Hjäääälp...

...jag drunknar i de där förb tiggarbreven. När jag publicerat förrainlägget gick jag in i min mail och hittade ett brev från Ms Jan Taylor, som säger sig vara dotter till Liberiens förre president Charles Taylor och av alla människor i världen har hon vänt sig till just mig för att få hjälp att plocka ut 12 miljoner dollar ur landet. Allt jag behöver göra är att lämna ut all min kontoinformation. Brevet var titulerat "Trust" så det är naturligtvis en stor ära att jag - en barnledig kvinna i övre 30-årsåldern uppe i norra Sverige, ska få detta förtroende.
Var ska man göra åt dessa förb idioter som förpestar ens oskyldiga lilla mailbox på detta sätt? Jag har ett förslag, som också blir ett trevligt klapptips. Människor som försöker utnyttja andra på det här sättet blir jag förbannad på, men man kan ju faktiskt ha nytta av dem också. För det första kan man lära sig något av dem och bestämma sig för att inte göra likadant och för det andra kan man använda dem som knivställ i köket ;-)
..ursäkta, det var lite grovt...men jag är förbannad!

Nigeriabrev och lek-kamrater

Nämen nu blir jag ju bara helt dj-la galen!!! I november har jag fått tre "exklusiva erbjudanden" och en storvinst. Först fick jag två identiska brev från en Geoffrey Wilson med erbjudanden om att i hemlighet dela på saldot på ett bankkonto vars ägare mystiskt har omkommit och saknar arvingar. I fredags ringde telefonen och när jag lyfte luren knäppte en automatisk röst igång som berättade att jag minsann hade vunnit en gratis all-inclusive Karibien-kryssning. Jag lade på luren på en gång, men någonting säger mig att det någonstans skulle krävas en kontantinsats från min sida. Min svärfar kom och hälsade på på kvällen och han berättade att han blivit uppringd nästan samtidigt med detta fantastiska besked. Jag tror alltså att de har programmerat in telefonkatalogen (vi har samma efternamn) och ringer upp folk alfabetiskt tills de jobbat sig igenom hela stan. Idag fick jag ännu ett generöst erbjudande - denna gång från Nigerias utrikesminister som erbjuder mig 30% av $30.000.000 om jag hjälper honom att slippa skatta för pengarna. Denna gång ska jag använda mig av det det där smarta svaret och be dem kontakta mig på min andra e-postadress ;-) Jag har ju spärrat telefonen mot telemarketers, finns det då inget sätt att skydda sig mot sånt här tjafs?!!

Dagens klapptips är en annan livsnödvändig pryl. Om man är ensam hemma med inget roligt på tv, man har sett alla videofilmer, lyssnat sig less på alla skivor och har ingen att ringa till, då är detta en oumbärlig liten grej att ha hemma - en egen liten låtsaskompis som man kan leka 20 frågor med. Du tänker på något och så svarar du JA eller NEJ på manickens frågor. På 20 frågor ska den ha listat ut vad du tänkte på - hur smart som helst!


Vaknätter och löpsedlar

Tisdagen började redan 03.30, då Ella med ett glatt och trevligt ill-vrål väckte mig för dagen och eftersom hon inte slutade grina förrän klockan var nästan 05.00 blev det ingen mer sovning för mig. Jag är så himla trött och arg (jag blir lätt det utan sömn) att jag känner mig mogen att utföra någon slags våldsorgie, jag behöver dock lite tips om vad man skulle kunna göra. Att döda människor känns lite extremt och djuren vill man ju inte skada heller...hmmm - jag låter någon annan bestämma.  Jag tänkte väl det - jag går ner och kollar på tv istället ;-)

Jag har funderat lite på det där med löpsedlar. I flera år har det ju handlat om dokusåpadeltagare - vem som är ihop med vem, vem som gjort slut med vem, vem som orsakar chocker av olika slag (nakenchocker och sexchocker oftast) samt om vissa långlivande individer som fortsätter att figurera på löpsedlarna lååååångt efter att deras dokusåpa slutat sändas. Så länge dokusåpan fortfarande pågår tror jag med bestämdhet att producenterna till densamma anlitar ett PR-företag vars uppgift är att bearbeta kvällstidningarna så att just deras dokusåpa uppmärksammas. Tragiskt nog är kvällstidningarna så fruktansvärt lättköpta/korkade/lata att de tar in dessa "nyheter" och det gärna på löpsedelsplats. I Linda Rosings fall tror jag dock att hon själv ringer till tidningarna och berättar sina spännande nyheter varpå de genast rensar bort menlösa nyheter om svältkatastrofer, inbördeskrig eller dylikt tjafs, för att göra plats för de sensationelle Linda Rosing-nyheterna.

Förra veckan fick hon dock akut uppmärksamhetsångest och söndagens Expressen hade således såväl "jag-har-gjort-slut-med-Fadde-och-blivit-ihop-med-ett-pokerproffs-och-ska-åka-till-Las-Vegas-och-bli-pokerspelare"-storyn som "jag-är-ihop-med-fadde-igen"-storyn i samma tidning(!!) De kanske skulle behöva lägga ner några minuter på korrekturläsning innan de ger ut sina spännande tidningar...*suck*

Dagens klapptips är tänkt för alla oss tankspridda typer, som är så säkra på att vi minns ärendet vi ska göra att vi inte behöver skriva upp det...och så glömmer vi det förstås. På denna lilla maskin kan man spela in ett meddelande till sig själv och, eftersom man naturligtvis inte skulle komma ihåg att lyssna av det, så spelas det automatiskt upp så fort man kommer närmare än en meter från manicken - fiffigt va?!



