Kändisskvaller

Jakob blev inte så till sig av min sminkning som jag hade fruktat. Jag tyckte faktiskt att jag blev himla snygg (efter förutsättningarna) men Jakob tyckte bara att jag såg hemskt översminkad ut(!!) Hans självförtroende tycks alltså ha klarat sig bra mycket bättre än jag igår befarade.....tyvärr...eller så fick han sig en ordentlig knäck av min gränslösa skönhet, en knäck som han desperat försökte dölja genom sin översminkningskommentar - ja, var det nog, förresten(!!!)

Jag hittade en engelsk skvaller/kändis-sajt. Här kan man läsa om vilka kändisar man delar stjärntecken med. Jag fyller år samma dag som Jude Law och dagen efter Denzel Washington, men dagen före Tiger Woods.

Här är också en bildkavalkad på om fula kändisar som dejtar snygga tjejer.

Det är också skönt att veta att man inte nödvändigtvis ser snygg ut trots att man har alla fysiska förutsättningar samt en skattkammare med pengar. Här är bilder från underavdelningen "Sack the stylist".

...och här är bilder från en tv-prisgala med de bästa engelska "daytime soaps". Kul att kolla in hur Eastendersmänniskorna och Emmerdalefolket ser ut till fest.

Här är ett annat bra sätt att få tiden att gå - det underlättar betydligt om man gillar filmer samt om man sett en hel del av de nyaste filmerna. Man ska nämligen, genom att titta på en bildruta, försöka gissa vilken film den kommer ifrån. Man får 20 sådana bilder och resultatet räknas hela tiden ihop på höger sida av bilden. Jag gav dock upp efter bild nr 6 - då hade jag nämligen 6 fel och ledsnade alltså. Jag får återkomma när jag sett några fler filmer.


Skönhet

Gissa om jag är besviken - jag har längtat hela veckan efter andra och sista delen av "Utan ledtråd" med John Hannah på tv4. Jag tryckte igång videon kl 20.30 (den började då) och skulle börja kolla när den slutat 21.55. Vad händer? Jo, kl 21.45 börjar bandet spola tillbaka (det tog slut) och jag inser till min förskräckelse att jag inte kommer att få veta hur det slutar(!!!) Det är ju ingen idé att kolla på hela det långfilmslånga avsnittet minus de 10 sista minuterna, och eftersom det inte repriseras tvingas jag fortsätta mitt liv i ovetskap om upplösningen....*snyft* Är det någon som vet hur den slutade?

Idag ska jag på Make-up-rådgivning på Body Shop - det ska i alla fall bli kul! Tänk om jag kommer att upptäcka att jag egentligen (med ny makeup) är en andlöst vacker nymfliknande skönhet (vad nu nymf egentligen betyder) och att alla mina rynkor kring ögonen egentligen bara är smutsränder eller konstiga skuggor, som lätt kan sminkas bort. Tänk om Jakob blir så osäker när han ser hur vacker jag egentligen är, att han börjar bli svartsjuk och försöker hindra mig från att gå ut genom att sätta lås på dörrar och fönster och att hans osäkerhet leder till oros-åkommor som magkatarr och sömnsvårigheter samt att han behöver samtalsterapi för sin gränslösa svartsjuka.......det kanske inte var en sådan bra idé med Makeup-rådgivning ändå....

 

Fler snygga Rowellskläder från deras nya katalog;

 

Rowells omlottoppRowells tweedkjol

Omlott-toppar ska - enligt Susannah och Trinny - vara väldigt bra för de som inte har superplatta magar (vilka nu det kan vara....;-)


Knäpp länk

Fashionista-länken till Rowells var ju jättedålig, och efter tre försök att göra om den, så tog jag några bilder från Rowellskatalogen istället.

RowellskjolRowells kavaj


20 frågor och fler ytligheter

Igår hann vi med en väldigt effektiv shoppingrunda - på lite över en timme hann vi åka ut och köpa såväl tvättmaskin som spis. Våran gamla spis var ju egentligen inte trasig men den var gammal och skruttig och stack i ögonen där den stod mitt i det nyomgjorda köket. Nu ska jag bara försöka få Jakob att förstå att vi även måste byta ut kylen och frysen. Båda funkar i och för sig, men är ruggigt fula, och det finns såååå många coola (och billiga) kyl/frys-paket att köpa. Jag såg en idag i affären med ismaskin samt en supersnygg i borstat stål med.......inbyggd LCD-skärm(!!!!!) Jag vet inte riktigt hur man ska använda den, dock. Ska man släpa in en soffa i köket som man kan sitta på medan man kollar på tv? I Vårt kök blir det extra opraktiskt för kylen och frysen står mitt emot spisen i den korridorliknande delen av köket. Man skulle i så fall tvingas sitta spisen för att använda tv-skärmen, och det kan nog bli lite för varmt.....fast det är klart, vår nya spis har ju keramikhäll så det blir ju inte lika buckligt och obekvämt om man skulle sitta ;-)

