Akut demens

Usch - jag ska prata konjunktur på nyheternas direktsändning i kväll och jag har glömt bort allt jag kan.
Hur ser arbetslösheten ut? Hur påverkar den amerikanska finanskrisen länets arbetsmarknad? Vad innebär ett stort varsel i ett lokalt indsutriföretag för arbetsmarknaden?
Egentligen inga svåra frågor, men när jag sitter i studioljusen i min första direktsändning kommer jag ha problem att komma ihåg vad jag heter och var jag jobbar.
Är det för sent att sjukskriva sig?

Dagens blogg-gäst

Idag har jag kopierat en annan blogg istället för att skriva ett eget inlägg, men det är inte för att jag är en oinspirerad slö-hög utan för att jag i min miljöförbättrings-iver vill slå ett slag för återanvändning ;-)

Jag har egentligen slutat röka även fast jag fortfarande har ett omättligt nikotinbegär. 
Jag röker ju bara när jag dricker vin och eftersom jag dricker så himla lite vin, så blir det ju alldeles för långt mellan gångerna, vilket då istället leder till ett ohämmat kedje-niko-tuggummi-tuggande.

Det är dock skönt att veta att man inte lider ensam - detvarintejagdetvarsossarna har idag mycket svårt att ta farväl av saker som ryker;

"Vad gör man då?
Vad mer kan man stilla begäret med? Inte plåster, tuggummi och skit. Det är inte nikotinsuget som är värst. Det är saknaden av RÖK som kommer våldta hela hjärnkontoret på mig. Jag vill andas in rök, jag vill se rök komma ut igen.
Finns det nåt annat man kan röka?
Ingen joint, tack. Hata, hata, hata knarket. Även cannabis-knarket, ja. HATA äcklet.
SÄG NEJ TILL KNARK, BARN. KNARK ÄR INTE FÖR OSS TUFFA!
Inte cigg heller. Herregud vad ska jag röka? Vattenpipa? Men vattenpipor är det fulaste som finns, varför måste dom vara så stora? Jag vill inte röka en hel jävla kokande MÖBEL. Och jag kan ju inte gärna dra fram en vattenpipa ur handväskan och börja bolma efter lunch ute på stan.

GE MIG NÅT SOM RYKER FÖR HELVTE!"


Konsumtionstrauma

Jag läste i en kvällstidningsbilaga igår om en kvinna som utfärdat köpstopp för sig själv under ett helt år(!!)
Hon fick endast köpa mat och mediciner och inga kläder vare sig till sig själv eller barnen.
Jag vet tyvärr inte hur mycket pengar hon sparade in, för jag blev så skakad av hela konceptet att jag inte orkade läsa klart artikeln. Egentligen är jag sjukt imponerad av hennes uthållighet och någonstans i mig startade en liten planeringsprocess för hur mitt eget köpstopp skulle gå till;
Steg 1. Jag ska börja spara alla kvitton i en liten hög och sedan gå igenom dessa i slutet av veckan för att identifiera de onödigaste utgifterna.
Steg 2. Jag bestämmer mig (skriftligt) på morgonen vad jag ska köpa under dagen (oftast bara lunch och ev ingredienser till middagen) och utfärdar köpstopp mot allt som inte står med på listan.
Steg 3. När jag vant mig vid mina stränga förhållningsregler ska jag sedan införa det totala köpstoppet...som dock endast får omfatta en vecka, eller kanske två.

...fast just nu känner jag mig inte ens redo att gå in i steg 1- min konsumtionslust är ju stå stor att jag ju inte ens orkade läsa klart artikeln;-)

Stackars lilla E

Jaha - det var väl det jag trodde;


...fast jag kan inte låta bli att undra över hur många småbarnsföräldrar som skulle få speciellt höga poäng på denna test (såvida man inte ljuger, alltså).

Dagens goda nyhet - det är fredag idag!!!!

Schemaomläggning

Jag hade bokat in 12 onsdagar kl 21.00 i kalendern till fyrans nya dramasatsning Oskyldigt Dömd och allt var frid och fröjd.....tills serien började.
De lurade mig igen!
De fick det att låta så bra - 4 juridikstuderande tar hjälp av en motvillig professor för att gräva i gamla rättsfall. Det de aldrig berättade i trailern till serien var att dialogen hade skrivits av en 12-åring med otroligt forcerade repliker och extremt tunna beviskedjor. Upplösningen liknade en tonårsdeckare - man går bara hem och hälsar på skurken och frågar "Mördade du XX?" Skurken tvingas då - pga av någon slags juridiskt bindande tonårsdeckar-regel - att erkänna: "Ja, den fi..an fick vad hon förtjänade!" Varpå hjälten plockar fram bandspelaren (för han har ju naturligtvis spelat in allt på band) och spelar upp bandet i rättssalen(!!!)
Såååå otroligt tunnt och förutsägbart.
Det enda roliga var när Persbrandt snackade med en av bovarna i hans garage och kommenterade "Dj-ligt fult garage du har, tycker jag."

