Kanalförvirring och curling-avund

Trots att OS varit väldigt framgångsrikt för Sveriges del och erbjudit många timmars underhållning, så har det även inneburit att jag missat en del av mina serier. Jovisst har jag video, men jag har vid flera tillfällen misslyckats med mina inspelningsförsök. Ella fick nämligen tag i video-fjärrisen förra veckan och lyckades möblera om bland kanalerna, vilket resulterade i att flera av inspelningsförsöken misslyckades. Förra helgens CSI Miami-inspelning bestod t ex av ett timslångt program på Discovery om myror(!!!) Nä, usch vilka omänskligt hårda motgångar jag får ta i mitt liv....och så tapper jag är som ändå reser mig ur dessa eländiga situationer gång på gång. Men, men - vad har jag för val, med tanke på att jag är en sådan förebild för så många människor i världen ;-)

...och på tal om OS - curlingtjejerna satt i tv-soffan på fyran i morse, och rackarns vad snyggt klädda de var!!
Curlingoutfit

Krispigt struken vit skjorta och stickad V-ringad slipover - sååå Lorelai Gilmore, sååå rätt!! Hmmm...jag undrar var man får tag på de där slipovrarna någonstans? Jag kanske måste börja träna curling, bli skitbra och uttagen till landslaget, resa tillbaka i tiden och delta i Turin-OS - Jaaaa, vilken bra plan!! ;-)


Tidsbrister och bokrea-bantning

Usch, vilket busy liv jag lever - Ella har varit förkyld i nästan två veckor nu och hon är betydligt gnälligare än vanligt...i synnerhet på nätterna. Jag har helt enkelt inte haft tid att blogga ens...eller.....tja, jag skulle väl egentligen i princip kunna få mina 30 minuter framför datorn varje kväll, men eftersom detta skulle innebära ett val mellan bloggning och att kolla på mina älskade serier så är utgången given.

Det blev inget Viktväktarna för mig i lördags för jag tänker inte gå tillbaka förrän de fixar sin trasiga våg...och jag köpte ju faktiskt hela 3(!!) Viktväktar-receptböcker på Bokrean, så man kan ju säga att jag gjort mitt på viktminskningsområdet, redan ;-) Nej, det fick bli att kolla på skidskytte på Tv istället, en aktivitet som visade sig vara betydligt roligare och väsentligt mindre knäckande (för mig, alltså).

Yippie - nu har Ella vaknat igen, efter bara 20 minuters sovtid(!!) Jaha - back to the mines....vad nu det betyder ;-)


Desperationsblogg nr 4 samt lite sjukvårdsupplysning

Åååhhh vad tråkig jag är idag (som omväxling). Jag kommer inte på något spännande att skriva så nu - Ännu en lista *förlåt*;

Four jobs you have had in your life:
1. Montör på Scania
2. Städerska
3. Vårdbiträde
4. Utredare på en statlig myndighet

Four movies you could watch over and over:
1. Midnight Run - en uuuunderbar actionkomedi med bl a Robert De Niro!
2. Jack the Ripper - den engelska tv-serien i 2 delar med Michael Caine och Jane Seymour som gjordes till 100-års"jubiléet" av Ripparen (1988, alltså). Det är egentligen ingen film i teknisk mening, men det skiter jag i.
3. Breakfast Club - den härliga 80-talsfilmen med hela Bratpacket i roll-listan.
4. Hmmm...minns inte så många filmer, jag kollar ju mest på tv....

Four places you have lived:
1. Sundsvall
2. Södertälje
3. Umeå
4. ehh...tja, Umeå igen då...jag är ju inte precis någon Globetrotter ;-)

Four TV shows you love to watch:
1. CSI (allihopa)
2. Desperate Housewives
3. Medium
4. Lost, Gilmore Girls, Stilpoliserna, Frasier, Scrubs, gamla Vänner-repriser...äh - allt, egentligen!

Four places you have been on vacation:
1. Thailand
2. Italien
3. Spanien (Barcelona)
4. London samt charter-köret.

Four websites you visit daily:
1.Äh, jag hinner ju inte ens blogga varje dag längre, och har ingen tid framför datorn utan att Ella river i sladdar och ska trycka på alla knappar på tangentbordet....

