Lättövertygad

Jag måste bara vara den mest lättövertalade person som existerar, i synnerhet i konsumtionssituationer. Jag kan kliva in i en affär fast besluten att inte köpa någonting alls utan bara lalla runt lite och fördriva tiden innan jag ska träffa någon kompis eller gå till frisören. Mycket ofta kommer jag dock för sent till mitt avtalade möte för att jag ställer mig och provar några kläder eller skor i den där affären där jag absolut inte skulle köpa något och lika ofta springer jag försenad iväg till mötet med en ny - och oftast helt onödig - påse i handen.

I söndags hälsade jag på hos en kompis som säljer kosmetika och hudvård för ett amerikanskt hudvårdsföretag. Hon har tidigare pratat med mig om att bli en av dem, en som åker hem till folk (alternativt bjuder folk hem till sig) och berättar om sina produkter som de sedan säljer. Jag har alltid varit fast besluten att inte börja försöka sälja grejer till mina kompisar. Jag känner mig påflugen och är världens sämsta försäljare. Min kompis är dock en mycket duktig säljare, så duktig att jag – när jag gick hem igen – till min eviga förvåning upptäckte att jag hade inte bara beställt en massa produkter från företaget, utan också hade anmält mig som säljare, eftersom man då nämligen fick en massa gulliga provborstar, provbrickor och små rosa speglar.

Well, well – eftersom jag faktiskt gillar grejerna och ändå skulle ha köpt dessa till mig själv så får jag väl se det som en investering (det blir nämligen lite billigare om man beställer direkt från grossisten)….och så får jag ju leka med alla mina små borstar, brickor och speglar också. Det skulle faktiskt vara ganska kul att hålla på lite med det här på fritiden……så länge man inte behöver ”ragga” kunder, vill säga.

Jag räknar med att min kundkrets endast kommer att bestå av en person, men den kunden kommer att handla mycket. Den kunden inser nämligen att hon verkligen har ett behov av det jag säljer, att grejerna är bra och att det kan vara ganska skojigt att leka med krämer och smink. Jag kommer att få alla säljares drömkund – jag själv!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0