Jobb och definitioner

Efter en lång veckas tjänsteresande till seminarier och arbetsgrupper är det nu dags igen för en 2-dagars workshop följt av en utbildning som jag ska hålla på onsdag. Thats right - JobbTour Hösten 2008 har officiellt dragit igång...*suck*
Eftersom programmet till workshopdagarna lät lite trist kände jag mig tvungen att definitionsgoogla ordet.
Skriv define:workshop (eller ngt annat ord du känner dig osäker på/missnöjd med) i sökrutan så sår du en vattentät översättning;

Where weavers work as employees and highly talented weavers can become master weavers. Workshop weavers are more seasoned and professional than those in nomadic tents or villages.



Jag återkommer på torsdag och då som en bättre vävare än de där looser-vävarna i nomadiska tält och byar!!!

Så var det dags igen...

Nu är det höst och återigen dags att lura i mig själv att jag är ett under av organisationsförmåga, planering och hurtighet.
Denna höst har jag (förutom mitt ambitiösa meny-initiativ) anmält mig till och betalat två parallella pilateskurser samt investerat i en boll och matta. Första passet var igår - och jag gick dit!!

Nu gäller det bara att fortsätta med samma målmedvetenhet i ytterligare 7 söndagar och 8 onsdagar - inga problem för en atletisk, vil- och tv-hatande människa!!
....kan bli lite besvärligt för mig dock ;-)

Raindrops keep falling on my head....

....and just like the man whose feet are too big for his bed
- nothing seems to fit.
Those raindrops are fallin on my head, they keep falling

So I just did me some talking to the sun
And I said I didn´t like the way he got things done
Sleepin´on the job
Those raindrops are falling on my head they keep fallin´

But there´s one thing I know
the blues they sent to meet me wont defeat me
It wont be long ´til happiness steps up to greet me

Raindrops keep fallin´on my head
But that doesn´t mean my eyes will soon be turning red
Crying´s not for me
Cause I´m never gonna stop the rain by complaining
Because I´m free
Nothing´s worrying me....


(Bilder från Umeå igår - augustis genomsnittliga nederbörd på 4 timmar)

Rubriksättarna och deras ordvitsar

Jag har funderat på hur man egentligen får jobb som rubriksättare.
Jag tror att de på anställningsintervjun får en halvtrist nyhet som de sedan måste sätta en vitsig rubrik på och den som kommer på den sämsta ordvitsen får jobbet.
I Aftonbladet stod det i somras;
26-årige neurologen pekas ut som hjärnan
..och i SvD fanns denna rubrik;


Båda gjorde de tappra försök men ordvitsarna var lite för bra så jobbet går nog till rubriksättaren på Västerbottens Kuriren i morse;


Såååå dåligt...såå, såå dåligt! Grattis du är anställd!


Har du bestämt dig...

...för det har jag!
Jag ska fixa om lilla E´s rum! Efter det svinigt dyra barnsängsköpet (dj-la Ikea att inte finnas i Västerbotten!) kom jag på att jag ville måla över hennes supertråkiga bårdtapeter som förra ägarna (the bård-lovers) satte upp. Jag funderar på något ljusljusgrönt eller möjligtvis ljusgult kanske men jag har inte bestämt mig. Sen har jag hittat fina wallies (=smarta avtagbara väggklistermärken för er inredningsoskulder out there) på inreda.com som jag tänkt investera i.

Min ursprungliga plan var att köpa färg och en stor roller som jag sedan snabbt skulle svepa över väggarna medan kaffebryggaren puttrade, men efter lite koll på de stora målarfärgsföretagens gör-det-själv-tips verkar det inte räcka med en kvart i tidsplanering(!!!)
Jag måste tydligen maskera lister, fönster och golv och skruva bort alla skyddskåpor på väggarna (vilka jag sedan helst skulle byta då de lätt känns "gulaktigt tråkiga" med den nya färgen) samt även måla om taket (då det tydligen också skulle se sjabbigt ut med de nya väggarna). Sen måste jag tydligen spackla väggarna noggrant innan målningen, som jag förresten måste göra i två lager (minst).
Jag känner mig redan trött och sliten och inser att jag måste köpa en 10.000-liters kaffebryggare om jag ska kunna klara den ursprungliga måla-om-medan-kaffet-blir-klart-planen....*suck*