Four of your favorite foods:
1. Choklad
2. Godis
3. Fet mat
4. Kaffe....ojojoj, jag är nog ingen idealisk viktväktar-kandidat inser jag nu. Det kanske inte är så konstigt att jag klagar så mycket på dieten och började böla efter den senaste invägningen, när vågen visade plus efter alla uppoffringar.

I förkylningstider behöver man lära sig om hur man effektivast kan skydda sig mot alla bacillusker som flyger omkring. Om man nu inte känner för att läsa på om förkylningssymptom och handhygien, finns ett roligare sätt - snorbobban!

Melodibrist och bantningsmiss

Jag fattar inte varför det var så himla mycket gnäll om melodifestivalen i gårdagens kvällstidningar - alla bröt tydligen ihop bakom scenen och det var folkstorm mot Lena Ph som programledare, om man ska tro löpsedlarna. Jag tyckte hon var skiiiiitbra! Hon var inte så där jobbigt flamsig som de brukar vara utan var jätterolig på ett vuxet och personligt sätt. Sen var det ju skittrist att Sahlene inte gick vidare, för den låten var ju jättebra....till skillnad från Andreas Johnssons jättekonstiga låt - det var mycket hopp och studs på scen, men inte så mycket melodi. Linda Bengtzings låt var också bra, även om jag tyckte verserna helt saknade melodi. Det verkade som om den lilla melodin de lyckades snickra ihop till den låten bara räckte till refrängerna - synd. Jag kommer definitivt, som alltid, att fortsätta kolla på delfinalerna, men jag kan inte lova att jag inte kommer att gnälla på artisterna, musiken, koreografin och kläderna ;-)

Jag är gnälligare än någonsin just nu beroende på att jag känner mig så bitter. Den där förb viktväktardieten håller ju på att ta kål på mig...vilket var någorlunda acceptabelt när jag de första 3 veckorna i snitt gick ner 750 g/v. Förra gången jag vägde mig hade jag dock bara förlorat 300 g och nu senast hade jag t om gått upp(!!!!!) Att tvingas leva på för lite och o-god mat är ju definitivt inte värt det om man ska gå upp i vikt!!! Efter lördagens vägning kunde jag inte ens vara med på mötet utan tog på mig jackan och skyndade hem med tårar i ögonen. När jag kom hem började jag storböla och nu när jag lugnat ner mig lite inser jag ju att det inte är värt det - om jag investerar så mycket energi i bantningen och känner mig så plågad av den att jag börjar stortjuta om jag inte går ner i vikt, då får jag nog försöka med något annat.

Hmmm...om jag hade varit en kändis hade det nog stått "Agneta lämnade möte i tårar" eller "Agnetas sammanbrott - bildreportage". Ibland är det ju tur att man inte är kändis ;-)


Fy f-n!!

Är det sant det Jakob just berättade?! Han hade hört på radion om ett företag i USA (var annars?) som går ut och letar upp hemlösa - i detta fall huvudsakligen tyngre missbrukare - och betalar sedan dessa för att slåss mot varandra eller sätta sig i en kundvagn och bli knuffade nedför ett stup osv?!!!! Jag antar att det alltså finns folk som är beredda att betala för att se detta - hur dj-la vidriga får vi bli egentligen?!!!! Jag undrar om inte dokusåporna har bidragit lite till denna attityd...


Melodifestivalsklag och bantningsklag

Nu börjar melodifestivals-cirkusen igen, och även om jag ääääälskar melodifestivalen blir det bara såååå tjatigt med alla dessa omröstningar. Jag tror det brukar vara 2 omröstningar per deltävling, vilket innebär att man måste titta på ca 2 timmars rösträkning - bara under den svenska uttagningen. Vi skulle kunna spara en massa viktig tv-tid om man bara upplät röstningen till ....t ex mig. Då skulle garanterat bästa låt vinna och alla skulle vara nöjda ;-)

Imorgon bitti ska jag väga in mig hos viktväktarna igen, och denna gång är det säkrast att jag har gått ner minst 0,5 kg annars.......ehh.....tja, det finns ju inte så mycket jag kan göra...förutom att tröstäta en semla eller två. Viktväktar-metoden är nog effektiv men den är ju bara såååå långsam. Varenda tugga jag tar är noga övervägd och i förväg planerad, och det är mycket man inte alls kan äta...ens i små mängder. Nu har jag snart praktiserat metoden i fem veckor och hittills gått ned 2,6 kg, vilket säkert betraktas som bra, men jag börjar tycka ett det inte är värt det. Det är mycket planerande och många förbjudna smarrigheter - och allt detta för endast -0,5 kg/vecka....Återigen: Stackars, stackars mig.

