Långtidsarbetslöshet

Eftersom jag själv suttit där känner jag en stor sympati för långtidsarbetslösa, speciellt om man pluggat vidare i flera år och har en läskig studieskuld att betala tillbaka. När såväl gymnasiet som högskolans utbildningar dimensioneras enbart efter studerandeintresse så blir det nu bara fler och fler som går långa utbildningar som utmynnar i långtidsarbetsöshet. Med skyhöga återbetalningskrav från CSN och minimala inkomster ska nu dessa vara överlyckliga över en deltidsanställning som lågbetald städerska, vårdbiträde eller kassörska på ICA.

Nu börjar framtiden dock att klarna för den längst utbildade långtidsarbetslösaste (ja, jag vet att det inte heter så) svensken – Christer Fugelsang. Efter dryga 20 års utbildning och träning så ska han nu äntligen få jobba med det han är utbildad för – att sitta och trycka på knappar i rymdfärjan. Dock handlar det, som för så många andra, inte om en fast anställning utan det rör sig snarare om en tidsbegränsad anställning på en dryg vecka. Men ändå!

Tänk att gå och ladda hela livet för att få åka ut i rymden i några dagar och sedan aldrig få göra det – då skulle det nog vara lite svårt att bli överlycklig åt en deltidsanställning på Konsum istället ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0