Helgmys och nya kläder

Jag har haft en härlig helg, trots frånvaron av spontanfester och shopping. Mörkret blir mindre mörkt kring första advent och jag tycker det känns jättemysigt att promenera omkring efter skymningen (som så här års infaller runt 15.00) och titta på prydnader i andras fönster....även fast dessa ibland kan vara överdrivna - i ett köksfönster här i närheten har de en 11-armad adventsljusstake(!!!) Den ser helt grotesk ut och ryms nästan inte på fönsterbrädan...ojdå, där gick min mysiga adventsreflektion snabbt över i kritik ;-)

Dagens tråkighet: Den där snygga lila tröjan jag köpte förra veckan kunde jag inte byta mot en mindre storlek....såvida jag inte ville ha S eller XS, men....

Dagens rolighet: ....Tindra startade sin utförsäljning av höstkollektionen igår och jag hittade 2 jättesnygga skjortor/blusar från det braiga danska märket Saint Tropez till bra priser samt ett jättegulligt linne!!

Dagens klapptips vänder sig till stilmedvetna teknikälskare. När jag behövde (= ville ha) en ny mobil och jagade runt som värst efter en snygg modell, var allt jag kunde hitta tråkiga enfärgade telefoner med en massa funktioner som jag inte skulle kunna använda. Min dröm-mobil hittade jag till slut i den blommiga Siemens CL75 (jag borde få betalt för att ha nämnt märket och modellen så himla många ggr i den här bloggen) och här var det definitvit utseendet jag föll för snarare än funktionerna. Jag vet inte vilka funktioner som finns på denna digitalkamera men looken är det inget fel på - det är ett samarbete mellan HP och Pilgrim (smyckestillverkaren) som resulterade i denna lilla pärla.
HP+Pilgrim


Trista fredagar

Nu är det fredag igen, men jag säger som jag sagt så många gånger förut - var är After Work-träffarna, spontanfesterna och shoppingrundorna?! Som småbarnsförälder blir dessa nödvändigheter plötsligt lyx, fast de egentligen borde betraktas som en förutsättning för att kunna kicka igång helgen...fast det är klart - det var ju inte precis varje fredag som jag gick på AW/fest/shoppingrundor innan graviditeten heller.....eller varannan....eller ens varje månad...*suck* ...jag har nog aldrig haft ett tillräckligt roligt liv egentligen ;-) Lite shopping har jag dock hunnit med - jag köpte en snygg lila tröja på Gina Tricot, och när jag kom hem och provade den så var den ......för stor(!!) Det gör mig alltså ingenting att måsta gå tillbaka imorgon för att byta den, för då kan jag ju gå fram till de unga snygga tjejerna i kassan och med hög röst deklarera att "den här var alldeles för stor (det skadar ju inte att överdriva), jag skulle vilja byta till en Medium istället(!!)"

Nu när julen så listigt börjar smyga sig på oss och all måste-köpa-stress återigen infinner sig, kan det vara skönt att veta att Agnetahemma står på din sida. Ta av dig jackan igen och sudda bort den där panikstressade minen - jag kommer nämligen dagligen fram till jul leverera klapptips till hela släkten, med början idag. Dagens tips är menat till barn men passar i stort sett alla, även om den här typen av humor traditionellt förknippas med 4-åringar. Jag skrattar dock fortfarande på mig så fort någon säger bajs - jag lät t ex Jakob göra den där översättningen av engelska och slutade inte skratta på flera minuter. Roliga barnkläder och mjukdjur finns på kissochbajs. (Klicka på "produkter")


Gårdagens tv och resor

Tv igår: Det var tur att jag valde Lost igår ändå - för hjäääälp vad spännande det blev. Och såg ni - den där Cindy (hon från andra sidan-gänget som försvann när de släpade upp Sawyer uppför berget) det var ju den australiensiska tjejen som blev ihop med Pete i slutet av den suuuperfantastiskt jättebra engelska serien "Kalla fötter", ni vet hon som var gyminstruktör. I reklampausen under Lost hamnade jag på BBC Prime där de hade ett program om fobier. En kvinna med fågelskräck satt i terapi, och hon var så himla rädd att hon inte ens kunde kolla på ett foto av en fjäder. Terapeuten tog dock lång tid på sig och pratade lugnande med henne hela tiden. Efter ett tag tog han fram en fjäder och lade på ett bord två meter från kvinnan och hon blev så rädd att hon började skaka och storgrina och sa att hon ville kräkas. Vad läskigt att vara så rädd för något som är så svårt att undvika. Lost är himla lärorikt, faktiskt - man lär sig en massa saker om människor.....när man bläddrar till andra kanaler under reklampauserna, alltså ;-)

Alla bloggar med självaktning har kört med världskartan på besökta länder, så nu gör jag det också, värsta idétjuven som jag är. Dessa länder har jag varit i
Världskartan
- 13 länder, vilket bara utgör 5% av världens länder. Jag är ju ingen globe-trotter precis....

Hur många har du besökt?


Ikväll: ska jag kolla på Medium - jag har missat 4 avsnitt i rad, så nu är det skärpningsdags(!!)