Trevlig Helg till alla er som kan äta och dricka normalt! Jag? Ja, jag får väl ta mig en smarrig liten morot och ett läskande glas vatten och festa till på ;-)


Uthållighet och utfyllnad

OS i all ära, men jag måste bara vara den uthålligaste atleten någonsin - nu har jag gått på pilatespass inte mindre än 4 torsdagar i rad(!!!) Jag är sååå stolt över mig själv och har mycket svårt att tänka mig att andra skulle kunna vara hurtigare....men jag har ju en misstanke om att det ändå - någonstans - fins någon som tränar oftare och hårdare än jag.

Annars har det faktiskt inte hänt något spännande idag så jag kommer inte på något alls att skriva om - just det ***VARNING! VARNING!*** Det innebär ännu en desperationsblogg, alltså;

Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokussåpa? Hmmm - jag är för gammal, för småbröstad och o-blond för att kunna vara med i Big Brother eller Paradise Hotel.....jag skulle väl knappast heller platsa i Fear Factor, med tanke på att jag inte ens skulle kunna få i mig en bit blodpudding utan att börja hulka.....och i Robinson skulle jag överleva knappt ett dygn med deras diet (jag skulle dock börja gnälla/grina/slåss betydligt tidigare).....nä, dokusåpor är nog inte rikigt min grej.
Vilken årstid tycker du bäst om? Senvåren - när det börjar bli varmt och man har hela härliga sommaren framför sig. Jag älskar tiden man fortfarande kan inbilla sig att man kommer att bada i sjöar en massa gånger, få en läcker brunfärg och ha en massa grillfester/cocktailpartyn/TP-kvällar med vin ute på verandan (jag brukar bara hinna med ca 3-4 st på hela sommaren).
Brukar du sjunga i duschen? Nej, men mest för att jag ska höra om Ella skriker....och lite för att hon kanske skulle börja skrika om jag sjöng ;-)
Vilken sport tycker du är roligast att se på tv? Bara spännande landskamper i stora mästerskap - OS är en plåga för mig....helst när man missar guldloppen och bara sitter och ser tråkmatcher som Sverige förlorar.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Jag vet inte om jag gör det...men jag vill tro på det..
Vad är viktigast för dig? Min familj och mina vänner, så klart - de är viktigare än t om tv ;-)
Laddar du hem musik och film från internet? Nej, men knappast av några moraliska betänkligheter, utan mest för att jag inte orkar lära mig.
Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor? Flera roliga utlandsresor som man går och drömmer om men som aldrig blir av - Skottland, Amalfikusten i Italien (jordens vackraste plats....vid sidan av Sverige), en kryssning på Nilen, kryssning i Karribien samt en lyx-semester på Club Med. På några av resorna skulle jag definitivt bjuda med familj och vänner.

Hmmm - undrar om man inte borde satsa på någon doku-såpa ändå, så man kan vinna de där pengarna ;-)


Jobb-vila och Glömma-jobb-stress

Idag har jag jobbat för första gången på nästan ett år. Jag ska börja jobba en dag i veckan nu och dagens övningar kan väl ses som en lättare uppvärmning, då det bara blev en 6-timmars arbetsdag. Det känns jättehärligt att komma tillbaka - att gå upp och duscha, klä på sig, sminka sig och fixa håret utan att någon 10-månadersbebis klänger sig fast vid ens ben, vill leka med fönen eller äta på läppstiftet, känns mycket vilsamt just nu ;-) Jag var dock lite nervös innan - jag drömde i natt att jag glömde gå till jobbet och istället bara gjorde som vanligt på dagen. Sen ringde chefen på eftermiddagen och var jättesur - jag kanske behöver skriva stora kom-ihåg-lappar som jag tejpar på toadörren, på väg till köket och över Ellas skötbord, för att inte riskera att jag skulle glömma på riktigt....fast då kanske jag ser dem på fel dag, tror att jag ska jobba och springer dit med Ella i släptåg i onödan ;-)

Dagens aktivitet är lite uppvärmning innan melodifestivals-cirkusen börjar igen....snartsnartsnart kan man få sitta och fälla elaka kommentarer över deltagarnas klädsel och koreografi samt ringa kvällstidningarna med synpunkter på om rätt/fel låt vann!!!



