Den nya världsordningen i amerikanska medier

Som den stora anglofilen som jag är borde jag fnysa föraktfullt åt allt amerikanskt och alla amerikaner (förlåt Mia och D), men nu har jag blivit kär i Daily Shows Jon Stewart. Med tusen olika saker att göra på jobbet dras jag ändå som en knarkare till Daily Shows webbplats - jag får inte nog.
Imorse klämde jag in ytterligare några minuter framför ett inslag om "gräsrotsprotester" mot det ökade skattetrycket.
De konservativa upprörs inte bara av Obamas bank-räddningspaket utan också över det allmänna skattetrycket.
Fox News är märkligt involverade i den nya "folkrörelsen" The TEA-bag movement (TEA = Taxes Enough Already).
Fox News som så föraktfullt kallade alla prostester mot Bush-regeringen för hippie-fasoner och terroristanhängare har nu plötsligt blivit folkets röst - hur kul som helst!

The Daily Show With Jon StewartM - Th 11p / 10c
Nationwide Tax Protests
thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Economic CrisisFirst 100 Days

Sverigeskräcken del 2

Här är andra delen av Daily Show-reportern Wyatt Cenac´s Sverigestudie.
Imperialist-Sverige hotar att sprida sin socialism till det amerikanska folket och Cenac försöker få Pagrotsky (eller Frodo Baggins som Cenac kallar honom) och Björn Ulveus att be om ursäkt för det svenska politiska systemet;

The Daily Show With Jon StewartM - Th 11p / 10c
The Stockholm Syndrome Pt. 2
thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Economic CrisisFirst 100 Days

Sverigeskräcken

I takt med att den amerikanska regeringen har börjat köpa andelar av bankerna som en del av räddningspaketen, har galningarna på Fox News börjat varna för att USA ska bli som "Socialist-Sverige".
Jon Stewart på the Daily Show driver med de ultra-konservativas Sverige-skräck här;



The Daily Show With Jon StewartM - Th 11p / 10c
The Stockholm Syndrome
thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Economic CrisisPolitical Humor

Motvallskärringen

Jag hade ett jättekonstigt bråk med J i morse. Nej, det handlade inte om disken, lilla E eller städning.
J var upprörd över alla gamla generaldirektörer och andra avdankade höga statstjänstemän som sprang omkring med hela sin lön, trots att de inte jobbade kvar eller ens sökte några nya jobb.
Vad finns det för konstiga människor som inte skulle bli upprörd över detta och som inte skulle hålla med J här?
Jo, tydligen fanns det en - jag.
Jag vet inte vad det är som gör att jag alltid måste opponera mig, men jag kom imorse på mig själv med att svara att jag minsann istället blir upprörd över allt vardagsfusk - t ex alla lärare som går upp på heltid i juni för att sedan åter bli föräldraledig/tjänstledig/sjukskriven i augusti. Vad är det för himla fasoner?!!!

Sen finns det ju en förklaring till detta, något som F brukar kalla "sucker-faktorn", för man vill ju inte gå omkring alldeles själv med sin höga oförvitliga moral medan alla runt omkring en systematiskt utnyttjar systemen till sin fördel. Man vill ju inte vara en "sucker", den som alltid förlorar på att göra rätt.

Självklart är jag ju också förbannad över alla dessa bonusar och det systematiska fuskandet av de som faktiskt ansvarar för regelsystemen, vilket också ofta är samma personer som använder "bidragsfusk"-argumentet för att öka kontrollsystemen för andra än sig själva.

Men ändå....

Let´s fight the nyttighet....

Golfarn stöder mig i mitt heliga krig mot brun-bröds-maffian i en kommentar till ett tidigare inlägg;


"Bra skrivet. Jag håller med dig fullständigt. Dags att damma av brödrosten och äta BRÖD."


Äntligen lite stöd i min ojämna kamp mot brunbröds-etablissemanget! 
Vi kan störta dem om vi gör det tillsammans!
Jag har redan börjat skriva skyltar inför våra aktioner;

Let´s fight the nyttig-bröds-maffia!!!!

Brunt suger, vitt regerar!

Vitt motstånd!!

...jag är inte helt säker på de två sista skyltarna dock...


