mycket riktigt packat ihop några små soffkuddar och eftersom det är så kallt ute har de fått ta på sig hennes vita kofta, rosa mössa samt vinterskorna. Eftersom man vill vara fin när man ska gå ut har de också fått ett glittrigt armband på koftan (till vänster) och en grön väska med några viktiga plastdjur och legoklossar att ta med sig.
Den stackars lilla flickan har nu alltså varit inlåst (= utan luft) hela veckan så hon förstår hur jobbigt det är för de stackars kuddarna att sitta instängda hela dagarna.

Lilla E är den snällaste och roligaste människa jag någonsin träffat!

Pippi går på krogen

Två timmar in i en mysig After Work med M och A inser jag vem som sitter vid bordet brevid oss - Inger Nilsson!!!
Eftersom Pippi är lilla E´s största idol och jag tvingats se alla hennes pippi-filmer 36 miljarder gånger, så kändes det mycket stort för mig och jag började genast förebereda mig på att förmedla denna sensationella händelse till lilla E.....men vad skulle jag säga "Pippi satt och drack vin brevid oss på krogen"?!

 Eftersom lilla E vill göra allt som Pippi gör och har jobbat länge med att få prickar i ansiktet (hon är rätt nöjd med vattkopporna) samt alltid insisterar på att ha olikmönstrade strumpor, så skulle hon säkert genast börja tjata om att få dricka vin och gå på krogen.

Nej, jag får bita ihop och skryta om det här istället......


Bild: Pippi är sen till After-worken så lilla gubben får skynda sig.


Prickfara

Efter en dags hemmavarande med ett prickigt barn slår det mig plötsligt - har jag haft vattkoppor?
Det kliar nämligen misstänkt i såväl armvecken som i hårbotten...
...fast det kanske inte blir så farligt - modeexperternas förespråkar ju prickigt i vår.


Moderna lekar

Det senaste tillskottet till 3-åringens dvd-samling är Robin Hood-filmen och hon är mycket fascinerad av ta-från-de-rika-och-ge-åt-de-fattiga-konceptet.
Jag berättade för henne att jag såg den filmen som barn och att vi sedan varje kväll lekte Robin Hood bakom huset , varpå hon - naturligtvis - också ville göra det.

Jag är ingen fysiskt aktiv person, så istället för klättrande i träd och skjutande av pilar som man ägnade sig åt på 1200-talet i England (eller när det nu var) borde man ju kunna modernisera det gamla ta-från-de-rika-och-ge-till-de-fattiga-konceptet genom att istället idka lite ekonomisk brottslighet.
Men att hacka sig in i Prins Johns bankkonto och föra över pengar till Nottingham-borna var inget 3-åringen köpte.

Vad trist att dagens barn är sådana bakåtsträvare!

Ödmjukhet varar längst

Idag skulle jag vilja berätta om min aktiva fritid och mitt rika sociala umgängesliv.
Jag tänkte sedan berätta lite om alla mina hurtiga utomhus-hobbiesar och alla utvecklande aktiviteter jag gör tillsammans med mitt barn (som jag förresten aldrig skriker åt eller bråkar med).
Jag skulle avslutningsvis också redogöra för mitt osjälviska välgörenhetsarbete och mina insatser i arbetet med att utrota fattigdom och krig....

...fast det är ju fult att ljuga...

..fast jag vill ju inte skryta...

RSS 2.0