Resfeber

Ja ja, jag vet att jag är tjatig just nu men imorgon smäller det och det är inte utan att man är lite resesugen..


Kl 11.30 avgår det 15 vagnar och 412 meter långa svartmålade SJ-tåget från Sthlm C mot Göteborg.....


Plötslig självinsikt

Blev våldsamt inspirerad av Ninni på Dagarna och skickade själv iväg en sådan fråga till 118 100. Efter bara ett par minuter hade de kommit fram till att;

118 100 tror att Agneta xxxx-xx är den okända men glada tjejen som älskar sina vänner och familj. När dagarna inte går åt till att spana efter nyhetsscoop tycker hon om att bada i familjens uppvärmda pool.

Spot on, säger jag...tja, förutom det där med nyhetsscoop då kanske. I helgen måste jag definitivt iväg och köpa en uppvärmd pool så att jag kan få syssla med min stora passion i livet.

Det är nära nu...

..men skiter det sig flyttas festen fram till lördag den 7/11, när vi återigen möter Göteborg.
Denna gång på Råsunda i Cupfinal(!!)
The party never ends...


Panik-frossa

Ok, jag har ännu inte infekterats av någon livshotande pandemi så det är kanske lätt för mig att kaxa upp mig, men är inte den här panik-frossan lite för mycket?
Det ultrakonseravtiva Fox News är - som vanligt - närmast att betraktas som ett underhållningsprogram, och den underbare Jon Stewart från The Daily Show håller med mig;


The Daily Show With Jon Stewart Mon - Thurs 11p / 10c
Doubt Break '09
www.thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Political Humor Health Care Crisis

Plötsligt bacillskräck

Den senaste månaden har det fullkomligt regnat handsprits-flaskor över alla arbetsplatser och så fort jag ser en sådan är jag bara tvungen att tvätta mig extra noga och sedan öppna toa-dörren på ett töntigt sätt med en pappershandduk av skräck för att bli attackerad av någon livsfarlig bacill och få svininfluensan eller Amyloidosis (den vanligaste House-diagnosen).
10 meter från badrummet däremot, har jag glömt allt vad sjukdomar heter och har inga problem att ta i vilka handtag som helst.

Handspriten har dock fler användningsområden än bacill-dödning;

Yrvakna roastningsövningar

Även fast det ofta är pinsamt kan jag bara inte låta bli att kolla på Roast på femman för mitt ibland de plumpa och dåliga könsskämten sticker det ofta fram riktiga pärlor.
Igår skrattade jag så jag tappade andan flera gånger och blev så inspirerad att jag, medan min man stod i duschen, yrvaket försökte komma på bra roastningar av honom.
När han sen kom in i sovrummet med handduken om höften, sa jag sömningt "Gud vad du är onödig, Jakob - du är lika användbar som en bultsax på stranden".
Det var världens sämsta roastning och saknade all logik, men till mitt försvar hade jag bara varit vaken i mindre än en minut. Han ryckte till och såg lite skakad ut i två sekunder, men uppskattade sedan att jag kommit på en alldeles ny och fräsch konstart - roastning av folk som är omedvetna om att de blir roastade(!!)
Eftersom han inte var helt nöjd med kvaliteten på min lilla roast, försökte han inspirera mig genom att roasta våran superkassa torktumlare - "Du blåser så dåligt att du suger" och jag fyllde i med "du borde byta namn till Hugin"!




...för det kanske är bäst att träna lite på vitvarorna hemma innan man börjar trakassera varandra professionellt....

Att jobba eller inte jobba...

...det är frågan. Svaret är dock ganska enkelt;
Göra diagram-mallar till 3 olika uppsamlingsmöten i småland i början av november eller leka med McDonalds sagogenerator....hmmmm - vad ska man välja....


Stora duckar-dagen

Det är nog säkrast att hålla en dj-ligt låg profil idag och vara ständigt beredd att ducka.
Frågan är om man vågar gå på fikat.....


