Himla kuligt....

...att Palm Beach kommer till gamla Umä!
Jag är dock inte helt övertygad om att det kommer att se ut exakt som på bilden......

Skit, skit, skit...

You Failed 8th Grade Math
Oh no, you only got 6/10 correct!
Could You Pass 8th Grade Math?

Varför envisades jag med att göra detta test?!!!

De är för härliga

Ok - visst var det klantigt att kassera in underhållsbidrag  5 månader för länge, men är inte Försäkringskassan lite väl mysiga, här?!
image216
...*suck*

Terapeutisk skadeglädje

Jag bara måste komma ihåg att skriva "Läs Tjuvlyssnat" varje vecka i min kalender, för jag blir mycket gladare efter en liten visit till denna terapeutiska sajt. Med tanke på den höga besöksfrekvensen är det inte bara jag som tycker det är kul med arga, små-elaka människor... eller när andra gör bort sig ;-) 
tjuvlyssnat

Aktivitets-ångest

Efter att nu äntligen fått färga och klippa håret känner jag mig lite mer människo-lik.
Nu när jag är snygg i håret och när det börjar bli lite varmare i luften kan jag kanske t om gå ut någonstans med lilla E i helgen. Stackars lilla E får annars nästan aldrig göra något helg-kul, jag vet liksom inte ännu vad man förväntas göra med småbarn. Borde de anmälas till någon slags dansskola, gympa eller Skogsmulle eller gå på barnteater eller något sådant? Eller borde man ta sig ut på inspirerande picknickar i naturen.....eller ta sig till någon äng där hon får springa runt och sjunga och vara lycklig? Jag har ingen aning,  jag väntar fortfarande på att det ska dyka upp någon slags manual i brevlådan full med aktiviteter och utvecklande lekar.....den kanske har kommit bort på posten.....?

Bekräftad identitet

Your Inner European is Swedish!
Relaxed and peaceful.
You like to kick back and enjoy life.
Who's Your Inner European?

Amerikanerna tycks vara besatta av att hitta sina ursprungsidentiteter (sajten är amerikansk), och jag ville inte vara sämre. Vem är jag egentligen innerst inne - en glamourös fransyska, vacker och passionerad italienska eller varm och eldig spanska? Jag hade faktiskt väntat mig någon lagom exotisk centraleuropeisk identitet, men det är lika bra att inse - jag är svensk!
Det är lika bra att sluta låtsas - ställa ner espressokoppen, sätta på en kanna vanligt kaffe, ta på mig ett förkläde och börja steka köttbullar ;-)

TV-torka

Min superstressiga jobbsituation (ja ja, jag vet att jag tjatar) har inte bara fått mig till en asocial enstöring, som varken ringer, mailar eller följer med mina real-livs-kompisar på After Work-dejter. Nu har jag också totalt ignorerat mina tv-kompisar - jag har ingen aning om hur mina kära vänner på Wisteria Lane mår, hur Ugly Betty klarar sig på jobbet, vilka seriemördare Criminal Minds-gänget har fångat eller vilka hemskheter som hänt CSI-teknikerna i Las Vegas.
Jag minns med en tår i ögat och en klump i halsen de gamla goda tiderna när jag satt fastklistrad framför tv:n på måndagar kl 21.00 för att stötta mina gamla polare i deras ansträngningar för att ta fast alla läskiga mördare i det glittriga Las Vegas - minns du?
image215

Ännu en hårkris

Igår upptäckte jag till min förfäran att jag såg så kriminellt ful ut i håret att jag borde ha förts akut i ambulans  till närmsta frisör. Som vanligt har jag missat att boka klipptid och märker det inte förrän behovet är så akut att jag nästan blir arresterad av fulhetspolisen.
Efter 3 samtal har jag fortfarande inte hittat någon som är villig att klippa och färga mitt hår idag - den desperata jakten fortsätter.....


image214

Jag önskar att jag kunde skylla på en "bad hair day" men för mig handlar det om ett permanent tillstånd.
Antningen får jag se till att förboka in klipptider var fjärde vecka eller så får jag försöka bli mindre ytlig och utseendefixerad....något som knappast är speciellt troligt ;-)
(Obs! Kvinnan på bilden är inte jag - mitt hår är mycket plattare, risigare och glanslösare)

A som i avundsjuk

Inget coolt smeknamn så långt ögat når och jag är fortfarande grymt avundsjuk på alla de som hittat sitt coolare jag genom att bra smeknamn. Jag tror jag måste söka hjälp - kan namnbetydelsegeneratorn ge något tips?