Valfrihet

Dagens Googlesökningar har begränsat sig till bilbarnstolar. Ella har nämligen vuxit ur sin bebis-bilbarnstol och behöver en större, men vilken av alla 10 000 modeller ska man välja - Var är Plus-Sverker när man behöver honom?! Jag vill ju inte av misstag råka köpa en bilbarnstol som egentligen passar bäst i hans soptunna...*suck* Vad välja? Vad välja?

Jag undrar om det gamla moderat-mantrat om ökad valfrihet skulle vara en fungerande valslogan idag? För vem vill egentligen ha mer valfrihet? Jag är ju t ex superless på alla energibolag som man ska välja emellan samt alla olika teleabonnemang, pensionsfonder, försäkringar (inkl privata sjukförsäkringar som man tragiskt nog behöver ha nuförtiden), osv osv ("osv" betyder att jag för tillfället inte kommer på något mer) Näe, ibland skulle jag vilja att någon annan valde åt mig och då kunde de lika gärna välja en bilbarnstol också.....fast det är klart - jag vill ju faktiskt ha ökad valfrihet i vissa delar av livet. Min garderob t ex ger mig alldeles för begränsad valfrihet, och här behövs det verkligen reformer. Jag skulle nog allvarligt överväga att rösta på det parti som lovade mig ökade valmöjligheter i min garderob ;-)

My Style Diary kan man få tjyvkika in i andras garderober, vilket kanske kan ge en lite uppslag och idéer inför ökad garderobsvalmöjligheter.

Och på tal om valfrihet - vad ska jag välja ikväll: Lasermannen eller Lost? Återigen vänder jag mig till Googlefight och söker vägledning....det tycks bli Lost, jag får se reprisen på Lasermannen istället.


Knäppa nyhetsprogram

När jag flyttade hit för 1,5 år sedan fick jag betydligt fler kanaler än jag hade innan, vilket visserligen har lett till ett tyngre beroende (jag har fastnat även i East Enders på BBC Prime nu) men också inneburit lite större förståelse i vissa avseenden. Jag kunde t ex inte fatta att George W blev president och än mindre att han blev omvald. Med en liten titt på några av medierösterna i det stora landet USA ökar dock förståelsen. Jag kollar ibland på Fox News för att få en känsla av den enorma åsiktsmaskin som Rupert Murdoch styr över, och då blir man faktiskt lite rädd. Man pallar inte att kolla längre än ett par minuter i taget för det är bara sååå beklämmande. Här är en typisk bildtext (jag tror att det handlar om Abu Ghraib...hur nu det stavas);

Nä, tacka vet jag präktiga svenska "Plus" där de knäppa produkterna åker rätt ner i soporna - go go go Sverker, throw it in the garbage! ;-)

Dagens länk är till alla South Park-fans - på denna livsnödvändiga sajt kan man designa sin egen South Park-figur! Gör det inte nu (kl 20.00) utan vänta till imorgon när man kan göra det på jobbet istället - mycket roligare än de där ääääändlösa sammanträdena där man inte fattar ett enda beslut utan bara sitter och lyssnar och ritar konstiga mönster i sitt anteckningsblock. ;-)


Ps. Den här killen fick tydligen ett brev liknande det jag fick av min kompis Geoffrey. Han skrev dock ett svar som jag tyckte var jättefiffigt...varför kommer jag aldrig på såna där smarta svar?!


Ljusfestival och ockrande

Jag brukar då och då (ja, ok då - flera gånger i veckan) beklaga mig över att jag bor i en för liten stad med för litet shoppingutbud och för snålt nöjesutbud men Umeå har faktiskt skärpt till sig rejält i år, tycker jag. I våras hölls "Kulturnatta" med en massa uppträdanden, jiippon och kvällsöppna affärer och för närvarande pågår en ljusfestival, där ett 20-tal olika ljusinstallationer har byggts upp runt om i stan. I lördags gick jag på en promenad med kameran för att kunna visa er några roliga grejer - tyvärr är blixten för stark så alla kort blev inte så lyckade. Men här är några av de bättre -



Det här tycker jag är lite snuskigt och en mycket osnygg sida av marknadstänkande. Köerna utanför H&M´s Stella McCartney-premiär var långa och kläderna tog snabbt slut. Jag tycker det är sympatiskt att ge ut en billighetskollektion för oss vanliga dödliga (naturligtvis i sämre material än normalt) även om jag själv nog inte skulle passa i Stella-kläderna. Jag tycker dock det är dj-ligt ruttet att springa in och slita åt sig så mycket kläder man kan...inte för att hänga in i sin garderob, utan för att sälja dem till dubbla priset till de som inte hann fram i tid ;-( Än värre är nästan att de inte kan stå för ockrandet utan hävdar i annonserna att "de köpte på sig för mycket" eller att "det var fel storlek" el dyl - ja, men gå tillbaka med kläderna till affären då ist f att försöka sälja dem till dubbla priset!!!!


Ojojoj - nu måste jag andas lite i påsen igen, för att lugna ner mig.....