(Bilden: Persbrandt plockar fram bandspelaren i rättssalen)

Nu väntar en schemaomläggning för onsdagarna....


Snartsnartsnartsnart...

MQ Stockhlm, MQ Zoul, Esprit, Fransa, St Tropez, Mexx, In Wear och barnklädesbutiker - nu är det bara 11 timmar och 5 minuter kvar. Har ni saknat mig?

Kräkande barn och utanförskap

Efter två dagars hemmasittande med en kräkande liten E är jag åter på jobbet för att försöka ta igen den förlorade tiden. Även om det - naturligtvis - är mest synd om lilla E (som förresten har blivit frisk nu) så kan jag inte låta bli att bli lite stressad av hemma-sittandet. Jag börjar nämligen känna av en del av det där utanförskapet man pratar om i den politiska debatten.
Nej - jag är varken arbetslös eller sjukskriven eller låginkomsttagare. Jag kommer inte heller från ett krigshärjat land och har tvingats lämna släkt och vänner i en utbombad stad. Mitt medelklassproblem består snarare av en kraschad dator samt en urladdad mobiltelefon som saknar laddare.

Igår kände jag mig lite som mannen på bilden - oduschad och isolerad....fast det är klart - jag bor ju i en stor fyra som ligger 10 minuters promenadväg från stan och med två teveapparater och ett fullt kylskåp.
Ja okejrå, det är väl inte så himla synd om  mig egentligen, men om man inte får klaga - vad ska man då göra?!.

Personlighetstest och alternativa karriärer

Det här borde den knäppa personalavdelningen få se;



Jag är ju tydligen född till utredare! Och fattar inte de uber-knäppa personalarna det så sadlar jag om och blir professionell pokerspelare istället!!

...för jag är ju faktiskt uppe i 951 640 dollar i mitt mobilpokerspel!

Intressant personalpolitik i 7 steg

1. Vi skulle ha fått nya löner den 1/1 2008 men vi har fortfarande inte haft lönesamtal så inga nya löner har betalats ut.
2. Jag ligger (enligt senaste kartläggningen) 7000kr/mån under genomsnittet för min yrkesgrupp hos samma arbetsgivare 
3. Min chef är helt överens med mig om att detta är helt fel och att jag måste få upp lönen med minst 7000kr
4.Personalavdelningen säger att det inte finns utrymme att korrigera "snedsitsare" 
5. Jag blir arg och söker nytt jobb
6. Min chef får reda på detta och blir jätteglad för enligt personalavdelningen är ett annat jobberbjudande den enda chansen för mig att få en rättvisare lön
7. Jag har lönesamtal imorgon så jag sitter just nu och väntar på samtal från det nya jobbet jag sökte
...suck...
....och jag är säker på att Skellefteå varit inblandad på något sätt - såååå typiskt dem!

Dj-la Skellefteå

Den fisiga lilla grannstaden Skellefteå snodde Melodifestivalen rakt under näsan på Umeå och nu kan de fina stackars Ume-borna inte hitta ett enda dj-la hotellrum i hela stan. Himla bajs-Skellefteå!


Bild: Fula, dumma Skellefteå

Lägenhetsnostalgi och obesvarade frågor

Varför fortsätter man att titta på nya hus/lägenheter på hemnet fast man har bestämt sig för att bo kvar i några år till?! Och varför klickar det igång en liten sorgeprocess i brösten när man hittar sin gamla lägenhet till försäljning (för 300 000 mer än man själv fick) och upptäcker att man verkligen verkligen verkligen saknar det där fina köket....även fast det var pyttelitet?! Och varför blir man så stolt när man ser att de nya ägarna inte rört vare sig kakel, skåpluckor, vitvaror eller tapeterna vi satt upp?!


..och varför ser det ut som om alla lägenhets-säljare deltagit i FBI´s vittnesskyddsprogram?! Rummen är minimalt möblerade och det saknas helt personliga ägodelar som kan leda ens fiender till att få reda på ens sanna identitet;


Inte en dag för tidigt

Äääääntligen!!!


