Valborg

Jag vet inte hur många valborgsmässoaftnar vi haft en mysig 3-rättersmiddag och sedan planlöst  och huttrande irrat omkring och letat efter någon slags brasa. I år ska det bli bättring - vi käkar tidigt och går sedan rakt upp på Campus för att Ella ska få se lite ponniesar och ansiktsmålningar (hon kommer inte våga prova själv) och för att vi vuxna ska få kolla på lite folk. Den här gången ska jag till och med komma ihåg att ta på mig mössa och vantar, eftersom temperaturen - med automatik - faller en sådär 10 grader lagom till valborg.

Med en sömnig och småfrusen 2-åring i sällskap finns dock en överhängande risk för att vi inte kommer att hinna se braständningen och höra Vintern rasat, innan det blir för mycket för henne.

Lyckligtvis sänder de hela Umeå-arrangemanget direkt i SVT mellan kl 20-21, så då kan man ju sitta hemma i soffan med en konjak i handen och glatt sjunga med i Vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans .... asch, jag måste försöka lära mig den där texten någon gång ;-)

image204
Glad Valborg!!!

(..är det förresten inte något som smälter ner och dör där i början av sången?..)

Summertime

Idag känner jag mig så himla somrig - inte så mycket i kläderna som i humöret.
Stockholmskursen var ungefär så förvirrande som jag befarat, men jag blev i alla fall inte mobbad för min bristande programmeringskompetens. Själva staden badade dock i sommarvärme och uteserveringarna stod som spön i backen. Jag blev - naturligtvis - tvungen att testa flera av dem och förutom mig själv bestod testpanelen av min bror, min svägerska och mina två älskade vänner J och H. Vi tvingades dock avrunda tidigt för att snabbt ta oss till någon Canal+ - visande sportbar - vi kunde ju, självfallet, inte missa säsongens första derby (AIK-Hammarby). Vännen H lämnade oss dock eftersom hon naturligtvis hade biljett till östra läktaren på Råsunda. Kvällen blev ju inte precis omysigare av att AIK vann mötet(!!)
Även om vi i Umeå inte kan vänta oss några stora spännande Allsvenska-derbyn precis så kan vi ju i alla fall snart få sitta och såsa på uteserveringar. Tänk - om bara en månad kanske man kan få sitta i solen och suga på ett gott glas vin tilsammans med en smarrig cigarett...mmmmm - det var minsann länge sedan....
image197image198image199

Men, men - sommaren börjar redan ikväll med ett litet cocktailparty(!!)
Menyn;
image200image201image202image203

...samt en greksallad och kanske lite Irish Coffe och choklad....
Trevlig Valoborg/avslutning på vinterhalvåret - nu kommer sommaren!

Är det bara jag...

...som tycker att vårens klänningsmode är supermärkligt. Jag har precis irrat runt på några katalog-sajter och kan inte för mitt liv förstå vilka som skulle se snygga ut i dessa två kreationer från Ellos

image194image195.

....och även om LaRedoute har myket snyggare kläder än Ellos hittar man även där märkligheter som den här superfult mönstrade saken (är den matchande svantapeten inkluderad i priset, tro)

image196

Det kanske är lika bra att jag sparar pengarna - då kan jag med gott samvete gå ner och kolla på Lyxfällan och nedlåtande skaka på huvudet åt de oansvariga pengaslösarna på tv:n - hur kan de bara köpa en massa grejer som de inte behöver?! ;-)

På kurs

Tisdag och onsdag måste jag åka på en programmeringskurs i Stockholm, och eftersom jag endast tvingas programmera 3 ggr på 4 år är jag skitdålig på det.

image193
Nu när min kollega är borta faller dock uppgiften på mig. Jag hoppas de andra på kursen inte märker hur himla kass jag är och börjar mobba mig på rasterna...

Inför Finlandsresan

Jag missade den andra delen av Inför ESC på SVT, men alla bidragen finns att se här.
Jag blir ofta förvånad över hur himla mycket dålig musik det finns i världen (eller i alla fall Europa) och här fanns - som vanligt - några riktiga bottennapp. Polens pinsamma Britney-parodi (för det var väl en parodi...?),Tjeckiens försök till en LORDI-repris (fast utan scenkläder och show) och jag undrar - hade de verkligen en tävling i Portugal? I så fall måste det ju innebära att det fanns ännu sämre låtar än den här - jag vill inte ens tänka på hur kassa de skulle ha varit.
Danmark var dock ett lysande undantag med sin lilla maniskt kläbytande  drag queen som gjorde en klassisk schlager enligt rådande regelverk - Heja!
De frekventa bottennappen får mig dock att tro att The Ark trots allt ligger dj-ligt bra till!
image192


Lite mer fredagslallande

Your Job Satisfaction Level: 83%
Your job is nearly perfect - you've totally lucked out!
You like what you do, who you work for, and the people you work with.
And it seems like the job you have will eventually get you the job you want.
So enjoy what you've got. You've landed the ideal job!
Should You Get a New Job?

