Knäppa stugor och rolig leksak

Det blev inget stugköp för oss i sommar. Efter tok-ökningen i budgivningen förra gången hittade vi ju två nya stugor som vi åkte och tittade på i fredags. Den ena var jättefin (tyckte jag) men låg endast 100 meter från där Botniabanan kommer att gå förbi, dessutom var utgångspriset 330 000, dvs 35 000 högre än utgångsbudet på förra stugan vi tittade på (= kommer troligtvis öka ytterligare). Den andra stugan såg jättefin ut på bilden och kostade bara 150 000. När vi kom dit upptäckte vi dock snabbt att redan detta var ett ockerpris. Det var en solig och klar dag och klockan var strax innan 17, men lik förbannat kom det inte in en enda solstråle på tomten. Solen skymdes effektivt av en annan byggnad samt en hel del risiga träd och buskar, som f ö utgjorde en alldeles utmärkt miljö för alla de miljontals myggor som bodde på gården. Byggnaderna var också risiga. Det fanns ett "huvud-hus" med ett slags vardagsrum med ett pyttelitet loft (som man behövde bergsklättrarutrustning för att komma upp till), ingen toa, inget kök (förutom en köksbänk med två plattor) och inget fungerande vatten. Ett tiotal meter bort fanns en förrådsbyggnad med ett litet gästrum, inte heller här fanns det någon toa. De enda som tyckte dessa hus var beboeliga var myggorna, men de verkade å andra sidan trivas utmärkt. Om man inte har som enda ambition här i livet att starta en myggfarm, så var dessa hus inte lämpliga för sommarvistelse (eller någon annan vistelse). Det taskiga var att vi tvingades köra nästan 30 mil t o r för att kolla på dessa tråkiga hus(!!) Nu har vi alltså ledsnat på sommarstugejakten för i år - vi får se vad som händer nästa år. Tills dess firar vi semester som alla andra år - körandes upp och ner längs Sveriges östkust i en het bil, ätandes luncher och middagar på superäckliga vägkrogar till ockerpriser. I år ska vi dock även prova något helt nytt, vilket känns väldigt fräscht och spännande - vi ska också åka inåt landet i bilen.

Vi tänker prova Åres nya hotell. Min man och hans pappa brukar fira en semestervecka ihop när de åker till Åre, hyr en liten lägenhet och tar dagsturer med cykel, kanot och till fots. Jag kan inte med bästa vilja kalla mig själv "friluftsmänniska" men jag tänkte ändå hänga på detta år. Jag och Ella kommer dock föredra att sitta och hänga på det lyxiga hotellet, bada i upplevelsebadet (inne på hotellet), spela minigolf (även detta inne på hotellet )eller ligga och såsa på rummet framför kabeltv:n - det blir en härlig friluftsvecka!

 

Jag har idag hittat några fler skojsiga länkar. I USA finns precis allt att köpa och jag hittade en leksak som vem som helst skulle bli överlycklig för att få - gammal som ung......för vem vill inte leka kontor när man är hemma. Här är en byggsats så att man kan bygga sitt eget kontorslandskap. Det är också ett ur-kuligt sätt att umgås med sina vänner - om alla vännerna köper varsin kontorsfigur (m tillhörande kontorsbås-byggsats) så kan man bygga ihop sina bås till ett trevligt kontorslandskap och låta sina figurer stå i kö vid kaffeautomaten eller stå och sparka på den trasiga skrivaren eller kopieringsmaskinen - käckt va?!

Om det sen blir för trevligt på kontoret kan man köpa till en chef som kan berätta för en vad man gör fel. Kom nu ihåg att köpa upp ett helt lager av dessa, för det är bara 6 månader kvar till jul(!!!!)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0