Stress-terapibehandlingar

Jag har sååååå sjuuukt mycket att göra just nu att jag inte ens hinner lyssna klart på folk. Jag försöker koncentera mig på vad de säger men efter det femte eller sjätte ordet börjar mina tankar rymma iväg till mina måste-göra-genast-listor och jag återvänder sedan i tid till de avslutande orden och lägger an en tankfull min, medan jag försöker lista ut vad de kan ha sagt och vad personen vill ha för feedback av mig. Ser jag tankfull ut tillräckligt länge så brukar de understryka det viktigaste i sitt uttalande/fråga/kommentar så att jag då får en chans att svara.
När detta hänt tillräckligt många gånger sprang jag på lunchen iväg på en akut brynplockning för att testa lite skönhetsterapi och sedan kompletterade jag med lite konsumtionsterapibehandlingar - det blev ett bronzepuder och ett nytt läppstift på Body Shop;

Jag hoppas detta hjälper mig att hålla uppe koncentrationen i eftermiddag - om inte tvingas jag göra något drastiskt, som att springa iväg och köpa en tröja eller nå´t.......

Jag visste väl det.....

Min konspirationsteori var ingen konspirationsteori - det blev en överlägsen seger för Charlotte enligt ESC-kännarna själva! Ut med telefonrösterna och in med juryn!

Jag ska inte.......jo, jag måste;
Vad var det jag sa?!


Bidrag nr 3...



...handlar egentligen inte så mycket om landslaget utan är en underbar kärleksförklaring till Shaaban - oemotståndlig!


Konspirationsteoretikernas tempel

Jag bara måste sticka in med ett länktips till alla andra konspirationister där ute - jag bara äääälskar spionbloggen!

Nästa bidrag...



...är av Fronda - Sverige, det bästa på vår jord.
Jag har lite svårt för all rap i det här bidraget, då det blir så våldsamt svårt att sjunga med. Annars var texten super-national-romantiskt vilket ju är ett måste i dessa sammanhang.
I like...men försök att minimera rappandet lite...

En alldeles egen melodifestival



Nä, nu är det bara att ta de sista lugnande tabletterna i burken, torka tårarna och försöka gå vidare.
Det är dags för fotbolls-EM och nu lämnar vi våra backstabbande nordiska grannar bakom oss och tar hem guldmedaljen!
Denna vecka gör jag en egen melodifestival, en som bara Sverige kan vinna!
Vi behöver alla våra nyckelspelare, alla fans på arenorna samt en himla bra EM-låt;
Dagens bidrag: Grabbarna - Hela vägen fram


Tandvärk och Europas Carola

Min tandvärk förvärrades under helgen och min kära Å som kom på besök fick byta ut drinken mot ett besök på J´s tandläkarklinik på fredagkvällen för att jag skulle få en bedövningsspruta.
Lördagens shoppingtur blev också lite dimmig - vi stannade till på kliniken igen och jag fick lugnande tabletter innan det var dags att dra ut den förb tanden. Vi tog en snabbrunda på stan i väntan på att effekten skulle kicka in, vilket den tyvärr gjorde alldeles för tidigt. När jag vinglat omkring på HM´s barnavdelning ett tag och sluddrande försökt betala min inköp insåg jag att det var dags att lägga mig i tandläkarstolen igen.

Jag vet inte varför jag lyckas lura mig själv varje år, varför jag tror att vi har en chans i den där förb tävlingen. Ryssland var faktiskt himla bra och de förtjänade väl kanske att vinna, men Charlotte på 18:e plats?!!!!
Det finns inte en enda låt i världen som vi kan vinna med - vi hade inte vunnit med Serbiens bidrag förra året eller med Rysslands i år. Det här är ingen musiktävling utan en kompistävling och vi har helt enkelt inga kompisar!
Det spelar ingen roll hur fint vi sjunger eller hur bra låt vi ställer upp med - vi har inga kompisar! Och vi bor heller inte i något trevligt grannskap. Norge, Finland, Island och Danmark hatar oss av någon anledning trots att vi gång på gång bjuder in dem till mysiga grillfester med öppen bar (= ger dem höga poäng).
Nej, Sverige har blivit Europas Carola - vi har en bra sång och sjunger fint men alla hatar oss ändå.....jag borde ha sparat de där lugnande tabletterna till kvällen istället ;-)

Kan vi inte försöka flytta Sverige till Malta istället - det är en riktig kompis, det!

