Murphy Brown och märkliga grannar

Efter nära tre veckors flängande på flertalet svenska motorvägar (med stopp på 6 olika ställen) är vi nu äntligen hemma igen. Visst - det känns alltid jättespännande att packa bilen och åka iväg på semester, men efter ett par veckor blir jag bara sååååå less. Man blir stel i kroppen av allt bilande, kläderna är så smutsiga att de börjar lukta och jag börjar sakna alla mina badrumsprylar och min säng (ja, Ok då - mitt tv-tittande, också). Men, nu är det slut på saknaden för jag är hemma, tvättmaskinen går för fullt, jag har duschat och peelat/ansiktsinpackat/hårinpackat mig, varit och plockat ögonbrynen och.......Murphy Brown-boxen har kommit(!!!) Jag satt i soffan och höll den oöppnade boxen i handen i några minuter innan jag vågade riva plasten och stoppa in den i dvd-spelaren. Jag var såååå orolig för att regionsinställningen skulle vara fel och att jag därför inte skulle kunna spela denna amerikanska version, men det funkade!!!!!

Hela första säsongen = 22 avsnitt = 542 minuter Candice Bergen i sitt esse har jag framför mig i tv-soffan, så jag har inga som helst problem med det trista vädret - jag hoppas det regnar länge till.

En märklig grej hände dock medan vi var borta. En kompis som bor i närheten av oss kom hit och tog in post och vattnade 2-3 ggr i veckan. Denna sommar har vi varit duktiga och rensat och planterat roliga saker i vår lilla rabatt på baksidan. Med den nya plantjorden vi köpte, följde dock även en massa gräsfrön och i det fuktiga vädret vi haft har dessa vuxit med rekordfart och det krävs numera rabattrensning minst 2 ggr/veckan för att ogräset inte ska ta över. Jakob bad även Niclas (vattnings/post-kompisen) att vattna de jordgubbs- och smultronplantor vi planterat, eftersom han är så himla exalterad över att ha egna jordgubbar (även om det bara rör sig om 10 stycken). Niclas har dock via telefon meddelat oss att plantorna och buskarna vattnats samt att rabatten alltid varit rensad när han kommit och att någon även rensat jordgubbsplantorna på bär. När vi kom hem igår såg vi att rabatterna mycket riktigt var vattnade och rensade och att jordgubbarna var borta. Medan vi sitter och kollar på tv ser Jakob grannkvinnan gå förbi, böja sig ner, plocka några jordgubbar och stoppa dem i munnen(?!!)

Om det är grannarna som även rensat rabatten tycker man ju att det vore Ok om de käkade jordgubbar, men vi har aldrig bett dem rensa rabatten och aldrig gett dem tillåtelse att äta bären - vi känner dem ju inte ens(!!)

Medan vi varit borta har alltså våra rabatter övergått i annans ägo, och vi verkar inte kunna vänta oss att få äta några egenplanterade jordgubbar i år. Jag undrar om de snart även kommer att bjuda in sina kompisar till grillfest på vår veranda. Vad ska jag göra? Jag kan ju inte direkt skälla ut dem, för de har ju gjort oss en tjänst, men det känns ju lite märkligt att de går och plockar våra bär....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0