Sängurramling, smink och politik

Usch, vad rädd jag blev i förmiddags - Ella låg och sov mitt i våran stora säng (vi brukar lyfta över henne på morgonen när hon får mat, och sen somnar hon där vid 8 eller 9-tiden) och jag var på nedervåningen. Plötsligt hör jag en duns och några sekunder senare ett gallskrik. Jag sprang upp och ser att hon ramlat ner från sängen(!!) Hon har nämligen börjat ta sig fram genom att lyfta ändan och trycka sig framåt med knäna, men jag visste inte att hon kunde ta sig fram så långt. Jag lyfte upp henne och lade henne på sängen igen och tände sänglampan för att kolla om hon reagerade på ljuset...jag har nämligen fått för mig att skallskador leder till svullnad av hjärnan och blindhet, och jag ville kolla om hon reagerade på det starka ljuset (det här är säkert såå himla fel, och resultatet av att ha kollat på för många dåliga sjukhustv-serier). Hon blinkade för ljuset och slutade skrika när hon såg huv-snörena på munkjackan som jag hade på mig och som hon direkt började leka med och försöka stoppa i munnen. Jag tröstade henne lite till, matade henne och lade henne att sova i sin egen säng (spjälsängen ska hon väl ändå inte kunna ta sig ur). Jag tror inte att hon skadades, men jag måste ändå gå fram och känna så att hon andas (det är nämligen en annan sak som jag sett i sjukhus-serier; efter ett slag mot huvudet ska man inte sova, för då kan man bli medvetslös....vilket säkert också är helt fel). Jag är nu ganska säker på att hon är ok, och vem vet - någonstans i världen kanske det finns något annat barn som någon gång ramlat ur en säng och överlevt utan allvarliga skallskador.........

Nu till något ytligare (och roligare) - guuuud vad nöjd jag är med det svindyra sminket. Min annars så poriga och smått rödflammiga hud blev jämn och fin och rouget gjorde att jag faktiskt såg pigg ut, trots min ständigt avbrutna nattsömn. Ikväll ska jag t om ha kjol, tror jag. Jakob jobbar sent ikväll, men hans pappa kommer hit och barnvaktar tills Jakob hinner hem. Afterwork-tillfällen på mitt jobb kan knappast anklagas för röjarpartyn och folk brukar droppa av redan före kl 2000, men jag är ändå tacksam för att få komma ut lite.

...och apropå Lost - hur överraskad blev man när Arnzt sprängdes igår (svar: Inte alls). Det var dock ganska kul hur han anklagade de andra för exhibitionism och sekterism, det är ju faktiskt bara Jack, Kate, Sawyer, Charlie och Locke som räknas till "innegänget" på ön. Det är inte så konstigt att de övriga 40 känner sig utanför ;-)

Nu är det snart valår och jag är mer förvirrad än någonsin. Om du har samma problem - gör politik-testet för att få reda på vad du har för politisk övertygelse (visserligen anpassat efter amerikanske förhållanden, men det kan vara kul ändå). Mitt resultat; Jag är en socialist, och ligger nära Gandhi i övertygelse...men kanske inte vad gäller självuppoffrande och godhet ;-)



Kommentarer
Postat av: Golfar'n

Himla kul test det där politik-testet. Lite väl många frågor dock. Likheterna mellan dig och Gandhi är väl inte direkt slående, framförallt inte när det gäller shoppingbeteende och val av TV-program. Själv hamnade jag ungefär på Robert Redfords haka, vilken definierades som demokrat. På frågan om var jag bodde svarade jag New York...jag undrar om det påverkade resultatet?

2005-09-29 @ 22:38:37
Postat av: Agneta

Ja det där med bostadsort var lite krångligt - man skulle ju ange stadens och statens namn. Jag skrev staden Ume i den välbekanta delstaten SWE ;-)
Jag vet inte varför de frågade var man bodde....det kanske är en kartläggning av politiska sympatier i olika stater....eller kanske inte...
"Demokrat" - det var väl väntat....och Redford är det väl inget fel på.....jag undrar om någon hamnat i samma läge som Darth Vader ;-)

2005-09-30 @ 08:08:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0