Dj-la sportreportrar

Nu är jag så himla förbannad att jag bara måste ventilera!! Pga min superhurtiga långpromenad idag, missade jag de två svenska stafett-gulden (jag borde ha vetat bättre än att hurta omkring när jag kunde kolla på tv ;-) men jag bänkade mig kl 18.10 för att se reprisen. Till min häpnad och gränslösa frustration bestod de 10 första minutrarna i denna reprisering av sportreportrarnas upphetsade skrik till de båda stafetternas upplopp och målgång!!!!! De visade alltså målgången först!! Jag har många gånger svurit åt tv-sportens dåliga vana att berätta slutresultaten i början av sina sammanfattningar. Varje mål som visas i sammanfattningen har speakerrösten redan berättat om några sekunder tidigare och det känns bara sååååå dj-la barnsligt - varför visa sammanfattningen om ni först tänker berätta hur det gick och vem som gjorde vad?! Det känns som om de ville säga "Jag kan!! Jag vet hur det gick!" och det borde man ha vuxit ifrån vid 10-årsåldern....(såvida man inte spelar TP, för då är det OK att vara besser-wissrig, tycker jag ;-) Nåväl - jag tycker definitivt att botten var nådd med tv-sportens skandalöst dåliga reprisering av dessa båda OS-guld!! ....och inte blev det bättre av att en sportreporter (Peter Jihde) sen stod i studion och intervjuade 4 andra sportreportrar om hur de kände sig(!!!)

Vad är sportreporter för himla yrke egentligen?! Står det i platsannonsen att de måste vara självgoda, dryga besserwissrar som ska förstöra glädjen för oss andra?!!!


...men kolla bara vilka fina bokstäver;
OS-guld

Ökad självinsikt och några hjärtan

Idag har jag varit huuuur hurtig som helst - jag promenerade med Ella i nästan 2 timmar....vilket enligt min åsikt borde berättiga mig till minst 2 semlor enligt Viktväktarnas point-system, men egentligen bara innebär en tredjedels semla. Jag garderade mig dock genom att äta 1 semla - man vill ju inte dö av undernäring ;-)

Jag testade en rolig grej efter en idé av Malin Hon skrev in "Malin är" i Googles sökmotor och jag provade samma sak (fast med mitt namn, naturligtvis). Jag fick en del viktiga insikter och lärde mig en massa saker om mig själv som jag inte visste, t ex

Agneta är 58 år och hennes man Per är 64 - jag trodde jag var betydligt yngre och att min man hette Jakob. Det känns skönt att ha klarat upp detta, dock. Jag visade mig också ha en gedigen utbildning;

Agneta är legitimerad Psykolog, Agneta är fil dr i Sociologi samt Agneta är fil kand i ryska och engelska. Inte visste jag heller att;

Agneta är jobbig min sina översvallande lovord om deltagarna i Let´s Dance - vilket är märkligt med tanke på att jag aldrig sett detta program. Slutligen kom dock något jag verkligen kunde identifiera mig med;

Agneta är en klassisk skönhet som utan problem kan kombinera det sexiga med det eleganta. Det kändes skönt att äntligen ha fått uppskattning för detta ;-)

Prova själva och få en djupare insikt om vilka ni egentligen är - mycket billigare än att gå till terapeuten!
Varsågoda - här får ni några hjärtan på Alla Hjärtans Dag;
MS-hjärtan

Oh shit, vilken dålig mor/hustru/kvinna jag är - jag har inte gjort några Miniature Valentine´s Day Gift Bags(!!!) ;-)


En informativ introduktion till vinter-OS i Turin

Dagens inlägg är i sin helhet snodd av min absolute favorit-krönikör Dave barry på Miami Herald. Eftersom jag själv missade invigningen av OS i fredags, så kändes det mycket bra att kunna läsa om hela evenemanget här ;-) Han gör också en informativ snabbgenomgång av de vanligaste olympiska grenarna;

A global event for everybody . . . in some parts

BY DAVE BARRY

It's time once again for the Winter Olympics -- three magical weeks during which all of America will gather in front of the television set to watch American Idol.