Inför lördagsfesten

Jag hann hem lagom till Charlotte och firade segern med en treo (förb tandvärk!)
Hon sjunger himla bra och det är en jättebra sång men varför kan hon inte röra sig som en människa?!!!
Hon ser ut som en förprogrammerad robot som följer koreografens anvisningar - två steg snett åt höger, upp med armen på ett dramatiskt sätt, släng med huvudet åt vänster, ner ned armen igen. Kvinnan har ingen som helst kroppskänsla och den ondsinta sminkösen får tydligen procent på varje hekto eyeliner och ögonskugga hon använder!
I DN´s semifinalsguide läste jag att "det blir allt tydligare att styrkan sitter i framträdandet mer än i låten"(!!!)
Den skribenten är säkert i maskopi med sminkösen och koreografen/robotprogrammeraren.


Motion är roligt

Ja, du läste rätt! Nej, jag är inte onykter eller påverkad av droger!
Det var himla kul att motionera med 4000 personer och få en fin medalj.
Nu när jag har mina nya motionskläder och min nya fina stegräknare så skulle jag faktiskt kunna ta en sådär 3-4 promenader i veckan. Jag måste bara först övertala Jakob att hänga ut en MÅL-skylt åt mig och dela ut en medalj varje gång jag kommer hem ;-)


Motionsmotivation

Shit! Mitt motionslopp börjar 19.10 och mindre än två timmar senare drar semifinal nr 2 igång!
Efter en snabbkoll på startfältet (Eurovisions, inte loppets) upptäcker jag till min ytterligare förfäran att Charlotte går ut redan som tvåa!!

Nåja - nu är jag ju verkligen motiverad till att promenera snabbt...jag kanske t om skulle kunna springa om det blir nödvändigt (det där sista var tyvärr ett skämt - inget kan motivera mig till att springa)

Stor fet lögn

Jag har en sådan fruuuuuktansvärd tandväk att jag inte ens kan stava ordentligt....

...och Ipenmannen borde kastas i Sverkers soptunna - "hjälper lika bra mot huvudvärk, tandvärk och mensvärk". Jo, tjena!

Dyra vanor

Shit, vad dyrt det är att motionera!
Nej, jag pratar inte om anmälningsvagiften á 150kr utan om alla extrakostnader detta motionerande innebär för mig.
Eftersom jag absolut inte äger något motionsvänligt plagg och samtidigt är paniskt rädd för att se oproffsig ut, var jag ju tvungen att inhandla en motions-outfit idag på lunchen. Det är skitkallt och kan nog börja regna under torsdagens halvmils-promenad så jag investerade i en rosa överdragsjacka med tillhörande byxor (vilka tragiskt nog ej var rosa).

...och sen kommer jag ju också bli tvungen att köpa en avancerad stegräknare för 400kr



...vilket innebär en motionskostnad av 1100kr för detta lilla halvmilslopp ....och då har jag inte ens räknat  in anmälningsavgiften(!!)
Det är nog inte lathet som hindrat mig från att bli en idrottare i elitklass utan snarare mitt ekonomiska sinne ;-)

Tillfällig sinnesförvirring...

...är väl den enda förklaringen till att jag råkat anmäla mig till Blodomloppet på torsdag. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte men eftersom mitt lag kom överens om att promenera de 5 kilometrarna gick jag med på det....och så får man ju en fylld picknick-påse att kalasa på.

Nu är det bara för mig att springa ut på lunchen och köpa några billiga men varma träningskläder samt en stegräknare - hjälp vad hurtig jag är!

