Present-tema och nyårsmat

Åhhh, vad kul jag tycker at det är att fylla år....och vad himla snälla alla är som kommer ihåg mig i sms och ger mig så himla fina presenter. I vinter har jag snackat så himla mycket om att jag vill börja träna och äta bättre så årets tema var träning ch mat. Jag fick två GI-receptböcker i julklapp och i födelsedagspresent fick jag två träningskort. Nu måste jag ju bara hurta till mig, för hur himla otacksam är jag om jag bara (som vid flera tidigare tillfällen) lämnar receptböckerna att damma igen, låter de nyttiga grönsakerna ligga och mögla i kylen och använder gym-korten som bokmärken?!

Min bror Per och hans Frida är fortfarande kvar i stan så vi får ha dem över nyår - yeay! Det skadar ju inte heller att min bror är kock och att Frida knappast heller kan sägas lida av någon köksskräck. Jag och Frida fick nyårsmenyn av Tina på tv i morse (eller "vid lunchtid" beroende på om man jobbar eller såsar i mellandagarna) och Frida har redan fixat förrätten - en avokado/räktårta med creme fraiche, persilja och citron - mums...

Nyårsmeny
Nu måste jag springa iväg och kolla på när knäppa Skellefteå slår mitt AIK i allsvenskan (det står fn 3-0) ;-(

Gott nytt år!!!


Julslut och reor

Jaha - det var den julen, det! Det gick ju alldeles utmärkt, hemmet var städat och fint, paketen inhandlade och inslagna, maten lagad och humöret på topp. Nu är dock maten uppäten, paketen öppnade och Aladdin-askarna kraftigt gallrade. Det är synd att man inte har en familj som älskar marsipan och körsbärslikör och som lider av en lätt nötallergi - och därmed lämnar trippelnöten och nöt-tryffeln till mig. Det blev ingen mellandagsrea-shopping för mig i år, fast det gör ju inget för det brukar bara vara två år gamla ratade kläder som de på juldagen släpat upp ur sina källarförråd och hängt upp i butikerna igen. Jo, förresten - jag hittade en byxklänning/tunika på Tindra som jag tänkte köpa för ett par veckor sedan och som jag slutligen slog till på igår då den nedsatts från 798 till 498 kr - yippie!! ..fast nu är ju säkert byxklänningar helt ute, förståss....jag är alltid så himla sen med att anamma nya trender...*suck*

Jag vet att mina inlägg blivit allt glesare, men efter helgerna ska jag minsann skärpa till mig igen.

Jo, förresten - imorgon fyller jag år - tjoho!!!!


God Jul

Ojojoj, vad tiden gick fort de här senaste dagarna. Visst - julklapparna var ju färdigköpta, men det var visst en hel del andra saker på måste-göra-innan-jul-listan. Städningen t ex tog ju faktiskt lite längre än en halvtimme (vilket var min ungefärliga tidsbudget ;-) Och Ellas barnstol gick sönder igår så vi fick ränna runt och leta efter en ny idag på stan och när vi kom hem upptäckte vi att vi bara hade 4 blöjor kvar. Det kommer nog knappast att räcka över hela julhelgen ;-)

Men nu är det städat och fint, julskinkan ligger i ugnen, revbensspjällen marineras och vi har precis öppnat den första Aladdin-asken så nu är det jul! Imorgon bitti kommer min bror Per och hans Frida in med morgontåget från Stockholm och då kan frosseriet börja. Från oss alla till er alla - en riktigt God Jul!

Dagens klapptips, det sista, är varken fiffigt, roligt eller snyggt utan är den panikigaste av alla presenter, för om du på julaftons morgon upptäcker att du glömt någon - stick till OK och köp en kupévärmare ;-)


Riktiga vuxna och kaffe

Igår var jag färdig med samtliga julklappsinköp och idag har vi även köpt all mat *plats för applåder och imponerade wow:anden* Just det - klappar och matköp avklarade och det är två dagar kvar till jul(!!!) Är jag hes, har jag mässlingen eller har jag drabbats av en mördarbakterie?! Något skumt är det för så här långt fram i planeringen har jag nog aaaaldrig legat förut. Tänk om jag håller på att bli vuxen nu, en sådan där välorganiserad, riktig vuxen som bakar eget matbröd, putsar fönstren två gånger per år, lagar storkok som man sedan fryser ned i förpackningar samt byter gardiner till jul, påsk, sommar och höst?!