Marknadsföringskrig

För 15 år sedan hade Onoff i stort sett ensamrätt på att sälja elektronik i Umeå och när sedan Elgiganten kom för 6-7 år sedan blev de störst.
MediaMarkt öppnade idag här i Umeå och ingen kan anklaga det tyska elektronikföretaget för blygsam marknadsföring. De tycks ha haft ensamrätt på på alla lokalbussar i 2 veckors tid och har tapetserat alla busskurer med reklam inför premiärdagen. Idag hade de köpt framsidan(!) i båda lokaltidningarna samt även framsidan på båda tidningarnas webbupplaga;





Inte undra på att Elgiganten kissade på sig av skräck och genast skickade ut ett gäng unga tjejer på stan för att dela ut sina små reklamblad. Jag kunde inte undvika att små-le lite överseende när de stack in ett Elgiganten-blad i händerna på mig nu på lunchen. Hade de inte skuttat vidare så fort hade jag tänkt fråga om Elgiganten bussar folk gratis till och från stan....för det gör nämligen MediaMarkt!
 Lite krig kan vara bra underhållning ibland...

Eniro vs Norrlandsbussen

I eftermiddag bär det av på en ny jobbresa - denna gång till Sundsvall.
Eniro hävdar att det mellan Umeå och Sundsvall är 264,1 km och att den uppskattade restiden är 3 timmar och 21 minuter. Enligt norrlandsbussarna är denna restid tydligt helt orimlig, för eftermiddagsbussen behöver 5 timmar och 10 minuter på sig att köra ner till Sundsvall. Vem har rätt -  let´s get ready to rumble!

Ja, jag tänkte väl det!

En olaglig fildelning och lite uppiggande konspirationsteorier

Dagens olagliga fildelning kommer från Bloggfrossa, som har retat upp sig något våldsamt över den ständigt aktuella frågan om fruktkött i juice.
Jag älskar människor som engagerar sig i viktiga samhällsfrågor och jag känner precis samma okontrollerbara ilska över det överskattade mörka brödet!
Just det mina vänner - nu får det vara slut med att förpassa det krispiga underbara orginalbrödet till den skamliga kategorien "vitt bröd" vilket man av någon anledning ska skämmas för att man äter. "Vitt bröd" är ju det riktiga, ursprungliga brödet och borde därför självklart få heta "bröd" medan det odrägliga självgoda mörka brödet bör kallas "mörkt bröd" eller "Det-äckligare-brödet-som-jag-äter-bara-för-att-jag-inte-vågar-stå-för-att-jag-älskar-riktigt-bröd"!
Även den mäktiga mörkt-bröd-lobbyn sitter ju säkert hemma bakom fördragna persienner och mumsar i sig en nybakad krispig franska då och då - I´m on to you guys!

Överoptimism och retstickeri

Jag är för optimism, men i lagom doser.
När har den där Wolfgang någonsin "lovat" annat än en fin sommar?

Nåväl, om den som vanligt blir halvkass, deppar jag inte ihop för det för;
Jag-ska-åka-till-Istanbul-i-höst, jag-ska-åka-till-Istanbul-och-det-ska-inte-ni-i-i!


Här sitter jag i september och äter Meze och annan Istanbulisk mat, medan ni traskar genom ösregnet till jobbet.....

Under min kork-ek

Jaha - då satt man fast i träsket, då!
När Canal+ bombarderade min tv med alla sina kanaler under en 2-veckors gratis provperiod (a la första-silen-är-gratis) insåg jag att jag skulle fastna och mycket riktigt - den tomhet som infann sig kl 5.30 en sömnlös tisdagmorgon när de plötsligt strypt kanal-tillgången, den liknas närmast med knark-abstinens.
Det sköna med dylika knarklangare är att om betalningsviljan finns är de snabba på att tillfredsställa behovet - jag ringde igår eftermiddag med min kanalbeställning och bara 4 timmar senare var min tv full av liv igen! Oh joy!
Så här många kanaler har jag nu;


...och jag är sååå lycklig!

Vårchock

Vårchock var rubriken kvällstidningen valt efter den senaste vårvärmen - för vem hade kunnat ana att solen skulle titta fram och att det skulle bli varmare i april?!
Jag blev inte lika chockad som Aftonbladets rubriksättare utan snarare närmast frireligiöst exalterad och liksom sprallig i hela kroppen. Igår hade de sopat bort grushögarna på en liten plätt asfalt utanför vårt hus och bara några minuter senare låg det tre ungar med asfaltskritor och målade hagar för glatta livet - iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!
Ursäkta vårskriket men jag kunde bara inte låta bli.
Nu börjar den efterlängtade nedräkningen till uteserveringarnas och de snygga kilklackssandalernas tid!