Schlager-countdown



Nu dj-lar börjar det brännas - på torsdag vet vi om vi kvalat in till finalen.....hoppas-hoppas-hoppas

Semester-omplanering

Å andra sidan har jag hört att Örnsköldsvik ska vara fint så här års.....och sparar vi ordentligt så kanske vi tar oss ända ner till exotiska Härnösand...*suck*

Semesterplanering

Mitt på upploppet fram till semestern öppnas möjligheterna till en exotisk och lyxig långresa - det är tjejkväll på Umåkers travbana ikväll! Jobbet har fixat biljetter med middag, vin och möjligheter att dryga ut semesterkassan.
Nu har jag visserligen hört rykten om att vissa människor har sagts gå back i dessa sammanhang men jag kan inte tänka mig att det ligger någon sanning i det. Om jag spelar för 200kr borde jag väl i alla fall kunna vänta mig en avkastning på 5000 och en femhundrings investering ska väl räcka till en liten utlandsresa.....hmmmm...få se nu - räcker det med Italien eller borde jag satsa på Bali?
Det är svårt det här med semesterplanering.....
 

Rolig prislista



Den vanligaste repliken garderobsvakter får höra måste väl vara "jag ska bara hämta..."
Nu finns det ett pris för detta också!

Multitasking

Mitt i ett telefonmöte om arbetskraftens förändring surfar jag runt bland fula skivomslag och hittar denna monstrositet
Jag försöker trycka mjukt på tangenterna så att mina kollegor inte märker att jag bloggar mitt i mötet....ooops - nu måste jag tydligen justera befolkningseffekten i arbetskraftsförändringen - shit, var hittar jag den tabellen då....

Morgongnäll

Det borde vara olagligt att kliva upp innan 06.00...

Medborgarskapsprov

Jag hoppas att vi aldrig inför några slags medborgarskapsprov i Sverige. Jag tänker nu inte så mycket på nyanlända invandrare som på mig själv. Visst kan det vara svårt att lära sig ett nytt och (vad jag förstått) supersvårt och ologiskt språk, men även om språkkunskaperna kan vara skiftande så torde väl minimikravet i ett sådant prov ändå vara att alla medborgare anpassade sig till eller i alla fall accepterade klimatet i landet man bor i.
För 25:e våren i rad går jag nu omkring och tittar ner på mina vit-frusna strumplösa tår i mina nya Barcelona-sandaler. Jag har fortfarande inte efter 40 år accepterat våren i norrland och sandaler ser jag som en mänsklig rättighet (eller kanske t om skyldighet) i maj månad.
Om det nu införs ett prov och mitt medborgarskap blir indraget så hoppas jag att de skickar mig till Spanien eller Italien, där jag får gå i mina sandaler utan att tappa känseln i tårna....

No hands, no hands...

Jag är ingen klippa på semesterresor då jag nästan alltid glömmer min kamera och tvingas lita till resesällskapet.
På Barcelonaresan visade sig såväl Mia som Anette vara vana fotografer och istället för att omsorgsfullt kopiera bilderna och scrapbooka dem i ett vackert album, så använder jag mig av Anettes blogg som mitt eget lilla fotoalbum - här finns såväl Melodifestivalbilderna som Barcelonaresan kärleksfullt dokumenterade.

En lustig liten noja som jag tagit med mig från Barcelona är ficktjuvsskräcken - alla vi mötte varnade oss för ficktjuvar och vi lärde oss snabbt att alltid hålla en hand på väskan, vilket ser lite märkligt ut på bild. Man kan nästan aldrig se våra händer eftersom de hela tiden klamrade sig fast vid väskorna.

Här sitter vi alla tre med båda händerna krampaktigt på väskan och semsterbilderna skulle lätt kunna misstas för reklambilder från någon väsktillverkare.
Lite stolt blir jag när jag ser att vi alla lyckas matcha väskan till outfiten - min är svart och beige, Mias röd och Anettes klassiskt svart.

Ficktjuvsskräcken har jag dock lyckats ta med mig hem till Umeå och jag har flera gånger kommit på mig själv med att krampaktigt hålla i både min tjänstemobil och min kaffekopp under hela fikarasten.


Just when you thought it was safe to go back in the water.....

Berusad av lättnad över att vårens Hell Week är över, inser jag nu att de sjuuukt långa dagarna och ständiga resandet på flyg, tåg och bussar har skapat ännu mer jobb!
Jag har sååå mycket att göra att jag inte ens kan vara trevlig mot mina kollegor.
När min informatör kom in och berättade att han tagit en av mina biskvier som jag lämnat i kylskåpet efter min sista heldagskonferens, och "är det ok?"
...så muttrade jag bara ilsket tills han lomade iväg igen.....och förresten - varför ska han komma och ta mitt fikabröd, han som aldrig köper något själv, han som av någon outgrundlig anledning tjänar 6000kr mer än mig varje månad och han som alltid ber mig fixa en massa grejer åt honom och aldrig kan lyfta ett finger för att hjälpa mig...