....och bokklubben hann jag också med att avboka igår

Fler tidsfördriv: Här kan man spela 20 frågor. Man väljer ett generellt föremål/djur och besvarar de 20 följande frågorna för att se om man kan vinna över sajten, dvs om det krävs mer än 20 frågor för att lista ut vad man valt. Det man väljer måste vara av generell natur och kunna kategoriseras inom något av följande områden: Animal, Vegetable, Mineral, Other eller Unknown. Ett bra sätt att lägga ner lite tid på totalt inproduktiva sysslor (= de enda roliga sysslorna).

Fashionista är en annan superytlig blogg som, liksom lipglossbitch (måndagens länk), handlar om mode och smink. Jag gnäller och ojjar mig över att man inte kan få tag i Banana Republic-kläder i Europa samt att det inte finns någon GAP-butik i Sverige - men vad är det för fel på H&M(?!!!!) Tjejen med Fashionista-bloggen har plockat fram några favoriter ur höstens Rowellskatalog(!!) och de var supersnygga!

Tillägg på Att-göra-listan;

Beställ Rowellskatalogen!

..och apropå sminkmärket Mac - kolla vilket snyggt ögonskuggeset(!)

Macwarmeyes

 

Ännu ett tillägg på Att-göra-listan;

Köp MAC´s ögonskuggeset


Missad tv och blöt tvätt

Skit - jag glömde kolla på Al Franken på Letterman och jag glömde spela in första delen av Susannah och Trinnys stil-tips i söndags (Stilpoliserna på kanal 5)!!!

Jaja, nu får jag väl fortsätta att gå omkring politiskt omedveten och totalt utan stil. På tal om Stilpoliserna - man kan på deras hemsida faktiskt få stiltips baserade på hur ens egen kropp ser ut.

Idag måste jag komma ihåg att avsäga mig prenumerationen på barnboksklubben som jag blev lurad att gå med i av en telefonförsäljare(!!) Man skulle få en massa pedagogiska och bra bebisgrejer (och man vill ju inte riskera att betraktas som en oansvarig och opedagogisk förälder) om man gick med, men de lovade att man kunde gå ur på en gång om man ville. Jag vet inte hur många gånger jag nappat på något löjligt välkomsterbjudande som väskor, klockor, fleeceplädar el dyl med intentionen att gå ur direkt. Jag glömmer dock alltid att säga upp medlemskapet i tid och så får jag de där förhatliga paketen i brevlådan varje månad, och varje månad svär jag att Nu, nu ska jag minsann säga upp medlemskapet eller åtminstone avsvära mig månadspaketet. Idag ska jag i alla fall göra det - jag lovar!

...och så måste jag skicka iväg föräldrapenningsutbetalningsavierna till min arbetsgivare så att jag kan få det 10-procentiga lönepåslaget. Ella är fyra månader nu och jag har aldrig kommit mig för att skicka in dessa, men nu är det dags.

...och så måste jag smörja in benen med mer brun-utan-sol så att jag kan ha kjol på mig (varför blir man aldrig brun på benen? Vad är det för konstiga pigment som aldrig någonsin färgas av solen? Det kanske inte ryms några pigment där förresten, det får nog inte plats för alla dekorativa svarta hårsäckar mot den beige-lila bakgrunden.)

...och så måste jag fila fötterna innan de spricker och delar av fotsulorna ramlar av.

...och så måste jag renbädda sängen

...och så måste vi hinna ut på jakt efter en ny tvättmaskin eftersom våran gick sönder igår, och det är lite småtjatigt att varje gång måsta bända upp luckan med en skruvmejsel och vräka ned den dyblöta tvätten i badkaret för att där stå och försöka vrida ur tillräckligt med vatten för att kunna stoppa den i torktumlaren....som nu börjat protestera mot all dyblöt tvätt genom att vägra torka torrt.

Vi får se vad jag hinner med...