Should you get a new job - nä, men jag har inget val då avdelningen läggs ner till årsskiftet....så går det när man äntligen hittar ett jobb man gillar...*suck*

Lite fredagspyssel

Men See You As Desirable
Men often find you immediately attractive and sensual
You're honesty is refreshingly beautiful ... it draws guys in
You are also able to be open with your feelings with no emotional baggage
Packing light means you enjoy new relationships easily
How Do Men See You?

Fattas bara annat ;-)


Lattemammorna mördar ihjäl sina barn....

Lätt hänfallen åt överdrifter som jag är, uppfattar jag nästan Expressens märkliga "forskningsreportage" enligt rubriken ovan.
När man inte längre orkar skriva om alla krig som pågår och all miljöförstöring eller ledsnat på nyheter om misshandel av kvinnor, barn och andra - då kan man börja skriva om de riktigt stora hoten i dagens samhälle. Expressen har äntligen tagit upp den viktiga frågan om föräldralediga kvinnors fikande och hur mammorna äventyrar sina barns hälsa och utveckling genom att springa på caféer. Hur vågar de bara - helt skamlöst - sitta och fika med sina småbarn?!!!
image191

Nä, tacka vet jag den gamla goda tiden när kvinnor höll sig hemma med sina barn och inte sprang runt på sta´n på det här oansvariga sättet ;-)

Sista-minuten-lallande

Hur himla stressad jag än kan vara, lyckas jag alltid klämma in lite icke-jobbrelaterat lallande på internet (vilket kanske är en av anledningarna till att jag är så stressad ;-)
Idag hann jag läsa Impulsive-buy-Marvins senaste recension, denna gång var det av en sliskig hälso-juice.
Han är sååååå kul!!
image190

Ännu mer stress..

Idag är jag på en IT-utbildning hela dagen och när den slutar har jag 20 min på mig att avsluta alla liggande ärenden och springa ner till bilen för att åka till Vilhelmina. Innan dess måste jag hinna betala Jakobs kvarskatt, fylla i en kommunenkät på webben om Ellas dagis (de blir jättesura om man inte gör det och har redan tjatat på mig 2 ggr), fylla i min del av länets kontrollplan (vad nu det är) och skriva ut mina anteckningar inför mötet jag ska hålla i Vilhelmina imorgon......och vi kommer inte vara framme vid hotellet förrän efter 21, vilket innebär att jag missar såväl Gilmore Girls som House och Desperate Housewives.....men det gör väl kanske ingenting, eftersom jag måste sitta och förebereda mig för morgondagens föredrag....*suck*

...och så funkar inte bildfunktionen på bloggen så att jag kan infoga den roliga stress-bilden jag googlade fram....*dubbelsuck*

Nåväl - det är bara 10 veckor kvar till semestern!!

Skämmigt..

...att inte kunna ordet recensent i föregående inlägg!!! Jag skulle nog förresten aldrig kunna dejta Marvin på The Impulsive Buy, eftersom han efterlyser kvinnor med intelligens och det skulle jag ju knappast kunna bli beskylld för....
Något mycket roligare än min oförmåga att skriva svenska ord, är årets första uteserverings-sighting!! Mitt i det blåsiga grådaskiga Umeå har man nu tagit fram bord och stolar till TC´s uteservering utanför Folkets Hus (inanför det svarta metallstaketet bakom den konstiga glasmontern med fula kläder på bilden här) -
image184
HURRA - äääääntligen är våren här!!!!!...nästan i alla fall...

PC-Utbrändhet

Jag tror att min jobb-pc börjar bli lite utbränd av allt slit på sista tiden. Idag kan jag inte öppna min arbetsgivares hemsida eller vårt intranet, men att kolla upp ett recept eller blogga var inget problem.
Jag tar dessa signaler på allvar och av respekt för min stackars utslitna pc´s arbetsmiljö tvingas jag nu lalla omkring på en massa ickejobbrelaterade sajter. Övriga exempel på sajter min jobb-pc vill ha mig att läsa är;
Klippet från aftonbladet om den försenade ambulanstransporten var den bästa rubrik jag läst.
 ....och denna fiffiga funktion för lata bloggare var ju himla praktisk
Men bäst av allt var min favorit recensionist (jag vet att det inte heter så, men jag orkar inte tänka ut ett bättre ord) Marwin på The Impulsive Buy. I detta inlägg får man läsa hans profil på Match.com - jag skulle gärna dejta honom om jag läst detta på match.com (...och bodde i USA och inte var gift, vill säga).