Räkningstider och idolbilder

De har öppnat en ny baby-butik i stan och jag var där idag och shoppade lite. Jag köpte bl a en mjuk speldosa att hänga i Ellas säng i ett desperat försök att få henne att somna på kvällarna. Hon somnar ju visserligen ändå, men det vore kul om man kunde få nattningarna att ta lite mindre tid än 1 - 1,5 timme. Tisdagens Desperate Housewives-maraton totaldemolerades av skriktävlingarna från hennes sovrum...*suck* <infoga "Stackars henne" här>

Nu är det snart räkningsdags igen och pengarna kommer - liksom så många gånger förr - att mystiskt försvinna från ens konto, så att man tvingas inse att man inte kan köpa alla grejerna man så desperat behöver. I mitt fall rör det sig om fler snygga kläder som jag kan få på mig (eftersom min garderob så tragiskt har krympt sedan jag senast använde kläderna strax innan graviditeten), en ny dator (för den gamla är så ful och har inte Office-paketet), en manikyr, pedikyr samt en ny kyl och frys (eftersom de gamla visserligen fungerar men är för fula). Som synes är alla mina behov såväl akuta som livsnödvändiga samt ytterst blygsamma ;-)

I dessa situationer kan det vara nyttigt att jämföra - jag finns faktiskt bland de 5,01% rikaste i världen och det finns 5, 699, 080, 882 människor som är fattigare än jag.....de har säkert inte ens det skruttiga hemmapaketet MS Works på sina datorer. Nä - allvarligt talat - jag fick ruggigt dåligt samvete....vilket i och för sig knappast kommer att betyda att jag slutar klaga ;-)

Nä, nu är det fredag och då ska man inte deppa - här finns ännu en anledning att ta sig ett glas (som om man behövde någon ;-)

...och på tal om pojkbanden och Take Thats återförening - detta kanske var 70-talets motsvarighet...även fast dessa planscher kanske inte satt uppnålade på några tonårstjejers väggar, precis ;-) Det är dock ett hejdlöst frosseri i underhållande frisyrer, kläder och band-namn. En del band har t o m egna slogans, som t ex Alexander från Umeå "De´e´ musik de´"!

Trevlig Helg!


Fusktävlingar och smarta grejer

Jaha - nu är det bekräftat: Cityshopping-tävlingen från i helgen var en fejk-tävling!!! Lokaltidningen har nämlligen publicerat vinstlistan och.....mitt namn var inte med(!!!) Just det - återigen har de hittat på en massa namn så att de ska slippa dela ut några priser, det är nämligen den enda tänkbara förklaringen till att jag inte vann på min lilla slogan ;-) Nåja, jag är inte ledsen för det för jag är en vinnare ändå. Igår fick jag nämligen ännu ett överraskande mail från utlandet, denna gång från Luis Bertron på UK National Lottery. Dragningen i detta lotteri skedde tydligen första september och det visade sig att jag vann....trots att jag inte köpt någon lott(!!!) Detta lotteri tycks nämligen funka så att datorn drar någon av de 25 000 e-postadresser de hade i sitt system. Dessa 25 000 är tydligen "distinguished individuals, proffesionals and artisans" från hela världen och det är "part of our international promotions programme conducted annually to encourage prospective overseas entries". Jag har alltså vunnit 1 miljon pund!! Allt jag behöver göra är att betala en futtig administrativ avgift på 750 pund. De är bara för generösa de där britterna - först min generösa kompis Geoffrey Wilson vars döde klients pengar skulle gå till mig och nu denna enorma lotterivinst. Jag skiter väl i de fuskiga cityshopping-tävlingarna med deras löjliga priser nu när jag snart är miljonär ;-)

Jag fantiserar ibland om att uppfinna någor jättefiffigt och patentera det så att jag kan tjäna miljarder sen när alla börjar använda det (vilket de ju ofelbart skulle göra, så smart som min uppfinning skulle vara). Jag har tyvärr inga fiffiga idéer alls (förutom en melodifestival-version av Trivial Pursuit), men det finns andra som har. Här är ett gäng fiffiga idéer. Många av dem kan betydligt underlätta människors vardag, som t ex transporteringen av vattencisternerna, men jag fastnar ändå för de minst nödvändiga uppfinningarna - jag gillade mingeltallriken, toahandtaget med indikator samt väskhängaren!

..och förresten - vad dåligt Lost börjar bli. Jag tycker det händer så himla lite nuförtiden - de får faktiskt börja skruva upp tempot lite annars kanske jag slutar att kolla och istället börjar använda onsdagskvällarna till att städa hela huset, baka en massa bröd och gå på alla spännande kändisfester som jag blir bjuden till hela tiden.....;-)


Sömnlöshet och parfymlängtan

Hjääääälp vad jag är trött! Ella är inne i en fas som gör att hon vaknar 8-10 ggr mellan 20.00 (när vi lägger henne) och 06.00 när hon kliver upp. Tidigare vaknade hon bara 1 eller 2 ggr under natten, men nu kan jag knappt få sova i en timme ostörd och det är sååååå knäckande. Jag blir en jättejobbig människa som är gnällig missnöjd och negativ hela dagarna (vilken förändring va´?!! ;-) Jag pratade med en tjej som sa att denna fas brukar gå över när man känner att "nu orkar jag inte mer!!" så jag försöker känna så hela tiden, nu ;-)

