På tiden

Mina stövlar har kommit och det var verkligen på tiden - det börjar kännas lite väl kyligt i mina kilklackssandaler. Även om det nu börjar närma sig frosttemperaturer på nätterna så cyklar jag ändå tappert genom regnet och blåsten iklädd endast sandaler på fötterna - för är det augusti så är det(!!)
image255

Jag vet inte vad det är som gör det, men när jag känner mig som mest stressad så blir jag som minst effektiv. Igår klarade jag i och för sig av de 3 akutaste uppgifterna och föberedde lite smått inför morgondagens föredragning. Sen fanns det ju en massa andra grejer på mitt bord som skrek efter min uppmärksamhet, men jag orkade bara inte - istället brände jag en hel timme på youTube ....men det var det värt ;-)
Jag letade efter några klipp från The Riches - den superkuliga tv-serien med min älskade Eddie. Jag hittade tyvärr inga, men här är några klassiska Eddie-klipp istället.
image254

Ctrl-P-Print

Tvåspråkighet


och en underbar religionslektion


Regnchock

Efter 22 timmars oavbrutet regnande har Umeå nu fått hela den normala månadsnederbörden för augusti - på bara under ett dygn.
image253
Jag cyklade tappert till jobbet imorse och, trots att jag hade såväl regnjacka som regnbyxor sitter jag fortfarande och huttrar i kläder som ännu är lite fuktiga, för riktiga störtskurar finns det ingen regnjacka i världen som klarar. Även om det - naturligtvis - är himla jättesynd om mig så finns det ju även andra som lider. Det kan t ex inte ha varit så mysigt att tälta
image251
....och universitetsdammen tycks ha fått storhetsvansinne - den tror att den är Vänern. (Den bör egentligen sluta en bra bit innan häckarna)
image252

Det finns alltså en viss risk för att eftermiddagens After Work-planer med kära V måste flyttas inomhus....såvida de inte kan låna ut flytvästar på uteserveringarna.


Hellre generös och glad än snål och olycklig

Lyxfällan i all ära, men det får väl ändå finnas en gräns för sparsamhet också.
Jag har den senaste veckan investerat (läs: brännt) en del pengar till min höstgarderob och - visst kunde jag ha hållit igen lite kanske -  men jag hoppas att jag aldrig sparar brödsmulor eller gräver efter 50-öringar i dammsugarpåsar.
Här finns några fler bidrag till snålhetstävlingen - vad sägs om paret som blev hembjudna på middag, hade med sig en present och bjöds på korv stroganoff med öl, varpå de fick en nota på 50kr/person (50 kr - för 20 år sedan!!)
Snålheten är dock sällan ekonomiskt betingad. Här är en riktigt tragisk historia;

"Jag var för några år sedan hemma hos en kompis över dagen, vars far råkar vara med i över-100-miljoner-kronor-på-banken-klubben...
I alla fall så tyckte min kompis far att jag kunde äta hos dem.
Pizza beställde vi och när det var dags att hämta dem så fick min kompis pengar av hans far och sa: 'Här har du 300 kronor för våran familjs 4 pizzor'. Jag fick betala för min egen pizza när jag åt hos dem, trots att vi åkte med min bil i 25 minuter för att hämta dem!!!
Sedan dess har jag bara skrattat åt hans far...."

Nej, jag kommer nog att bära mina klädpåsar med stolthet i framtiden, även om de är många;-)
image250

Måndag och sommaren är slut

Fast jag i morse tagit på mig såväl långa varma jeans som kofta och jacka, frös jag som en hårlös isbjörn. Sommaren är definitivt över och - såvida man inte har kvar en gammal postorderkatalog från i våras som ligger och skräpar längst ner i pappersinsamlingslådan - så dröjer det en sådär 8-9 månader tills man återigen får se några shorts, klänningar eller piratbyxor igen.
För att riktigt kunna komma in i den rätta "måndag-igen-farväl-till-sommaren-goddag-igen-gråa-kalla-fula-trista-vardag"-stämning så kan man gå in och njuta av de vackra bilderna på Det sanna sverige. Ett kort besök fick mig att omedelbart förlora visionen av den rödstugade semesteridyllen Sverige...*suck*
Här är en stämningsfull bild från de centrala delarna av min hemstad;
image249


Veckans motionslogg

*suck* - ja, inte blev det någon OS-bragd denna vecka heller. 45 minuters promenad i tisdags är allt jag lyckades prestera.....fast vänta nu......igår gjorde jag faktiskt en 90-minuters shoppingrunda på stan som säkert omfattade 3 km och en hel del tyngdlyftning (påsarna blev ganska tunga att bära faktiskt) och på lunchen idag blev det ytterligare ett par kilometer (minst - de har ju grävt upp hela dj-la torget så att man behöver gå ett par hundra meters omväg när man vill besöka affärer på andra sidan gatan!!)
Jag har lovat 3 motionspass i veckan i höst - och det har jag ju nästan gjort.....okejrå - jag tar väl en halvtimmes promenad när jag kommer hem också - men sen räcker det faktiskt!
image248

Ååååååhhhh....

