Mailpinsamheter

Åååhh vad härligt det är att läsa om de som gjort bort sig offentligt – ens egna pinsamheter känns med ens lite lättare att bära.

Jag undrar hur man tänker när man med sin jobbansökan skickar en video på sig själv där man lyfter vikter och gympar runt.....


Dollarfall och nobelpris

Dollarn ligger nu under 6,90 och jag undrar om jag inte borde få nobelpriset i ekonomi nu när jag tänker utnyttja valutakurserna. Jag behöver nämligen köpa mer parfym och eftersom min favoritparfym inte går att hitta i någon butik är jag hänvisad till amerikanska parfymsajter på nätet, där jag får handla i dollar - tjohoo!


Rapture
Kan man köpa flera stycken, eller hinner de bli gamla tro?

…och vad ska jag köpa för klänning till prisutdelningen i blå hallen nästa år?


Dietsågning och kommande forskarrön

Jag bara älskar dietsågningar.

Jag visste väl att det inte kan vara sunt att hoppa över bröd, pasta, chips och öl. Nu väntar jag bara på de nya forskarrönen om hur himla nyttigt choklad, vin och bakelser är för hälsan hos 38-åriga kvinnor i norrland.


Mer garderobsångest

Jag har inte köpt några kläder alls på jättemånga veckor – är jag sjuk?!

För det är ju knappast så att min garderob är ett under av välsittande, moderna, färgkoordinerade plagg med alla de rätta acessoirerna (stavas det verkligen så? Jag försökte med flera alternativ men kan inte hitta något som ser snyggt ut).

Nej, min garderob ser bara risigare och risigare ut och kläder jag har ”sparat” längst in i garderoben för att de är så snygga att jag bara tänker använda dem på jättecoola fester, t om de kläderna ser dötrista ut. Varför blev jag aldrig bjuden på de där jättecoola festerna medan mina kläder fortfarande var snygga? Eller har de varit lika fula hela tiden och jag har bara inte fattat det? Det kanske var tur att jag inte blev bjuden på de jättecoola festerna för då hade säkert de jättecoola människorna där bara stått och pekat och skrattat åt mig….

Jag måste köpa nya kläder!!!

Åldersdiskriminering och omoderniteter

En kompis fick erbjudande om att ingå i en fokusgrupp till programmet Existens i SVT. Man skulle sitta på tv-huset och titta på programmet och sedan diskutera vad man tyckte om det i grupp. Hon tyckte att jag skulle följa med och gav mitt nummer till SVT-kvinnan som bjudit in henne. När jag pratade med kvinnan så var hon först himla positiv och ville såååå gärna att jag skulle vara med, och berättade hur det gick till. Sedan frågade hon i förbifarten "Du är väl 34, precis som C (min kompis)"? När jag berättade att jag var 38 lät hon mycket besviken "Jaha, men då är du ju för gammal. Detta är den yngre fokusgruppen med tittare 25-35 år"(!!!!)
Ja men du får ni väl ha era dj-la tv-program för er själva, ville jag skrika. Jag har bestämt mig för att aldrig kolla på SVT mer.....fast det är klart, det går ju faktiskt många himla bra grejer där och jag ska ju inte straffa mig själv bara för att de är åldersrasister. Jag tror jag nöjer mig med att bojkotta Existens ;-)

En gammal goding - här är en tjej som tydligen bor i en stad där man slutat använda omoderniteter som elektricitet ;-)
elransonering


Orättvist!

Återigen låter jag kompisar sköta bloggandet åt mig - Åsa tipsade om denna video med Leona, en deltagare i amerikanska Idol. Varför kan vissa människor sjunga såååå bra medan andra inte ens kan nynna melodier utan att det skär i öronen?!!!
Jag tycker de ska sluta vara så egoistiska och dela med sig lite till oss som saknar all tillstymmelse till sångröst.
Om den där tjejen släpper en skiva, tänker i alla fall jag köpa den!

Ojdå...

....vad knasigt det kan bli;

MJ


Skulle Micke ställa sig brevid sin vaxfigur på Madame Tussauxs vaxkabinett i London, så skulle nog kopian se betydligt mänskligare ut.
Pengar gör en uppenbarligen inte lyckligare....eller snyggare(!)











Långtidsarbetslöshet

Eftersom jag själv suttit där känner jag en stor sympati för långtidsarbetslösa, speciellt om man pluggat vidare i flera år och har en läskig studieskuld att betala tillbaka. När såväl gymnasiet som högskolans utbildningar dimensioneras enbart efter studerandeintresse så blir det nu bara fler och fler som går långa utbildningar som utmynnar i långtidsarbetsöshet. Med skyhöga återbetalningskrav från CSN och minimala inkomster ska nu dessa vara överlyckliga över en deltidsanställning som lågbetald städerska, vårdbiträde eller kassörska på ICA.

Nu börjar framtiden dock att klarna för den längst utbildade långtidsarbetslösaste (ja, jag vet att det inte heter så) svensken – Christer Fugelsang. Efter dryga 20 års utbildning och träning så ska han nu äntligen få jobba med det han är utbildad för – att sitta och trycka på knappar i rymdfärjan. Dock handlar det, som för så många andra, inte om en fast anställning utan det rör sig snarare om en tidsbegränsad anställning på en dryg vecka. Men ändå!