Koncentrationsnivån vid frukostbordet




Att ha en morgontidning är absolut nödvändigt för mig. Jag känner mig liksom avskuren från samhällsutvecklingen, som om jag missat något avgörande som kunde ha gjort hela min dag. Jag kanske hade missat dramatiska policy-förändringar som inneburit att mina arbetsuppgifter radikalt förändrats över natten eller en annons om någon superfantastisk rea på min favorit-affär eller lanseringen av nya fantastiska universal-applikationer till iPhonen...
Poängen är att jag ändå inte läser tidningen. Jag går och hämtar in den, lägger den mitt på bordet på vänster sida kaffekoppen och sen ställer jag havrefras-paketet på den och studerar innehållsförteckningen för 314:e gången.

Om man bara kunde börja publicera morgontidningar i form av flingpaket så skulle jag snabbt bli precis så förkovrad i samhällsutvecklingen som jag behöver - hör ni det Västerbotten-Kuriren?!!


Ännu en sågning

Skrattade imorse med kaffe i munnen vilket inte visade sig vara så lyckat, men det var upptorkningsbart.
Trettioplus har också reagerat på krogshowen jag nämnde här igår och läser man mellan raderna kan man ana en viss skepsis även hos honom;


Ibland kan saker i tillvaron gå fel. Ibland kan det gå åt helvete fel. Ibland kan det bli katastrof. Jag tror att den skalan, i just det här fallet, är otillräcklig. För nu har omdömet fallerat på en nivå som jag snudd på skulle vilja likställa med sådana epic failures som sjösättningen av Vasaskeppet, försöken att bota syfilis genom att äta kvicksilver och det tyska valet av rikskansler 1933.

Någon av fem trötta kollegor i TV4:s fikarum kläckte en dag ur sig idén att det vore kul att göra en krogshow. Vederbörande fick, märkligt nog, inte omedelbart mothugg. I enlighet med den signifikanta bristen på kvalitetsmedvetande som genomsyrar TV4-huset tyckte tvärtom väldigt många i sällskapet att det var en svinbra idé. Sagt och gjort. Med hjälp av sina taffliga kändisskap från tevemediet släppte Berns in sällskapet på scenen för att framföra några sketcher inför en betalande publik.

Varför? Och vem går och tittar? Omdömet brister på så många plan här så tanken svindlar. Vi har framför ett fenomen som består av:

  • Krogshow. En underhållningsform som borde lagts ner senast 1992.
  • Lennart Ekdahl. En trött journalist.
  • Peppe Eng. En trött journalist.
  • Elisabeth Höglund. En trött journalist.
  • Lena Smedsaas, en trött journalist.
  • Malou von Sivers, en trött journalist.

Varför sa ingen ifrån? Varför gjorde ingen något? Hur kan vi förhindra att det upprepas?



Sågnings-favoriter

Ok, jag erkänner - jag älskar sågningar (av andra alltså).
Redan när jag såg reklam för denna föreställning ryste jag till lite av obehag. Jag har mycket svårt att sympatisera med människor som saknar självdistans och Tv4 behandlar sina reportrar (eller om det är de som behandlar sig själva) som om de vore stjärnor istället för reportrar - alltså yrkesmän som objektivt och utan att framhäva sig själva, rapporterar om olika saker som har hänt.
Det har gått några kilometer för långt när inte mindre än fem nyhetsankare samtidigt får för sig att de också lika lätt kan funka som komiker,sångare och skådespelare.

Recensensionen i DN bekräftade mina värsta farhågor;


Flera av TV 4:s mest kända profiler: Peppe Eng, Lennart Ekdahl, Malou von Sivers med flera har en brunchföreställning på Berns som de kal­lar ”Nyhetsankorna”. De sjunger, kryper omkring och gör sketcher i ungefär två timmar med paus. Det känns som två år. Efteråt måste jag gå hem och duscha.