But during the commercials, some of us will also tune in to the Winter Olympics, a quadrennial competition that answers, once and for all, questions that burn in the brains of every true sports fan, such as: (1) Who will claim ''bragging rights'' as the world's best in the individual, sprint and team Nordic Combined? (2) What, exactly, IS the Nordic Combined? (3) Who the hell are the ''Nordics,'' anyway?

We are about to find out, as the Winter Games are under way in the picturesque Italian city of Turin (or, as they call it in Italy, ``Vienna''). It's a truly international gathering of athletes from all over the world, except for those parts of the world located in Africa, South America, Central America, Australia and large sectors of Asia.

The games officially began Friday night with an unforgettable opening ceremony, climaxing with the lighting of the Olympic torch by Italy's greatest and most beloved ski champion, Wayne Gretzky. (Note to editor: Please check this; I nodded off during the second unforgettable hour.)

I wish I could be there to report on the Olympics in person, but my wife, Michelle, an actual sports reporter, is there, so I'm staying home with our daughter, Sophie. The other morning, as I was pouring Sophie a bowl of Lucky Charms, the phone rang; it was Michelle, urgently telling us to turn on the Today show. So we did, and we saw Katie Couric interviewing Scott Hamilton.

''I'm right behind Scott Hamilton!'' Michelle shouted into the phone. ``Can you see me?''

''Yes,'' I said.

Sure enough, there she was in the background, holding a cellphone in one hand and waving wildly at the camera with the other. Michelle and I have often made fun of people who do this on the Today show, because they all look like pathetic, no-life geek losers.

''Do I look like a pathetic, no-life geek loser?'' she said.

''No!'' I said, because I am not a complete idiot.

But the point is, I am not personally in Turin. Nevertheless, I have prepared the following guide of Winter Olympic Events to Watch:

FIGURE SKATING: In this dramatic and demanding sport, competitors must perform difficult skating maneuvers while dressed as swans and wearing enough makeup to spackle a four-bedroom house. And those are the men. Judges enter their scores into a computer, which calculates the results using an objective scientific formula, after which the Russians always win because they CHEAT.
BIATHLON: This fun sport was invented by the Norwegians, often called ''The Yuckmeisters of Western Scandinavia.'' Rifle-toting competitors ski for a while, then shoot at targets, then ski some more, then shoot some more, then ski some more, then shoot some more, then ski some more, then shoot some more and so on until France surrenders.
THE LUGE: Competitors wearing Spider-Man costumes lie on their backs on tiny sleds and go down the bobsled run. The ones who survive (about 8 percent) are tested for drugs. If they don't contain any, they are declared legally insane.
THE SKELETON: This is the same as the luge, except competitors go headfirst. The medal winners stand on a special ''booster'' podium because when they cross the finish line and hit the stopping barrier, their bodies are compressed to the height of a Pringles can.
CROSS-COUNTRY CURLING: In this grueling sport, competitors, using brooms to clear the way, race to see who can be the first to slide a heavy stone across Italy.
SKI-JUMPING WITH CELEBRITIES: This is a new sport, introduced this year to boost TV ratings. Competitors are sent down the ski-jump ramp, often leaving deep grooves for the entire length with their fingernails, then soar into space, where they encounter gravity. The heavily favored U.S. team consists of Erik Estrada, William Shatner, Nicole Richie, Lieutenant Uhura from Star Trek and the naked guy from Survivor.
BROKEBACK BOBSLED: This is another new sport, about which little is known, other than that, according to International Olympic Committee President Jacques Rogge, it ``involves sheep.''
Of course these are just a fraction of the Winter Olympics highlights. There will be plenty of other action in events such as the 500 meters, the 750 meters, the 1,000 meters, the 1,250 meters, the 1,300 meters, the 1,325 meters, and the 1,325.874 meters, to name just a few of the more exciting lengths. NBC is planning 17,000 hours of coverage, and you will not want to miss a single minute. So strap yourself into your Barcalounger and enjoy the show!
And if you happen to be watching Katie Couric, and you see a brown-haired woman in a light-green parka in the background, holding a cellphone and waving at the camera, I have no idea who it is.