Dj-lar vad jag suktar efter den här serien. Min älskade Eddie gör just nu en superkulig (såklart) amerikansk tv-serie med Minnie Driver, som handlar om en lösdrivande familj från Irland som lever på att lura sig igenom den amerikanska vardagen. En dag krockar de med ett rikt gammalt par som avlider, och de tar chansen att flytta in i deras hus och anta deras identiteter.
Kolla på trailrarna på hemsidan och förklara sedan för mig varför den här serien inte köpts in till Sverige.
image247

Fortsatt kompensation

Jag fortsätter kompensera sommarens shoppingunderskott utan hänsyn till miljön och den sjukt ojämna inkomstfördelningen i världen (fast lite dåligt samvete har jag faktiskt).
I Ellosbeställningen slank denna lilla apparat med - det är en kopia på tv-shops Magic Mixer eller vad den nu heter.
Jag har faktiskt spanat på den i nästan ett år, men vågar inte riktigt köpa den eftersom J alltid gnäller på mig när jag köper prylar. Jag kan höra honom nu "En pryl in, en pryl ut". Sen plockar han säkert fram några av mina superviktiga, oumbärliga köksmaskiner som jag inte använt på några månader/år. Han fattar inte att jag just precis var på väg att leta upp ett recept på något jättegott och nyttigt som jag måste ha de där maskinerna för att göra(!!)
image246
Den här gången blir det dock annorlunda - jag kommer nu varje morgon kliva upp före 06.00 för att mixa ihop nyttiga muffinssmetar, omeletter och näringsriktiga smoothiesar i långa rader - sådeså!

Kalaskonsekvenser

Eftersom Ella nu blir bjuden på kalas måste vi kanske bjuda igen, så att hon inte blir totalt utstött bland de andra 3-åringarna. Man vill ju inte att hon ska behöva lida för att hennes föräldrar är så bekväma och asociala att de äventyrar hela hennes framtida sällskapsliv så att hon sitter där som en ensam 80-åring och ingen annan pensionär på hemmet vill prata med henne för att vi var så himla snåla och tråkiga på hennes 3-årsdag.

Fast man måste vara beredd på att dagens ungar kan vara extremt gnälliga och otacksamma.


Presentpanik

Min kompis F fyller år i helgen och jag kommer inte på någon kulig present att köpa. Inte heller har jag några skojsiga idéer till bröllopet vi är bjudna på nu på lördag och som lök på laxmoussen ringde en av Ellas dagiskompisars pappa och bjöd oss på ett barnkalas på lördag - vårat första. Vad köper man till ett barnkalas? Hur mycket brukar presenterna kosta? Ska man köpa födelsedagskort också?
Det kanske inte är någon idé att jag försöker göra rätt - vi kommer i alla fall att se skitlöjliga ut i långklänning och kostym (vi ska ju direkt därifrån - via barnvakten - till bröllopet).
image245
Det finns en massa evenemang som folk bara förväntas känna till reglerna för, men som ingen egentligen gör. Vi iakttar alla andra och sedan försöker vi härma dem till nästa gång.
Jag hoppas vi inte sätter någon fruktansvärt opraktisk barnkalastrend genom långklänningen/kostymen ;-)

Shoppingabstinens och identitetskris

Det blev ingen shopping för mig i måndags...och ingen igår heller.
Idag måste jag försöka korrigera detta övertramp enligt följande schema;
Kl 0800 - Klippning
Kl 1130 - Köp orkidéer (bara 149kr/st)
Kl 1630 - Lägg in beställningen av den nya toaletthyllan och nya klädbetjänter på Ellos
Tyvärr tvingar mitt arbete mig till dylika inneffektiva shoppingscheman med alldeles för mycket luft i. En glad nyhet är dock att jag redan ligger före - Klockan är inte ens fika (14.00) och jag har redan hunnit med de två första punkterna samt även hittat ytterligare två grejer att beställa från katalogen;
image243image244


Ps. Ej skalenliga bilder - stövlarna är höga, men inte riktigt lika höga som fönstret
Skorna är lite av en chansning, men Trinny och Susannah skulle klappa händerna av glädje om de såg det ;-)
Yay - vad duktig jag är!!