För ”Nyhetsankorna” saknar jag ord. Jag får i stället luta mig på min omgivning.

Tonåringen jag tog med mig som sällskap säger ärligt:

– Gud, det här är ju som när mina högstadielärare hade julshow för oss i plugget – fast vänta, då var det ju i alla fall roligt.

Malou von Sivers kommer svartklädd ut på scen för att sjunga hest och sexigt. Falskt blir det i alla fall. Hennes låt ”Killing me softly” är särskilt illa vald eftersom man inte behöver vara Adde Malmberg för att ha roligt över hur uselt hon sjunger och liksom dödar oss med sin sång.

von Sivers svidar om till stora byxor, keps och halskedjor och rappar sig igenom de tveklöst mest pinsamma fem minuterna jag upplevt i hela mitt 41-åriga liv. Så kommer Peppe Eng ut och berömmer henne:

– Man ser ju att Malou har en helt ny karriär framför sig?

Ja, den gamla är i alla fall över.

Hur TV 4:s profiler tror att de kan ha någon som helst trovärdighet efter denna katastrofshow är för mig obegripligt.

Så glider Lennart Ekdahl in på scen och skall rocka loss. Han pratar om Erik Åsbrink och är så trist att man i stället noterar hur han petar sig i näsan och torkar av det på skjortan. Lennart! Så där kan du hålla på hemma men nu står du på scen. Du har strålkastare på dig! Folk sitter och äter framför dig. Du är bara på scen några minuter, kan du inte låta näsan vara?

– Mår ni bra? undrar Lennart.

– Saknar ni något?

Från bordet bredvid hör jag någon föreslå: ”Regi?”

Nyhetsankorna saknar mer än det: talang, humor, musikalitet, självdistans, scennärvaro, repetitioner, passion, smak, stil, klass och framför allt en broms. Varför tog de inte död på det här för länge sedan, exempelvis vid första repetitionen – när de borde ha förstått att de inte har något att komma med. Men just det ja, ”Nyhetsankorna” har med all tydlighet inte repeterat.

Jane Magnusson

[email protected]


Fler övningar i positivt tänkande

Varken mailen eller intranätet tycks vilja ha något med mig att göra denna morgon. 
Yay - dags för en långfika!


Ändrade sommarplaner och litterär utveckling

Lördagens förlustmatch innebär ju missat VM och en liten förändring av sommarplanerna 2010. Jag såg fram emot att få sitta under infravärmen på uteserveringar och titta på Sverigematcherna på storbildsskärm, men det tycks nu vara dags för plan B istället.

Nåväl - livet går vidare på något sätt och jag får söka tröst i litteraturen. Eftersom jag läser ganska mycket i jobbet, orkar jag liksom inte hobby-läsa men det är nog dags att börja förkovra sig lite. Det kanske är synd att hoppa in på litteraturpristagarna direkt, eftersom man i detta otränade skick då lätt kan dra på sig skador så jag tror jag mjukstartar med lite utbildningsmaterial;


Man kan säga vad man vill om mig, men speciellt mångsidig är jag ju inte just nu....

Idétorka och bloggstölder

Efter en två dagars tjänsteresa till Växjö (Flygplatsen heter - på riktigt - Smaland Airport) är jag bara för snurrig i huvudet för att komma på något roligt att skriva.
Lyckligtvis hade Ketchupmamman idag ännu ett fantastiskt inlägg som jag bestämde mig för att sno....eller varför inte kalla det "Gästbloggning"?!