Hela Sveriges nya hobbiesar

På bara något år har svenskarnas hobbiesar tydligen vänt till att huvudsakligen bestå av ett passionerat intresse av att se andra människor dansa på tv, ett omättligt begär av att få veta vad alla - såväl kändisar som vanliga dödiga - anser om varenda liten obetydlig småsak i alla dessa himla bloggar (ja ja, jag vet att jag är en hycklare;-) samt en brinnande fascination över vad 20-åringar anser om kläderna kändisar och vi andra har på oss. Såväl Expressen som Aftonbladet upplyser ju oss nu kontinuerligt genom sina modereportrar om vad vi borde ha på oss, som t ex den här märkliga outfiten. Nä, tacka vet jag Trinny och Susannah på BBC - de letar ju fram kläder som smickrar alla möjliga figurer och färger och mönster som passar olika hudtyper.
..och dagens tråkiga nyhet - knäppa amerikaner!!!

Idag ska jag på AW...igen. Det har faktiskt blivit flera AW-tillfällen på bara ett par veckor - ojojoj, vilken jet-setare jag är ;-) Nu måste jag plocka fram min nya Tunika och försöka lista ut vad man kan ha den till......hmmm - jag kanske borde försöka hämta tips av Expressens Ebba eller Aftonbladets Sofie ;-)
Trevlig Helg!!!


Desperationsblogg nr 3

Ojojoj så många desperationsbloggar det har blivit på sistone. Efter de nagelbitningsspännande väsk- och onödiga-inköps-bloggarna kommer nu en blogglista som jag valt att fylla i:

1. Grab the book nearest to you, turn to page 18, and find line 4.
"(Rad 4: As loftily as she could manage, Tara announced 'I do not have a sordid past'. Which was, obviously, a big lie." Jill Mansell– Staying at Daisy´s)
2. Stretch your left arm out as far as you can.
En fruktansvärt ful kortlek som följde med en av Jakobs Pondus-tidningar. Det är seriefigurerna som är de klädda korten och på baksidan är det en närbild av en nätbrynja med hål i.
3. What is the last thing you watched on TV?
Lost - mycket bra avsnitt, by the way....trots att det handlade om en av de på andra sidan ön(!!)
4. Without looking, guess what time it is.
20.20
5. Now look at the clock. What is the actual time?
20.23 - wow vad duktig jag är(!)
6. With the exception of the computer, what can you hear?
Jakob som försöker söva Ella samt prasslet av Nicotinell-paketet när jag försöker peta ut ett nikotintuggummi...f-n vilka krångliga förpackningar.
7. When did you last step outside? What were you doing?
Trots min allvarliga sjukdom (förkylning) lämnade jag min dotter hos minmor och traskade tappert iväg till torsdags-Pilatesen....hmmm - jag är nog som en blandning av Moder Theresa och Kulla-Gulla; godhjärtad, tapper och en förebild för många ;-)
8. Before you started this survey, what did you look at?
Ingenting - jag får nästan aldrig tid att leka med datorn...*snyft*
9. What are you wearing?
En inte så jätteläcker urtvättad rosa bomullströja med trekvartsärm och till detta ett par grå träningsbyxor (jag kommer precis från träningen, ju).
10. Did you dream last night?
Jag minns inte - jag fick inte sova så mycket igår nat...*snyft, snyft...igen*
11. When did you last laugh?
Ojojoj, det var så länge sen....närå - skojar bara, jag satt och kollade på ett inspelat avsnitt av Frasier som jag aldrig sett förut och det var jättekul.
12. What is on the walls of the room you are in?
En barn-rumstapet med en bård av fåniga hästar som vi inte orkat tapetsera över. Här hänger dock även två inramade Sherlock Holmes-affiischer, som jag köpte när jag var i London med min bror Per (...och vi köpte dem faktiskt på 221B Baker Street!!)