Mer tv-knark

Efter att ha finkammat tvkanalernas webbsidor och bara hittat en höstpremiär (The Fringe) så kastar jag mig ut på NBC. I höst börjar My Own Worst Enemy med Christian Slater sändas i USA och jag är sååå sugen;
Slater är Henry - en drygt 40-årig man med ett medelklassjobb, villa, fru, minivan, två barn och hund. Slater är dock också Edward som talar 9 språk och springer en "4-minute-mile". När Henry en dag kommer hem från jobbet och öppnar sin laptop får han ett förinspelat meddelande från sin alter ego Edward som ger honom instruktioner om vad han måste göra för att inte bli ihjäldödad av yrkesmördare som - av någon anledning - är ute efter honom.
I sann amerikansk anda är serien ordentligt företagssponsrad - på den officiella hemsidan gör man en stor affär av att Henry kör en Chevy Traverse och Edward kör en Chevy Camaro, så det finns ju en viss risk för utdragna biljakter/bilfärder i motljus. 

Nåväl - jag längtar ändå och hoppas att sverige köper upp serien snabbt.....

Lite nytt knark

Redan efter första avsnittet har jag fastnat - svt är sååå duktiga på dokumentärer!
Jag vill genast veta hur det gick för Joni och hennes son Silas - kommer de hitta ett eget boende snart?
Hur går det för Malin på förlossningen och hur funkar Pernillas komvuxstudier med den astmasjuka dottern Camilla att ta hand om?
Nytt avsnitt nästa måndag;

Veckodags-gåta

Vaknar med snorig näsa, tung i huvudet och ret-hosta. Mjölken i kylskåpet är slut och jenasen som jag tvättade igår är fortfarande fuktiga. Regnet öser ner. En molande misstanke tar form och jag kollar kalendern - jajamensan, det är måndag!

Agneta - version 2.0

Det är höst och alltså åter dags att omorganisera hela mitt liv. Varje höst lyckas jag nämligen inbilla mig att denna halvslarviga yta egentligen döljer en vältränad, hypereffektiv och välorganiserad kvinna. Varje höst får jag en ny chans att återuppfinna mig själv som den där nya mycket bättre versionen av mig; Agneta - new and improved eller Agneta ver 2.0.
Mitt första projekt för hösten är att ta tag i matsituationen. Vi har alldeles för höga matkostnader och alldeles för dålig framförhållning för kylen/middagarna.
Jag har lekt med powerpoint och gjort en 2-veckorsmeny som jag ska försöka följa ett tag;


Jag handlade hela veckans ingredienser och började i måndags men bangade onsdagens och torsdagens menyer.....hmmm..börjar likna ett mönster....
Jag tar en liten paus och omgrupperar mig under helgen för att sedan kunna göra en nystart på måndag - nu dj-lar ska det bli ordning av!


Hopp för höstens tv

I väntan på chansen att slå till Filip och Fredrik letade jag vidare på femmans hemsida och hittade denna sprillans nya serie;


Femman lovar att serien "kommer att skrämma skiten ur dig" och inledningen låter mycket lovande;

När Flight 627 landar på Bostons flygplats hittas såväl passagerarna som besättningen mystiskt döda. FBI-agenten Olivia Dunham (Anna Torv) kallas in på fallet. När undersökningen håller på att ta livet av hennes kollega, agent John Scott (Mark Valley), söker hon desperat efter någon som kan hjälpa henne att rädda hans liv. Hon hittar Dr. Walter Bishop (John Noble), en briljant forskare som kan vara vår tids Einstein, men det finns en hake - han är inspärrad på mentalklinik sedan 20 år tillbaka.

Det enda sättet att komma åt honom är genom hans försvunne son, Peter (Joshua Jackson). Snart upptäcker trion att det som hände ombord på flygplanet bara är en liten del av en större sanning som är chockerande än någon kunnat föreställa sig.

Lovande inledningen på höstsäsongen....


Bra fråga

Irrade runt på femmans hemsida i jakt på roliga höstserier och hittade denna braiga fråga;




Jagjagjagjag!  Jag har velat slå till de där dryga töntarna hur länge som helst nu!