Dagens ovetande gästbloggare är alltså Ketchupmamman;


Positivitetsövning och House-diagram

Vaknade strax före klockan ringde imorse och upptäckte till min gränslösa glädje att termometern fallit till -8 grader. Frosten hade lagt sig som en fleecefilt över bilrutorna på parkeringen och fingrarna domnade av på väg till jobbet, liksom öronen och nästippen. Trottoarens lövtäcken hade plötsligt blivit glashala och med fara för mitt liv...äh, det sket sig igen!
Jag försökte anta en positiv attityd till vinterns ankomst för att på detta sätt kunna njuta mer, eller kanske snarare försöka lida mindre under de evighetslånga 7-8 månader som den biter sig fast här uppe i norra lands-änden, men jag klarade bara 20 sekunders positivitet...jag gör ett nytt försök;

Förra tisdagen kom min älskade House tillbaka till mig och det efterlängtade avsnittet kulminerade med att Wilson gjorde slut med House och flyttade. Hur sur och bråkig kommer han att vara ikväll? Vem kommer i början av avsnittet att falla ihop med mystiska symptom och föras till House´s diagnostik-enhet? Vilka diagnoser kommer att ställas, hur många felmedicineringar kommer att göras och vem kommer slutligen att ha rätt? (House såklart)
Sedärja - den där positiva attityden kändes ju mycket mer övertygande!

Dagens diagram;

Dagens diagram - del 1

De där dagarna man vill ha något kuligt att berätta är alltid samma dagar man absolut inte kan dra ett dåligt "knack-knack" - skämt ens.
Idag är en sådan dag.
Vilken himla tur då att jag snavade över en av de kuligaste sajter jag sett på länge. Jag älskar ordning, och diagram och tabeller är att sätt att sammanfatta och liksom städa till saker på ett hyfsat överskådligt sätt;
Här är en liten tabell för alla 40+are som gillade britpop på 80-talet;





Nu drar det ihop sig på allvar

Allsvenskan är snart slut - 4 matcher kvar och mitt älskade AIK är i serieledning med ett efterhängset IFK Göteborg i hälarna. Bland de sista matcherna finns 2 derbyn och en match mot de främsta guldkonkurrenterna, IFK. Spänningen går att skära med kniv och jag ser en påkostad Hollywood-film om segertåget om ett par år, ok - jag kanske är lite partisk här men kolla bara på uppladdningen för den senaste matchen och försök att inte rysa....




By the way - AIK vann med 2-0 i söndags...
Kan 2009 bli året jag inte bara får en iphone utan också får se AIK vinna Allsvenskan?!


App-frossa

När man köper telefonen följer det med ett 20-tal apps (applikationer som har olika funktioner) men man kan välja bland ytterligare 65 000 att ladda hem. Det ryms dock "bara" 130 apps i telefonen, sen måste du radera någon för att få plats med en till.
Jag har just nu 24 apps men är på ständig jakt efter fler - här är några fler exempel på skojsiga apps;

7chords - inget för mig men himla praktiskt för de som vill lära sig att spela gitarr




Classics - en bibliotek där man kan läsa klassisk litteratur. Inte heller något för mig, men kul ändå...



Pingisspel för de som saknar skolans källare där man fick spela rundpingis med hemkunskapsboken (den där gula, ni vet)


Pocket God - ett spel där man får en söderhavs-ö och får leka härskare över allt på ön. Har fått jättehöga betyg på alla rating-sajter


..eller en schack-klocka för de som är lite extra tävlingssugna


...och min favorit - Trivial Pursuit! Den här tänker jag definitivt ladda ner....undrar bara när jag ska hinna spela.

Hmmm....hur lite sömn kommer man undan med egentligen - 5 timmar? 4? Jag kommer kanske tvingas omstrukturera mitt liv och min dygnsrytm för att hinna umgås med min nya kompis tillräckligt......

Kärlek vid första ögonkastet

Den fungerar som den ska nu och vi har det helt underbart tillsammans min iphone och jag. Jag hade våldsamt höga förväntningar men han har hitills infriat allt - han är precis så snabb och kraftfull som telia lovade!
Ikväll ska vi bara sitta i soffan och mysa och imorgon ska vi leka hela dagen - jag är nästan lite kär, tror jag...

RSS 2.0