Golfproblem

Nä, nu får vi skärpa till oss och ta oss ut på banan lite innan det blir höst. Jakob och jag gick en golfkurs förra hösten, men hann bara precis göra teoriprovet och uppspelet innan alla banor stängdes för vintern. Innan man får grönt kort måste man också gå 8 stycken 9-hålsrundor med någon som har grönt kort, varav två av dessa ska vara med en som har gått fadderutbildning. I alla andra sporter får man testa av genom att börja spela på en gång, medan man i golfen först måste gå en kurs (som kostar ca 2000Kr) och göra ett teoriprov bestående av alla obskyra tävlingsregler innan man över huvud taget får ta ett steg på banan(!!!!)

Sådana var inte reglerna när min kompis Fredrik tog grönt kort - då räckte det med att hitta ut till golfbanan så fick man medlemskap, typ. Jag undrar om syftet med alla dessa regler är att snobba till sporten lite, genom att göra det lite svårare att börja. Golf sägs ju vara en "riktig folksport" nu för tiden, men jag undrar om de gamla golfarna inte fått nog. Jag tror att golfklubbarna blivit less på att pöbeln börjat golfa och nu vill göra det svårare att dra av sig blåstället efter sitt skift på Volvo och åka ut för att gå en runda.

...fast nu regnar det ju så förb. så det är ju inte ens kul att spela. Snobbigheterna och regnet till trots - jag tror nog jag måste vara undanflykternas okrönte drottning ;-)

Visst känns det jobbigt att hösten och vintern snart är här, men här är något att se fram till - filmen om Narnia har premiär 8/12 (i USA i alla fall) och den verkar vara sååååå bra!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0