Dags för en vår-googlefight!

Samhällsviktiga jobb

Ulrika Good funderade idag över samhällsnyttan i olika jobb;

När vi åkte tåg hem från Guldägget fick en av mina arbetskamrater en allergisk reaktion av lunchmaten. Till slut var hon så dålig att vi fick se till att det klassiska högtalarutropet kom till stånd: "En av våra resenärer har insjuknat, finns det en läkare ombord?"
Det tog inte många minuter innan en mycket förtroendeingivande ortoped var på plats. Och efter honom följde minst fem andra, som konstaterade att han, ortopeden, redan hunnit före.
Hans trygga konsultation föll ut så väl att min arbetskompis var ganska okej igen när vi kom till Göteborg.
Detta startade tankar om hur meningsfullt det vi håller på med är egentligen.
Om man bedömer sitt yrke i fråga om sannolikhet för högtalarutrop i flygplanet, på tåget eller i varuhuset kommer reklambranschen rätt långt ner på listan.
Vad sägs om oddsen för utrop som:
"Vi har ett akut imageproblem i moderbolaget, finns det någon marknadsförare ombord?".
Eller: "En svår särskrivningskomplikation har uppstått på plan fyra. Finns det någon copywriter i lokalen?".


Jag skulle också vilja ha ett jobb som var högt eftertraktat på offentliga transportmedel, men det är nog inte så många fler än läkare som skulle vara aktuella för dylika högtalarutrop.
...men ändå - tänk om man kunde rädda liv med en konsultation;

"Vi har en passagerare som drabbats av akut hjätklappning pga osäkerheten över sysselsättningsutvecklingen i de olika branscherna. Vi har haft flera läkare som försökt hjälpa honom, men panik-ångesten över osäkerheten kring utvecklingen på arbetsmarknaden de närmaste 2 åren är för stor. Endast en arbetsmarknadsanalytiker/utredare skulle kunna rädda livet på passageraren med en genomgång av en aktuell arbetsmarknadsprognos (gärna med sysseslättningsdiagram och excelfiler av arbetskraftsutbudet).
Har vi någon sådan jätteviktig människa ombord som kan uppväga läkarnas oduglighet för dylika saker?"

Ja, vadå - helt omöjligt är det väl ändå inte?

Fredrik söker idag jobb som ljudtekniker vilket kanske inte heller är något typiskt tåghögtalar-jobb.

Övning i positivt tänkande

All den här förbannade hostan måste väl göra underverk för mina magmuskler - Beach -09, here I come!
...fast å andra sidan kanske uppkomsten av magrutor motverkas av den dryga liter sötsliskig hostmedicin som jag vid det här laget tryckt i mig, tillsammans med de ca 100 halstabletterna......

Fredrik söker idag jobb som Originalare...även om han verkar ha missuppfattat titeln...

Listor

De fem bästa dvd-skivorna att trycka in i spelaren när man vaknar alldeles för tidigt och inte kan somna om;
1. Stolthet och Fördom med Jennifer Ehle och Colin Firth (såklart!)
2. Bridget Jones
3. Den andra Bridget Jones-filmen (hmmm..finns det något mönster bland topp 3-skivorna, tro)
4. Gilmore Girls-boxarna
5. Scrubs-boxarna

Saker jag längtar efter just nu;
1. Att Esprit ska ringa och berätta att de har fållat upp de två snygga svarta byxorna som jag ska köpa.
2. Att den här skit-sega förkylningen släpper
3. Att det snart blir vår så att jag kan plocka fram mina nya kilklackssandaler
4. Att Scrubs säsong 6 och Gilmore Girls säsong 7 snart pris-sänks på Cdon alternativt discshop

De två saker jag är absolut mest less på just nu;
1. Alla dessa jobbresor
2. Den här förb förkylningen som nu går in på vecka 3

Saker jag absolut inte har tid att göra på jobbet, men gör ändå;
1. Blogga
2. Läsa sammandragningar med bilder av de Våra Värsta År-avsnitten jag missat på www.days.nu
3. Söka Erasure-videosar på youtube för att jag i morse av någon underlig anledning plötsligt drabbades av ett ordentligt Erasure-sug;


...och en till

...och när jag ledsnat på den byter jag till nyinspelningen med Jamie Cullum från eftertexterna till sista Bridget Jones-filmen;


Jamie Cullum - Everlasting Love
Uploaded by Jamie-Cullum



I mina lurar

Idag ska jag tjata sönder Love Affairs "Everlasting love" från 1968.



