Lata tidningar

Ibland irrar jag runt och letar efter roliga bloggar men det slutar oftast med att jag får ont i huvudet - det känns som om varje männsika i Sverige har minst en blogg var och jag kan hålla med Berglin om att det blir en viss overkill med att alla ska vädra sina åsikter om allt hela tiden (även om jag själv naturligtvis är medskyldig).

Jag har också blivit irriterad på det enorma tidningsutrymme som ges till krönikor av olika slag och har ruggigt många krönikörer (eller det amerikanska kolumnister som de tycks föredra att kalla sig). Precis alla ska uttala sig om precis allt. När jag går in på Aftonbladet hittar jag inte mindre än 17 stycken "kolumnister" som har åsikter om allt från "korkade tv-brudar" och trängselavgifter till förortsliv, kvinnovåld och Gustav II Adolf.

Och det är ju inte bara kvällstidningarna som har dylika kolumnist-forum. På Svenska Dagbladet räknade jag till 12 olika krönikörer.

Vad beror denna krönike-explosion på? Min teori är att tidningarna blivit latare och journalisterna går inte ut och söker reportage i samma utsträckning längre. Löpsedelsnyheterna är nu oftast resultatet av idoga pr-människors arbete med att exponera diverse dokusåpor och inuti tidningen dräller det av privata tyckare i form av "kolumnister". Hur stora skulle doku-såporna varit utan kvällstidningarnas trogna marknadsföring av deras deltagare på sina löpsedlar? Ännu roligare blir det när dessa tusentals krönikörer avhandlar just dessa löpsedelsskapade dokusåpe-deltagar-nyheter.

En annan sak med krönikor - de är ofta så himla gnälliga....till skillnad från soliga, glada mig ;-)

Nu till dagens tidsfördriv - översätt dessa ord till engelska och säg de snabbt - KÖP, SE, STOL, TIO

*hehe*...och intellektuell humor har jag ju också..... ;-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0