Lite läskigt låter det att vara sådär total-kontrollerad, men jag börjar ju nästan närma mig.....bortsett från det där med eget matbröd, fönsterputsning, storkok och gardinbyten, förståss....och jag har ju i ärlighetens namn vare sig julstädat eller lagat någon mat av alla inhandlade ingredienser. Jag får nog växa till mig några år till innan jag blir en sån där riktig vuxen ;-)

Dagens klapptips är en påminnelse om livets alla vedermödor, om orättvisorna och om meningslösheten. Till alla de som envisas med att le lyckligt åt regnet, skratta åt pöl-stänk på den nya ytterkappan, rycka lite lätt på axlarna åt den missade bussen - ja, till alla som tjurskalligt ser det positiva i allting Här är en kaffemugg för att påminnas om hopplösheten ;-)



Jul-måsten och hologram

Ojojoj, min oförklarliga och långvariga julstämningsattack har nu börjat tonas ner för att ersättas av den oundvikliga julstressen. Jag glömde t o m att blogga igår - så stressad var jag...eller, tja - det var ju inte direkt så att jag sprang och shoppade julklappar/bakade lussebullar/putsade fönster/pyntade hemmet hela dagen, utan det var mest hjärnan som kändes överladdad av oavverkade att-göra-listor.

Lördagens pyssel blev jättekul, även om jag producerade betydligt färre julkort än vad jag hade tänkt. Förresten är jag så himla dålig på att skicka julkort att jag inte ens kommer att få iväg de där futtiga pysselkorten.....fast det måste jag nog, för nu börjar de ramla in i brevlådan. Alla de fantastiskt omtänksamma och välpanerade människorna som jag känner har som vanligt skickat julkort till mig. De avskräcks inte av min upprepade oförmåga att postvägen skänka en tanke till mina vänner i signad juletid. Usch, vilken hemsk människa jag är - när ska de lära sig det ;-)

Dagens klapptips - hur cool var den här grejen?! Det bästa med den - och det som gör den till en fulländad julklapp - är att den totalt saknar praktisk användning...perfekt leksak, alltså!



Pinsamhet och dåligt klapptips

Jag känner fortfarande av julstämningen och mitt hals-ont irriterar mig inte lika mycket som det vanligtvis brukar göra. Jag blev inte ens nedbruten av min incident på Parfymboden, där jag skulle köpa ett paket till Jakob. När de hade dragit mitt kort två gånger vände sig expediten till mig och påpekade försiktigt att jag inte hade några pengar på kortet, vilket ju bara måste vara det pinsammaste man kan vara med om(!!!) Inte nog med detta - jag hade fått det inslagna paketet och stoppat ned det i väskan och, medan jag ringde Jakob - som var i närheten just då, och bad honom komma dit med pengar så gick expediten fram och tittade på min väska och bad att jag skulle återlämna paketet. Tydligen går jag inte att lita på, ens när jag står kvar där med paketet. Folk som har mage att komma in i affärer utan pengar ska tydligen absolut inte lämnas utan uppsyn(!!) Nä, inte ens denna pinsamhet kunde ta ner mitt humör idag. Och imorgon ska vi julpyssla - jag har köpt pastellkritor, vattenfärger, silkespapper och fina kartongark för jag hade tänkt göra egna julkort - crazy va?!

Dagens klapptips är ingenting man ska köpa till någon man tycker om....och de man inte tycker om köper man väl ingenting till....så egentligen är det ju definitionsmässigt inget klapptips, bara en ruskigt rolig grej och något som bara kan komma från USA....fast, jag undrar om det ändå skulle funka? Skulle man kunna stapla upp en hög med selleri och spreja på Chocolate Fudge-spray, tro....hmmm...näe, jag får nog lära mig att gilla sellerismaken istället ;-)

Trevlig Helg!