Möbelavund

Det är svårt att vara ekonomiskt ansvarfull när man bor i norrland - vi ska inreda lilla E´s rum och till hennes nya säng vill jag ha en sänghimmel. Eftersom IKEA fortfarande vägrar Västerbotten och det inte går att beställa något för hemkörning, så tvingas jag betala 4000kr för hennes säng och ist f denna jättefina sänghimmel à 129kr;

ser det ut som att jag tvingas betala 498kr + frakt för en himmel som inte är lika fin(!!)
Dj-la skit-IKEA!!!

Pryldrömmar - del 3

Varför är längtan efter nya grejer som störst när man är som fattigast? Och varför är det just då man börjar fantisera om de riktigt dyra inköpen?
Min nästa vill-ha-genast-annars-tar-livet-slut-pryl är en inspelningsbar dvd med hårddisk. Nu när jag börjat fantisera om den inser jag ju hur meningslöst mitt liv är utan den och hur alla mina problem skulle lösas om jag köpte den;

Vi skulle slippa alla bråk om disken/städningen, våra högar med smutstvätt skulle automatiskt tvätta sig, stryka sig och hoppa in i garderoberna (som förresten skulle vara perfekt färgkoordinerade och välordnade) och myrorna skulle säkert också försvinna(!) Har jag verkligen råd att inte köpa den här?
Synd bara att mitt kontosaldo inte tycks vara med på tåget....

Myrornas krig

Jag hatar myror....SÅ mycket!
Förra veckan kryllade det av myror i hallen när jag klev upp och efter att ha slitit åt mig första bästa vapen (fönsterputs) lyckades jag efter en timme eller två utrota de ovälkomna gästerna.
Nu har vi varit extra noga med soppåsar och matrester men trots detta kröp fem av dem omkring på matbordet i morse(!!)
Jag greppade snabbt AJAX Allroundspray och jagade runt lite med denna men är nu orolig över att de planerar en invasion (de såg väldigt målmedvetna och illasinnade ut). Jag sprayade listen vid ytterdörren samt under skoskåpet (flera av dem kom ut därifrån) och får hoppas på det bästa. När jag skulle springa iväg till jobbet upptäckte jag en harskrank/skrankelmygga/ni-vet-en-sån-där-stor-med-läskigt-långa-ben. Jag var precis på väg att kasta en tidning på den (från 2 meters håll...jag har lite insektsskräck) men lät bli - har jag riktigt riktigt tur kanske de där jättemyggorna äter myror(!!!)
...och snart kommer väl bananflugorna tillbaka....*suck*

Tacka vet jag folkbildning

J kom hem från sin fjällvandring/stughelg igår och min oinskränkta dominans över "fjärkan" var över. Med denna magiska trollstav kontrollerade han gårdagskvällens tv-utbud som - surprise, surprise - bestod av 100% OS-sändningar.
Jag kunde dock inte undgå att fascineras över skillnaderna mellan SVT´s OS-studio och Tv4´s FotbollsEM-sändningar.
När fyrans studiosändningar endast bjuder på über-stajlade "titta-på-mig"-reportrar i glansiga skjortor och mousse-indränkta frisyrer som överlägset småskämtar med tvålfagra ex-idrottsmän (jag är bara såååå less på Magnus Hedman)så tar SVT sitt folkbildningsuppdrag på allvar.
Söndagens sändningar var en orgie i folkbildning. Man pratade i en halvtimme om den amerikanske simmaren Phelps och fick i studion hjälp av såväl en professor i psykologi som en i filosofi och en likadan i medicin. Man diskuterade motivation och målsättning samt demonstrerade flytkraften Phelps långa armar gav honom och hur hans korta ben optimerade tyngdpunkten i vattnet.
Efter denna demonstration gick man över till att diskutera en thailändsk tyngdlyfterska och demonstrerade m h a en tyngdlyftare i studion och en tyngdlyftningtränare som använde en pinne och pekade ut olika tekniker och tyngdpunkter.

Även om sport är vansinnigt tråkigt (i synnerhet när det bara handlar om utländska bedrifter) så föredrar jag SVT´s folkbildningsinsats över fyrans kändisfrotterande fotomodeller - anytime.