Det händer dock roliga saker också - jag fick en post-avi förra veckan om ett stort brev som fanns att hämta hos min lokala postutlämning. Jag har dock inte brytt mig så mycket om det, men tog med mig det igår när jag skulle handla - det var Rapture (parfymen som jag beställde från USA)!!!!!! Det stod ju att det skulle ta 4-5 veckor att leverera men jag fick den på mindre än två!! Åååååhhh vad jag ska springa omkring och lukta gott nu...fast var?...och för vem? Ähh, man kan ju få lukta gott även fast man bara är hemma med sin bebis. Jag sitter t ex och luktar på mina handleder nu hela tiden. ;-) Jag såg samma parfym i denna presentbox, vilket blir mitt nästa projekt - man måste ju alltid ha något att längta efter och eftersom det inte blir så lång längtan-tid om man bara kan gå ner och köpa detta på sta´n, så gör det mig inget att jag måste beställa det ;-)

Rapture-set

Erkänn att det är ett snyggt paket...och själva asken var jättefin också....och där finns även en miniversion av parfymen så att jag alltid kan ha den med mig och lukta på när det känns grått och trist - Villhavillhavillha!! Nä, nu får jag ta fram en papperspåse att andas i så att jag lugnar ner mig lite ;-)

Dagens hoppingivande nyhet: Jag erkänner - jag gillar pojkband....dock inte vilka som helst. Mina favoriter var Take That och när de splittrades övergick jag till Westlife. Numera är det alldeles för tunnt med småsöta pojkband som gör (eller snarare spelar in) bra popmusik. Det har kännts lite småtrist och ödsligt på pophimlen men nu återvänder hoppet!



Lata tidningar

Ibland irrar jag runt och letar efter roliga bloggar men det slutar oftast med att jag får ont i huvudet - det känns som om varje männsika i Sverige har minst en blogg var och jag kan hålla med Berglin om att det blir en viss overkill med att alla ska vädra sina åsikter om allt hela tiden (även om jag själv naturligtvis är medskyldig).

Jag har också blivit irriterad på det enorma tidningsutrymme som ges till krönikor av olika slag och har ruggigt många krönikörer (eller det amerikanska kolumnister som de tycks föredra att kalla sig). Precis alla ska uttala sig om precis allt. När jag går in på Aftonbladet hittar jag inte mindre än 17 stycken "kolumnister" som har åsikter om allt från "korkade tv-brudar" och trängselavgifter till förortsliv, kvinnovåld och Gustav II Adolf.

Och det är ju inte bara kvällstidningarna som har dylika kolumnist-forum. På Svenska Dagbladet räknade jag till 12 olika krönikörer.

Vad beror denna krönike-explosion på? Min teori är att tidningarna blivit latare och journalisterna går inte ut och söker reportage i samma utsträckning längre. Löpsedelsnyheterna är nu oftast resultatet av idoga pr-människors arbete med att exponera diverse dokusåpor och inuti tidningen dräller det av privata tyckare i form av "kolumnister". Hur stora skulle doku-såporna varit utan kvällstidningarnas trogna marknadsföring av deras deltagare på sina löpsedlar? Ännu roligare blir det när dessa tusentals krönikörer avhandlar just dessa löpsedelsskapade dokusåpe-deltagar-nyheter.

En annan sak med krönikor - de är ofta så himla gnälliga....till skillnad från soliga, glada mig ;-)

Nu till dagens tidsfördriv - översätt dessa ord till engelska och säg de snabbt - KÖP, SE, STOL, TIO

*hehe*...och intellektuell humor har jag ju också..... ;-)


Tävlingsvinster och högskoleprov

Knäppa jag - jag iddes inte skriva någon blogg i fredags för jag var såååå himla busy hela dagen. Först lunchade jag med några arbetskompisar och senare hade jag ju en after work-date med min kompis Maria....ehhh...tja, det var väl egentligen allt, men med en bebis hemma tar allting jättelång tid att göra. En sak till hann jag dock göra - jag säkrade mina shoppingmöjligheter för nästan en helt år framåt....eller - nåja, ett halvår i ala fall(!) City-butikerna hade nämligen en kampanj i helgen och alla som shoppade i stan torsdag, fredag eller lördag fick chans att tävla om 4 presentcheckar á 10.000 kr. Allt man behövde göra var ett skriva en slogan om city-shopping. Jag skickar aldrig in till tävlingar och i synnerhet inte om man måste skriva någon slogan, men jag tänkte att eftersom samhället är fullt av superkassa slogans, så kanske man kan vinna något även på en halvkass - Cykla, ta bussen eller bil - shopping i city är shopping med stil! Kanske ingen litterär klassiker direkt, men 12 ords-begränsningen var lite hämmande...och förresten: det finns säkert ännu sämre slogans i tävlingen....och jag har ju faktiskt 4 chanser att vinna.

Jag har många gånger undrat om alla vinstlistor är korrekta. Oftast består vinster av trisslotter, t-shirts eller dyl, men då och då har man faktiskt riktigt generösa vinster och jag kan inte låta bli att undra om de verkligen delar ut alla sina generösa priser. Består vinstlistan alltid av riktiga namn? I en halvstor stad som Umeå skulle det ju vara ganske enkelt att fejka några vinnare på listan, medan det i småbyarna utanför skulle vara omöjligt att hitta på vinnarnamn - det märks ju direkt om det inte är riktiga människor. I detta fall blir det dock enkelt att kolla - vinner jag inte 10.000 kr med min nobelprisvärdiga slogan, då är ju vinnarlistan fejk(!!)