Tre timmar senare - nu har jag i alla fall brun-utan-solat mig och filat fötterna. Det är nog viktigt att ha en massa jobbiga Att-göra-saker för då fokuserar man på de små sakerna som man annars bara skjuter upp. Krämen och fotfilningen var bra mycket lättare än tvättmaskinsbytet och renbäddningen.


Dålig film, bra serier och nedpeppning

Vi kollade på Oceans twelve igår, och eftersom jag gillade föregångaren så var förväntningarna höga. Den var skitdålig(!!) Storyn var - liksom förra filmen - spännande och välgenomtänkt, men den var sååååå dåligt berättad. Det känns som om Steven Soderbergh (regissören) är mer intresserad av att stajla med märkliga (eller "innovativa" som han själv säkert kallar det) kameravinklar och de ständiga jättejobbiga hoppen fram och tillbaka i tiden, än att berätta en historia. Man behöver stanna filmen och hoppa tillbaka för att hänga med och då är det ingen bra film.

Nä, det är tur att CSI och CSI Miami fortfarande repriseras på nätterna. Jag tajmar videon och kollar på det när jag hinner på dagarna (när Ella sover och Jakob är borta) och där har jag inga problem med att hänga med i storyn....ibland kommer jag t om ihåg vem mördaren var, men det hindrar mig aldrig från att se om avsnittet ;-)

Annars är det en ordentlig torka vad gäller tv-programmen. Jag hade precis blivit beroende av Lost, Desperate Housewives, 4400 och Boston Legal när man var tvungen att tvärsluta, vilket ju som bekant kan ge upphov till ordentlig abstinens. Det är då en liten räddning att, med hjälp av internet, kunna återuppleva gamla favorit-serier genom nostalgitrippar som denna - De bästa Sex and the City-citaten. Här finns t ex ett jättebra telefonsvararmeddelande som Carrie hade:

Carrie: I'm not home, but my shoes are. Leave them a message.

Eller en typisk Samantha-kommentar:

Relationships have been on the decline ever since women came out of the cave, looked around and said, "this isn't so bad."

..och här finns en kavalkad av alla roliga kläder som Carrie, Samantha, Charlotte och Miranda burit genom tv-seriens olika säsonger. Carrie hade klart snyggast kläder under de första tre säsongerna, sedan började det smyga sig in alltför många märkliga hippie-kläder (usch - jag låter säkert ruggigt mode-omedveten nu).

 

Ett tag var det himla inne med upp-peppningsplanscher med budskap som "Idag är första dagen av resten av ditt liv" o dyl. De fanns uppsatta på arbetsplatser och ibland även hemma hos folk. Jag har letat fram några "ned-peppningsplanscher" som jag tyckte var roliga;

Avmotivering7

 

 

Avmotivering9


Ambitiösa bloggare och spännande bok

Det blev inget bloggande för mig i går, men jag väljer att skylla på Jakobs Tortuga-spelande (dataspel).

Eftersom jag känner mig ruggigt oinspirerad även idag så har jag surfat runt lite efter några länktips. Säger man förresten "surfa" längre? Det känns lite 90-tal, men jag har ju aldrig påstått mig vara speciellt "up to date"...och, jag måste sluta med min onödiga anglosaxifiering av allting - "up to date" är ju inte särskilt oöversättligt till svenska, precis. Uppdaterad är ju ett mycket bättre uttryck.

Jag är lite imponerad över de som tar sitt bloggande allvarligt. Marvin är så imponerande systematisk och ambitiös med sina dagliga recensioner av olika produkter på "The impulsive buy", som jag länkat till tidigare, och tjejen med popkulturjunkie-bloggen från igår (eller snarare förrgår) är imponerande engagerad i sitt tv-tittande och tidningsläsande. En annan tjej som lägger ner mycket energi på liknande världssvälts-lösande hobbiesar är Helena alias Lipglossbitch. Hela hennes blogg handlar om smink och hon testar både läppstift, hudkrämer, ögongeléer och nagellack. Hon ger också tips på hur man bäst lurar till sig provburkar av olika märken samt recenserar ansiktsbehandlingar.

 

Jag hittade också en spännande bok under mitt surfande (jag måste komma på ett coolare uttryck) - The Underminer av Mike Albo och Virginia Heffernan. Jag känner för tillfället ingen som skulle kunna rubriceras "The underminer" men jag har stött på dem så jag vet att de finns. Läs bara introduktionen till boken -

"You´ve met in college and nothing you´ve done since is a secret.The underminer knows every foolish ambition you´ve harbored, every person you wish you´ve never slept with, every lame, fleeting fashion trend you´ve embraced - and always manages to remind you. The underminer makes you feel suicidal. But the underminer is your friend. You can´t get rid of.....THE UNDERMINER.