Det fanns 13 frågor till på denna lista, men tar jag alla på en gång så blir ju denna blogg bara aaaalldeles för intressant och spännande ;-)


Sötsugen

Idag ska jag och Jakob gå ut och äta för första gången på 100 år....minst, känns det som. Barnvakten (= svärfar) kunde bara stanna i tre timmar så vi fick välja mellan bio och mat, och det visade sig att vi hade alltför skilda meningar om vilken film som var sevärdast - Lilla kycklingen som jag förespråkade, har fått dålig kritik och Narnia-filmen som Jakobs föreslog hade jag blivit tveksam till....jag läste någonstans att den skulle kännas overklig (så overklig en film om en sagovärld innuti en garderob nu kan kännas ;-) Det blev alltså middag istället.....fast Viktväktarna har förstört matglädjen för mig - istället för att längta och tjuvläsa menyn på internet för att i förväg välja ut det smarrigaste, så har jag lite lätt ångest över vad som är "tillåtet" att äta....*suck*

...och det här är väl inte att tänka på, eller ens drömma om - Dj-la viktväktarna!!!


Skrämmande mat

Jag erkänner att jag är mat-tokig. Jag sparar alla recept jag hittar och lägger undan dem i ett köksskåp, alltid i tron att jag - under den närmsta veckan - kommer att laga just den rätten. Många gånger ingår en massa konstiga ingredienser som t ex färsk ingefära, blomkål, sockerärtor och dylikt, som man aldrig någonsin har hemma, och jag har t om inhandlat dessa konstigheter till något speciellt recept....bara för att någon eller några veckor senare rensa kylen från dessa oanvända grönsaker som nu uppnått mer eller mindre flytande form. Min fascination kvarstår dock och jag kommer att fortsätta bära hem/skriva ut alla dessa recept i tron att jag när som helst kommer förvandlas till en gastronomiskt geni.

Det är också himla kul att läsa gamla kokböcker, helst från 50- och 60-talet. Där finns ofta en massa bilder i konstiga färger på märkliga fest-dukningar och tvivelaktiga gourmetmiddagar. Här är några skrämmande exempel;

ÄrtfestLäskig festMakaronfestKorvfest

Inte ens min trista Viktväktardiet känns så äcklig längre ;-)

<Bilderna snodda från http://martinklasch.blogspot.com/>


Oändligt lidande

Hjäääääälp - jag är sjuuuuk(!!!!) Näsan rinner, halsen värker och huvudet dunkar och det är bara såååå orättvist att mammalediga inte kan vara sjuka!!...det är ju tut att jag är så tapper och ognällig och en förebild för så många ;-)

Som ett ytterligare bidrag till mitt enorma lidande har jag fortfarande inte hört några konkreta förslag om att flytta Sverige närmare USA i syfte att underlätta uppfyllandet av mina shoppingbehov, och det är naturligtvis mycket oroande.....helst med tanke på att jag nu är i desperat behov av denna Cardigan, och denna.  Vidare älskar jag omlott-tröjor och den här var rätt snygg....fast det är ju lite märkligt att modellan/skyltdockan är manlig(!!!) ...och här är ännu en supernajs tröja för inga pengar alls - varför gör jag så här mot mig själv....och mot er?!
Nä, nu är det dags för Alvedon igen och jag misstänker att jag måste tajma videon för att spela in Commander in Chief och CSI, för Ella har varit såååå jobbig på kvällarna på senare tid - ännu mer orättvist lidande för mig, alltså och ändå är jag så tålmodig och ognällig....jag är precis som de tappra lidande små barnen i "Barnen från Frostmofjället" ;-)