Till julstämningens land...och tillbaka igen

Idag är jag på oförskämt bra humör. Det är nästan så att jag skäms ;-) Det måste finnas hundratal saker som jag borde vara arg och irriterad över.....men jag kommer inte på några alls just nu. Idag har jag nämligen av någon anledning drabbats av en plötslig och rejäl julstämning. Jag har köpt en jul-en, pysselgrejer till lördagens jul-pysselafton, present till Jakob samt en bok till mig själv. Det är en Dr Phil-bok om viktminskning och när jag börjar läsa den (efter jul) så kommer jag bara bli såååå himla peppad....och smal...och snygg......och rik....och positivt inställd till allting i livet - eller nåja, lite peppad i alla fall....så länge det inte kommer att involvera en massa självanalys och ändrande av vanor...ähh, det kommer nog att haverera p g a krav på självanalys och jobbig motion. Sådärja, nu känner jag igen mig själv, igen ;-)

Dagens klapptips - Detta är ett bra alternativ till tv:n........vid strömavbrott, alltså ;-) Jag har inte provat det själv men tyckte det såg rätt kuligt ut - ännu en onödighetsgrej, vilket alltså innebär ett utmärkt klapptips!



Postångest och reklamlängtan

Vi har rätt långt till pappersinsamlingen där vi bor så efter ett hundratal turer kånkades på trasiga papperspåsar överfyllda med kladdiga filförpackningar och tonvis med papper, bestämde sig Jakob att klistra på ett "Ingen reklam, tack"-märke på vår brevlåda. Jag protesterade vilt i början men insåg till slut att även jag ville slippa några av turerna i blåsten och regnet bort till pappersinsamlingen. Jag märkte dock ganska snart att utan reklam får jag ingen post alls(!!!) Som mammaledig blir dagarna rätt ensamma och inrutade och jag lider av en sådan akut spänningsbrist att posten blir dagens adrenalinkick. Brevbäraren kommer strax efter 10 till oss och så fort jag hör dunket i brevlådan springer jag ut och tömmer lådan (naturligtvis först efter att jag sett honom cykla vidare, man vill ju inte behöva vara social med någon ;-) Lådan innehåller nu dock endast trista bruna eller vita kuvert med en massa räkningar i............guuuud vad jag saknar reklamen! Förut fick jag dagligen minst 3 färggranna broschyrer eller blad med en massa spännande erbjudanden...åhhhh - vad livet var lätt att leva på den tiden...*suck* Den rackarns klisterlappen sitter nu stenhårt men jag har börjat pilla lite på den så smått och ska nog ha lyckats få bort den lagom till jul.

Dagens klapptips - till de som inte har sur-tröttnat på alla himla sudokukryssen som förorenar varenda tidning nuförtiden, till de som inte får nog av att dagligen lösa ett sudoku i morgontidningen och ett till i kvällstidningen - en sudokumaskin!



Julstress och spännande parfym

Dagens inlägg blev också lite senare än vanligt, även idag beror detta på att det är så himla synd om mig ;-)

Usch - julen har nu övergått från att försiktigt smyga sig på till att rusa fram med en förargad noshörnings beslutsamhet och med en hastighet på 150 km/h. Jag har en superlång lista på alla saker jag borde ha gjort fram till nu - köpa och skicka julkort, köpa presenter och slå in, fixa en gran (eller någon bra ersättning), planerat julmaten och börjat skriva på en inköpslista, köpa krans till dörren. Jag har hittills endast klarat av den sista punkten och går omkring och väntar på inspiration för att klara övriga. Jag måste skärpa mig snart om jag inte vill vara med om panikartade julklapps- och matinköp på Statoil på kvällen den 23:e (har visserligen aldrig hänt, men det kanske snart blir aktuellt ;-)

Dagens klapptips är egentligen ett skämt, för detta kan man ju bara inte tro på. Det tycks dock finnas en skiljelinje mellan könen, där män är mer benägna att ta till denna metod och kvinnor är lite mer avvaktande (se textens början), möjligen för att de inte behöver anstränga ihjäl sig för att få med någon hem från krogen - vänta bara till strax före stängningsdags och gå fram till någon tillgänglig typ, så sparar du 300 spänn ;-) Flaskan var ju inte heller sådär våldsamt generöst tilltagen - kolla bara på bilden längst ner, som verkar vara inskickad av en besviken köpare.