What Agneta Means
A is for Active

G is for Gutsy

N is for Normal

E is for Earnest

T is for Tricky

A is for Amazing
What Does Your Name Mean?

Okej - visst kan jag vara "gutsy", lite svår, uppriktig och alldeles...alldeles uuuunderbar ;-)
..men jag kan nog knappast kalla mig aktiv och normal.
Nä, detta kändes inte tillräckligt vetenskapligt säkerställt - jag får fortsätta söka efter det perfekta, coola smeknamnet någon annanstans....*suck*

Små utmaningar

I ett försök att komma över detta - ännu färska - sår, har jag utmanat mig själv rejält idag. Nej, jag har inte anmält mig till bergsklättring eller vasaloppet - jag har på mig ett par vita jeans(!) Varje dag ser jag folk utstråla självsäkerhet och glamour spatserandes omkring med vita jeans, och kände mig tvungen att gå med i klubben -eller i alla fall ställa mig på väntelista för ett medlemskap. Jag köpte alltså ett par vita jeans och kände mig idag mogen att låta dessa komma ut ur garderoben, men f-n vad svårt det är. Ursprungligen satte jag på mig en puderrosa kavaj till, men så fort J fick se mig i morse sa han med finlandssvensk dialekt  "Hej MarjaLiisa, ska du på styrdans?". Även fast man knappast kan kalla min man "stilikon" så fick jag en plötslig och akut Finlandsbåts-skräck och provade såväl en blågrön kavaj som en beige blus och en tunika innan jag fastnade för en vinröd blus istället. Vita brallor är extremt svåra att bära och kavajer (i synnerhet mina relativt korta) ser lätt ut som de där Spencer-kavajerna man hade på 80-talet. Det ligger ett stort 80-tals-looks-hot över vita byxor och jag behöver verkligen få mitt medlemskap i självsäkerhets-och-glamour-klubben beviljat....annars får jag väl gå omkring och se ut som MarjaLiisa på väg till Åland med en paraply-rik finlandsbåtsdrink i handen ;-)
image213
Obs! Bilden är bara en illustration, varken byxorna eller benen (och definitivt inte magen) är mina ;-)


PE-trauma

Även om det kändes extremt bittert i lördags är det inte Post Eurovision-traumat som orsakat ickebloggandet denna vecka, utan det hårda arbetsklimatet. Som vanligt är jag totalt överhopad och skrivbordet är återigen täckt av måste-göra-nu-på-en-gång-pappershögar. Arbetsmöten, konferenser och maratonsessioner framför pc:n har avlöst varandra denna vecka.

image212
Denna arbetsbörda har dock känts tyngre än någonsin att bära efter lördagens skandalösa resultat. Visst var Serbien dj-ligt bra och värdiga vinnare, men Sverige på 18:e plats(!!!?!!) Hur bra Serbien än var så hade Sverige faktiskt inte vunnit med den låten och hur spännande det än är att följa Sveriges alla deltävlingar så känns det ju ganska meningslöst med tanke på att det inte spelar någon roll vad vi skickar för bidrag - det avgörande är inte låten utan att vi är Sverige...*suck*
Men, men - jag är inte bitter ;-)


Ny favorit

Jag måste ha varit påverkad av några illegala preparat när jag sågade alla seminfinalbidrag i ett tidigare inlägg - dj-lar vilka kanonbidrag jag fick höra under gårdagens tävling. Vitryssland var himla bra, Serbien var ännu bättre men Turkiet var ju totalt överlägset!
Gå genast in och lyssna på Turkiets "Shake it Up Shekerim" så kanske även ni får en ny favorit till lördagens final!

Fler smeknamn

Jag står fortfarande utan ett coolt smeknamn och min outröttliga jakt efter en cool identitet fortsätter.

Jag är inte ensam om denna identitetslöshet - även städer behöver känna sig lite coola ibland. Av coolheten på smeknamnen att döma är det nog Haparanda, Göteborg och Kramfors som sitter längst bak i bussen och ser skittuffa ut. Umeå sitter - tillsammans med Ängelholm, Hudiksvall och Enköping - längst fram i bussen och söker skydd hos busschauffören.

 

Vilken lättnad!

There's a 20% Chance You've Been Abducted By Aliens
There's virtually no chance you've been abducted by aliens.
But there's always hope for the future!
What Are the Chances that You've Been Abducted by Aliens?