Jag gjorde aldrig högskoleprovet (jag kom in på universitetet på annat sätt) men jag har alltid undrat vad jag skulle ha fått för resultat. Jag har bestämt mig för att jag skulle ha legat någonstans mellan 1,5-1,9 och jag tänker absolut inte motbevisa min fantasi genom att verkligen göra provet. Här är några bra och dåliga (huvudsakligen dåliga) provresultat från hel- och halvkändisar.


Spjutspetsteknologi och festutslag

Nu har vi äntligen sällat oss till de 99,9% av befolkningen som använder internetbank(!!)...eller, tja - vi har ju inte direkt börjat använda den....eller loggat in oss, men vi har fått dosan nu, och innan året är slut så har vi nog hunnit betala i alla fall en räkning via internet!! Tänk att jag alltid befinner mig i utvecklingens framkant....eller det kanske är i mitten.....eller tja, snarare i utvecklingens svans egentligen....

Min kompis Geoffrey Wilson är nog lite glömsk av sig, för han skickade samma mail-erbjudande igen idag - han är för tossig, den där Geoff ;-)


Apropå mina festutslag; I måndags upptäckte jag till min förskräckelse en stor röd finne mitt på kinden - jag har inte haft finnar på kinden sedan tonåren (...och det var ju några veckor sedan). Bara några timmar senare mailade min kompis Maria och frågade om jag ville ta en after work-date med henne i slutet av veckan (vilket jag naturligtvis ville) så där fick jag finnen förklarad. Mitt ansikte är synskt - det visste att jag skulle gå ut och ville vara snygg redan innan jag visste själv, och överraskade mig därför med ett trevligt hudutslag där det syns som mest ;-)

Dagens länk - Jag är lite av en Dr Phil-freak. Om jag råkar bläddra förbi tv4+ medan de sänder Dr Phil så kan jag inte bläddra vidare - jag liksom fastnar. Jag skulle dock vilja komma ihåg alla kloka råd han ger....men ännu hellre vill jag att han ska ge dessa råd till alla människor som är knäppa mot mig, såklart ;-) Om man däremot inte gillar hans råd till dysfunktionella familjer så finns här en tidsbesparande mall för kommunikation inom familjen.


Såpor och nödvändighetsprylar

Som omväxling till allt tv-snack och för att vara lyhörd för kritiken från "Golfar´n" i torsdags, tänkte jag idag skriva lite om.....tv(!!) *hehe*

Desperate Housewives blir - som vanligt - bara bättre och bättre och, till skillnad från Lost, så går ju handlingen relativt snabbt framåt och det händer saker hela tiden. Det var länge sedan jag kollade på Days of our Lives men i ärlighetens namn händer det ju inte sådär våldsamt mycket, så istället har jag googlat efter Days of our Lives-prylar (fråga mig inte varför ;-). Här finns en hög absolut nödvändiga Days-prylar till hutlösa priser - praktiskt för de som har för mycket pengar och försöker undvika att köpa användbara saker. Jag vågar inte läsa för mycket på alla de tusentals Days of our Lives-sajterna (Obs! Ingen överdrift!) så jag förstår inte riktigt betydelsen av den här sidan, men detta är en sammanslutning av Days-fans som vill protestera mot det som händer i serien just nu "Days Fans United". Här säljer man också grejer - t-shirts och muggar och nallar med olika budskap på. Några står det "Fire the Jerk" på och jag vet inte om det är en rollfigur eller en manusförfattare som avses - spännande va. Nä, allvarligt talat kan jag bli helt matt av att tänka på hur många tusen timmar som lagts ner på alla de olika fan-sajterna om dåliga tv-serier och att man t om tillverkar tv-seriesprodukter...som folk köper....och till överpriser(!!!)

Fast det är klart - min suuuupercoola CSI-tröja som min kompis Åsa köpte åt mig i Las Vegas ska absolut inte blandas in i den här diskussionen....hmmm - vad snygg den är...och i motsats till ovanstående prylar är den i högsta grad nödvändig!

Ibland ser man folk läsa tidningen i såporna och jag har alltid undrat över vad som står där. Det händer ju så ruggigt många spännande, tragiska och övernaturliga saker i de där små städerna som serierna oftast utspelar sig i, att tidningarna borde vara proppfulla med spännande reportage....fast det är klart - det är ju bara vardag för folket som bor i såpastäderna att människor blir besatta av demoner/hjärntvättade av hjärnkontrolls-strålar/lever dubbelliv som konsttjuvar i Paris osv. De kanske är mer intresserade av att läsa om extrapris på broccoli på deras motsvarighet till ICA el dyl. Så här tror jag i alla fall att deras horoskop ser ut.



Konstiga program och lite tidsfördriv

Jag har fått lite kritik för att det i denna blogg blir lite väl tv-fokuserat, men rådet från stora författare är ju ofta att "you should write what you know" och jag tvingas nog erkänna att mina kunskaper om litteratur, konst, naturvetenskap och - tja, det mesta egentligen - är mycket begränsade. Alltså - mer tv;

Jag såg första avsnittet av Godmorgon alla barn igår och min bror hade lurat i mig att det var en ny komediserie. Jag hade dock stora svårigheter att ens småfnittra under programmet...han hade missuppfattat det ordentligt. Vilka läskiga människor! Jag vet inte om jag kommer att se något mer, för jag tycker bara det är obehagligt att se ungarna i den där miljön - omgiven av superskumma och allvarligt dysfunktionella vuxna....fast det är klart - de är ju skådespelare ;-)

Nä, det var ett konstigt program tycker jag...tacka vet jag amerikansk lättsmält underhållning - ikväll är det åter dags för Desperate Housewives, och på Wisteria Lane tätnar spänningen - bara 7 timmar kvar ;-)!!!