Anti-klag-försök och motionspryl

Ojojoj, vad sent jag skriver idag. Det har dock varit en lång och jobbig dag med en super-snorig Ella och min egen dunkande huvudvärk och halsvärk som sällskap - vad hopplöst det är att vara sjuk medan man är mammaledig. Jakob var sjuk vid två tillfällen i höstas och fick då ligga och vila, men jag har ju inte möjlighet till någon vila precis....och apropå klagning;

Fredagens anti-gnäll-experiment havererade redan under de första minuterna. Efter några positiva kommentarer om vädret och den mysiga julbelysningen i fönstrena kom jag helt av mig och på endast 10 minuter hade jag hunnit med att beklaga mig över rivningen av en gammal träbyggnad här i stan, de dåligt plogade trottoarerna, barnavårdscentralernas kraftigt minskade service samt - av någon outgrundlig anledning - trafiksituationen i Stockholms innerstad(!!!) Jag kör aldrig någonsin i Stockholm, så jag vet inte riktigt hur trafiken där skulle beröra mig, men det betyder ju inte att man inte ska klaga ;-)

Nåja, jag ska fortsätta mina positivitets-försök, men börjar inse att klagandet är en ständig följeslagare och något som jag faktiskt accepterar och t o m gillar.....frågan är ju hur kul det är för andra ;-)

Dagens klapptips - Det är varken lathet, lättja, dålig kondis eller tv-sug som stått mellan mig och löparrundan - nej, detta är förklaringen till att jag alltid hatat att motionera: jag har inte haft den här grejen!!!


Anti-gnällexperiment och badleksaker

Idag ska jag gå och fika med den där tjejen i min föräldragrupp, hon som alltid är så positiv. Jag berättade i ett inlägg i somras om att hon alltid är bättre och coolare än mig på alla områden. Detta kan jag i och för sig hantera, det jobbiga är att hon aldrig klagar. Det tar inte många minuter i sällskap av andra innan jag märker att jag går och gnäller över vaknätter, övervikt, tråkigt väder, julstress eller något annat petitess-aktigt. Mina kompisar brukar oftast falla in i gnällandet på ett naturligt sätt och lägga till sina egna irritationsobjekt, men det gör inte hon. Jag har faktiskt försökt att få henne att gnälla lite mer men - nejdå, hon måste envist försöka se det positiva i allting(!!!) I eftermiddag ska vi gå och göra några ärenden samt ta en fika på stan och då ska jag göra ett experiment - jag ska försöka klara mig igenom eftermiddagen utan att klaga på någonting, för nog måste jag väl ändå kunna vara positiv i 2-3 timmar?! Det blir spännande....fast jag är rädd för att jag kommer att vara väldigt tyst ;-)
Dagens klapptips riktar sig till gamla KIZZ-fans (för det finns väl inte så många nya). Har man gillat KIZZ i 20-30 år så har man säkert hunnit samla på sig en massa onödiga med roliga prylar. Man kanske har köpt en massa t-shirts, något badlakan och kanske även ett käckt bäddset. Troligtvis har man dock missat dessa trevliga badleksaker ;-)



Rese-ovana och ego-klappar

Ja, nu var jag äntligen hemma igen. Jag reser bort sååå himla sällan att jag hinner glömma bort hur man gör mellan gångerna. Jag visste t ex inte att man hämtar ut flygbiljetterna i en automat nere i ankomsthallen, inte visste jag heller att de inte längre ens bjuder på kaffe under flygningen. När jag hos min bror köpte en SL-remsa - vilket han tycker är pinsamt turistigt och kallar skäms-remsa - så ville jag ha en halv remsa, det fanns nämligen halva storleken på SL-remsorna förut. När jag då frågade efter den billigare remsan så log Pressbyrå-killen överseende mot mig och tog fram en pensionärsremsa "Det här är billiga remsan, ska du verkligen ha den?!" Ja...*suck* att jag inte kan gå ett steg utan att göra bort mig ;-)

Det var jätte-mysigt att hälsa på hos min bror och jag lyckades faktiskt även hinna med att köpa några julklappar. På denna resa blev det fyra superfina julklappar....till mig alltså. Jag ska i år få två snygga omlott-tröjor i bomullsjersey, en ny handväska samt ett par jeans (som visserligen är alldeles för små, men kommer att passa superbra efter jul ;-) - ojojoj, vad nöjd jag kommer bli på julafton!!!...att sedan resten av familjen sitter och gråter i ett hörn över uteblivna julklappar, ja det är ju knappast mitt problem. De kunde ju gjort som jag, planerat lite i förväg och bunkrat upp med ego-julklappar ;-)

Dagens klapptips - den här tyckte jag var himla häftig...även om det är i dyraste laget för att ge bort i julklapp. Det är en digital fotoram som man stoppar i minneskortet från kameran i och så kan man göra bildspel eller andra roligheter.



