Griljeringsrecept i flera stämmor

Dan före doppareda´n, julgranen står ute och fryser och väntar på att få komma in och klä på sig och skinkan är köpt och väntar på ugnen. Jag skulle googla ett griljeringsrecept och insåg inte att jag var kvar i youtubes sökfönster, men det gick ju bra ändå.
Varsågoda - ett stämningsfyllt fyrstämmigt recept;



GOD JUL!

Dags för lite julstämning

..och vad är mer juligt än den klassiska julkrubban;


Kurragömma-chock tvingade Ikeakund på flykten

De är roliga de där värmlänningarna;

...och rubriksättarna är också ofta underhållande.
Vad kan vi vänta oss efter denna masskurragömma? Masskull på MediaMarkt?
MassWoWande på ICA Maxi?


Julkort - en bekännelse

Inför julen kryper de fram, de där superorganiserade, välplanerade och omtänksamma typerna.
De börjar med att på fikarasterna på arbetsplatserna sitta och ondgöra sig över att de ännu inte rullat köttbullarna/bakat sina 11 sorters julkakor/pressat syltan (eller vad man nu gör med den) fastän det "redan" är början av december. När vi sedan börjar närma oss lucia är - såklart - alla julklappar färdiginköpta och huset städat (och kanske gärna lite jul-renoverat också).
Sen börjar det dimpa ner julkort i brevlådorna hos oss oorganiserade vanliga dödliga - egenhändigt och omsorgsfullt ihop-pysslade julkort, gärna bestående av ett 10-tal smådelar som anpassats till julkortsmottagaren, som då tvingas sitta där med skammens tårar brännande under ögonlocken och sista-minuten-paniken växande i magen.

...eller så kan man göra som jag - mina julkort ser inte ut så här;


...och inte har jag anlitat någon fotograf som tagit softade bilder på mina barn och mig själv i div stela poser;


...och inte heller drar jag på mig tajta superkorta klänningar och försöker posera sexigt i ett fönster;


Nej, jag köper mina i 10-pack på ICA Maxi med förtyckt hälsning och skickar dem den 22:a.
..och innan ni börjar rulla med ögonen och sucka över min oengagerade stil - jag vet att jag inte är ensam!
Numera tillverkas det förtryckta Gott Nytt År-kort för oss som inväntar årets skörd och "replajar" på den i mellandagarna, sådeså!

Men jag vet att en vacker dag är det vi som bestämmer reglerna, en dag är julkorten utrotade för evigt och det är bara Gott Nytt År-korten som gäller....och då är det jag som väntar in dessa och sedan springer ut och köper God trettonhelg-kort som replaj!

Pirate Bay - musikindustrin 1-0

Dagens diagram - behöver Pirate Bay fler argument?;





...och vinnaren är..


..men den här måste ju bara vara värst. Allergin slog till igen och jag blev lite blöt i ögat faktiskt - tack Jenny; 


Glömde visst centralen...




Back from the dead

Nej, jag har inte dött utan bara varit väldigt, väldigt superviktig och oumbärlig på jobbet ett tag nu.
Jag måste ändå avbryta mitt superviktiga arbete med att rädda världsekonomin/bota fattigdom och svält samt mäkla fred i mellanöstern, för att visa vännen J´s fantastiska youtube-tips.

Strax efter Micheal Jacksons död tog dansgruppen Bounce initiativ att kalla ihop några hundra dansare som på bara några timmar lärde sig koreografin och sedan iscensatte två supercoola uppvisningar i Stockholm i somras - en på Sergels torg och den andra senare på kvällen på Stureplan. Jag blir lite blöt i ögat av den här filmen faktiskt (fast jag är ju så cool och hård att det säkert bara beror på vintersäsongs-pollenallergi);


Upptagenhet och julkalenderstillverkningsmetodik

Igår var jag alldeles för upptagen för att berätta hur upptagen jag var, men idag hinner jag;
Gud vad upptagen jag är!
Ville bara hinna berätta att jag är sjukt nöjd med årets julkalender.
Egentligen har jag bara haft en ursäkt för att kolla på tv-julkalendern i 2-3 år sådär (när jag kan låtsas göra sällskap i tv-soffan med lilla E...för hennes skull, såklart) men jag måste ändå erkänna att jag alltid kollat på julkalendern på tv även innan jag fick barn. Och det har heller inte varit helt ovanligt att jag på något sätt fått med mig en julkalender hem som liksom bara har hamnat i kundvagnen på ICA och jag då tvingats köpa den och sitta framför tv och öppna luckor lite motvilligt sådär, varje dag ända till jul.....

Det jag alltid jagat upp mig på  i julkalenderstillverkningsmetodiken är att de inte har anpassat insidan (alltså där inne där luck-bilden finns) till utsidan (själva luck-sidan). Enligt min bestämda (och fullständigt objektivt korrekta) uppfattning, ska man kunna riva av den öppnade luckan utan att själva kalenderbilden förstörs. Kalenderbilden ska alltså se likadan ut på insidan men med luckdetaljen, så att julkalenderbilden är densamma fast med fler detaljer..liksom....äh, kom igen - ni fattar precis vad jag pratar om(!!)
I årets kalender har man dock tänkt på detta och den blir jättefin trots att man river bort luckorna!

...fast det där långa julkalenders-designs-utlägget är jag alldeles för upptagen för att kunna skriva idag...tyvärr..

Typiskt svenskar...

Nu är jag så less på att jobba att jag är rädd för att svimma av akut tråkförgiftning...och febern gör det inte roligare heller, vilket jag hade hoppats....äh, jag stänger mina dokument och skojsurfar lite istället, vetja!

Jag vet inte varför men svenskar älskar att bli hånade, och blir vi inte det så gör vi det själva.
"Typiskt svenskt" betyder alltid att något är himla dåligt och det finns nog inget annat folk som så stolt rubricerar sig själva som stela, blyga, oflexibla och asociala som svenskarna gör.
Jag älskar i alla fall den här sketchen...men så är jag ju "typiskt svensk" också;


Ordnung und dizipline...

..(eller hur det nu kan tänkas stavas på tyska)
Jag älskar regler, ordning och när alla gör samma sak samtidigt - ok, jag är svensk men tänker inte be om ursäkt för det.

Det har sina fördelar att arbeta på en myndighet i världens ordningssammaste land;
Imorse stod det en adventljusstake på mitt skrivbord när jag kom in på jobbet - vaktmästaren hade bytt ut alla trasiga lampor och gått runt hela huset och ställt ut ljusstakarna så att de skulle kunna stå och lysa i fönstren den 1/12 - inte en dag före eller efter!

Guuud vad jag älskar Sverige ibland (...eller ganska ofta, egentligen)!

...synd bara att de inte delade ut julkalendrar till alla anställda....

Jag får hoppas på gemensam lucköppning vid fikat, istället(!)

RSS 2.0