..och det första

...inlägget från det nya förvaringsmöbel-fria tjänsterummet. Jag borde försöka organisera mina pärmar och mappar i snygga högar på golvet, men istället ligger de kvar i flyttlådan och väntar på bättre tider medan jag surfar runt efter inspiration.
Här hittade jag något superfiffigt.
Det finns många saker jag och J tycker olika om (läs: bråkar om) och en av dem är bokhyllan.
Han vill ha alla böcker i alfabetsordning medan jag tycker att de borde stå lite mer i storleksordning så att det inte ser så stökigt och rörigt ut. Här såg jag ett ännu bättre inredningstips - färgkoordinerade bokhyllor!!


Sista inlägget...

...från mitt kära gamla tjänsterum...*snyft*
- Hejdå macken...

Dålig framförhållning

Kunde inte låte bli att skratta lite åt dagens fråga i Expressens nätupplaga;


Av de drygt 10.000 som svarat planerade alltså nära 20% för jordens undergång imorgon(!)
Tror de verkligen på allvar att jorden går under imorgon....eller försöker de bara hitta en ursäkt för att slippa planera onsdagens middag?

Jag?
Nej, jag svarade inte ens - det är ingen idé. Ingen kommer ju ändå finnas kvar för att läsa morgondagens tidning ;-)

Jag blir galen

När magen börjar kurra springer jag ut och köper hämtlunch som jag sedan snabbt trycker i mig sittandes vid ett 8-mannabord i mitten av korridoren (max 15 minuter varpå jag städar undan efter mig). Där har jag och mina kollegor alltid suttit och lunchat men eftersom de flesta av mina kollegor redan i slutet av förra veckan flyttat till sunk-korridoren, så satt jag idag ensam och åt.
Efter min 7-minuters lunch plockade jag som vanligt upp efter mig och nu - 10 minuter senare - när jag skulle gå till kopieringsrummet fanns denna lilla lapp på bordet;


Jag blir helt dj-la galen. Nu när jag och mina gamla kollegor inte längre har ngn chef på plats utan är helt utlämnad till den lokala chefen (utan några som helst befogenheter över oss) så behandlas vi som värsta parian. Vi flyttas till de sämsta lokalerna och - eftersom vi tydligen inte ska bli tilltalade - så har arbetsplatsen kommit att fungera som en tvättstuge-anslagstavla.
Det är helt uppenbarligen dags att uppdatera sin CV och börja använda platsbanken lite flitigare.....

Ljus i mörkret

Jag står och skriver i ett halvt öde rum omgiven av flyttkartonger. Eftersom det just nu är så crazy-mycket att göra hinner jag inte göra det där sista flyttrycket - att logga ut och försöka logga in mig på min nya pc. Jag befarar nämligen att min ny-inloggning som vanligt kommer att strula och att ta ngn timme eller två och jag har bara inte tid att bli av med datorn i 2 timmar just nu. Nästa 2-timmarslucka i planeringen infaller på torsdag, så de knäppa cheferna får vänta lite till med att bli av med mig.
Jag är dock glad ändå för min underbara kollega MJ kom precis in med min IKEA-beställning (för oss norrlänningar är IKEA en lyx få förunnad så alla som har vägarna förbi ett varuhus är juridiskt bunden till att ta upp förhandsbeställningar av omgivningen) så jag står nu med ett fånigt flin över ansiktet och stirrar på mina superfina barnrumsgardiner samt tillhörande bäddset och är bara sååååå lycklig ;-)

Tvångsförflyttning

I den nya organisationen har vi (de kvalificerade handläggarna) olika chefer, som alla sitter i Stockholm, Malmö eller Göteborg. Kärnverksamhetens chefer (som ju sitter på plats) har därför bestämt sig för att börja spela schack på arbetstid, och istället för de där tråkiga svarta och vita schackpjäserna använder man sig av oss - den enda personal som de egentligen inte har chefsbefogenhet över.
Vi ska nu - med kort varsel - snabbt flytta ner till de mörkaste och sämsta lokalerna i hela huset, lokaler som saknar ventilation och väggfasta hyllor. Jag står och packar ner mitt arbetsrum i flyttlådor, som jag sedan antagligen får klippa ihop till ngt slags hyllsystem och tejpa upp på väggen.

Vadå - jag, bitter?!!!


(Illustrationen är ett resultat av en bildgoogling av ordet "tvångsförflyttning")

...synd att man inte bor i Norge - där hade ju t om denna tvångsförflyttning  låtit käckt och trevligt...

Hjemme hos Agnethe

Allt blir roligare på norska - helst sångtexter (Se Raindrops keep falling on my head)


Personlighetsavund

Under en av alla flygningar på min jobbtour i veckan blev jag grymt imponerad av kvinnan som satt bredvid mig - jag vill också vara en sån som tackar nej till den lilla torra flygmat man (vid sällsynta tillfällen) får och istället betalar för det man vill ha.......fast det är klart - gratis är ju gott ;-)

RSS 2.0