Jakten på den försvunna julkänslan

Jaja, jag vet att det fortfarande är långt kvar till jul, men jag vet också hur det kommer att bli.
Varje år går jag och längtar och längtar efter den där gamla magiska julkänslan som jag inbillar mig att jag kände när jag var liten, och varje år vägrar den att infinna sig. Jag köper dukar, gardiner, glögg och julskivor så att plånboken blöder, men det blir aldrig sådär riktigt magiskt.

Ett år för över 10 år sedan satt jag med min bror på en pub här i Umeå och beklagade oss över den försvunna julkänslan när plötsligt en djupröd lastbil med ljusslingor körde förbi fönstret - det var Coca-Colas jul-lastbil och den såg preciiiis ut som den gör i reklamen.  Vi blev helt stumma ett tag och jag fick tårar i ögonen. Det var så vackert. Det var så magiskt juligt.

Igår såg jag julens CocaCola-reklam på tv och de har bytt ut den där dumma sången de hade förra året, ni vet - reklamfilmen med tomten, den lilla flickan och tanten som tittar in i ett skyltfönster medans den nya skitdåliga musiken spelades. De har istället återgått till den gamla jul-musiken och den där underbara långtradaren med ljusslingor.

Julen för mig är inte stjärnögda barn och nötknäckande och julskinka utan en marknadsföringsploj från CocaCola - tack Gode gud för CocaCola-bilen!



"......Holidays are coming
Holidays are coming....
Celebrate a life where dreams come true
Love is the reason it's always the real thing
Watch out - look around

lalala....
lalala....
Celebrate a life where dreams come true
Love's the reason it's always the real thing"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0