Helgnöje

I mars beslöt sig J för att vandra i fjällen ensam i 4-5 dagar, en plan som efterhand modifierades till 3-4 dagar och i sällskap med sin far, vilket senare modifierats till en helg i sommarstugan med sin far, med dagliga fisketurer -
självinsikt är svårt ibland.
Denna helg är jag alltså ensam med lilla E och när hon somnat ser jag fram emot mååånga härliga timmar utan OS men med min nya helgkompis - Scrubsboxen med femtesäsongen!



Denna helg är det jag som är kung i tv-soffan....eller.....tja, så länge inte E är vaken alltså....

Bloggtorka


Rimstuga

Lilla E har lärt sig rimma;
Hejdå - Ha det så kul
och var inte så ful!

Hemska sanningar och fler pryldrömmar

Nu kommer den hemska sanningen....är ni beredda......här kommer det:
Jag har aldrig haft en laptop, varken hemma eller på jobbet(!)
Jag har aldrig fått plocka upp en bärbar i säkerhetskontrollerna på flygplatser, aldrig suttit på tåg/café/buss/utomhus/på en flygplatssoffa med en laptop iknät och sett sådär coolt proffsig ut.
Den här vill jag haaaaaa!!


Tänk vad proffsig och lite skojsigt lekfull jag skulle se ut med denna puderrosa skönhet i knät i avgångshallen på Arlanda eller på ett café i Vasastan eller på tåget.
...fast den kostar drygt 12 000 och de pengarna har jag absolut inte.....och chansen att övertala jobbet att köpa den åt mig i image-syfte är nog minimal.....*suck* (igen)


Nya mobildrömmar

Jag vill haaaaaa...


..men den enda återförsäljaren i landet är Telia som är såååå såsiga och tar så fantastiskt mycket betalt! På hemsidan skryter de med att "Vi har den" samtidigt som man i samma stycke erkänner att det är långa leveranstider - om de nu har den, varför tar det så himla länge att leverera den? Har de inga frimärken att skicka den med? Leker de med den själva? Eller ljuger de bara?
Och priset då; I USA har de lagt sig kring 200 dollar medan den på Telia kostar den runt 3000kr - dollarkursen måste stigit något helt otroligt den senatse veckan (dj-la skit-Telia)
...fast den långa leveranstiden och den hutlösa kostnaden är väl kanske bara tur - jag har inte råd att köpa några nya leksaker just nu. Klädbutikerna får ju snart in sina höstkollektioner ;-)

Henrik is history

Då semestern tragiskt nog inneburit en hel massa dagar utan tillgång till tv har min mobilspels-mani förvärrats avsevärt - saldot är numera 734 840 dollar (det skulle ha blivit mer om det inte hade varit så svårt att se displayen i solskenet på stranden). Jag har dock slagit min ärkenemesis Henrik på fingrarna ett flertal gånger och fortsätter nu min resa mot målet. Jag tänker nämligen se vad som händer när man når 1 miljon - displayen rymmer bara 6 siffror så min förhoppning är att jag vid 1-miljonstrecket kommer att få ett meddelande från Nokia att jag breakat banken eller något liknande och att de genast ska skicka mig 1miljon dollar om jag bara slutar spela. Det låter väl troligt?!

Back to work...

...och det känns faktiskt helt ok!
Visst är det väl kuligt med semester men efter sammanlagt ca 160 mil i bil och med en jäääättehög smutstvätt är det rätt skönt att återvända till civilisationen och vardagen. Nu måste jag bara vänja mig vid att duscha och sminka mig varje dag och sluta gräva i smutstvätten efter kläder på mornarna....
...och min psycho-shopping i juni har ju också gett mig en helt ny jobb-garderob. Det kändes faktiskt kul att kasta mina tunna halvskitiga sommarklänningar i den överfulla tvättkorgen i morse och istället plocka fram en ny jobb-outfit ur gadreroben. Fast det är klart - jag har väl knappast tillräckligt många nya jobb-outfits för att det här ska kännas kul hela vägen till nästa semester........om 10-11 månader sådär(!!!)
*suck*

RSS 2.0