Jag har blivit dålig på att publicera roliga länkar på sistone. Här är en intressant google-sökning: Gå till google.se och skriv "Failure" i sökrutan (utan citationstecken). Tryck sedan på Jag har tur-knappen, istället för på sök-knappen. Skynda på innan google tar bort den skojsiga sökningen!!

Här är ännu ett tidsfördiv - en jättebra saga om tjocka vs smala människor - jag köper argumenten fullständigt och stoppar i mig ytterligare en chokladbit ;-)



Massa pengar

Wow - ni kommer inte att tro det, äntligen har det hänt!!! Jag har alltid velat ha några miljoner över på kontot, som man kan använda till stora impulsköp eller impulsresor. Jag tänker då t ex på några sommarhus i Italien och Frankrike och någon trevlig segelbåt som man kan kryssa runt med i medelhavet. Nu har det äntligen blivit möjligt - jag har nämligen fått världens erbjudande från Geoffrey Wilson som är "staff of International Private Banking at our bank" om en avliden klient som har en massa pengar på denna anononyma bank och eftersom han saknar anhöriga ska jag få halva pengahögen(!!!!) Allt jag behöver göra är att betala några tusenlappar, som jag sedan får tillbaka tillsammans med jättemånga miljoner....jag undrar bara: Är det någon som fortfarande faller för dessa dj-la Nigeriabrev?!!!!! Detta är det tredje snarlika erbjudandet jag har fått i år, och även om de här skojarna inte vet vem jag är tar jag ändå illa upp över att de tror att jag är så förb korkad att jag skulle skicka mina pengar till dem.

De här människorna är ju i och för sig rätt ofarliga så länge man inte går på deras långsökta historier. Det är nog värre med kontokortspirater. Förra veckan gjorde jag ännu ett kortköp på internet av en okänd säljare. Jag fortsätter att söka efter min favoritparfym Rapture av Victorias Secret, men eftersom de påstår sig inte kunna skicka parfymer utanför USA så provade jag med en sajt som heter perfume-bay.com och de sade sig kunna skicka parfymen till Sverige. Frakten går visserligen på nästan 200 spänn(!!!) och tar 4 veckor(!!!), men jag beställde den i alla fall och håller nu tummarna för att jag slipper mystiska uttag från mitt konto. Hoppashoppashoppas att det funkar!

Om kontot skulle tömmas, så får jag väl i desperation låna lite pengar på banken, kontakta min kompis Geoffrey och hoppas på det bästa - här är hans trevliga avslutningsfras;

If my offer is of no appeal to you, delete this message and forget I ever
contacted you. Do not destroy my career because you do not approve of my
proposal


I await your response

Regards,

Geoffrey wilson


Finnar och radio

Rackarns! Till min förskräckelse märker jag nu att den mini-blogg jag publicerade i fredags aldrig blev publicerad! Så - med några dagars försening - kommer här fredagsbloggningen;

Igår var jag på fest och idag ska jag åka till Skellefteå över helgen. Jag hade inte behövt skriva upp dessa evenemang i kalendern eller ens noterat de i huvudet, för så fort jag ska på fest eller någon form av semester så har jag en inbyggd påminnelsefunktion i kroppen - Jag får ofelbart minst en finne i ansiktet, och ibland t om en hel kollektion spännande hudutslag. I onsdags eftermiddags ploppade en sådan fram på hakan och den hade växt till sig ordentligt till festen igår. Idag är den stoltare och rödare än någonsin, vilket betyder att det är både minisemester och fest på gång (vi ska gå ut på lördag kväll).

Jag hade tänkt shoppa runt i Skellefteå efter ett par högskaftade stövlar med lagom höga klackar och fyrkantig tå. Stövlarna jag har hittat här i stan har varit rundtåade eller (vilket är ännu värre) har cowboyboots-spetsiga tår. Jag hade hoppats på en ordentlig shoppingdag i Ske-å, men misstänker nu att det är stängt imorgon - kan livet vara så grymt?!!!

Jag hoppas verkligen inte det och håller tummarna för öppna boutiqer imorgon. Nu måste jag packa weekendväskan och springa iväg (vadå sista minuten;-)


Jag lyssnar så sällan på radion så jag missade helt Rally på P3. Här finns två roliga nyhetssändningar att lyssna på - Rally-nyheter 1 och Rally-nyheter 2.



Tv och tekniska tjejer

Lost igår - jag måste erkänna att det blev lite anti-klimax där när "the others" visade sig vara snälla medresenärer bara, fast det kommer nog hända fler läskigheter där på andra sidan...hoppas jag ;-) Och det var kul att se mer av Hurleys liv innan ön. Det är ju från honom sifferserien kommer, så jag väntar mig fler tillbakablickar på Hurley.

..och rackarns vad bra Desperate Housewives var i tisdags....och vad mycket det var som hände. Det är nästan så att jag inte har några problem med mitt obefintliga sociala liv längre - jag har ju mina kompisar i CSI Las Vegas, på den öde ön i Lost, och på Wisteria Lane.