Eftersom jag idag redan såväl klarat av 2 viktiga arbetsuppgifter samt fyllt dagens köpkvot, är det dags att försöka bringa lite klarhet i vem jag egentligen är, vad mitt bidrag till världen är. Om du själv känner dig lite vilsen och osäker på din egen roll - plocka fram googles sökfönster och skriv "Agneta är" (om du heter Agneta, alltså).
Jag känner mig i alla fall mycket lugnare nu när jag fått kvitto på att....

Agneta är mest allmänbildad och var bäst på handelskammarens quiz night
Agneta är uppskattad som kick-off-föreläsare
Agneta är legitimerad psykolog
(detta visste jag inte ens om själv)
Agneta är så orädd och hon brinner verkligen för att få göra sin egen grej

Mindre kul kändes det att få höra att
Agneta är verkligen ett typexempel på en människa som inte borde ha tillgång till internet

Perspektiv

Det är nog nyttigt med lite perspektiv inför min shoppingrunda.
Global Rich List börjar man skämmas lite över sin livsstil - jag befinner mig tydligen bland de 4% rikaste i världen. Sådan statistik bör få mig att omfördela mina prioriteringar och ligga mycket lågt med onödig shopping....eller så kanske jag släpper samvetet totalt och istället känner att jag som är så rik borde väl ha råd med dyrare kläder - vi får se i eftermiddag om jag är en god människa eller totalt egoistisk....

Beslutsångest

Efter ett 3-timmars morgonmöte väntar nu ett yttrande på en rapport samt ett eftermiddagsmöte. Efter detta hade jag planerat utreda höstsortimentet i stadens klädaffärer. Min chef kom dock nyss in med ännu ett uppdrag.....fast det kan jag ju faktiskt lika gärna göra imorgon...eller.....
Jag tänkte väl det ;-)

Motionsrapport nr1...

...går snabbt att avklara - jag har motionerat mig sammanlagt 0 ggr denna vecka.
Jag har dock med mig en lapp hemifrån att jag har varit sjuk....så det är väl Ok?
image242

..och - Nej, jag har inte förfalskat min mammas namnteckning på lappen ;-)


suck nr 37

Knappt har man lyckats kravla sig ur sjuksängen och släpa sig in på jobbet, förrän man blir totalt överöst med arbetsuppgifter som måste göras på en gång eller som skulle ha gjorts redan. Jag hann öppna mailen före 0830, vilket var en himla tur, där jag läste om ett viktigt möte som jag skulle vara med på uppe på en annan myndighet en halvtimme senare. Jag slängde på mig jackan och lyckades slita åt mig rätt pärm. Efter detta 3-timmarsmöte skyndade jag mig tillbaka till jobbet, där två kollegor ville prata med mig om grejer som måste göras idag, jag läste ett nytt mail om en rapport som skulle ha varit inne hos chefsmyndigheten igår som jag nu ska börja med och nyss kom min chef in och ville förbereda mig på en "seminarieturné" som jag tydligen ska var med på i höst..
<nu blinkar mail-ikonen igen>
....och efter att ha läst ett nytt mail ser jag att chefsmyndigheten har gett mig två ytterligare uppgifter att klara av under hösten....
Vilken himla tur att jag är en sådan positiv och trevlig människa som aldrig klagar och gnäller ;-)
image241

Här är jag och mitt skrivbord efter att jag rensat bort den värsta röran i att-göra-högen bakom mig (nu är den bara 4 meter hög!)
Jag har sagt det förr och jag säger det igen - stackars, stackars mig ;-)

Hopp om framtiden

4 dagars förkylning räcker alldeles utmärkt - imorgon tänker jag kliva upp, duscha och gå till jobbet som en vanlig människa igen för nu får det vara nog(!)
Jag har hittat 2 roliga 40-årspresenter till åt min man - en DVDbox med den superroliga tv-serien "Couplings"
image238
och filmen De misstänkta, som jag vet att han gillar.
image239

...fast eftersom jag också gillar dessa filmer, kanske detta också egentligen är presenter till mig själv...*suck*
Den enda osjälviska planen jag har kvar är nu medlemskapet i Whiskyklubben....fast då måste jag ju få med några av hans kompisar också. Är det konstigt att ringa runt till hans kompisar och fråga om de vill gå på whiskyprovning med honom? Kan det tolkas som om han inte vågar ringa själv....eller som att jag är så kontrollerande att jag bestämmer hans fritidssysselsättningar?

Sjuuuk...

..Stackars, stackars mig...
image237

Träningsform

You Should Get in Shape With Yoga
You're serious enough to be dedicated to yoga...
But playful enough to keep it fun
Yoga will give you the lean yet curvy look you desire
How Should You Get Your Curves In Shape?

Jaha - jag får väl gräva fram min gamla YogaDVD, då..