Sjuk reklam och mer desperation

Jag är såååå himla förbannad på Big Brother-reklamen som femman kör. Till mer eller mindre porriga bilder på tjejer som duscher och hångel under täcket, hörs en röst (manlig) som säger - "Kick of your socks and grab your....." följt av ett pipande ljud(!!!!!) De är ju helt sjuka i huvudet...hmmm - jag undrar om man inte borde anmäla dem....jag ska fråga min kompis Åsa - hon är duktig på sånt där.
Nu var det ju såååå himla länge sedan jag körde en spännande bildblogg med fascinerande avslöjanden om mitt liv, så det är nog dags igen ;-) När jag går runt med lilla Ella på stan (vilket jag gör i stort sett varje vardag) så händer det ibland ( = väldigt ofta) att jag "tvingas" köpa onödiga grejer. Jag vet inte vad jag lider av för konstig kemisk obalans, men något hos mig gör det nästan omöjligt att lämna en rea utan att ha med mig en påse onödiga grejer. Gårdagens stadspromenad resulterade i följande onödiga grejer;
onödiga köp
Jag hittade en snygg vas, som jag köpte två av. Jag vet inte var jag ska ha den hemma, men jag tänkte att det är bra att ha som gå-bort-present - hurtigt tänkt av mig va?! Samtidigt passade jag på att köpa tre förpackningar av gulliga disksvampar...inte helt akut nödvändigt, kanske. På Handskmakarn, eller "Wedins Accent" som det heter nu, hittade jag inte mindre än två par rosa handskar och en beige skinnplånbok. Plånboken är väl i och för sig snygg, men jag har faktiskt två par rosa handskar sedan förut, så det var väl kanske inte heller så nödvändigt....men det var ju Rea!!! ;-)
Trevlig Helg - själv ska jag hoppa in i dushen och sen ta ett smarrigt glas vin....eller två...eller snarare tre ;-)

Lost, Bush och andra lagbrytare

Hur irriterad jag än må vara över att de förlängt Lost med två säsonger, så håller det faktiskt fortfarande stilen. Gårdagens avsnitt var riktigt bra, kanske huvudsakligen för att det handlade om ursprungskaraktärerna. Jag längtar redan till nästa onsdag.

Igår såg jag bitar av "Dubbjo"´s State of the Union-tal, men pinsamt nog har de lyckats sända ett tal med en simpel Bush-imitatör istället - här är det riktiga talet. (Det är hela 7 minuter, men himla bra!)

Och eftersom Bush´s popularitet ligger i botten för tillfället har han, tillsammans med Cheney, gjort en liten PR-film för att bättre nu ut med sitt budskap och tvätta bort skurk-stämpeln.

Jag har aldrig köpt/sålt något på auktioner på internet, men det är faktiskt ganska spännande att gå in och kolla på de himla konstiga grejer man kan sälja på dessa nätauktioner. En blöjkupong är nog rekordet.
Ikväll är det Pilates och som belöning ska jag sen kolla på Medium, i sällskap med en Mums-mums....<en halvtimme senare> Skit också! Fyran har bytt ut Medium mot fri-idrott...borde man inte kunna anmäla dem för något - Egenmäktigt förfarande? Vållande av skada? Frihetsberövande (alltså, min frihet att få kolla på Medium på torsdagkvällar;-)?! Ja, någonting brottsligt måste de ju ha gjort sig skyldiga till - ett fall för Sverker på Plus kanske?!!


Intressant väskbloggning

Idag kommer jag inte på något kul att skriva över huvudtaget, så jag bestämde mig för att göra en desperationsbloggning. Flera bloggar publicerar då och då innehållet i sina handväskor, som nästan undantagslöst är mycket städade och välplanerade, med dyrt och snyggt smink i sina chica förpackningar och inga skräpiga kvitton eller gamla godispapper.  Jag misstänker starkt att bilderna är riggade, för jag tror inte det är så vanligt med välorganiserade handväskor. Jag packade upp min idag och tog detta oretuscherade foto;
Stökig väska
Mitt illa planerade väskinnehåll bestod idag av:
En plånbok, ett matchande nyckeletui (som dock inte matchar själva väskan), ett par handskar, min mobil, en tändare (för rök-nödfall), en penna, två nikotintuggummin, en stegräknare från viktväktarna (som inte funkar, för när jag gick en 45-minuterspromenad i veckan visade den endast 80 steg!!!!!), en gammal Vicks-tablett som ligger kvar sedan min förkylning i november, inte mindre än tre förpackningar med våtservetter (som jag har för avsikt att använda innan jag ska äta/fika men alltid lyckas glömma), tre olika läppstift samt en kajalpenna (som ligger kvar sedan jag sist var på after work för tre veckor sedan). Slutligen hittade jag även en rabattkupong från ICA Maxi som upphörde att gälla för ca 1 månad sedan.
Just det - så ser min oorganiserade och opraktiska handväska ut!
Det var väl en synnerligen intressant bloggning från min sida ;-)

RSS 2.0