Nä, jag är så stressad att jag inte ens kan tänka trevliga saker om mina kollegor - jag undrad om jag börjar bli en arbetsmiljöfara?


Självförtroendesprutan

Den där självförtroendesprutan som jag ville ha uppfunnen - den finns ju redan!
..för hur skulle annars en långtidsarbetslös tryckeriarbetare eller ett plus-jobbande skolköksbiträde komma på idén att söka en GD-tjänst?!
Här är citat från två av ansökningarna till jobbet som generaldirektör för Arbetsförmedlingen;




(Hela artikeln finns att läsa på Dagens Industri´s webbplats.)


Berömvärt kanalsamarbete

Jag äääälskar när sånt här händer.
När man sammanför rollfigurerna i två olika tv-serier känns det mycket mer verkligt, som om de fanns på riktigt.
Och extra roligt är det när två olika kanaler samverkar på detta skojiga sätt.

Jag skulle sedan vilja se Ugly Betty springa omkring bland hemmafruarna på Wisteria Lane eller House skälla ut de kärlekstörstande läkarna i Greys Anatomy ;-)


Ja, okejrå...

...det är säkert bara jag som tycker att ett besök i Riksdagen är ett jättespännande äventyr, och det här är det väl också bara jag som tycker är skojsigt;
Den där Barcelona-tjejen hittade tydligen mitt lilla avundsjuks-inlägg - kul att hela min blogg blev publicerad i en annan blogg....och nu publicerade jag min publicerade blogg i min egen blogg(!!)


Det är svårt att vara intressant när man är så här egocentrisk ;-)

Riksdags-groupie

Ojojoj vilket spännande liv jag har levt utanför bloggen de senaste veckorna. Jag tror minsann att jag blir tvungen att portionera ut skojsigheterna i små doser annars tror väl mina bloggläsare att min vardagstristess-blogg kapats av jetset-Agneta, ni vet hon med det där superskojiga och intressanta livet, vars hem ser ut som en inredningstidning och vars frisyr alltid är perfekt, leendet alltid gnistrande vitt och humöret alltid på topp.

Agnetas spännande liv - del 1
Efter två låååååånga jobbdagar i hufvudstaden fick vi en timme över innan affärerna stängdes, som kollegan E ville använda till shopping. Efter att ha slängt in bagaget på vårt lilla hotellrum sa hon skämtsamt "Vill du gå och shoppa eller gå till Riksdagen?" Så skämtar man inte med en riksdagsgroupie för när jag fick höra om hennes kompis riksdagsledamoten som hon alltid hälsade på när hon kom till Sthlm, kunde hon glömma sin klännings-jakt i Gallerian. Efter min exalterade småjogging ut till Helgeandsholmen kom E´s kompis ut och följde oss genom säkerhetskontrollen och tog oss på en jättekulig 45-minuters guidad tur.
Jag hade bestämt mig för att verka lite avmätt rutinerad och professionellt cool, men stod mest och småflinade när Tomas Bodström och sedan Maud Olofsson kom och hälsade på oss.
O-cool som jag är slet jag också fram mobilkameran som tyvärr är en skitkass VGA-kamera;




Och sen sparade jag min besöksbricka som man egentligen måste lämna in till säkerhetsvakterna när man går ut - Säpo springer kanske fortfarande omkring och letar efter mig i pleni-salen ;-)

0771-221122


*Välkommen till Swedbanks telefonbank - tryck ditt personnummer och fyrkant*

**********#

*Tryck din personliga kod och fyrkant*

***#

*Ange önskad tjänst och tryck fyrkant*

10#

*Tryck din kontokod avsluta med fyrkant*

**************#

*Tillgängligt belopp på kontot - 525kr och 30 öre*

500kr kvar på kontot med 20 dagar kvar till lön - det får man väl ändå kalla en lyckad shoppingresa!
Go Barcelona!

RSS 2.0