Stå-gubb-spelet och farliga flygningar

Angående gårdagens spel-länk, eller snarare mina problem med den; jag är aaaalldeles för otålig och jag orkar mycket sällan läsa instruktioner, spelregler eller manualer. Så var fallet även denna gång och jag orkade inte ens analysera spelet utan satt och planlöst klickade på gubbarna för att se vilka som satte sig och vilka som reste sig. Senare på kvällen visade jag spelet för Jakob, som på 10 sekunder kom på att det är de angränsande gubbarna som sätter sig/ställer sig när man klickar på en av dem....fast det kanske ni kom på själva efter 5 sekunder...

Imorgon bitti ska jag åka utomlands (känns det som, men det är bara Sthlm) och eftersom jag reser så himla sällan nu för tiden har jag blivit lite flygrädd. Det sägs att man blir fegare och fegare för varje år, men vad innebär det för mig egentligen? Jag har aldrig någonsin vågat åka Berg-och-dalbanor t ex och tycker nästan att rulltrappor är i läskigaste laget (inte riktigt...bara nästan). Och om det skulle hända något under flygningen vet man ju hur det blir - just det, då sitter man där på en öde ö med en massa isbjörnar, vildsvin, mystiska sifferserier och läskiga mördare och barnkidnappare ;-)

Dagens klapptips blev jag faktiskt himla sugen på själv. Det är en liten super-gullig grej som jag inte har en aning om vad jag skulle använda den till....men är det inte det som önskelistor är till för? Att skriva ned saker man aaaabsolut inte behöver på en lapp och sedan hålla tummarna för att man får någon av dessa onödigheter, som man sedan kan ledsna på och lägga i någon låda efter ett par veckor för att slutligen glömma bort dem helt.
Jag återkommer på onsdag - trevlig helg!


Harry Potter och fula dockor

Igår var vi på bio.....för första gången sedan Pretty Woman hade premiär, känns det som. Det var så skönt att få barnledigt och bara komma ut och känna sig som en vuxen igen. Det var en sådan befrielse att kunna lämna huset utan barnvagn, blöjor, vällingflaska, napp, våtservetter och termos med varmvatten (att värma vällingflaskan med). För att fira vår nyfunna vuxenhet gick vi ut och såg....Harry Potter. Jag bara älskar de böckerna och är faktiskt lite sur för att de inte fanns när jag var tonåring, nåja - det är ju tur att jag fortfarande är så barnslig. Filmen var jättebra men - Varning! Varning! världens största filmkliché i antågande - boken var bättre ;-) De scener som var med i filmen var jättebra och ungefär som jag tänkte mig dem, men det var ju jättemycket som inte kom med. De små kärlekshistorierna saknades helt och journalisten Rita Skeeters fula spionage var också struket. Sekvensen på världsmästerskapen i quidditch var även detta aaaalldeles för kort och osammanhängande.....och godiset var torrt och tråkigt ;-)

Jag behöver hjälp med en sak - jag blir bara helt galen på saker jag inte förstår (det är ju uppenbarligen något fel på dem då). Trots att jag väljer enklaste nivån kan jag inte få dessa dj-la gubbar att stå upp - hur gör man?!!!
Dagens klapptips riktar sig till alla de som ledsnat på de där superlöjligtpluttinuttiga dockorna med 2 cm-ögonfransar och plutmun och som jollrar sådär fånigt när man kittlar dem på magen. På Ugly Doll kan man köpa fula dockor som inte gör någonting om man kittlar på dem. Det är också en bra julklapp till elaka barn som önskat sig en plutti-nutt-docka ;-)


RSS 2.0