Jag har känt mig konstigare än vanligt på sistone och vara bara tvungen att kolla - nu känner jag mig betydligt lugnare ;-)

Uppladdning inför ESC

image210

Jaha - nu är det bara 1 dag kvar till semifinalen och nedräkningsklockorna på webbens alla ESC-sajter står nu och blinkar fram de återstående minutrarna och sekunderna. Även om semifinalen kanske inte är så viktig för oss svenskar i år - Tack Carola! - så ska man nog ändå ta chansen att sitta i soffan och, med munnen full av chips, såga andra länders kläder, scenshower och kassa sånger - det är ju det som är poängen med evenemanget!

Spänningen inför lördagen stiger och våra Arkare verkar självsäkra, vilket är ett gott tecken. Scenografin behövde ju ändras och trappan med den sänkbara plattformen byttes ut mot en snurrskiva. Den verkar funka bra - här kan vi se Ola snurra under The Arks första repetition.

Schlagerboysarna kommer nog knappast rösta på The Ark, men om jag lyckats släppa Sanna´s förlust i finalen måste de väl någon gång kunna komma över Anna Book´s - hon var ju inte ens i närheten av att vara bra, ju.

Få se nu...vad står det på checklistan....kolla skvaller på webben - check, kolla Arks repetition - check, surfa runt och kolla på deltagarnas scenkläder - check. Ytterligare en stämningshöjare vore kanske att öva lite med mitt favoritverktyg - ett brädspel!!

 

Gulaktig ek och fler recensioner

Två av de super-akuta-himla-jätteviktiga uppgifterna på jobbet är nu avklarade och när jag städade undan dessa högar skymtade jag ett litet hörn av mitt skrivbord - det visade sig vara ett jättetrist gulaktigt ek-skrivbord.
Det fula bordet till trots firade jag denna avtäckning med lite Impulsive Buy-surfande och hittade denna superkuliga chokladkake-recension, som huvudsakligen handlade om Marvins längtan efter ett coolt smeknamn.

Jag hade inte heller något coolt smeknamn i skolan...hm - jag undrar om det är för sent eller om det går att introducera ett nytt.....kanske Puman, eller Tigern...eller kanske hot_babe_67...fast det blir svårt att uttala de där strecken. Äh, det får väl bli Agge....fast det rimmar ju på Bagge, och det är väl lite konstigt.....
Jag behöver uppenbarligen lyfta upp denna fråga på min jätteviktiga-saker-att-göra-lista(!)

Stressigt - del 14

Jag inser att det blir mer än lite tjatigt att varje dag gnälla om hur stressigt jag har det - men det är ju sant!

Hur mycket jag än läser, skriver, räknar, mailar och försöker sortera bort papper från mitt bord så kommer det alltid en hög nya uppgifter som absolut måste lösas nu-på-en-gång-annars-vet-jag-inte-vad-för-hemskt-som-kan-hända-förmodligen-kommer-någon-att-bli-överkörd-av-ett-tåg-eller-ramla-ner-i-en-mörk-djup-brunn-eller-bli-uppäten-av-hajar-eller-något-sånt. För att ta små tankepauser har jag ett par gånger under förmiddagen lutat mig tillbaka någon minut och försökt dra mig till minnes hur mitt skrivbord egentligen ser ut under alla högar av olösta uppgifter. Såg det ut så här

image206
Eller så här

image207
Eller kanske finns det ett pyttelitet skrivbord längst under alla högar

 image208
Förhoppningsvis ska jag någon dag lyckas få reda på det ;-)

Fortsatt superstressigt..

...är det på jobbet och vissa dagar har jag t om glömt att käka lunch. Inte blir det bättre av att jag ska arrangera en firmafest ikväll. Det vore ju himla käckt om jag hade varit så realistisk att jag hade nöjt mig med att beställa cateringmaten, köpt vin och dukat upp i cafeterian (som får fungera som festlokal). Men näääe då, jag måste arrangera flera lekar, fixa musik, ha en fördrink och ett bordsplaceringspussel också - vad är det för fel på mig egentligen?! Tycker jag inte om att andas normalt, utan föredrar att springa runt i panik hela dagarna för att hinna med allt jag måste plus det jag själv tar på mig?!!!
Nåväl - om 4 timmar ska allt vara på plats och förhoppningsvis ska jag ha bytt om också. Visst är det kul med jobbfest men lite roligare hade det varit om man jobbat på något av alla advokatkontor i amerikanska tv-serier där alla är unga, jättesnygga och singlar - man vill ju kunna bli lite onykter och börja småflirta med någon snygging senare under kvällen. Det är inte det minsta aktuellt på mitt jobb där medelåldern är en bra bit över 50....och inte har vi något våldsamt överskott på unga snygga killar heller....*suck*
image205
Till alla er som inte har firmafest ikväll - man kan ha kul själv också, kolla bara på Marvin (The Impulsive Buyer)

RSS 2.0