A new kind of horror lurks here....meet the subtle slayer of your hopes, the tactful destroyer of your dreams - THE UNDERMINER."

Det var på en annan blogg som jag tipsades om denna bok - lindsayism - och hon har där hittat den främsta Underminer-sången - "Wind beneath my wings" av Bette Midler. Jag håller med, det är en ruggigt nedlåtande sång och det var skönt att läsa kommentarerna till textraderna som hon gjort på sin blogg.

Rackarns - precis när jag skulle publicera ovanstående så upptäckte jag att min bloggserver var stängd till på måndag...jag borde kanske inte erkänt min slapphet, utan istället låtsas som om jag kämpat med publiceringen hela helgen - äh, för sent....

Måndag - servern tycks inte bli tillgänglig förrän ikväll, vilket är sååå synd för jag känner mig så inspirerad, kvick, fyndig och skitrolig idag ;-)

Himlarns vad skojsiga saker ni hade fått kunna läsa om servern bara hade funkat när min inspiration stod på topp....nåja, imorgon kommer bara ännu ett trist inlägg....

 

 

 

 


Tv-tittningsprestationsångest

Idag orkar jag inte skriva så mycket - jag har faktiskt varit på en långpromenad på över 1 timme(!!!)...ja, så fick jag det sagt också. Därför blir det bara länkar i dagens inlägg. Den första är hemsidan till en av mina favoritförfattare. Det är sååååå ocoolt att ange Rowling som en favoritförfattare, men jag gillar faktiskt Harry Potter, och allvarligt talat är detta nog den coolaste hemsida jag sett. Jag vågar inte klicka runt för mycket, eftersom jag ännu inte läst den senaste boken - The half blood prince - men det finns även annat spännande att upptäcka....om man gillar Harry Potter, vill säga (gör inte alla det?!)

 

Åsa hade ett ruggigt bra länktips till en popkulturjunkieblogg som kommentar till gårdagens inlägg. Jag vet att jag inte är så fysiskt aktiv som jag borde eller att jag inte tar mig an nya projekt (i hemmet eller tillsammans med kompisar) i den utsträckning jag skulle vilja, men jag har på något sätt vant mig vid, och hittat lite av en identitet i det faktum att jag gillar tv, glossiga tidningar, kosmetika, mode och dylika ytligheter. När jag läste den blogg som Åsa tipsade mig om så fick jag prestationsångest även vad gäller mitt tv-tittande, internetsurfande och tidskriftsläsande. Den här tjejen slöar inte till vid tv:n som jag, utan hon verkar aktivt följa inte bara tvprogram som går, utan också undersöka vad som är på gång på tv i andra länder som i denna länk på hennes sida.

Hon tycks också vara betydligt mer mångsidig i sitt tv-tittande, som i detta exempel när hon startar en debatt om SVT´s morgonprogramledare Alexander Norén (som jag aldrig hört talas om) och kollegan Rikard Palm (med läcker stickad väst).

Hon hade även en hyllning till det skitbraiga barnprogrammet Fragglarna

Jag tror inte jag ska läsa hennes sidor mer - när jag t o m känner mig otillräcklig som tv-tittare....ja, då blir det svårt att gå med hakan högt och rakryggad ;-)


Griniga bebisar och sega deckare

Allt flängande på semestern blev nog lite för mycket för lilla Ella. Hon har varit mycket grinigare än vanligt den senaste veckan, och nöjer sig varken med mat, lek eller blöjbyte. Man måste bära runt med henne för att hon ska bli glad. Så fort man sätter sig ner med henne börjar hon grina igen och efter 15-20 minuters bärande blir man väääldigt trött. Vi har inte hunnit packa upp klart ännu så det ser smått kaotiskt ut hemma (till skillnad från innan semestern när allt var skinande rent och inte en pryl på golvet ;-) Allt vi hunnit med är 8 maskiner tvätt inkl hängning och vikning.