Igår var jag superduktig.Våran bostadsrättsförening har bytt internet-leverantör och man tvingades ändra inställningarna för e-posten och internetanslutningen, och efter lite lirkande och tjorvande (och några samtal till leverantören) så har jag fixat det!!! Ibland är det bra att ha en totalt oteknisk man, för wow - vad jag kan! Anslutningen är nu 100 Mb/s, vilket jag tycker är lite onödigt för jag hade inga som helst problem med den gamla som var 10 Mb/s. Nåja - det är ju skönt att veta att man ligger i utvecklingens framkant ;-)

Ibland är det tur att man inte har för mycket pengar. Jag tycker synd om de små djuren, vars hussar och mattar har för många tusenlappar kvar i månaden - kolla bara vad som kan hända.


Imrogon ska jag till Skälläftä, men jag ska försöka hinna med en snabb-bloggning på morgonen innan jag sticker.


Uppdrag Granskning och Kläder

Guuud vad jag skäms över Sverige ibland. Jag såg Uppdrag Granskning igår om en Romsk familj med ett apatiskt barn som kastats ut ur Sverige och nu var uteliggare i Makedonien, ett land där de inte räknades som människor och inte har de rättigheter andra har....ja, lite som i Sverige alltså...

Och jag blir bara helt tokig när jag ser Barbro Holmberg. De enda som kan stå ut med att vara migrationsminister, och alltså försvara vår fruktansvärt omänskliga behandling av många av våra flyktingar, det är rasister och skrupellösa karriärister som gör och säger vad som helst för att få ett bra jobb med tillhörande lön. På något sätt respekterar jag rasisterna mer i detta fall - de är ju i alla fall ärliga och står för sina åsikter (hur sjuka de än kan vara). Holmberg var i studion efter reportaget och besvarade varje kritisk fråga studioreportern ställde med "Precis..." och sen en massa dravel om att inte kunna diskutera enskilda fall. Studioreportern sa vid ett tillfälle att "Du säger ju själv att flyktingpolitiken består av individuella bedömningar av enskilda fall. Om du aldrig kan kommentera enskilda fall, vad kan du då prata om?!", en fråga som hon naturligtvis började besvara med "Precis..."

Åter till ytligheterna - Jag köpte en jättesnygg jeanskjol och ett par liknande brallor igår på Kappahl, och jag bara äääälskar Kappahls storlekar - kjolen och byxorna var nämligen i strlk.....38!!!! Visserligen var det stretchmaterial och de satt ju inte sådär våldsamt pösigt precis, men ändå.

ByxorKjol
Jag måste gå till Kappahl fler gånger, för om man bara gräver sig förbi de stormönstrade syntetblusarna och klädsnurrorna med de tantiga reaprisbyxorna, så har de ibland skitsnygga kläder....och med en fantastisk storleksskala ;-) Jag undrar vad Posh använder för storlek - kommer hon upp till strlk 30, tro?!...nä, usch vad läskig hon ser ut!

Fast klänningen var ju snygg.....INTE!


CSI och tidningsklipp

Ojojoj, vad makabert CSI var igår! Eftersom det var så långt orkade jag inte se det igår kväll, så jag spelade in det och såg det idag...vilket var tur, för det var flera gånger så läskigt att jag tvingades bildspola. Ett tag var jag helt övertygad om att Nick Stokes skulle dö. Åsa berättade (jag tror det var hon) att de som spelar Stokes och Sidle hade gått och begärt högre lön, och hotat att strejka....eller om de hade strejkat, jag minns inte. Därför fanns det ju en risk att producenten skulle "ha ihjäl" Nick Stokes för att ge honom sparken. Lyckligtvis överlevde han, men läskigt var det!

Ja - när det är så spännande på tv så gör ju inte det trista vädret så mycket....och ikväll är det Desperate Housewives igen. Ikväll ska jag gå över till granntjejen och kolla på det. Det är ju så himla trist att Jakob är så fruktansvärt ointresserad av mina tv-program. Han kollar varken på CSI, Desperate Housewives eller Lost, vilket är synd för det kan vara skönt att diskutera dessa mästerverk med någon. Nåja - jag får väl göra det i detta forum istället....även fast ingen annan av er tycks ha några synpunkter om dessa viktiga samhällsfrågor ;-) Man borde ha olika tv-kompisar som man kan se sina bra program med, en som man kollar CSI med och som är lika fascinerade av morbida kameraåkningar in i skottsår, en annan som har en massa spännande teorier om Lost-handlingen och en tredje som sitter med spännande bakgrundsinformation om Desperate Housewives-rollfigrerna.

Jag har inte publicerat några roliga länkar på jättelänge, så idag blir det flera stycken. Jag har hittat några roliga tidningsurklipp. Det här urklippet har några veckor på nacken, men jag tycker det är kul. Jag vet dock inte om min kompis Åsa håller med, gammal Skellefte-bo som hon är ;-)

...och här är ett till urklipp om Skellefteå. Den här skolan tillämpade en annan form av pedagogik än jag är van vid, och jag är mycket glad att jag aldrig gick i denna skola.

..och här är ett annat roligt tidningsklipp om barn och djur. När man ska se sig själv som ett djur, har jag aldrig funderat på tillhörande kost, men det har dessa klipska ungar.

Det här var också jättekul, tycker jag. Han är ruggigt smart den där Darth Vader ;-)