Shoppingabstinensmedicin

Semestrar är dyra så i augusti har man sällan pengar kvar att tillfredsställa sin shoppingabstinens med. Ett utmärkt botemedel mot detta är Shoewawa´s uglyshoes-sida. Här finns högar av skor jag absolut inte vill ha, som t ex dessa svävarliknande högklackade sandaler från Fendi för $615
image234
..eller de här deformerade monstrositeterna (visserligen endast $60, men redan det är hutlöst för de här monstren)
image235
Och om man vill gå ner i vikt inför höstsäsongen kan man ta sig en titt på dessa kräkpiller - håll för ögonen om du är känslig (Donna, $500)
image236

Sådärja - nu är i alla fall jag botad ;-)


I höst ska jag börja träna

Jag har under de gångna 5 åren köpt ett par gångstavar, en PilatesDVD, en Pilatesmatta och en såndär jättestor boll, en YogaDVD, vikter, en träningscykel,  träningskläder och matchande vattenflaska. Jag köpte också en hel hög med Agatha Christie-deckare som radioteater på kassett  från BBC-shop, som jag hade tänkt ha i min walkman och lyssna på medan jag glatt promenerar runt med mina stavar.
Om det är tanken som räknas så kan jag definitivt kalla mig en aktiv motionär, om inte atletisk t om. Problemet är att det alltid stannar vid tanken. Jag testar det och är det inte sådär superkuligt med en gång (som det ju aldrig är) så skiter jag i att fortsätta.
Jag måste nu försöka hitta någonting som jag står ut med i längden. I höst tänker jag nu därför varje vecka tvinga mig själv att utföra 3 motionsaktiviteter, som jag sedan ska redovisa här varje fredag - och om jag slarvat och inte kan redovisa någon aktivitet så tvingas jag.......eeehh.....f-n jag måste hitta på någon sanktion för mig själv för att jag ska ta det på allvar. Jag behöver tips på pinsamheter eller andra jobbiga saker som jag kan straffa mig själv med vid inaktivitet.
image233

Fiffiga 40-årspresentstips

Jag har en ny fiffig idé till 40-årspresent. En annan sak jag inte gillar är Whisky (såvida den inte blandas ihop med kaffe, grädde och socker) och eftersom Jakob har ett skåp fyllt med dyra whiskyflaskor som jag tror han inte kan uppskatta ordentligt, så ska jag köpa ett medlemskap till Whiskyklubben. De har några provningar under hösten så jag har tänkt boka en sådan och ringa upp ett par av hans kompisar och fråga om de kan följa med på någon av dessa provningar - fiffigt va?!!

Vad är väl ändå en vecka på Kreta...

Det kanske är tråkigt och....och...dötrist...
Den 14 september ska jag ändå försöka bita ihop och stå ut med en veckas misär i solen.
Ja, kolla bara så tråkigt det ser ut - lyckos alla er som får stanna kvar i det höstregniga Sverige ;-)
image230
image231image232


Presentproblem

Min man fyller 40 i september och - bortskämd som han är - kanske han väntar sig någon slags present. Jag har så fruktansvärt svårt att hitta på roliga presenter till män, medan det är hur enkelt som helst att köpa något kul till kvinnor - jag köper bara det jag själv skulle vilja ha (och ofta vill jag ha det så mycket att jag köper en till mig själv också).
Eftersom han inte har skrivit någon önskelista så tvingas jag ju försöka komma ihåg om han någon gång nämnt det han gillar (vi har bara känt varandra i 10 år, så jag kan ju inte förväntas komma ihåg såna detaljer).
Brukar inte folk säga att de gillar "upplevelser"? Eftersom jag tror mig komma ihåg att Jakob också sagt det någon gång, så googlar jag fram höstens teaterguide. Där mitt bland Nore´ns uppsättning av Hamlet och en dockteaterföreställning hittar jag något superkul - en Murder Mystery-kväll(!!)
Jag har i flera år fantiserat om att åka iväg på en Murder Mystery-helg på någon mysig herrgård någonstans, och liksom leva mitt inne bland sidorna på en Agatha Christie-bok och hjälpa till att lösa ett (eller förhoppningsvis flera) mord. I höst spelar Profilteatern en liten Murder Mystery-pjäs, där publiken får sitta och äta en 3-rättersmiddag och mellan rätterna försöka fånga mördaren!!!
image229
Jag kastade mig på telefonen och beställde 2 biljetter och kände mig supernöjd....tills jag insåg att de här biljetterna är ju egentligen en present till mig själv - Jakob är nog inte så superintresserad av mordgåtor....
*suck*
Jag borde nog köpa något som jag själv inte gillar, så att det liksom blir ett bevis på att jag bara tänkt på honom....
Gymkort kanske.....eller ett par löparskor....eller kanske någon Westernfilm - jag haaatar Westernfilmer.

RSS 2.0