Tänk att gå och ladda hela livet för att få åka ut i rymden i några dagar och sedan aldrig få göra det – då skulle det nog vara lite svårt att bli överlycklig åt en deltidsanställning på Konsum istället ;-)

Popvideo

Till er som inte sett Åsas kommentar häromdagen - här är hennes länk till George Michaels nya popvideo. Mycket bra!

Dagens tjockchock

Bilden tagen ur Expressens nöjesbilaga. Bildtexten;
Angelina Jolie med putmage - är det en ny baby på gång?

Tjockchock

Ja, hjälp vilken kalaskula hon har ;-)
....och kan man inte få hoppa över bantningen i några timmar utan att behöva kallas höggravid?!
*suck*


Lättövertygad

Jag måste bara vara den mest lättövertalade person som existerar, i synnerhet i konsumtionssituationer. Jag kan kliva in i en affär fast besluten att inte köpa någonting alls utan bara lalla runt lite och fördriva tiden innan jag ska träffa någon kompis eller gå till frisören. Mycket ofta kommer jag dock för sent till mitt avtalade möte för att jag ställer mig och provar några kläder eller skor i den där affären där jag absolut inte skulle köpa något och lika ofta springer jag försenad iväg till mötet med en ny - och oftast helt onödig - påse i handen.

I söndags hälsade jag på hos en kompis som säljer kosmetika och hudvård för ett amerikanskt hudvårdsföretag. Hon har tidigare pratat med mig om att bli en av dem, en som åker hem till folk (alternativt bjuder folk hem till sig) och berättar om sina produkter som de sedan säljer. Jag har alltid varit fast besluten att inte börja försöka sälja grejer till mina kompisar. Jag känner mig påflugen och är världens sämsta försäljare. Min kompis är dock en mycket duktig säljare, så duktig att jag – när jag gick hem igen – till min eviga förvåning upptäckte att jag hade inte bara beställt en massa produkter från företaget, utan också hade anmält mig som säljare, eftersom man då nämligen fick en massa gulliga provborstar, provbrickor och små rosa speglar.

Well, well – eftersom jag faktiskt gillar grejerna och ändå skulle ha köpt dessa till mig själv så får jag väl se det som en investering (det blir nämligen lite billigare om man beställer direkt från grossisten)….och så får jag ju leka med alla mina små borstar, brickor och speglar också. Det skulle faktiskt vara ganska kul att hålla på lite med det här på fritiden……så länge man inte behöver ”ragga” kunder, vill säga.

Jag räknar med att min kundkrets endast kommer att bestå av en person, men den kunden kommer att handla mycket. Den kunden inser nämligen att hon verkligen har ett behov av det jag säljer, att grejerna är bra och att det kan vara ganska skojigt att leka med krämer och smink. Jag kommer att få alla säljares drömkund – jag själv!


ääääntligen....

...kom jag på varför jag känner igen tjejen i "Weeds". Jag har bara sett ett helt avsnitt och inte kunnat koncentrera mig på den serien för att jag hela tiden försöker placera den där kvinnan (Mary Louise Parker). Jag har försökt placera henne genom hennes miner. Hon ser liksom besvärad och olycklig ut hela tiden och det gjorde hon i filmen jag känner igen henne ifrån också, vilket ju utesluter komedier. Hon såg inte heller arg och sammanbiten ut, vilket utesluter actionfilmer. Nä, jag har försökt i flera veckor tills jag gav upp och kollade i IMDB - och det är ju häääär jag känner igen henne ifrån. Hon var mamma till killen som såg mordet och hon satt hela filmen och vakade vid sin yngste sons sjukhussäng. Puh, det känns så skönt att kunna lägga detta bakom mig. Nu kanske jag kan börja koncentrera mig på serien på riktigt!

Hälsan är viktigast

Jag såg lite av den där stamcellsfilmen Michael J Fox spelade in och dj-lar vad lycklig jag är över att vara frisk…än så länge *letar frenetiskt efter en träbit att knacka på* Tänk att jag så ofta glömmer bort den lilla detaljen och istället fokuserar på mina tjocka lår, mina finnar, det faktum att mina tänder nu börjat ila varje gång jag äter något sött eftersom jag aldrig kommer mig för att boka tandläkartid (varför kan de inte ila när jag äter frukt eller grönt, då hade jag ju inte besvärats så mycket av mina hål), hur dålig min man är på att städa toaletten, hur dj-la skitkallt och blåsigt det är nu….det kändes som en scen ur ”Barnen från Frostmofjället” när jag gick till jobbet i morse. Det borde f-n vara förbjudet med temperaturer som understiger 10 minusgrader! Varför kan inte politi…..eehhh, var var jag någonstans nu igen?! Just det – man ska vara tacksam att man är frisk ;-)

Jag skulle uppenbarligen behöva bli påmind om detta var tredje minut för att inte hinna jaga upp mig så himla mycket över skitsaker…hmmm – man kanske skulle kunna fixa någon slags funktion på PC:n som liksom ploppar upp en påminnelse var tredje minut. Fast det är klart, jag skulle nog bli dj-ligt irriterad på den också ganska snabbt…..


RSS 2.0