Inskolnings-tidplan

Jaha, då var det slut på lallandet. Efter att ha jobbat på 1:ans växel under mellandagarna börjar det nu drälla in högar med uppdrag. För att inte säcka ihop av den plötsliga tempoväxlingen skulle jag behöva inskolning och jag har följande förslag till min chef;

Dag 1 Måndag 12/1 - Tja, det är väl egentligen lite för brutalt slut på helgen såhär endast 2 dagar efter den börjat. Jag föreslår därför att måndagen avsätts till förberedande andning, vilket ju lättast sköts hemma i tv-soffan.

Dag 2 Tisdag 13/1 - Här kan jag nog tänka mig att promenera in till jobbet lagom till morgonkaffet kl 08.30, varpå jag kan öva mig i social interaktion genom en timmes småpratande över kaffekoppen. Jag kan även tänka mig att slå igång datorn, men bara för att surfa runt på bloggar och kanske maila några kompisar.

Dag 3 Onsdag 14/1 - Nu när jag blivit lite varm i kläderna kan jag nog klara av att komma in till 08.00 varpå jag läser ett par-tre mail innan morgonkaffet. Därefter kan jag även tänka mig att besvara de mest akuta mailen samt kanske eventuellt städa skrivbordet. Den extra ansträngningen kommer visserligen att innebära ett behov av en 2-timmarslunch, men jag lovar att hinna tillbaka till jobbet lagom till eftermiddagsfikat kl 14.00.

Dag 4 Torsdag 15/1 - Vid det här laget känner jag mig redo för de väntande arbetsuppgifts-högarna och tar entusiastiskt äntligen itu med det växande berget, vilket snabbt avklaras med hjälp av min nya assistent (att rekryteras å det snaraste...ta 2 när ni ändå håller på).

Dag 5 Fredag 16/1 - Efter den produktiva torsdagen tillsammans med mina båda assistenter är det viktigt att mjuklanda inför helgen. Jag kommer alltså in i tid till morgonkaffet och efter att ha läst igenom mailen avslutar jag veckan lagom till lunch.


Nu hoppas jag bara att min chef inser det fiffiga i detta förslag. Hon kanske kommer att låta lite irriterad när jag lägger fram förslaget, men det är nog bara för att hon blir sur att hon inte kom på det själv!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0