Jag har alltså totalt tappat kontakten med mina vänner i Salem (i "Våra bästa år") samt missat en massa bra mode-tips från Trinny och Susanna (Stilpoliserna) och inte heller sett de första avsnitten av repriseringen av "Moonlighting" på Tv4+ med Bruce Willis och Cybil Shepard(!!!) De få gånger jag haft tillfälle att kolla på tv i sommar har varit tisdagkvällar, alltså Morden i Midsomer - allvarligt talat, om man nu ska göra långfilmslånga avsnitt så borde man väl ändå försöka hitta på något slags motiv till morden....eller det rör sig väl snarast om massakrar i de där små byarna. I det första avsnittet jag såg var motivet att mörderskan ville få dö i lugn och ro med sin dödssjuke älskare i någon slags självmordsritual, och jag kan inte för mitt liv tro att det skulle krävas 3-4 mord på, för handlingen, totalt irrelevanta personer för att möjliggöra detta. I det andra avsnittet jag såg fanns ett vagt motiv på mordet av en begravningsentreprenör då han kom på sin frus otrohet när han kom in i visningsrummet med kistor medan hon var upptagen med sin 75-årige älskare (- ett hett tips om man vill hålla sin otrohet hemlig är ju att försöka undvika kärleksmöten i sin mans affärslokaler).I det senaste avsnittet utgjordes motivet för massakern (det rörde sig om minst 3 mord) av en orkidé.

Nä, manusförfattarna borde ägna i alla fall en kvart till att försöka klämma in ett någorlunda trovärdigt motiv i de (nästan) outhärdligt sega avsnitten.

Jag måste komma ihåg att kolla på Letterman imorgon - Al Franken kommer dit då.


Murphy Brown och märkliga grannar

Efter nära tre veckors flängande på flertalet svenska motorvägar (med stopp på 6 olika ställen) är vi nu äntligen hemma igen. Visst - det känns alltid jättespännande att packa bilen och åka iväg på semester, men efter ett par veckor blir jag bara sååååå less. Man blir stel i kroppen av allt bilande, kläderna är så smutsiga att de börjar lukta och jag börjar sakna alla mina badrumsprylar och min säng (ja, Ok då - mitt tv-tittande, också). Men, nu är det slut på saknaden för jag är hemma, tvättmaskinen går för fullt, jag har duschat och peelat/ansiktsinpackat/hårinpackat mig, varit och plockat ögonbrynen och.......Murphy Brown-boxen har kommit(!!!) Jag satt i soffan och höll den oöppnade boxen i handen i några minuter innan jag vågade riva plasten och stoppa in den i dvd-spelaren. Jag var såååå orolig för att regionsinställningen skulle vara fel och att jag därför inte skulle kunna spela denna amerikanska version, men det funkade!!!!!

Hela första säsongen = 22 avsnitt = 542 minuter Candice Bergen i sitt esse har jag framför mig i tv-soffan, så jag har inga som helst problem med det trista vädret - jag hoppas det regnar länge till.

En märklig grej hände dock medan vi var borta. En kompis som bor i närheten av oss kom hit och tog in post och vattnade 2-3 ggr i veckan. Denna sommar har vi varit duktiga och rensat och planterat roliga saker i vår lilla rabatt på baksidan. Med den nya plantjorden vi köpte, följde dock även en massa gräsfrön och i det fuktiga vädret vi haft har dessa vuxit med rekordfart och det krävs numera rabattrensning minst 2 ggr/veckan för att ogräset inte ska ta över. Jakob bad även Niclas (vattnings/post-kompisen) att vattna de jordgubbs- och smultronplantor vi planterat, eftersom han är så himla exalterad över att ha egna jordgubbar (även om det bara rör sig om 10 stycken). Niclas har dock via telefon meddelat oss att plantorna och buskarna vattnats samt att rabatten alltid varit rensad när han kommit och att någon även rensat jordgubbsplantorna på bär. När vi kom hem igår såg vi att rabatterna mycket riktigt var vattnade och rensade och att jordgubbarna var borta. Medan vi sitter och kollar på tv ser Jakob grannkvinnan gå förbi, böja sig ner, plocka några jordgubbar och stoppa dem i munnen(?!!)

Om det är grannarna som även rensat rabatten tycker man ju att det vore Ok om de käkade jordgubbar, men vi har aldrig bett dem rensa rabatten och aldrig gett dem tillåtelse att äta bären - vi känner dem ju inte ens(!!)

Medan vi varit borta har alltså våra rabatter övergått i annans ägo, och vi verkar inte kunna vänta oss att få äta några egenplanterade jordgubbar i år. Jag undrar om de snart även kommer att bjuda in sina kompisar till grillfest på vår veranda. Vad ska jag göra? Jag kan ju inte direkt skälla ut dem, för de har ju gjort oss en tjänst, men det känns ju lite märkligt att de går och plockar våra bär....


RSS 2.0