Sjukdom med förhinder

Det är inte så lätt att vara en sjuk tant när det också finns en sjuk 4-åring hemma. Lilla E har dock bestämt sig för att begränsa sjukdomen till feber och hosta på nätterna och sedan lätta upp dagarna med att studsa runt i lägenheten och kräva en ständig uppmärksam lekledare som sällskap. Försöken att få henne att sitta still i soffan framför den nyinköpta Madagaskar 2, resulterade efter endast 10 minuter i ett rekord-snabbt avtagande av alla kläder för att försöka lära sig lejonet Alex´s dans vid lägerelden (den kunde tyligen bara utföras naken).
När jag vid upprepade tillfällen vägrat klä av mig för att dansa lägereldsdansen med henne, blev hon förbannad och bestämde sig för att duscha, varpå hela badrummet behövde städas.

Jag har nu precis lämnat över det lilla pigghets-monstret till hennes far för att kunna få lite lugn och ro på jobbet. Väl på mitt arbetsrum får jag tre små-besvärliga jobbsamtal innan jag bestämmer mig för att hänvisa telefonen för "Sjuk - återkommer imorgon".
Ett av jobbmailen innehåller en önskan av min närvaro vid en arbetsmarknadsinformation i en kommun 8 mil utanför Umeå imorgon bitti för en 30-minuters dragning.
Jag har vänligt avböjt och istället skickat några bilder och skrivit ihop lite anteckningar så att någon annan kan göra dragningen istället, och undrar nu var jag ska ta vägen för att få sitta och hosta ifred.......

Dåliga aprilskämt och särskrivningsproblem

Efter att ha scannat såväl papperstidningar som webbtidningar efter aprilskämt har jag här gjort ell litet urval , där jag poängsatt skojsigheterna;

DN berättar om det nya VIP-kortet som för 1000kr/mån ger dig rätt till sittplats i T-banan - Rolig artikel som ger utrymme till spekulationer i hur den här sittplatsen ska garanteras. Ska VIP-kortsinnehavarna själva försöka få de sittande icke-VIParna att resa sig upp, eller ska det finnas särskilda VIP-poliser som upprätthåller sitt-rättigheterna i vagnarna - 9 poäng.

Sundsvalls tidning berättar om DNA-spårning av hundbajs. Polisen ska börja ta DNA-prover av oupplockat hundbajs för att spåra ägaren och bötfälla denne - Jag ger bara 5 poäng, mest beroende på att detta inte redan görs. Jag har (med lilla E´s hjälp) räknat till 16 hundbajshögar längs trottoaren på den 200 meter långa sträckan till dagis(!!)

Västerbottens-Kuriren rapporterar om en ny metod att locka till sig vargar. Man blåser i en speciell sorts pipa som låter som ett spädbarnsskrik - det här skämtet får bara 3 poäng för jag kan inte förstå varför man skulle vilja locka till sig vargar.

Jag har knappt brytt mig om att söka igenom kvällstidningarna, det är så många konstiga "nyheter" där att det blir omöjligt att sortera ut aprilskämtet. I Aftonbladet hittade jag dock ett aprilskämts-försök;

Aftonbladet berättar om Arbetsförmedlingens Generaldirektör som köpt en ny tjänstebil för 360 000kr samtidigt som hon spenderar flera 1000kr i månaden på taxiresor samt har en annan tjänstebil med egen privatchaufför, som hon också använder för att ta sig till föreläsningar som hon gör privat och sedan tar betalt för - den här skojsigheten får bara 1 poäng för att den är lite för osannolik. Aprilskämt måste väl vara lite trovärdiga i alla fall.....

Idag söker Fredrik ännu ett jobb som säljare och passar hjälpsamt på att påpeka särskrivningsfel....


RSS 2.0