Arbetsmiljöproblem

image187
Jag har så sjuuuuuukt mycket att göra nu att jag inte ens hinner sitta och blogga på arbetstid - vad är det för himla arbetsmiljö?!

Det var bättre förr - del 314

Nog för att jag älskar att gnälla och klaga på allt hela tiden, men ibland har jag ju faktiskt anledning. Jag tycker det är jättemysigt med alla småbarn som klär ut sig, målar sig och springer runt och plingar på dörrar under påskhelgen, men jag blir alltmer förvirrad över vad traditionen går ut på och vilka "regelverk" som egentligen är tillämpbara här.

Jag har ett vagt minne av att även jag sprungit runt på detta sätt och att vi hade med oss små korgar som försiktigt fylldes upp med godis, även om vi ofta tog aaalldeles för stora korgar då vi grovt överskattade godisinkomsten. Jag är dock ganska övertygad om att vi först satt i timtal och målade påskkort i drivor så att vi kunde ge bort dessa till alla som öppnade dörren efter våra påringningar (för att sedan förhoppningsvis få lite godis som betalning).

image186
Nuförtiden får man ju inte ens några himla påskkort längre(!!!!)

....himla snålkärringar....

Ha en himla....

...Glad Påsk!
image185

Fångad av en stormvind

Det är stormvarning över halva Norrland idag och flera av vägarna (i synnerhet till fjällen) är avstängda.
Idag på lunchen blåste lampkupan av lyktsstolpen utanför Folkets Hus i Umeå och flög iväg (en av de där runda på bilden) - tur att man inte fick den i huvudet.
image184
Ps. Bilden är inte tagen idag precis!
Idag åker jag taxi hem!

Lukrativa hobbysar

Kidnappare får passa sig så att de inte bränner ut sig när de tvingas klippa och klistra så himla mycket hela tiden - här är en himla händig länk för den överarbetade kidnapparen.

image183

AW

För första gången på flera decennier (minst) är det idag dags för en After Work.

Även om det fortfarande är kul att sitta på en pub och ta en (läs 2-3) öl efter jobbet så - Hjälp, vad jag saknar den gamla goda tiden, när det stod en så´n här rund liten sak på varje bord....*suck*
Ååååååh, vad jag längtar till uteserveringarna, där man kan få blossa och dricka samtidigt....*snyft*
image182

Som lilla huset....

Jag är nog en av de "böligaste" personer jag vet. Det räckte nästan med att höra signaturen till Lilla huset på prärien för att tårarna skulle börja spruta. Jag kan också få en klump i halsen bara jag går runt och tänker på en sång med sorglig text.

Igår var jag på hockey och såg Björklöven möta SSK. Det kändes lite halvtråkigt för, eftersom Björklöven inte längre hade chans på en elitserieplats, så hade de liksom inget att spela för och då blir ju inte hockeyn så kul heller. Det slutade dock med att jag gick hem med en stor Lilla huset på prärien-klump i halsen.

SSK hade nämligen sin sista chans till elitserien och den, i antal, ganska blygsamma SSK-klacken lät högre än den väsentligt större hemmaklacken. Även om det under stora delar av matchen stod oavggjort på poängtavlan på jumbotronen (den stora grejen i taket över rinken heter tydligen så) så var det inte så många som brydde sig om denna. Telge-klacken stirrade på en annan resultatskylt och pendlade mellan jubel och förtvivlan när resultatet från matchen Malmö-Leksand kom in (Malmö kunde nämligen ta SSK´s elitserieplats). Det jublades när Leksand ledde med 2-0 och buades vilt när Malmö kvitterade. När Leksand återigen tog ledningen så började Björklöven klacken att ropa "Vi hatar Malmö", en synpunkt som SSK-klacken genast och entusiastiskt instämde i. När Leksand sedan vann matchen och det stod klart att SSK skulle gå upp i Elitserien nästa säsong började hela arenan att klappa och, trots att "våran" match  fortfarande pågick började hemmaklacken ropa "Grattis Telge" och Jumbotronen visade "Björklöven gratulerar SSK till elitserieplatsen" på storbild medan SSK-spelarna firade i båset.

När matchen var över (det blev 4-4, men jag tror ingen brydde sig) kom Björklöven fram och tackade klacken för säsongen och - som tack för stödet - gjorde SSK-spelarna Anjas "segersäl" inför motståndarklacken.

Hockey är underskattat - trots all tapperhet och godhet Laura Ingalls och hennes stackars blinda syster Mary uppvisar är det ändå ingenting mot den godhjärtade Björklövenklacken. Det blir nog fler matcher för mig i höst - men nästa gång måste jag ha näsduk med mig.

RSS 2.0